Joop

VVD-prominent Nijpels: Bleker liegt voortdurend

  •    •  
26-11-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
ANP-EdNijpels_300_01.jpg
VVD minister Schultz van Haegen fluit Bleker terug omdat door zijn plannen de milieuregels van zijn eigen kabinet niet worden nageleefd
Staatssecretaris Bleker heeft een streep getrokken door het natuurproject Oostvaarderswold in Flevoland. VVD-prominent Ed Nijpels en voormalig voorzitter van het Wereld Natuur Fonds heeft daar grote moeite mee. Waar hij echter nog meer moeite mee heeft is dat Bleker voortdurend onwaarheden verkondigt, zei hij in het radioprogramma TROS Kamerbreed.
VVD-prominent Ed Nijpels verkoos de studio van TROS Kamerbreed om te vertellen over Bleker’s vernietigend natuurbeleid vóór een bezoek aan het VVD-congres dat ook zaterdag plaatsvond.
Bleker verkondigt onwaarheden op een groot aantal punten. Argumenten die worden aangedragen door het Planbureau voor de leefomgeving of door 80 hoogleraren worden door Bleker verdraaid.
Volgens Nijpels doet Bleker net alsof de deskundigen het met hem eens zijn, maar is dat niet zo. Zo kreeg Bleker forse kritiek van de commissie van de Europese Unie vanwege zijn bezuiniging op natuurbescherming. “Maar keer op keer doet hij alsof er niets aan de hand is en doet hij alsof anderen het met hem eens zijn.”
De klap op de vuurpijl is volgens Nijpels Bleker’s besluit over het natuurproject Oostvaarderswold. “Dat is buitengewoon slecht beleid en heel droevig”, zei hij. Bleker hevelt alle verantwoordelijkheden voor natuurbescherming over naar de provincies waarmee hij een flinke bezuiniging kan doorvoeren. Nu hij niet wil dat de natuurstrook Oostervaarderswold er komt, verbiedt hij Staatsbosbeheer om deze strook toch aan te leggen. “Dat is in strijd met het beleid van het kabinet. Staatsbosbeheer is een zelfstandig orgaan.”
Ook minister Schultz van Haegen (Infrastructuur & Milieu) zegt zaterdag in Trouw dat Bleker zijn afspraken moet nakomen. De aanleg van het Oostvaarderswold is een verplichte compensatie omdat elders natuur verdwijnt. Bijvoorbeeld door de aanleg van de Hanzelijn en de uitbreiding van de A6 en de bedrijventerreinen en woningbouw bij Almere.
Nijpels vindt het kabinet inmiddels onbetrouwbaar geworden omdat het zelf regels maakt die zij vervolgens niet naleeft. 
Nederland staat inmiddels op de 23ste plek van Europa als het gaat om natuurbescherming. We bungelen onderaan. Dat is heel droevig”, zei Nijpels.
Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) was ook in de studio en nam het op voor Bleker. Ze wees er nogmaals op dat ze blij is dat haar kabinet niet van ‘regels’ houdt. Verwonderlijk genoeg is het wel haar collega Bleker die hier en daar een uitzondering op de regel maakt en extra regels invoert om zijn eigen beleid te bekrachtigen en daar ook nog eens de geloofwaardigheid van zijn eigen kabinet mee aantast. 
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (26)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 nov. 2011 - 11:51

De Christen democtraat Bleker liegt? Is dat zo? Tijdens het CDA-Congres, weet u het nog? waar gestemd werd of het CDA Wilders mag gedogen of niet, zag ik Bleker het Congres openen met het bidden tot God en hij beeindigde het Congres ook met heilige woorden die met Amen beeindigd! Hoezo liegen?!!

ElChe
ElChe26 nov. 2011 - 11:51

Hoelang blijft brekebeen nog minister. Hij faalt continu, hij liegt en bedriegt. Hij biedt slachtoffers van zijn collega een gratis voetbalkaartje aan. Dat kan allemaal in dit achterlijke kabinet. Het lijkt wel of Nederland bestuurd wordt door one fly over the over the cuckoo's nest. Nederland een zwaar gestoorde kliniek.

Jan Jansen2
Jan Jansen226 nov. 2011 - 11:51

"Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) was ook in de studio en nam het op voor Bleker." De lamme helpt de blinde.

