Joop

VVD: pak de armen

  •  
10-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
299 keer bekeken
  •  
29679751486_5e5ad7bb70_k
De VVD gaat ervoor zorgen dat mensen die rond moeten komen van een bijstandsuitkering, nóg minder te besteden hebben. Dat blijkt uit een doorrekening van het VVD-programma door het CPB. De uitgelekte resultaten daarvan zijn in handen van De Telegraaf. Ook van de ontwikkelingshulp blijft in de VVD plannen nagenoeg niets over.
Zelf zegt de VVD in een volgend kabinet de lasten met 11,9 miljard euro te verlagen. De arbeidskorting wordt volgens het programma verhoogd en de belastingtarieven in de tweede en derde schijf verlaagd. Dat moet vooral voordeel opleveren voor werkende gezinnen met kinderen en middeninkomens. Wie leeft van een uitkering – ouderen uitgezonderd – is echter de pineut bij de VVD.
Ten eerste worden op de AOW na alle uitkeringen ontkoppeld van de loonstijgingen. De afgelopen kabinetsperiode was die nivellering op initiatief van de PvdA juist doorgevoerd, maar daar willen de liberalen snel weer vanaf. Ingrijpender is dat daarnaast het vakantiegeld voor bijstandsgerechtigden wordt afgeschaft, een jaarlijks bedrag dat door veel mensen in de bijstand broodnodig is om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook wil de VVD de zorgtoeslag verlagen en het kindgebonden budget en de kinderbijslag na het tweede kind volledig afschaffen. Het eigen risico in de zorg wordt, in tegenstelling tot bij de meeste andere partijen, volledig gehandhaafd.
De VVD zet ook stevig het mes in de ontwikkelingssamenwerking. Door een voorgenomen bezuiniging van maar liefst 2,7 miljard euro blijft er alleen nog geld over voor noodhulp en om te voldoen aan lopende afspraken.
Het programma van de VVD biedt tevens weinig hoop voor het voortbestaan van de publieke omroep in zijn huidige vorm. Als de partij in een volgend kabinet komt en zijn zin krijgt, zal 300 miljoen euro worden weggehaald bij de NPO. Daardoor lijkt het verdwijnen van één van de drie netten onvermijdelijk.
Waar wel extra geld naartoe gaat is defensie: daar moet een miljard euro bij. Ook de politie profiteert van de VVD plannen. Voor het aannemen van meer wijkagenten, rechercheurs en de bestrijding van terrorisme en cybercrime wordt 700 miljoen euro vrijgemaakt. Verder wil de VVD dat lantaarnpalen bij snelwegen voortaan weer de hele nacht branden.
Bij de PvdA en GroenLinks is men verre van enthousiast over de plannen van de VVD. Volgens PvdA-Kamerlid Henk Nijboer is de VVD ‘asociaal en egoïstisch’. Want, zo zegt hij: ‘Alleen de mensen met wie het al goed gaat, gaan erop vooruit.’
GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver deelt die mening: ‘Bij de VVD worden de rijken rijker en de armen armer. Gewone mensen worden in de steek gelaten.’

Meer over:

vvd, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (231)

Abbys
Abbys21 apr. 2020 - 6:57

Mark Rutte is een arme egotrippende man. Zelfs met het meeste geld wat hij binnenhaalt via z'n over lijken gaande vastgoedhandelaren vriendjes;blijft hij een man zonder enige klasse; hoe slaapt hij 's nachts ; als hij en z'n kompanen denken aan al die burgers die door zijn beleid op straat komen te staan? Neemt alleen het slechte over van andere regeringen en dat ten eigen voordeel; houdt de woningnood kunstmatig in stand; door hem alleen trammelant voor de jonge mensen. Laat mensen degelijk wonen dude. Tijd voor verandering en bevrijd van zijn haat en nijd; het is tijd.Hij is te duur ; overbodig ; en kan makkelijk met minder rondkomen ; bijvoorbeeld met het minimum loon. Meer zou ik hem in z'n eentje niet geven; met z'n eenzijdige gezwets.

1 Reactie
Abbys
Abbys26 apr. 2020 - 9:59

Ja; minimum loon voor Rutte; in ruil voor 4 uur per week hem en zijn leger van piraten te moeten aanhoren natuurlijk meer hoeft van mij niet .

Cliff Clavin
Cliff Clavin11 feb. 2017 - 18:36

De VVD, de PVV, het CDA, de PvdA, en andere clubs, die menen dat je een land bedrijfsmatig moet leiden,dus dat vinden ze noodzakelijk in het geval van universiteiten, scholen, de woningvoorziening, de zorg, en andere vitale sectoren in een samenleving. Winst maken, dwangmatig produktie leveren, een obsessie met 'groei', afgedwongen concurrentie, en het verhinderen van kleinschalige en onzelfzuchtige samenwerking - die neuroses hebben de westerse samenlevingen grondig verziekt. Het publieke goed leent zich niet voor een bedrijfsmatige aanpak. Wie dat wél vindt, die is ziek, en moet naar de dokter (de Hoogervorsten en de Schippersen van deze wereld, dus). ------- Hoe gaan bedrijven om met werknemers die niet meer meekunnen, die geen winst meer brengen, die langdurig ziek zijn - of die ook van kameraadschap op het werk houden, de tijd willen nemen voor sociale contacten? Die worden gedegradeerd, of ontslagen. Hoe gaan overheden om met hun onderdanen, die niet meekunnen, die geen winst meer brengen, die langdurig ziek zijn, die geestelijk aan de dagelijkse armoede onderdoor gaan? Ik zal het U zeggen. Overheden, die bedrijfsmatig opereren, die kunnen niemand in technische zin ontslaan. Die laten ze verrekken. Dat eist de bedrijfsmatige aanpak nu eenmaal. De overheid is geen bedrijf. ------- Roosevelt: 'government run by organized money is just as bad as government run by the mob'. Hoort U het ook eens van een ander.

2 Reacties
Gerygrr
Gerygrr12 feb. 2017 - 13:55

Precies de commentaren waar ik blij van word Cliff Clavan! Mijn ervaring in het onderwijs worden hiermee samengevat. Het geloof in de heilige cijfers waar men zich op baseert komt er ook bij kijken. Hoe wordt er vastgesteld of een school kwalitatief goed is? Door naar de inhoud van de kasten en de individuele of groepsbehandelplannen te kijken..... Als je de steeds hoger wordende werkdruk niet meer aan kunt en ook nog volgens de medische specialisten echt niet verder kunt, dan zeggen de cijfers dat we toch echt met zijn allen ouder worden. Aangepast werk is al lang wegbezuinigd. Bovendien ben je oud dus te duur en wil men je toch al liever inruilen voor een jonger exemplaar...... Dus ja, ze laten je verrekken......

Marc2406
Marc240613 feb. 2017 - 23:39

Leuk he de PVV hoort ook bij de neoliberale elite, maar zij hebben dan een plus, want zij zijn ook nog eens extra rascistisch. /cynisme off

johannn2
johannn211 feb. 2017 - 17:58

Mooie foto. Hij staat al klaar om een karate-rotklap uit te delen. Aan de zwakkeren in de maatschappij dus kennelijk, gezien zijn program. En dat natuurlijk met die altijd eendere vriendelijke schokbetonnen glimlach. Ik heb bij hem altijd het gevoel, dat hij 's avonds dat masker op een paspop zet, net als het even vormvaste kapsel van Beatrix, dat ze 's avonds zo op een kop kan zetten. Ben benieuwd wat voor gezicht er bij Rutte te voorschijn komt, of nee eigenlijk toch maar liever niet. .

Martin007
Martin00711 feb. 2017 - 16:01

In de Nederlandse politiek hebben we sociale en liberale partijen. De liberale partijen zijn van mening dat de overheid zich alleen moet bemoeien met zaken die de burger (volgens hun) niet zelf kan regelen. De liberale partijen komen dan uit op politie, justitie en leger. Dat moet door de overheid worden geregeld, de rest door het bedrijfsleven. Dit staat niet alleen keihard in de beginselverklaring 2008 van de VVD, maar ook in alle encyclopedieën. Dat betekent dus dat alle uitkeringen, toeslagen en subsidies verdwijnen. Ook wordt van alle overheidsinstellingen (scholen, ziekenhuizen) een commercieel bedrijf gemaakt. De ondernemingen kunnen met hun personeel (lonen), producten (voedsel) en prijzen (ziektekostenverzekering) doen wat ze willen. De prijs van een huurwoning wordt zo hoog, dat je 1 of meer kamers moet verhuren aan vreemden. De prijs van een ziektekostenverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioenverzekering wordt zo hoog, dat mensen met laag betaalde banen de premie niet kunnen betalen. De mensen met de hoogste inkomens hoeven bijna geen belasting meer te betalen en dus houden ze verschrikkelijk veel geld over. Omdat ze alles al hebben, wordt het geld op een beleggingsrekening gestort, waardoor steeds meer geld aan aandelen wordt besteed. maar het AANTAL aandelen stijgt niet zo hard. En dus gaan de prijzen absurd stijgen. Maar ja,. what goes up....... En de volgende crisis staat al weer voor de deur. Wij weten allemaal hoe het tienduizenden jaren geleden werkte. De mannen gingen op jacht naar vlees en de vrouwen zochten noten, zaden, bessen en vruchten. Aan het einde van de dag werd de buit bij elkaar gelegd en verdeeld over de hele stam. Stel dat we dit zouden doen met Nederland. Hoe zou dat systeem dan heten? COMMUNISME!!!!! Maar dat werkt alleen als de groep klein genoeg is. Met 17 miljoen mensen werkt het in ieder geval NIET. Maar, the next best thing heet "Rijnlandmodel". En dat werkt wél. Dat werd bewezen in nederland in de jaren 60, 70 en 80 en dat wordt nog dsteeds bewezen in de Scandinavische landen. Liberalisme is ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke. En helaas, dat stikken mag je dan letterlijk nemen. Want het werkt voor geen meter. Liberalisme veroorzaakt zo idioot gruwelijk veel problemen, dat een mens met een beetje gezond verstand het afwijst. Kun je nagaan wat voor idioten we hebben in dit land. In 2012 stemde 84 % op een liberale partij. En iedereen die wordt overvallen of beroofd of weet ik wat, klaagt. Maar je hebt het aan jezelf te danken. Oorzaak en gevolg.

