Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD-raadslid met geweten stapt over naar PvdA vanwege regeringscoalitie met PVV

  •  
25-06-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3469 keer bekeken
  •  
ANP-368002105

In Hoogeveen stapt VVD-raadslid Erica Blenkers over naar de fractie van de PvdA. Ze komt tot de opmerkelijke stap omdat de landelijke VVD onder leiding van Dilan Yesilgöz in zee gaat met de anti-democratische PVV. "Er werd altijd gezegd dat we nooit met de PVV zouden samenwerken en dat doen wel nu wel. Een enorme ruk naar rechts," verklaart Blenkers tegen RTV Drenthe. Ze heeft ook haar lidmaatsschap van de voorheen liberale partij opgezegd. "De landelijke VVD is niet meer de VVD waar ik ooit lid van ben geworden." Ze stapte over omdat ze niet wilde stoppen met het raadswerk waarvoor ze gekozen is. "De nieuwe koers die de VVD nu vaart, is niet de mijne’’, stelt Blenkers in het Dagblad van het Noorden. ,"Ik heb geprobeerd daar verandering in aan te brengen, maar moet helaas vaststellen dat dat niet is gelukt.’"

Door de gewetensvolle stap groeit de fractie van de PvdA naar 6 zetels. De VVD slinkt na een eerdere verkiezingsnederlaag verder naar 2 zetels. Beide partijen maken deel uit van de coalitie met ook ChristenUnie en Gemeentebelangen, die Hoogeveen bestuurt. VVD-fractievoorzitter Ronald Klok is zwaar gebelgd door de overstap en kiest in een persverklaring voor een opmerkelijke vergelijking: "Dit voelt alsof iemand vreemdgaat met een goede vriend. In dit geval is dat de PvdA. Dat dit gebeurt valt niet uit te leggen en dat nemen we beide vreemdgangers kwalijk." De PvdA noemt Blenkers "een bevlogen raadslid met een groot sociaal hart".

Het is voor zo ver bekend voor het eerst dat een gekozen vertegenwoordiger van de VVD conclusies trekt uit de vrijages van Yesilgöz met ultrarechts.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.