Ryder
Ryder26 nov. 2011 - 11:51

"Ook minister Schultz van Haegen (Infrastructuur & Milieu) zegt zaterdag in Trouw dat Bleker zijn afspraken moet nakomen. " Is dit kritiek van een minister op en staatssecretaris? Als bewindslieden elkaar in het openbaar de maat nemen dan kan het toch niet lang meer duren met dit rampkabinet.

caderius2
caderius226 nov. 2011 - 11:51

Toen Bleker nog in Groningen zat, was al volstrekt duidelijk dat deze man natuur niet in zijn portefeuille moest hebben. Toen al ging hij tekeer tegen het beschermen van een Natura 2000 gebied en vond hij dat de boeren in de aangrenzende percelen de vrije hand moesten hebben. Wanneer dringt het trouwens eindelijk tot de politiek door dat landbouw bij het CDA in verkeerde handen is doordat uit die hoek alleen de on-ethische bio-industrie lobby zijn kansen krijgt en dat het zgn. rentmeesterschap van hun lieve heer gekregen voor het beheer van natuur helemaal een aanfluiting is.

Charta46
Charta4626 nov. 2011 - 11:51

Het CDA deel van het kabinet is weer eens een drama voor NL gebleken. Het is net de firma list en bedrog.

leeuwenvanj
leeuwenvanj26 nov. 2011 - 11:51

Wij gaan jaren terug in de tijd wat betreft milieu regels en natuurbehoud. Mede mogelijk gemaakt door vrijwel alle partijen in Den Haag inclusief de partij van de heer Nijpels. Economische belangen gaan voor natuur en milieu, wat een schande.

leeuwenvanj
leeuwenvanj26 nov. 2011 - 11:51

http://afdelingdelfland.knnv.nl/ leuke kaarten voor de liefhebber van natuur en milieu, cynisch maar goed voor VVDers die willen golven of dure huizen bouwen op natuurterreinen.

christiaane
christiaane26 nov. 2011 - 11:51

"Nu hij niet wil dat de natuurstrook Oostervaarderswold er komt, verbiedt hij Staatsbosbeheer om deze strook toch aan te leggen." Zie hier de 'anti-natuur-dictatuur' van Henk Bleker. Zelfs als er alternatieve financiering gevonden wordt gaat Bleker toch dwarsliggen. Daarmee komt dus ook de aap uit de mouw: Het gaat niet om geld, het gaat om belangen. Belangen van de boeren wel te verstaan. Puur cliëntelisme. Het algemeen belang doet er niet toe.

denmol
denmol26 nov. 2011 - 11:51

Als Nijpels vindt dat hij Bleker van liegen moet beschuldigen dan kan hij ook in ruk door ook zijn onvolprezen partijleider Rutte, die in het nabije verleden toch in het gunstigste geval creatief met de waarheid is omgesprongen,onder de loupe nemen.

msj_meijerink
msj_meijerink26 nov. 2011 - 11:51

Gekke Henkie raakt steeds verder verward in zijn eigen verzinsels. als zels de VVD hem niet meer betrouwbaar vindt is het tijd voor nieuwe verkiezingen, want het weldenkend deel van Nederland vindt ook Rostenthal 'niet goed'. En de GBL moet nog even verder onzin blijven blaten, die loopt zelf ook tegen de lamp. Is een kwestie van tijd dat Henk&Ingrid hem ook door hebben.

DitBenIk2
DitBenIk226 nov. 2011 - 11:51

Het CDA is naar mijn mening de engste partij van Nederland en is dat altijd al geweest. Ik denk aan Donner, Hirsch Balin, Bleker, Verhagen, etc. Allemaal van die gluiperige theocratische, privacy schendende lijers. Voor mij 100 keer erger dan de PVV.

Hermanbakker
Hermanbakker26 nov. 2011 - 11:51

Hoe Nijpels na het ABP en DSB debakel nog een prominent kan zijn ontgaat me.

Mindfulness
Mindfulness26 nov. 2011 - 11:51

Bleker liegt niet. Het is een CDA'er, die verteld niet de waarheid. Dat is heel wat anders.

1 Reactie
Mindfulness
Mindfulness26 nov. 2011 - 11:51

die vertelt niet de waarheid. sorry

MichelReiziger
MichelReiziger26 nov. 2011 - 11:51

Nijpels...iemand betichten van liegen. Is hij seniel aan het worden?

1 Reactie
Joeri2
Joeri226 nov. 2011 - 11:51

iemand? Nee hoor, zo moeilijk is dat niet. Bleker liegt al als hij z'n mond beweegt, dat ziet zélfs Nijpels.

[verwijderd]
[verwijderd]26 nov. 2011 - 11:51

Kan Bleker Nijpels niet een keer meenemen naar een wedstrijd van FC Groningen?

1 Reactie
Joeri2
Joeri226 nov. 2011 - 11:51

Maar dan wel leesbaar schrijven, dat ging de vorige keer niet helemaal goed.