3 Reacties
arjenZH
arjenZH11 feb. 2017 - 17:01

Als 84% van de mensen hebben gestemd op partijen die -zoals jij beweert- de verzorgingsstaat volledig willen ontmantelen, hoe kan het dan dat de verzorgingsstaat in de afgelopen 4 jaar toch weer min omvang is toegenomen? Omdat je uit je nekt kletst misschien?

poeslief
poeslief11 feb. 2017 - 17:41

Amen!

Cliff Clavin
Cliff Clavin11 feb. 2017 - 18:25

@ ArjenZH (18:01u) - je haalt dingen door elkaar, zoals velen ter rechterzijde dat hier doen. Het kan zijn dat de publieke sector (hoe publiek is die nog?) ons meer is gaan kosten; ik ken de getallen niet, en de manieren waarop ze tot stand kwamen evenmin. Maar hoeveel van dat geld kwam dan uiteindelijk terecht bij diegenen voor wie het bedoeld was? Dat is de hamvraag. Erwin Lamme, van deze parochie, stelt die ook zelden. De 'overhead' is het probleem. Topzware en veels te veel binnenharkende managementlagen, waarvan de leden een groot vermogen tot zelfbediening en fraude tentoonspreiden. Heel veel van de centen bereikt de zieken, ouden van dagen, en de mensen die een uitkering hebben (maar best willen werken) helemaal niet. Iemand die elke dag in geldzorgen zit, of met ziekte kampt, of allebei, die lijdt aan chronische stress. Deze is tegenwoording ziekteveroorzaker nummer één. Mensen in depressie zijn niet in staat om enthousiast te solliciteren, zich bij te scholen, en zo meer. En nog afgezien van het suspect hoge aantal 'leiders' in die publieke sector: de bureaucratie is een waterhoofd geworden. Stroperig, taai, langzaam, onverschillig, en vreselijk duur. Superieure maar overbodige IT, en al die front- en back-offices, en al die onpersoonlijke manieren van met elkaar omgaan, en ondoorzichtige wetgeving - die veroorzaken vooral talrijke vergissingen en en communicatieproblemen; en die komen altijd op het bordje van diegenen terecht die zich niet verweren kunnen, bij 'de onderkant', dus. Verantwoordelijkheid ontlopen, afschuiven, is heel makkelijk als de omgang met elkaar geautomatiseerd is. Wel of niet ontvangen emails, in de nacht automatisch verzonden 'uitnodigingen' (bevelen) voor de volgende dag, peperdure betaalnummers, en medewerkers die alleen maar betaald worden om klanten met vragen af te poeieren - ik heb het allemaal in veelvoud gezien. Wij hebben een Hercules nodig, die deze Augiasstal schoonmaakt, en alle rotzooi weggooit, en alle graaierij chirurgisch scherp eruit snijdt. Alleen dan worden die getallen van je misschien, en in opgeschoonde vorm, weer bruikbaar.

johannn2
johannn211 feb. 2017 - 14:34

Armen zijn losers, en ouden en zieken overbodig. Ze zijn niet van nut, maar alleen maar tot last. Dan gaan we hen toch niet onderhouden? Dat zou contra productief zijn! Het is voorbij met mensenrechten en gelijkheid. Geen intrinsieke waarde meer van mensen, maar alleen goede meekomers en winnaars van de economische rat race. Geen deontologie van Kant meer dus, maar alleen de botst mogelijke versie van het daar diagonaal tegenoverstaande utilitarisme. Mogen we in interessante tijden leven, maar grof wordt het wel. .

3 Reacties
arjenZH
arjenZH11 feb. 2017 - 17:03

"Armen zijn losers, en ouden en zieken overbodig. Ze zijn niet van nut, maar alleen maar tot last. Dan gaan we hen toch niet onderhouden? Dat zou contra productief zijn!" Is is geen partij in Nederland die de standpunten erop nahoudt die je hierboven zelf ter plekke hebt verzonnen.

johannn2
johannn211 feb. 2017 - 21:06

arjen, Lees het programma van de VVD er nog eens op na. .

arjenZH
arjenZH12 feb. 2017 - 13:02

@Johan Hou toch op man met je overdrijvingen. Gaat de VVD de AOW afschaffen? Geen zorg meer voor oudere zieken? Hoe durf je het te suggereren.

Vuurrood
Vuurrood11 feb. 2017 - 13:40

De nieuwe VVD slogan: Iedereen voor ons en wij voor ons eigen!

1 Reactie
Break on through
Break on through11 feb. 2017 - 14:04

Samen voor ons eigen Laat de rest de rambam krijgen

CharlesdeValois
CharlesdeValois11 feb. 2017 - 12:26

Als mensen blijven proberen en steeds buiten de boot vallen dan betekent het dat de boot te klein is. En daar zou de gezagvoerder ook naar moeten kijken.

1 Reactie
johannn2
johannn211 feb. 2017 - 14:35

Amen

rbakels
rbakels11 feb. 2017 - 11:37

Enfin, de VVD is er niet per se op uit ons land als zodanig te verarmen, in tegenstelling tot Wilders, die plannen heeft die desastreus zullen uitwerken voor de Nederlandse economie (grenzen dicht, uit de EU, gulden herinvoeren), maar Wilders-Watchers weten dat dit opzet is: een verarmd land in moeilijkheden zal schreeuwen om een Sterke Man. En dat is Wilders dan. Zonet lees ik op Teletekst dat veel tegenstanders van Wilders overwegen op de VVD te stemmen, ook al zijn ze geen fan van de VVD, om te voorkomen dat Wilders z'n beweging de grootste groepering wordt na de volgende verkiezingen. Ik ben bang dat ze dan bezig zijn de duivel uit te drijven met Beëlzebub. Ook de VVD staat een zeer rechts beleid voor, dat neerkomt op de afschaffing van de traditionele rechtsstaat op een manier die bijna aan Trump doet denken. Verder moet je natuurlijk niet klagen op bezuinigingen op sociale voorzieningen als je op de VVD stemt. en het ergste is misschien nog wel dat de VVD innige banden onderhoudt met de geneesmiddelenindustrie en andere grootkapitalisten die alleen maar goed zijn voor de aandeelhouders. Corrupt? Dat is nog zwak uitgedrukt. En het is helemaal niet nodig om te voorkomen dat de PVV de grootste wordt. Integendeel: als Wilders pro forma een formatieopdracht krijgt zal hij die de volgende dag al teruggeven, niet alleen omdat niemand met hem wil samenwerken, maar vooral omdat hij dan deel gaat uitmaken van het establishment en vuile handen moet maken. Ik weet dat er mensen zijn die vrezen voor Trumpiaanse toestanden, maar een Minister-President heeft in Nederland veel minder macht dan een Amerikaanse president, en bovendien zal Wilders bij lange na geen absolute meerderheid behalen. Wat mij nog het meest verontrust is dat allerlei partijen die ik toch fatsoenlijk achtte (van CDA tot SGP en zelfs de PvdA), een beetje "Wilders in de Wijn" aan het doen zijn, uit electorale overwegingen en ook vanuit een soort schuldgevoel dat de groei van de PVV-aanhang aantoont dat andere partijen hen in de kou laten staan. ONZIN! Wilders is een volksmenner die de mensen problemen aanpraat die helemaal niet bestaan. Ja, misschien zijn er een paar mensen in achterstandswijken die zich vergeten voelen, maar die zullen met de PVV nog veel slechter af zijn. De miljonairs inde regering-Trump zullen ook niets doen voor de verarmde Amerikaanse middenklasse die boos op Trump stemde. Maar ik ken ook rijke, hoog opgeleide mopperkonten die PVV-sympathieën hebben.

laakbaar
laakbaar11 feb. 2017 - 10:45

Ik verwacht niet anders van de horige hoeren van Hermes, oftewel VVD. Handel en winst staan op de eerste plaats en de mens wordt hieraan ondergeschikt gemaakt. Monetair Fascisme dus.

2 Reacties
Jan Velder
Jan Velder11 feb. 2017 - 12:30

Hoeveel mensen verschaft u door uw ondernemingszin een inkomen en daarmee een aandeel in overheidsgeld?

Michiel Online
Michiel Online11 feb. 2017 - 13:06

Jan Velder welk aandeel? Huizen met energielabel F? 50 sollicitatie brieven zonder resultaat? Waarom reageer ik eigenlijk op jou. Dit is al jaren bekend.

Jantje68
Jantje6811 feb. 2017 - 10:42

Vreemde is dat over het klimaat akkorrd waarde VVD ook verantwoordelijk voor is nergen een woord wordt gerept. Feit is dat dit een hele ordinaire belastingverhoging gaat betekenen op Vervoer, gas en stroom die men bij de middeninkomens gaat ophalen. De doelstellingen zijn volstrekt ridicuul, er zijn helemaal geen alternatieven (moeten technisch nog uitgevonden worden) Maar lasterverhoging onder het mom van de vervuiler betaald kan altijd.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood11 feb. 2017 - 13:28

Maar lasterverhoging onder het mom van de vervuiler betaald kan altijd. Hoe komt u daarbij? Een klein gedeelte van de z.g. vervuiler betaald. Nog eens heel veel ook. Zou niet zo erg zijn als het helpt tegen de vervuiling. Het smerige is echter dat de grootste vervuilers helemaal niets betalen! Dat mogen u en ik doen. De grootste vervuilers exporteren hun vuil naar armeliedenlanden en krijgen en nog subsidie voor ook! Millieuheffingen worden alleen door de middeninkomens betaald? Waar haal jij dat idee vandaan?

thomschw
thomschw11 feb. 2017 - 10:40

Prima plannen van de VVD. Mijn ervaringen met veel bijstandtrekkers zijn afschuwelijk. Al het geld gaat op aan o.a. roken, nieuwste elektronica, te veel huisdieren. Daarom uitkering omlaag, minimumloon werken omhoog! strengere regels voor bijstand: Niet meer dan 2 huisdieren. Rookverbod. Coffeeshopverbod. Kroegverbod. Zeurverbod. 100%NL verbod. Scooterverbod. Kabouters/lampjes/molens-in-voortuinverbod. Frituurverbod. Snackbarverbod. nieuwe tattoosverbod gratis: aardappelen, groente, rijst, sportschool, bruinbrood, fruit, boeken, 5 jaar oude laptop, printer, coupon voor 1 net pak per jaar om te solliciteren.

2 Reacties
Vuurrood
Vuurrood11 feb. 2017 - 13:31

U vergeet iets! Leefverbod! Eigenlijk zou een verbod op de VVD een groter goed voor dit land zijn. Als u dat niet bevalt, gewoon "ophoepelen" zoals uw voorganger zo treffend verwoordt!

Break on through
Break on through11 feb. 2017 - 14:14

Wat je hier beschrijft is een dictatuur. Uitkeringsgerechtigden zijn in dit land al min of meer lijfeigenen en nu wil je min of meer bepalen hoe iemand z´n leven inricht? En moet daar dan ook een geheime politie voor komen die daar op toeziet? Zoiets hebben we een paar decennia geleden al een tijdje gehad. Daarvan heeft iedereen toen gezegd "dit nooit meer!!". Maar ja, na een paar jaar een electoraal gat te hebben gehad werd de VVD opgericht. Naar zich nu laat zien zitten dat soort overtuigingen er nog stevig in. .

Jo4Hanna
Jo4Hanna11 feb. 2017 - 10:37

VVD verdiept makkelijk lachend met minzame arrogantie de segregatie; intensiveert werkloosheid en discrimineert de 'deplorables' samen met clown labbekak Hans de Boer cq inlevingsvermogen van een vlakgom en roept vooroordeel & afgunst op. PVV demoniseert & discrimineert zowel Neder als buiten- landers; leeft in een eigengeschapen tweetimperium tegelijkertijd identificerend met fascisten-propaganda en roept vooroordeel & afgunst op: geen van beide spreken over de grootste zorg aller tijden: de klimaatproblematiek waar enorme vluchtelingenstromen uitkomen en de aarde en álles wat leeft zal doen sterven. VVD + PVV zijn HETZELFDE: superieur egoistisch, a-sociaal, schofferend, op- portunistisch en volstrekt ONbetrouwbaar. Moet de aarde éérst imploderen om de progressieven tot een samenwerkings- urgentie = één partij te laten komen?!

poeslief
poeslief11 feb. 2017 - 10:30

Wat een geweldige discussie hieronder. Aan de ene zijde de mensen die de samenleving en de belangen van hen binnen die samenleving voorop stellen, en zij zoals Rutte. Rutte de Human Resources manager. Menselijke productiemiddelen, menselijke grondstoffen verdeler. Zelf nimmer “hands on”, enkel het van veraf aansturen van “hands on”, en alles sal reg kom. Hoeveel inlevingsvermogen, empathie, is te verwachten van zo’n persoon? Hij maakt ook duidelijk dat je zonder sociaal te zijn toch geweldig goed kan zijn in socializen, wat sommige mensen nog weleens als 1 en dezelfde grootheid beschouwen. “Er moeten meer banen bij en de VVD gaat daar voor zorgen”. Pardon? Mede door beleid van de VVD is de ene na de andere baan weggesaneerd maar nu zal juist die partij een ommekeer teweeg brengen????? Dat daar nog mensen intrappen…. De Ruttes van deze wereld, die Jan en alleman wijs gemaakt hebben dat een ambitieuze ondernemers die om hun ambities waar te maken hulp van andere mensen nodig hebben in de 1e plaats werkgever zijn…..mooi verkooppraatje.

spagaat
spagaat11 feb. 2017 - 9:33

De NPO kan overigens prima van drie naar twee netten.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood11 feb. 2017 - 13:32

Een spagaat gaat beter met 1 been!

Vuurrood
Vuurrood11 feb. 2017 - 9:26

Besef wel VVDers, als je mensen lang genoeg in de ellende en uitzichtloze armoede laat zitten en in de tussentijd deze mensen op een gruwelijke manier uitbuit om toch maar vooral goedkope kleding voor jullie te fabriceren er een dag komt dat deze mensen op drift raken. Dan gaan deze mensen daar naar toe waar ze naar hun idee wel iets van een menswaardig bestaan op kunnen bouwen! Dat de VVD en de naamloze horde namaak VVDers dit niet begrijpen of willen begrijpen wil nog niet zeggen dat het wel fatsoenlijke deel van onze bevolking dit lijdzaam moet slikken! Het wordt de hoogste tijd dat het fatsoenlijke deel een dikke middelvinger opsteekt richting het asociale deel van de bevolking en deze wegzet naar de plaats waar ze thuishoren. Op de mestvaalt! Uiteraard is dit zelfde verhaal van toepassing voor die mensen in Nederland waar de VVD een gruwelijke hekel aan heeft!

Nigtevecht2
Nigtevecht211 feb. 2017 - 8:48

Ik ben change manager, en soms is radicale verandering wel goed. Afschaffen van ontwikkelingshulp en de NPO lijkt mij een goede zaak. Met het afschaffen van vakantiegeld draait de VVD echter weer volledig door, veel mensen hebben dit nodig om rond te komen, laat staan op vakantie gaan. Ik stem VVD, maar zie er het liefst een linkse partij als PVV bij, ipv D66, om het kabinet ook een wat meer sociaal gezicht te geven.

4 Reacties
Vuurrood
Vuurrood11 feb. 2017 - 13:35

Huh? PVV links? Enig idee van het stemgedrag van de PVV in de 2e kamer? In 99% van de gevallen gewoon met de VVD meegestemd!

Nigtevecht2
Nigtevecht211 feb. 2017 - 20:13

Het partijprogramma van de PVV is nog linkser dan dat van GroenLinks, D66 en de PvdA en wellicht de SP.

bob b.
bob b.11 feb. 2017 - 20:13

'Ik ben change manager,' Licht gevalletje van beroepsdeformatie?

Nigtevecht2
Nigtevecht211 feb. 2017 - 20:13

Wellicht is de PVV dus ook een optie voor jou, afgaande op je reactie en gebruikersnaam.

JanB2
JanB211 feb. 2017 - 4:08

Och, we wisten toch al dat het aso's zijn. Graai, graai, graai en ikke, ikke, ikke. Dát is de VVD-kiezer. En die moet op z'n laag bij de grondse wensen worden bediend. De VVD an sich is eigenlijk ook het probleem niet. Het zijn de VVD-kiezers waar dit land aan kapot gaat. Hier beneden staat er ook weer eentje huilie huilie te doen omdat mijnheer zich als werkende gepakt voelt. Door links natuurlijk. Mag zo zijn dat mijnheer het zo heeft gelezen in de Telegraaf, maar het was feitelijk steevast altijd de VVD die zelf zijn eigen kiezers kon en wist te belazeren (zo dom zijn die kiezers) met geblaat over loonmatiging, zelfs in tijden van hoogconjunctuur. Dus als die mijnheer al eens is gegrepen dan is het door zijn eigen rechtse politieke factie. De VVD is in feite slecht voor iedereen behalve die paar puissant rijken. En aangezien Nederland grotendeels door mensen worden bevolkt die niet in die categorie vallen is de VVD dus slecht voor zowat heel Nederland. Al jaren. Het was bijvoorbeeld ook Gerritje Schaterlach Zalm (natuurlijk VVD) die per slot van rekening ervoor zorgde dat de gulden tegen een te lage koers het Eurostelsen in ging. Dat heeft de Nederlanders (ook de huilie huilie Telegraafklanten) MILJARDEN gekost. Liberalen hebben simpelweg de ballen verstand van sociaal-economische vraagstukken. Het zijn gevaarlijke utopisten die zich hebben overgeleverd aan een marktdenken dat psychotische trekken aan heeft genomen. Rutte is als zodanig wellicht niet eens meer als toerekeningsvatbaar te beschouwen. Liberalen zijn politiek gezien dan welliswaar de tegenpool van de maoisten van destijds, maar wat betreft hun mentale toestand (een psychotisch markdenken gekoppeld aan een ziekelijk egocentrisme) zijn ze even ver heen. Dus stem wat anders als u wilt dat er van dit land geen apenland wordt gemaakt.

3 Reacties
arjenZH
arjenZH11 feb. 2017 - 15:29

"Och, we wisten toch al dat het aso’s zijn. Graai, graai, graai en ikke, ikke, ikke. Dát is de VVD-kiezer" Vervang "VVD - kiezer" door Marokkaan of Moslim en je lijkt precies Wilders met zijn demagogie en generalisaties. "De VVD is in feite slecht voor iedereen behalve die paar puissant rijken.' Nog zo'n totaal onbewezen stelling. Als het waar is wat je zegt waarom is de VVD dan niet voor het verlagen van het 52%IB tarief en het afschaffen van die vreselijk onrechtvaardig vermogensrendementsheffing. Belasting heffen over 4% rendement terwijl de lente op een spaarrekening amper een 1/2% is. "maar wat betreft hun mentale toestand (een psychotisch markdenken gekoppeld aan een ziekelijk egocentrisme) " Wat is je advies voor die soort mensen? Verplicht laten opsluiten omdat ze gezien hun psychische toestand een gevaar voor de maatschappij zijn?