JoopSchouten
JoopSchouten26 nov. 2011 - 11:51

VVD-er Nijpels zegt een waarheid. Mooi. Da's één. Nu de andere 'waarheden' nog. Breek me de bek niet open.

1 Reactie
python
python26 nov. 2011 - 11:51

De waarheid van een koe, is ook een waarheid.

lancelot2
lancelot226 nov. 2011 - 11:51

Zou komt Ed Nijpels weer boven drijven! Ed Nijpels is wel es waar een VVDèrt maar wel een linkse VVDèrt net zoals: Hans Dijkstal, Joris Voorhoeve, Weisglas, Rutte,enz. Kortom.......................... Flauwekul. Punt,

2 Reacties
EricWakker
EricWakker26 nov. 2011 - 11:51

Ik mis de benoeming dinosaurus in je lijstje. De foto van Nijpels had jou toch tot die term moeten uitnodigen. Of worden alleen CDA-ers die titel toebedeeld?

EricWakker
EricWakker26 nov. 2011 - 11:51

Ik snap 'm trouwens niet. Ik dacht dat ik van de week ergens in de media las dat Bleker dit plan wel steunde?

degewoneman
degewoneman26 nov. 2011 - 11:51

Ik ben het geheel eens met de kritiek van Nijpels op Bleker, echter als een figuur als Nijpels je bestempeld als onbetrouwbaar is het echt wel goed mis. Nevenfuncties:huidige - voorzitter SENA (Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten), vanaf 1 september 1995 - voorzitter Stichting Ronald McDonald Kinderfonds, vanaf maart 1997 - voorzitter Raad van Toezicht van het Kadaster, vanaf februari 2001 - voorzitter Milieu Centraal, vanaf augustus 2004 - voorzitter Stichting Energie Prestatie Keur - lid Raad van Commissarissen "Peute Papierrecycling" B.V. - voorzitter Raad van Commissarissen "Maltha Glasrecylcing" te Heijningen, vanaf september 2005 - bestuursvoorzitter Raad van Accreditatie (RvA), vanaf maart 2006 - voorzitter klimaatcentrum van het internationale Rode Kruis, vanaf november 2006 - voorzitter Raad van Toezicht Reclassering Nederland, vanaf juni 2007 - lid Commissie private financiering infrastructuur, vanaf november 2007 - voorzitter Raad van Toezicht TROS, vanaf december 2007 - voorzitter Programmacommissie Noord-Nederland "Pieken in de delta", vanaf december 2007 - lid dagelijks bestuur VNO-NCW, vanaf 1 mei 2008 - voorzitter Thuiswinkel.org, vanaf 1 mei 2008 - voorzitter Stichting "Garantiefonds Gerechtsdeurwaarders" - voorzitter Stichting "PromoDe" - voorzitter Stichting "Sterkin" - voorzitter Taskforce Huisvesting Gepardonneerden - voorzitter Stichting Water For Life - voorzitter jury Neprom Prijs 2009, vanaf 1 juli 2008 - voorzitter Bosschap, vanaf augustus 2008 - voorzitter "GeoBusiness Nederland", vanaf 1 mei 2009 - voorzitter NLingenieurs - voorzitter KBb-Educatief (Koninklijke Boekverkopersbond), vanaf oktober 2011 vorige - medewerker Stichting Wetswinkel te Bergen op Zoom - directeur Eurovest, tot 16 juli 1977 - lid commissie Buitenland Nederlands Comité Kinderpostzegels, tot 15 juni 1978 - vicevoorzitter Stichting Bergse Jazz-evenementen te Bergen op Zoom, tot 15 juni 1978 - lid raad van advies Stichting Voorlichtingscentrum Crematoriumbouw, vanaf 15 juni 1978 - plaatsvervangend lid Gewestraad Streekgewest Westelijk Noord-Brabant, tot 28 september 1978 - lid Gewestraad Streekgewest Westelijk Noord-Brabant, vanaf 28 september 1978 (bezoldigd) - voorzitter Stichting "Voorlichtingscentrum Crematoriumbouw Nederland", van 15 juni 1978 tot juli 1986 - lid bestuur Belgisch-Nederlands Grensoverlegactiviteitenorgaan inzake Leefmilieu "Benegora" - vicevoorzitter vereniging "De Nieuwe Sociëteit" - columnist "Algemeen Dagblad" - lid commissie Structuur en Vrijheid van het Nederlands Gesprekscentrum - lid bestuur NKIJ (Nederlands Komité Internationaal Jongerenwerk) - lid bestuur AVRO (Algemene Vereniging Radio-Omroep), tot 1982 - voorzitter Bergse Radio en Televisie Omroep - lid bestuur Stichting Verantwoord Wonen - secretaris Carnavalsorkest "Wa summe nou ebbe" - lid Raad van Commissarissen "Tartuffe