Break on through
Break on through11 feb. 2017 - 19:40

@ Arjen ZH, "Vervang “VVD – kiezer” door Marokkaan of Moslim en je lijkt precies Wilders met zijn demagogie en generalisaties." Met dien verschille dat JanB hier gewoon een waarheid vertelt. VVDers zijn nu eenmaal enorme egocentrische graaiers. "Nog zo’n totaal onbewezen stelling. Als het waar is wat je zegt waarom is de VVD dan niet voor het verlagen van het 52%IB tarief en het afschaffen van die vreselijk onrechtvaardig vermogensrendementsheffing. Belasting heffen over 4% rendement terwijl de lente op een spaarrekening amper een 1/2% is." Wat je hier aanvoert zijn precies de punten waar de VVD het voor puissant Nederland opneemt. Armlastig Nederland (waar VVDers een tyfushekel aan hebben) hebben helemaal niets aan een verlaging van een 52 IB tarief, of afschaffing van de "vreselijk onrechtvaardige" vermogensrendementsheffing... In een inrichting opsluiten is ook zoiets. Ben er in ieder geval voor de VVD te verbieden, te ontbinden en te vervolgen. ALLEMAAL!

JanB2
JanB211 feb. 2017 - 21:12

De vermogensrendementheffing zal de puissant rijken een zorg zijn. Die malen niet om een procentje meer of minder of zitten (vaker nog) in totaal andere constructie's waar de fiscus sowieso geen grip op heeft. De vermogensrendementheffing treft vooral de middelklasse. De stupide VVD stemmer dus.

Cinema2
Cinema211 feb. 2017 - 1:06

Het volgende kabinet zou en moet kijken naar een nieuw belastingstelsel. De VVD heeft zeer zeker een punt dat het rondpompen van geld (huur/ zorgtoeslag) totaal zinloos is. Stoppen met die onzin! Voor de duidelijkheid dit zal inhouden dat mensen die nu nog huur/ zorgtoeslag ontvangen hun inkomen zien stijgen. Een leger aan ambtenaren is niet meer nodig, die jongens werken niet gratis, maar verrichten wel zinloos werk... Goed punt waar ik het wel mee eens ben, de kinderbijslag na het tweede kind volledig afschaffen. Je bent voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor de opvoeding van je eigen kroost, ook financieel. Kinderen nemen is een keuze, niemand verplicht je om meer dan twee kinderen te nemen. Dan mag je de financiële lasten ook zelf dragen. Ook eens, verder wil de VVD dat lantaarnpalen bij snelwegen voortaan weer de hele nacht branden. Ik zit veel op de weg, de wisseling tussen de lichtjes aan en uit is levensgevaarlijk. Met 130 km per uur moeten mijn ogen wennen aan de "nieuwe" situatie. Je bent domweg 30 sec. blind, levensgevaarlijk. Noodhulp, helemaal voor. De formule water naar de zee dragen, hetgeen wij al 60 jaar doen, stoppen met die onzin. De NPO, ach de NPO, Poetin is er niets bij... Waarom nooit meer de VVD voor mij. Zowel Rutte 1 en 2 hebben de werkende middenklasse totaal uitgekleed. De "nieuwe" voedselbank klanten zijn de werkende. Onze oudjes pissen in hun broek, tegen verkiezingstijd, komt er weer geld vrij voor deze MENSEN. Een straf op ziek zijn (het eigen risico in de zorg) , de VVD zegt doen.... Lachen gieren brullen als ik de geluiden van oa. GL tot mij neem; ‘Bij de VVD worden de rijken rijker en de armen armer. Gewone mensen worden in de steek gelaten.’ GL voorop wil de middenklasse nog veder uitkleden. De marges zijn klein, veder nivelleren is niet meer mogelijk in dit land.

2 Reacties
Jerry3
Jerry311 feb. 2017 - 10:05

"Kinderen nemen is een keuze, niemand verplicht je om meer dan twee kinderen te nemen. Dan mag je de financiële lasten ook zelf dragen" Dat bekt zo lekker.. totdat je bedenkt dat met ouders die zo egoistisch zijn extra kinderen te nemen waar ze niet voor kunnen zorgen, de gevolgen bij die kinderen zullen komen te liggen. Die kinderen mogen dus creperen omdat ze onverantwoordelijke ouders hebben?

Buzzer
Buzzer11 feb. 2017 - 11:10

"De VVD heeft zeer zeker een punt dat het rondpompen van geld (huur/ zorgtoeslag) totaal zinloos is. Stoppen met die onzin!" Geldt niet voor de hypotheekrente aftrek zeker? "maar verrichten wel zinloos werk…" welk werk is wel zinvol? "k zit veel op de weg, de wisseling tussen de lichtjes aan en uit is levensgevaarlijk. Met 130 km per uur moeten mijn ogen wennen aan de “nieuwe” situatie. Je bent domweg 30 sec. blind, levensgevaarlijk." Koop een nachtbril, veel goedkoper en beter voor het milieu dan alweer een VVD plannetje. "De NPO, ach de NPO, Poetin is er niets bij…" De VVD is net zoals Poetin vaak niet blij met de kritische publieke omroepen, misschien bedoelt u dat?

HBouyani
HBouyani10 feb. 2017 - 22:50

en wat kunnen we van onze linkse vrienden verwachten? Pak de werkenden? Weer?

5 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman11 feb. 2017 - 8:30

Pak de werkenden is vast onderdeel van het rechtse repertoire. Kijk naar de afgelopen regeerperiode: versoepeling ontslagrecht, verkorting WW-tijd, radicale verhoging huren vooral voor mensen die net iets meer verdienen, verhoging AOW-leeftijd, etc. Links zal de 1% eindelijk eens moeten gaan aanpakken.

Vuurrood
Vuurrood11 feb. 2017 - 9:07

Voor de goede orde. De VVD is uiterst rechts!

Kees Kies
Kees Kies11 feb. 2017 - 11:36

Is het aan u voorbij gegaan dat PvdA elite en VVD 5 miljard cadeau hebben gedaan aan alleen mensen die werk hebben. Gemiddeld ruim 1.000 euro netto per werkende? En in gezinnen met 2 banen dubbel profiteren? - En voor de allerrijksten die het nooit meer op krijgen. 100.000 euro vrij van belasting schenken aan de kinderen voor de villa met villasubsidie alwaar de poen in het vervolg vrij is van vermogensbelasting.

arjenZH
arjenZH11 feb. 2017 - 15:35

@Huysman Kan je mij 1 voorbeeld geven van een land waar het marxistische of socialistische beleid dat jij voorstaat heeft geleid tot meer welvaart voor de hele bevolking? Die 1% superrijken waar jij het over hebt woont helemaal niet in Nederland maar in Saudie Arabie of Dubai. Misschien kan je mij uitleggen hoe we die vanuit Nederland kunnen aanpakken of verleiden geld over te maken aan "de arme mensen" in Nederland. Ze zien je al aankomen.

Mark Huysman
Mark Huysman11 feb. 2017 - 21:20

@arjenZH Ten eerste valt op dat je niet op mijn argumenten ingaat betreffende de aanvallen op de positie van werkenden door rechts terwijl dat de discussie is die HenkDeVries oproept. Ten tweede bezit de rijkste 1 procentt van Nederland een kwart van het hele vermogen van dit land. Waarom jij over Saudie Arabie of Dubai begint is mij een raadsel. De meeste Nederlandse rijken wonen gewoon in Nederland. En het is echt niet zo moeilijk om die aan te pakken.

Michiel Online
Michiel Online10 feb. 2017 - 22:10

Ik geloof dat we op korte termijn niks meer kunnen doen. We zullen op een partij moeten gaan stemmen die naar de lange termijn kijkt. Klimaatverandering heeft direct invloed op onze democratie. Wie oh wie?

TinusJ
TinusJ10 feb. 2017 - 21:51

Lijkt mijn een uitstekend idee. Ik help een aantal mensen op bijstand niveau. Met geen enkele berekening kan ik een gunstig resultaat tevoorschijn toveren als mensen gaan werken. Fulltime werken levert bruto meergeld op , maar netto blijkt dat ze er maar 4 tientjes extra overhouden. Een bedrag dat men snel kwijt is: de gemeente betaalt nu OV kaarten, studiebegeleiding van de kinderen (160€ per maand) en eigen risico zorg etc.

3 Reacties
Minoes2
Minoes211 feb. 2017 - 1:30

Onze gemeente betaalt niets van dat alles. Welke gemeente is dat? Ik kan me dat nl. nauwelijks voorstellen.

LaBou
LaBou 11 feb. 2017 - 6:38

@Minoes, waarschijnlijk een gemeente als Wassenaar. Tenslotte hebben de bewoners van de Eijkenhorst ook een uitkering.

Vuurrood
Vuurrood11 feb. 2017 - 9:08

TinusJ: Zorg dat je als de gesmeerde bliksem in de bijstand komt als deze mensen het zo goed hebben!

Puin Ruimer
Puin Ruimer10 feb. 2017 - 19:28

De SP heeft gelijk, met de VVD kan niet samengewerkt worden. Achter de grijns van Rutte zit een meedogenloze wolf in schaapskleren. De VVD is de asociaalste politieke partij van Nederland. Zet de PVV de autochtonen op tegen de allochtonen, zo zet de VVD de bijstandsgerechtigden op tegen de AOW-ers. Voor beide extreemrechtse partijen geldt: verdeel en heers. Het is tijd dat Asscher en vooral Klaver zich net zoals de SP uitspreken dat ze niet met de VVD (nog de PVV) in een kabinet gaan. Dan moet er wel over links geregeerd worden. Ik vrees dat zowel de PvdA als GroenLinks te laf zijn om naast de PVV ook de VVD af te wijzen.

1 Reactie
Minoes2
Minoes211 feb. 2017 - 2:12

Daar ben ik ook bang voor. En dus a.u.b. ook geen PvdA (Dijsselbloem-richting)

remmerik2
remmerik210 feb. 2017 - 17:23

Het succes van de VVD is dat het dertig jaar lang geen concessies heeft hoeven doen. De VVD heeft maar één strategie en dat is niet voor de samenleving betalen. Dat betekent dus dat bij elk compromis het geld voor de samenleving(verzorgingsstaat) minder wordt. Om de VVD op andere gedachten te brengen kun je maar één ding doen en dat de barricades opgaan en het land plat leggen. Wilders heeft op één punt gelijk, we moeten ons land terugpakken! Alleen niet zoals hij dat bedenkt.