Exploitatiemaatschappij" B.V. (restaurant Seinpost) - lid Raad van Commissarissen "L.J. de Kok Holding" B.V. - lid Raadgevende Vergadering van de Raad van Europa en West-Europese Unie, van december 1989 tot april 1990 - lid Raad van Advies ATAN (Air Transport Association of the Netherlands), vanaf maart 1990 - goodwill ambassador WMO (World Meteorological Organization) en UNEP (United Nations Environment Program) voor het klimaat - goodwill ambasssor voor het milieu voor UNEP - lid Raad van Commissarissen "Flakt Nederland" B.V. te Amersfoort, vanaf 1 september 1990 - lid Raad van Commissarissen hotelketen "Bastion Hotels Nederland" B.V. te Breda, vanaf december 1990 - voorzitter Commissie bevordering (inter)nationaal concurrentievermogen van het grootbedrijf in de bouw, vanaf 1 mei 1991 - lid Raad van Advies BDO CampsObers, organisatie op het gebied van accountantcy, belastingadvies en management consultancy, vanaf mei 1992 - lid bestuur Wereld Natuurfonds Nederland, van 1 september 1990 tot 1 januari 1991 - voorzitter Wereld Natuurfonds Nederland, van 1 januari 1991 tot mei 1999 - voorzitter Raad voor het Milieubeheer, van 1 mei 1993 tot 1 januari 1997 - lid Commissie Kansspelautomaten, van 1994 tot 1 april 1995 - lid Nationaal Comité voor het Europees Natuurbeschermingsjaar 1995, van mei 1994 tot 1 januari 1996 - voorzitter Stichting Gaskeur, vanaf 1 juli 1995 - voorzitter Nationaal Coördinatie Comité voor het Europees jaar tegen het racisme, van december 1996 tot 1997 - lid Raad van Toezicht (Rijks)universiteit Utrecht, van 1 juli 1997 tot juli 2008 - voorzitter Taskforce minderheden en arbeidsmarkt, van april 1998 tot december 1999 - voorzitter Stichting "Face" (financiering bosprojecten), tot 1999 - lid Raad voor de Volksgezondheid en Zorg, van juli 1999 tot 1 januari 2001 - lid Raad van Toezicht Academisch Ziekenhuis Groningen, vanaf 1 oktober 1999 - voorzitter Taskforce Ouderen, vanaf mei 2001 - voorzitter stuurgroep visserij (Biesheuvel II), vanaf januari 2002 - lid Regiegroep Belvédère, vanaf september 2003 - voorzitter Stichting Bouwcultuurfonds - lid algemeen en dagelijks bestuur SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland) - voorzitter "Club Diplomatique" - voorzitter Stichting Instandhouding Stadhouderlijke Grafruimte - voorzitter Internationaal Waddenforum - voorzitter "Abe Bonnema Fonds" - voorzitter Stichting Instandhouding Klokkenstoel en begraafplaats Dijken - voorzitter Stuurgroep Zuiderzeelijn - voorzitter Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân - lid Raad van Commissarissen DSB (Dirk Scheringa Bank) Group N.V., van 2004 tot 1 oktober 2009 - voorzitter regiegroep 'Grijs Werkt', ministerie van Sociale Zaken, van 30 november 2004 tot februari 2008 - voorzitter Raad van Commissarissen Maeyveld (projectontwikkeling), vanaf februari 2006 - voorzitter Commissie natuurherstel Zeeland, van mei 2008 tot oktober 2008 - voorzitter VNG-Commissie Toekomst stadregionale samenwerking, 2009 - voorzitter Denktank Afsluitdijk, 2011 - informateur collegeonderhandelingen in Flevoland, maart 2011

1 Reactie
EricWakker
EricWakker26 nov. 2011 - 11:51

Nijpie, wat een indrukwekkend CV!! Verlichte VVD, PvdA en CDA'ers blijken veelal zeer hardwerkend, sociaal en begaan met ons land. Mensen die hun salaris werkelijk verdienden. Vaak komt dat pas aan het eind van hun carriere aan het licht. Of helemaal niet, zoals die arme Hans Dijkstal die ik als "links spul" graag als Minister President had gehad. Ik vind het echt grof en respectloos hoe deze mensen door sommige drammers (pun intended!) worden afgeserveerd als mastodonten en dergelijke. Ik kan de humor er ook niet van inzien. Wel toegegeven: Nijpels' rol in het DSB debacle kan ik niet inschatten en zou hij daar een aantoonbare rol in gespeeld hebben dan laat ik me graag informeren.