3 Reacties
arjenZH
arjenZH11 feb. 2017 - 8:48

"Dat betekent dus dat bij elk compromis het geld voor de samenleving(verzorgingsstaat) minder wordt." En hoe komt het dan dat de verzorgingsstaat jaar in jaar uit groeit, ook onder de VVD? Fact free gezwam.

spagaat
spagaat11 feb. 2017 - 9:01

En toch kost de publieke sector ieder decennium een steeds groter deel van ons BNP. Hoe dat kan? Over de jaren zijn de belastingen gestegen en vrijwel nooit gedaald. Wat dat betreft heeft de VVD gefaald.

poeslief
poeslief11 feb. 2017 - 18:15

@arjenZH "En hoe komt het dan dat de verzorgingsstaat jaar in jaar uit groeit, ook onder de VVD? Fact free gezwam." Vergrijzing. Ontslaggolven. De 1e is een demografisch gegeven waar geen enkele politieke partij voor verantwoordelijk is. Het 2e gegeven zou men aan o.a. het door de EU-fielen zo vereerde single market kunnen wijten, en alle veel en veel goedkoper werkende Oost-Europeanen die door EU wetgeving het mogelijk gemaakt is om aan de onderkant van de markt, het hands-on arbeidsproces, tegen Nederlandse werkenden te concurreren. Winstmaximalisatie voor aandeelhouders is uiteraard zo gigantisch belangrijk dat sociale onrust en armoede voor velen te billijken bijproducten blijken te zijn.

rbakels
rbakels10 feb. 2017 - 16:34

Ach, het is maar een verkiezingsprogramma. Welk deel gerealiseerd wordt weet je net. Misschien moeten we ook wel reuze blij zijn dat Wilders in sociaal-economisch opzicht een links beleid voorstaat. Het programma getuigt ook van domheid. Ontwikkelingshulp wordt kennelijk als een vorm van liefdadigheid beschouwd. In het Verre Oosten voeren de rijkere landen als Japan en China een uitgekiend ontwikkelingsbeleid om nieuwe markten te ontwikkelen. wat ook niemand schrijnt te beseffen is dat het in sommige landen in Afrika heel goed gaat. Daar moe je ook een vinger inde pap houden. Ontwikkelingsgeld moet vooral worden besteed aan infrastructurele werken die landen niet zelf kunnen betalen, maar die wel een voorwaarde zijn voor welvaart. In Cambodja werd zo het hoofdwegennet verhard, zodat het land in de regentijd niet verlamt tot één grote modderpoel. In Laos werden met ontwikkelingshulp een aantal bruggen over de reusachtige Mekong-rivier gebouwd. Publieke omroep? Staatssecretaris Dekker snapt er echt geen snars van. Die wil de kapotbezuinigde publieke omroepen hun amusement afpakken, terwijl dat nou juist zo lucratief is vanwege de reclame-inkomsten. Publieke omroep moet voorzien in programma's die wel waardevol zijn, maar in een puur commerciële setting niet gedijen, al was het maar omdat ze in het Nederlands zijn en het Nederlandse taalgebied maar klein is.

1 Reactie
nieko47
nieko4711 feb. 2017 - 8:47

In Laos werden met ontwikkelingshulp een aantal bruggen over de reusachtige Mekong-rivier gebouwd. En als dank kapt Japan hun hele regenwoud plat......

Thuru
Thuru10 feb. 2017 - 16:28

Dat VVD flink het mes zet in ontwikkelingshulp is meer dan uitstekend. Mensen kunnen prima zelf bepalen of ze geld geven aan Afrika enzo. Daar heb je heen ontwikkelingshulp voor nodig. Los daarvan is snijden in deze pot totaal pijnloos voor het volk.

2 Reacties
Vuurrood
Vuurrood11 feb. 2017 - 9:10

Wat is pijnloos voor welke volk!

Thuru
Thuru11 feb. 2017 - 16:55

Pijnloos voor Nederlandse volk. Mensen kunnen prima zelf beslissen of ze geld aan bijvoorbeeld Afrika willen geven, heb je de pot ook niet voor nodig uitgezonderd noodhulp.

Burger3
Burger310 feb. 2017 - 16:12

Volgens GroenLinks worden de rijken rijker en de armen armer. Als simpele werkende met gezin ben je tegenwoordig dus al rijk. Volgens de PvdA gaan alleen de mensen met wie het al goed gaat er op vooruit. Uit het artikel: "Dat moet vooral voordeel opleveren voor werkende gezinnen met kinderen en middeninkomens." VVD is niet mijn partij meer, maar GL en PvdA...wow

JanMer2
JanMer210 feb. 2017 - 15:58

‘Bij de VVD worden de rijken rijker en de armen armer. Gewone mensen worden in de steek gelaten.’ Want werkenden met een middeninkomen zijn geen gewone mensen? Wat dat betreft zijn mensen in de bijstand toch echt een uitzondering, en als je zo nodig een onderscheid wilt maken tussen gewone en niet-gewone mensen, dan zijn het de bijstandstrekkers die niet gewoon zijn.

3 Reacties
spazinazi
spazinazi10 feb. 2017 - 23:04

> werkenden met een middeninkomen zijn geen gewone mensen? Het middeninkomen over 2016 was €36,500 per jaar. Het gemiddelde inkomen €25,000. Die tienduizend euro per jaar (achthonderddrieendertig euro per maand, meer dan een AOW-uitkering.) is het verschil tussen relatief rijk en moeite met rondkomen. Een gemiddeld inkomen 'kan de pleuris krijgen' van Rutte, een modaal inkomen gaat er als het aan de VVD ligt volgend jaar een paar tientjes op vooruit.

Kees Kies
Kees Kies10 feb. 2017 - 23:26

Gezinnen met slecht 1 gemiddeld inkomen kunnen niet alleen van VVD Rutte de pleuris krijgen Spazinasi. - Ook bij de PvdA en D66 hoor je er niet bij als je niet minimaal 2 gemiddelde inkomens hebt in 1 gezin. Pas dan kom in aanmerking voor dubbele subsidie op inkomen uit arbeid, kinderopvangsubsidie, villasubsidie.

Piet de Geus
Piet de Geus11 feb. 2017 - 10:28

"Gezinnen met slecht 1 gemiddeld inkomen" Die moeten als ze wat te klagen hebben de bankhanger in hun midden maar eens aanspreken.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout10 feb. 2017 - 15:51

Niets nieuws van de Mitt Romney van Nederland: mensen hebben nergens recht op ('Entitlement'). Nog steeds het Angelsaksische kapitalisme. Inmiddels heeft zijn vriendje Cameron het loodje gelegd; Brexit was m.i. een anti-Cameron stem, anti-Osborne, anti-Duncan Smith. Inmiddels heeft dit gedoe ons een onberekenbare Trump opgeleverd. "Ik ben er voor elke Nederlander," stelde Mark Rutte vier jaar geleden. Kennelijk moet dat dan voortkomen uit zijn ideologie. Het ware liberalisme is juist om ons daarvan te bevrijden.

Poezenmens
Poezenmens10 feb. 2017 - 15:45

Iemand uit medemenselijkheid iets gunnen, zodat hij of zij een menswaardig leven kan lijden, omdat die tijdens zijn of haar leven op een of andere manier domme pech heeft gehad, daarvoor moet je niet bij de VVD zijn. En aan al die mensen die vinden dat ze het zo goed met zichzelf getroffen hebben, bedenk wel: die domme pech kan iedereen overkomen. Jammer dan, pech gehad volgens de VVD en zijn aanhang, je bekijkt het maar. Eigen belang eerst.

1 Reactie
Poezenmens
Poezenmens10 feb. 2017 - 16:10

kan lijden = kan leiden

korheiden2
korheiden210 feb. 2017 - 15:25

Het afschaffen van kinderbijslag na het tweede kind vind ik een prima voorstel. Namens D66 deed Laurens-Jan Brinkhorst dit voor stel al minstens 20 jaar geleden. 'Het lijkt wel een fokpremie' waren zijn woorden. Ook meer geld voor defensie lijkt me wenselijk. Tsja verder maakt de VVD doorgaans de rijken rijker en de armen armer. Dat is altijd al zo geweest.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood11 feb. 2017 - 9:44

Laurens-Jan Brinkhorst? Wacht, dat is toch die man welke altijd in de schaduw van de troon heeft gestaan? Met een meer dan riant inkomen? Die niet van kinderbijslag afhankelijk was om kleding voor de kinderen te kopen? Die man? De man waarbij het inkomen altijd vele malen groter was als de duur van de maand? Meer geld voor defensie. Gaat dat dan ten goede komen aan het personeel? Beter salaris? Betere opvang als dat nodig is? Of is dat geld gewoon voor de vriendjes van de VVD verenigd in de wapenindustrie? In het VVD programma lees ik niet waar het meerdere geld voor o.a. defensie nu eigenlijk voor bestemd is!

PaPinkelman2
PaPinkelman210 feb. 2017 - 15:19

Toch wel vervelend dat de mensen die betalen voor de uitkeringen er op vooruit gaan en de uitkeringen zelf niet, misschien wordt het verschil tussen niet werken en werken weer een keer interessant en wordt een uitkering dan weer iets waar het voor bedoeld is. Een vangnet. Verder NPO.... zijn er echt nog steeds mensen die daar naar kijken? Ontwikkelings samenwerking wordt ook tijd. Het lijkt er op dat hoe meer we geven, hoe meer er nodig is. Daarmee hou je de armoede in stand. Dat er meer geld gaat naar defensie is logisch. We hebben de internationale afspraken nu wel lang genoeg aan ons laars gelapt. Probleem met de VVD vind ik toch nog steeds de Zorg. Mensen zoals Hoogervorst en Schippers verdienen natuurlijk iets wat ik beter niet kan plaatsen voor hun daden. Het bewust kapot maken van een goede zorg en het veel duurder c.q. onbetaalbaar maken hiervan voor de bevolking terwijl de zorgverzekeraars bulken van het geld. Zolang de VVD niet erkent dat deze monsters eigenlijk..... en blijft staan achter dit soort....... kunnen ze van mij net zoals de rest van de partijen bij het grof vuil gezet worden.

EricDonkaew
EricDonkaew10 feb. 2017 - 15:04

Wat typisch VVD is: - Oudere werknemers ontslaan en goedkopere(?) Polen daarvoor aannemen. En vervolgens klagen dat ouderen te lui zijn om zelfs maar een baan te zoeken, reden om ze verder af te knijpen. - Of: "als ondernemer neem ik geen Marokkanen aan". En vervolgens klagen dat Marokkaanse Nederlanders oververtegenwoordigd zijn in de werkloosheidsstatistieken. Geen VVD dus inderdaad op 15 maart, zeg ik als werkende oudere.

Bouwman2
Bouwman210 feb. 2017 - 14:40

Zo zie je maar eens wat een louterende invloed die "vreselijke " PvdA heeft gehad op het kabinet dat de kiezer wellicht niet van harte wilde maar dat de enige mogelijkheid was die erop zat. De kiezer heeft altijd gelijk, zelfs als hij niet gelijk heeft. Dit kabinet bleef netjes binnen de bandbreedte van het algemeen belang. Ik zou graag zien dat dit kabinetsbeleid werd voortgezet, Helaas, helaas zal die wens niet in vervulling gaat. De paarden die de haver verdienen krijgen die niet. Er zal nog vaak met wroeging aan Rutte II worden teruggedacht.

3 Reacties
bob b.
bob b.10 feb. 2017 - 16:06

Die louterende invloed is meer hoop dan realiteit. Zelfs de louterende wetenschap dat de vorige populistische golf leidde tot het uitroeien van een complete bevolkingsgroep weerhoudt mensen niet doodleuk op Wilders te stemmen. De vvd doet dit om zich te profileren tov van het huidige beleid. Zoals de PvdA voorstelt mensen met bijstand juist 200 euro extra te geven. Of het werkelijkheid wordt hangt niet af van de PvdA maar van andere partijen, zo werkt het in onze politiek.

Jo4Hanna
Jo4Hanna10 feb. 2017 - 16:36

Waarom houdt Lodewijk Asscher ( cs Bos-clan: 'wat Mark kan (?), kan ik ook') zoveel van de popu-nationalistische VVD verelendung, mijnheer Bouwman

Kees Kies
Kees Kies10 feb. 2017 - 16:40

Reken maar dat PvdA elite staan te trappelen om gezeten op het pluche wederom 4 jaar een ''louterende'' invloed te hebben op de VVD. - Neem bijvoorbeeld ontwikkelingshulp voor de allerarmsten in de wereld. De PvdA heeft miljarden bezuinigd op ontwikkelingshulp, elk jaar 750 miljoen en dit jaar 1.000 miljoen. Plus van het restant poen doorgeschoven naar het leger voor militaire missies. Poen doorgeschoven naar gemeenten en ondernemers die dik verdienen op asiel etc. En nu wil de VVD nog extra 2,7 miljard bezuinigen op ontwikkelingshulp. En dat wordt dan dank zij de ''louterende'' werking van de PvdA 1,35 miljard na verkiezing als de a-sociale PvdA elite de kans krijgt.

Jensbos
Jensbos10 feb. 2017 - 14:33

Natuurlijk, want dat is de neo-liberale (= conservatieve) economie (de globaliserende, uitbestedende, monetaristische, laissez-faire - aanbod economie.....) de race naar de bodem.

Dubbeldenker
Dubbeldenker10 feb. 2017 - 14:28

In ieder geval duidelijk. Als je met een goede opleiding in een goede baan voor voldoende uren kunt werken, kun je deel uitmaken van de VVD maatschappij. En als je dat niet kunt, heb je pech. Krijg je net genoeg geld om niet dood te hoeven gaan van de honger. De liberalen hebben tenslotte wel een onderklasse nodig om op neer te kunnen kijken.

[verwijderd]
[verwijderd]10 feb. 2017 - 14:04

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Jo4Hanna
Jo4Hanna10 feb. 2017 - 16:28

Ja eens - labbekakken Hans de Boer cs wcpottendraaier Wientjes & de heropstanding van adjudant-onder-generaals-Schippers&Zijlstra - Anne Mulder's- klaplopers

Mostafa
Mostafa10 feb. 2017 - 13:56

+1000 euro bij vullen betekend bij de heer Rutte - 1000 euro uit de broekzakken halen!

Bert Vlierman
Bert Vlierman10 feb. 2017 - 13:49

Even voor de helderheid: wat nu VVD-beleid wordt genoemd, is de afgelopen dertig tot veertig jaar voluit gesteund door CDA, D66 en PvdA, tenzij één van die partijen in de oppositie zat. Wat de VVD doet, is niet anders dan consequent vasthouden aan succesvol beleid. Althans, aan beleid dat volgens de vier henoemde partijen succesvol is geweest. De kans is levensgroot dat deze partijen straks een 'historische' coaltie zullen vormen met een regeerakkoord waarbij rechts Nederland wederom z'n vingers zal aflikken.

1 Reactie
Jensbos
Jensbos10 feb. 2017 - 17:03

Het is gewoon hetzelfde neo-liberale liedje... bij allemaal..., daarom Brexit en daarom Trump .. en de rest, ter rechterzijde...

arjenZH
arjenZH10 feb. 2017 - 13:38

Het VVD programma zorgt traditioneel voor de meeste banen. En juist door een baan komen mensen uit de armoede. De kop boven dit artikel is daarom weer lekker ouderwets populistich. Het populisme komt duidelijk niet alleen van rechts.

16 Reacties
pieterkamper
pieterkamper10 feb. 2017 - 14:11

Grootscheepse pogingen van de grote steden, door alle bijstands mensen op te roepen, die aan het werk te krijgen liepen op niets uit. De realiteit is dat het overgrote deel in onze ingewikkelde maatschappij geen kans heeft op werk. Maar ook als je de lonen (en dus de uitkeringen nog meer) zo ver zou verlagen dat bediende benzinepompen b.v. goedkoper zouden worden dan zelfbediende, dan geloof ik nog niet dat die terug gaan komen.

WillemDrees
WillemDrees10 feb. 2017 - 14:14

Onzin er zijn genoeg mensen in Nederland die we de working poor noemen mensen die 40 uur werken en toch in armoede leven. Ga je dat serieus ontkennen? Vvd zorg niet voor banen vvd zorg voor flex werk met wurg contracten waar al je arbeids rechten uitgeknepen zijn. Met dit soort flex banen kom je NIET vooruit.

nieko47
nieko4710 feb. 2017 - 15:08

Grootscheepse pogingen van de grote steden, door alle bijstands mensen op te roepen, die aan het werk te krijgen liepen op niets uit. Omdat ze te beroerd zijn om bijvoorbeeld aardbeien te plukken. Daarvoor moeten we 400.000 mensen uit het oostblok halen.

Django3
Django310 feb. 2017 - 15:12

"En juist door een baan komen mensen uit de armoede." Nou die stelling was 15 jaar of langer geleden nog een waarheid als een koe, maar tegewoordig valt daar wel degelijk wat op af te dingen. Een baan is helemaal geen panace tegen armoede meer.

Tom Meijer
Tom Meijer10 feb. 2017 - 15:16

In welke wereld leef jij?

arjenZH
arjenZH10 feb. 2017 - 15:22

@WillemDrees De "Working Poor" gaan er juist op vooruit in de VVD plannen, door de verhoging van de arbeidskorting.

Buzzer
Buzzer10 feb. 2017 - 16:01

En ik maar denken dat nep nieuws sinds kort niet meer mag.

Bert Vlierman
Bert Vlierman10 feb. 2017 - 16:02

Dat het VVD-programma voor de meeste banen zorgt, is gewoon niet waar. Nou doet in liberale kringen 'niet waar' er niet toe want nep is ook waar, maar toch. Liberaal beleid zorgt in tijden van crisis en daarna juist voor extra banenverlies en extra miljonairs. Of het nu gaat om de huidige crisis of om bijvoorbeeld de crisis uit de jaren 30.

Johan eldert
Johan eldert10 feb. 2017 - 16:59

[Het VVD programma zorgt traditioneel voor de meeste banen.] geen spatje bewijs voor. sterker. Het feit dat de vvd jarenlang de verduurzaming van nederland heeft veronachtzaam, heeft talloze banen gekost. Eind jaren negentig stond Nederland in de startblokken om mee te doen, maar dat is vakkundig door de VVD de nekt omgedraaid. Waar duitsland en Denemarken wel hebben doorgezet. Die hebben een bloeiende duurzaamheidindustrie weten te ontwikkelen waar Nederland nu hopeloos achterloopt. Geweldig dus dat VVD beleid van je

Jensbos
Jensbos10 feb. 2017 - 17:05

De meeste baantjes, als dat al zo is, het is gewoon "The race to the bottom" (Laissez-faire/aanbod)

Tip top
Tip top10 feb. 2017 - 17:20

"Het VVD programma zorgt traditioneel voor de meeste banen. En juist door een baan komen mensen uit de armoede." Wat een onzin, je bedoelt misschien dat onder het VVD programma traditioneel het aantal werkende armen (Zelfstandigen Zonder Pensioen) hoger wordt. Nee hoor, de afname van het aantal werklozen is niet aan de VVD te danken dat is een gevalletje van "lies, damn lies and statistics" en de aantrekkende wereldeconomie die opkrabbelt vanuit de crisis. Sterker nog het economisch bureau van de ING (laten we even ervan uitgaan dat ze er verstand van hebben) dat de Nederlandse economie meer had kunnen groeien als er minder rigoureus bezuinigd was. VVD is een partij waarbij de enige visie is die van zorgen dat de zak van vrienden en familie goed gevuld wordt, het liefst vanuit makkelijke bronnen zoals belastingopbrengsten zodat men zo min mogelijk de handen uit de mouwen hoeft te steken.

Break on through
Break on through10 feb. 2017 - 17:30

VVD beloofde een paar jaar terug 400.000 banen. Heb jij ze gezien? Wel voor 50 miljard aan ombuigingen.

Tomatenboer
Tomatenboer10 feb. 2017 - 17:33

@ ArjenZH: "Het VVD programma zorgt traditioneel voor de meeste banen." Net zoals de belofte in 2012 zeker? Volgens CPB doorrekening zou VVD beleid voor pakweg 400.000 extra banen zorgen. Het werden er echter 400.000 minder....

Pedro Kern
Pedro Kern10 feb. 2017 - 20:30

Alleen jammer dat het aantal vacatures minder is dan noodzakelijk. Daarnaast ga je met deze opmerking voorbij aan het feit dat er mensen zijn die niet kunnen werken en dat er werkgevers zijn die hun arbeidskrachten buiten Nederland halen. Dus ook met een werkeloosheidscijfer van 0% is de armoede niet opgelost. En al die mensen die nu onder de armoede grens zitten krijg je niet aan het werk. Als dat de oplossing van de armoede is zul je het doel nooit bereiken.

adriek
adriek10 feb. 2017 - 22:31

Als uitkeringen niet meer bestaan en het minimumloon is afgeschaft zul je misschien ook in Nederland weer mensen kunnen inhuren die voor twee euro per uur de deur van je restaurant openen als er gasten komen. Als zo iemand 40 uur per week dat werk doet, en zijn vrouw en kinderen ook, hebben ze net genoeg om een kamertje te huren en wat eten te kopen. Als je dat werkgelegenheid wilt noemen heb je gelijk.

arjenZH
arjenZH11 feb. 2017 - 9:41

Dat het aantal vacatures de afgelopen jaren fors is toegenomen is gewoon een feit net als het een feit is dat verreweg de meeste mensen met een baan niet in armoede leven. Werken loont wel degelijk. Het probleem zit hem helemaal aan de onderkant van de arbeidsmarkt, waar mensen die uit een uitkering komen er met een baan netto bijna helemaal niet op vooruit gaan door het verlies van toeslagen en extraatjes. Daar wil de VVD nu juist verandering in brengen door verhoging van de arbeidskorting en ik begrijp niet wat daar op tegen is. Dat spookbeelden die worden geschetst dat mensen misschien voor EUR 2 per uur moeten gaan werken hebben niets met de werkelijkheid te maken. Het minimumloon blijft gewoon wat het is. Er zijn wel degelijk behoorlijk wat onvervulde vacatures, maar het probleem is kennelijk dat de mensen die nu een uitkering hebben niet de capaciteiten hebben om die vacatures te vervullen. De schuld zal ongetwijfeld een mix van pech en eigen verantwoordelijkheid zijn, maar het verlagen van de bijstandsuitkeringen door vakantiegeld te schrappen vind ik te ver gaan.

JasDon
JasDon10 feb. 2017 - 13:22

Er zijn heel veel soorten uitkeringsgerechtigden, mensen die ik vanuit hun situatie en hun beperkte invloed op die situatie veel gun en mensen waarvan ik denk dat het beter is om ze van voedselbonnen te voorzien. Van een blanco cheque in de vorm van vakantiegeld ben ik geen voorstander. Ik zie liever dat een alleenstaande moeder met kinderen dat geld ook echt uitgeeft aan een vakantie voor het gezin. Ook mag zo een moeder mag wat mij betreft minimaal twee weken in een zonnig oord verblijven en daar leuke dingen doen. Het is namelijk goed betaalbaar mits goed georganiseerd. Maar nee, in Nederland krijgt iedere uitkeringsgerechtigde geld. Mag dit vrij uitgeven en mag er een rotzooi van maken. De schade wordt uiteindelijk wel door de staat betaald. Alleen al op basis van de maatschappelijke schadepost van niet betaalde huren en zorgverzekeringen is er door een directe afdracht van deze gelden uit de uitkering zoveel geld te besparen dat uitkeringsgerechtigden echt op vakantie kunnen. Ook vind ik het raar dat mensen die zelf nog nooit met geld om hebben leren gaan, geld krijgen in plaats van specifieke budgetten voor noodzakelijke goederen en voorzieningen. Alleen de deurwaarder of de sigarettenboer heeft baat bij deze constructie. Het blind (meer) geld uitgeven aan uitkeringsgerechtigden is i.i.g. geen oplossing. Geef mensen een positieve stimulans om iets te ondernemen of iets te leren i.p.v. dom geld uit te geven en hopen dat mensen er verstandig mee om gaan.

9 Reacties
WillemDrees
WillemDrees10 feb. 2017 - 14:17

Wat een onzin zeg we betalen toch met zn alle belasting! Als je belasting betaald of betaald heb , heb je recht op een uitkering! Dat is een recht geen gunst! We moeten af van dat achterhaalde idee dat mensen die een uitkering hebben niks doen dat is een grove leugen dat maar nietbdeze wereld verlaat.

Mark Huysman
Mark Huysman10 feb. 2017 - 14:28

[Ook mag zo een moeder mag wat mij betreft minimaal twee weken in een zonnig oord verblijven en daar leuke dingen doen] Fijn van jou! Mag ze ook eventueel het bos in? Of gaat dat te ver?

JasDon
JasDon10 feb. 2017 - 15:35

@WillemDrees We betalen niet met zijn allen belasting, genoeg mensen komen in een uitkeringssituatie terecht zonder ooit een cent belasting te hebben betaald uit werkinkomen. En niet alle mensen met een uitkering zijn bezig met deelnemen aan de samenleving, niet alle mensen pogen te re-integreren of aan het werk te komen. Mocht ik ooit in een uitkeringssituatie komen wil ik niet in een grauw beperkt systeem komen waar ineffectieve controlemiddelen vooral ambtenaren van werk worden voorzien ipv de uitkeringsgerechtigde. Liever benader ik het op een positieve manier, waarop de persoon die een uitkering heeft privéleges verwerft op basis van een bijdrage aan het verbeteren van de eigen situatie of de samenleving.

JasDon
JasDon10 feb. 2017 - 15:47

@Mark "Fijn van jou! Mag ze ook eventueel het bos in? Of gaat dat te ver?" Het was dan ook een voorbeeld, waarbij ik vooral aangeef dat als er middelen beschikbaar komen deze ook voor het beoogde doel worden gebruikt. Hoe vaak gebeurt het niet dat bv. een deurwaarder beslag legt op het vakantiegeld omdat iemand een potje van zijn financiën heeft gemaakt of dat de sigarettenboer vooral geld verdiend aan dit periodieke extraatje. Ik wil geen verwijten maken richting mensen die in deze vervelende situatie zitten, ik zou graag zien dat we het geld wat we in deze samenleving investeren ook goed terecht komt.

Buzzer
Buzzer10 feb. 2017 - 16:05

"Van een blanco cheque in de vorm van vakantiegeld ben ik geen voorstander. " Blijkbaar heeft u geen idee wat een blanco cheque betekend.

Minoes2
Minoes211 feb. 2017 - 1:41

Dat vakantiegeld is meestal hard nodig om de gaten, de zorgkosten te vullen, bijvoorbeeld eigen bijdragen en eigen risico. En wat dacht je van de tandarts. Je bent niet realistisch. Ga van dat bedrag maar eens op vakantie. Dat kan al helemaal niet.

JasDon
JasDon11 feb. 2017 - 8:30

“Van een blanco cheque in de vorm van vakantiegeld ben ik geen voorstander. ” Blijkbaar heeft u geen idee wat een blanco cheque betekend. Klopt, ik bedoelde een bedrag wat uitgekeerd wordt zonder dat de bestemming duidelijk is.

JasDon
JasDon11 feb. 2017 - 8:44

@Minoes "Je bent niet realistisch. Ga van dat bedrag maar eens op vakantie. Dat kan al helemaal niet." We trekken grotendeels dezelfde conclusie, alleen er zijn meer redenen dat het geld niet voor vakanties gebruikt kan worden. Dat het bedrag niet afdoende is, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar als er zoiets als vakantiegeld is zou het voor vakantie of een vergelijkbare bezigheid moeten worden gebruikt. Het idee dat bijstandsgeld voor sigaretten, drank of dure telefoonabonnementen gebruikt wordt ondermijnt de steun voor het vangnet dat sociale zekerheid is. De staat heeft hier een plicht om te zorgen dat het geld ook gebruikt wordt waar het voor bedoeld is. En zodra dat gebeurt kan er ook meer geld in mensen met goede intenties en goed gedrag geïnvesteerd worden. Het huidige systeem heeft kosten in het feit dat er geld uit word gekeerd, dat te veel ambtenaren zich met allerlei kansloze controles bezig moeten houden en omdat door verkeerde bestemmingen van het geld er allerlei maatschappelijke schadeposten zijn. Ik heb in de deurwaardersbranche gewerkt en het aantal incassozaken is gigantisch voor huur, telefonie en zorgverzekeringsposten.

Minoes2
Minoes211 feb. 2017 - 12:19

Ik houd toch ook niet jouw hypotheekrente-aftrek in als je het aan dan, sigaretten of dure telefoons besteedt, noch de toegift middels. het belastingvrij sparen voor je pensioen, noch de 100.000 euro belastingvrije giften bij schenkingen indien je het 'toevallig' op de bank hebt staan en zoon of dochter een optrekje wil kopen? Ook die mensen hebben enige vrijheid. Zeker gezien ze veel belasting daarop betalen, wat dus gewoon gezien kan worden als een strafkorting voor uitkeringsgerechtigden. Ik houd niet zo van mensen die aan cherry-picking doen, de eigen vrijheid breeduit bepleiten en die van een ander opzij zetten. Kleinsma's hebben we al genoeg. Dit natuurlijk bezijden het feit dat er van je verwacht mag worden dat je op een 'redelijke' wijze solliciteert indien mogelijk..

Django3
Django310 feb. 2017 - 13:19

Ahh, het menu van de VVD: Schraalhans is weer keukenmeester en kiest weer eens voor de klassieke Wiegeliaanse keuken: reeds kale en magere kippen worden nog eens extra goed geplukt, in hun eigen sop gaargekookt en vervolgens rijkelijk overgoten met een vettige saus van PVV xenofobie. Dit gerecht wordt u vervolgens natuurlijk zonder enige garnering door de strot geramd. En ober Rutte staat natuurlijk weer garant voor een service met een smile..

P. Karbiet
P. Karbiet10 feb. 2017 - 13:00

Ik mis alleen nog dat de geliberaliseerde huren weer met 9% moeten stijgen ieder jaar. Zodat de buitenlandse investeringsmaatschappijen nog meer winsten kunnen maken. En de ouderen en bijstandsgerechtigden weer meer keuzes hebben; zal ik van mijn laatste tientje deze maand de huur, de zorgpremie of de bakker betalen? Gaaf.

1 Reactie
Buzzer
Buzzer10 feb. 2017 - 16:09

Pas op, VVDers begrijpen geen cynisme en denken straks dat u het serieus meent.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*10 feb. 2017 - 12:35

Na ruim 6 jaar, eerst Rutte I en daarna Rutte II, hoop ik dat wij toch een nieuwe regering zal krijgen zonder de VVD, de komende paar jaren. Een nieuw kabinet, D66-de PvdA (of de SP)-Groenlinks-het CDA, dat lijkt mij wat, met name na 15 maart 2017!. Ik wens jullie allemaal een heel fijne dag.

Frank Straathoff
Frank Straathoff10 feb. 2017 - 12:32

De bijstand ter ondersteuning van het bestaan mag sober. Het zal velen misschien triggeren te stoppen met roken en/of van die bank af te komen en een baan te gaan zoeken. Specifiek beleid maken voor uitzonderingsgevallen dat wel.

10 Reacties
LaBou
LaBou 10 feb. 2017 - 14:18

Misschien is het een idee eens een jaartje van zo'n uitkering te leven (natuurlijk zonder de mogelijkheid uitgaven uit te stellen tot het normale inkomen weer binnen komt). Waarschijnlijk breekt dan het besef door dat die uitkering al heel sober is en dat wel de ontvanger wel degelijk op de vingers wordt gekeken of hij/zij zich wel (financieel) goed gedraagt.

WillemDrees
WillemDrees10 feb. 2017 - 14:21

Welke banen heb je het over en wat te doen als je 55 ben en nergens aangenomen word? Dat is vast ook allemaal hun eigen schuld! Ben je überhaupt een mens?

nieko47
nieko4710 feb. 2017 - 15:15

Misschien is het een idee om eens een jaar hard te werken en dan te zien hoeveel belasting ke moet betalen.....

Buzzer
Buzzer10 feb. 2017 - 16:08

Beste Frank, u heeft blijkbaar geen enkel idee wat leven van de bijstand betekent, hopelijk voor u blijft dat zo.

Johan eldert
Johan eldert10 feb. 2017 - 17:00

Misschien is het een ideetje dat je eens wetenschappelijke onderzoeken op dit onderwerp leest. Dan zou je niet zulke onzin uitkramen. Ohnee, alternatieve feiten is het tegenwoordig.

Break on through
Break on through10 feb. 2017 - 17:24

"De bijstand ter ondersteuning van het bestaan mag sober." Bijstand is al beneden armoedegrens. In het stinkend rijke Nederland nota bene. M.a.w. aso beleid ingegeven door populistisch geroeptoeter van VVDers.

watsgebeurt
watsgebeurt10 feb. 2017 - 17:33

@WillemDrees, dat 55 jarigen niet meer aan het werk komen is net zo goed de schuld van links als rechts. Dat zij geen kansen meer hebben op de arbeidsmarkt is vanwege diverse redenen bekend. Dat de VVD zich daar minder druk om maakt kan ik me voorstellen gezien hun achterban, maar de PvdA voorop heeft er net zo goed nog geen vinger voor uitgestoken en gaat vrolijk door met regelgeving waardoor 55 plussers zonder al teveel moeite op straat komen te staan. En het zakje geld dat die mensen meekrijgen is nog kleiner geworden dan het al was.

Frank Straathoff
Frank Straathoff10 feb. 2017 - 18:40

@senior en Willemdrees De bijstand is een vangnet. Het is geen eindstation. In mijn vriendenkring ken ik iemand die bijstand ontvangt. Gratis geld. Zij heeft het niet breed maar is absoluut niet armlastig. Er is werk genoeg Willem, meer dan een miljoen vacatures. Als je niet wilt, dan kun je in je bed blijven maar ga dan niet mekkeren.

LaBou
LaBou 11 feb. 2017 - 6:54

Fijn dat je iemand kent met bijstand, maar wat zegt dat dan? Dat jij nu ineens ervaringsdeskundige bent? Ik ken genoeg mensen met bijstand die absoluut niet rond kunnen komen. En dan nog wat: als jij zo zeker weet dat er meer dan genoeg werk is (en dan ga ik er maar van uit dat je fatsoenlijk betaald werk bedoelt), waarom zorg je dan niet dat al die ouderen, minder validen en allochtonen in zo'n baan aan het werk kunnen? Op dit moment klink je meer als iemand die, terwijl hij zelf wijn drinkt, tegen anderen zegt: water is ook héél lekker en gezond.

RU486
RU48611 feb. 2017 - 9:18

@Frank Straathoff 10 februari 2017 at 19:40 Er is werk genoeg Willem, meer dan een miljoen vacatures... AMSTERDAM – Het aantal vacatures in Nederland is in het laatste kwartaal van vorig jaar met 9,2 procent gegroeid tot ruim 235.000 Beste Frank, Kennelijk leef jij in een parallel universum. Als je al de verkeerde cijfers gebruikt om een statement te maken, gebruik dan wel de juiste. Het is gewoon raaskallen als je roept dat er een miljoen vacatures zouden zijn. Was het maar waar.

Paddy3
Paddy310 feb. 2017 - 12:30

Goede verkiezingspunten. In de onderhandelingen met Groen Links en CDA worden bepaalde puntjes nog wel afgezwakt. Voor de linkse verontwaardigden: normale mensen zijn mensen met een baan. Bijstand een vangnet. Meer geld naar defensie lijkt mij een logische. In een wereld met Trump, Putin en Erdogan lijkt mij dat zeer verstandig.

5 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman10 feb. 2017 - 14:30

[Voor de linkse verontwaardigden: normale mensen zijn mensen met een baan] Ja, mensen die hun baan verliezen zijn abnormaal. Untermenschen zogezegd.

Tom Meijer
Tom Meijer10 feb. 2017 - 15:19

Meer geld voor de meer en meest-verdienenden vindt U ook logisch?

Johan eldert
Johan eldert10 feb. 2017 - 17:01

[normale mensen zijn mensen met een baan.] ohhh dus een meervoudige gehandicapte zonder baan is dus volgens jou geen normaal mens. weten we dat ook weer.

Break on through
Break on through10 feb. 2017 - 17:28

@ Mark Huysman, goed dat je de term untermensch even aanhaald. Dat soort dingen zijn inderdaad de gedachtegang binnen de VVD. Immers Arbeit Macht Frei.

Marc2406
Marc240610 feb. 2017 - 17:28

Adam Smith zei zoiets dat voor elke rijk persoon er 500 armen tegenover moeten staan en dat de staat er slechts is om de rijken te beschermen van precies die jaloerse arme berooiden. In dat kader is meer geld naar defensie voor de VVD renteniers een goed idee, aangezien zij kennelijk een revolutie vrezen. Hoe zou dat nu komen??? Deze partij verdient het om compleet gemarginaliseerd te worden, nog meer zelfs dan die andere horkenbende van de geblondeerde azijnspuger.

Jhonathan
Jhonathan10 feb. 2017 - 12:18

Tja VVD'ers. Ze komen erachter dat geld niet gelukkig maakt. En wat ga je dan doen? Dan ga je de zwakkeren pesten en treiteren. U kent ze vast nog wel, vroeger, op school. Die gasten die in dure kleding en met veel poeha en arrogantie over het plein flaneerden, maar totaal doorsloegen als bleek dat ze toch niet zulke goede cijfers haalden. Dan gingen ze hun ongenoegen uiten en afreageren op de zwakkeren, vooral de zwakkeren die gelukkig leken en goede cijfers haalden.

5 Reacties
Buzzer
Buzzer10 feb. 2017 - 12:33

"U kent ze vast nog wel, vroeger, op school. " Grappig daar zat ik ook net aan te denken, ik herinner me er eentje, zoon van een VVDer die altijd de zwaksten uit de groep pakten. Lijkt haast een genetische kwestie.

arjenZH
arjenZH10 feb. 2017 - 13:39

Je hebt het wegzetten van grote groepen mensen goed afgekeken van Wilders.

Buzzer
Buzzer10 feb. 2017 - 16:07

De VVDers kopen dislectie stempels voor hun kinderen zodat ze langer over hun proefwerken kunnen doen.

Jhonathan
Jhonathan10 feb. 2017 - 17:06

@ arjenZH 10 februari 2017 at 14:39, Man man, wat een paniekreactie.

arjenZH
arjenZH11 feb. 2017 - 10:31

@Jjonathan Er wordt op een negatieve en denigrerende wijze over "De VVDer" gesproken die niet zou misstaan in het vocabulaire van Wilders als hij het over Moslims heeft. Dat is geen paniekreactie maar constatering van een feit. U bent blijkbaar te hypocriet om dat te zien.

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus10 feb. 2017 - 11:38

Lastenverlichting lijkt me goed - waren grotendeels crisismaatregelen en Nederland scoort bovenmatig goed in belastingdruk. Dus daar mag best wat vanaf en het gaat nog een hele tijd duren voordat er echt wat te klagen valt. Bijstand bashen zie ik niet zoveel in, want dat gaan gemeentes toch weer repareren met alle inefficientie vandien. Toeslagen - #Zucht, dat daar uberhaupt mensen voor zijn, dat rondpompen. Ongelooflijk. Dus alles wat je daar vanaf kan halen, lijkt me goed. Ontwikkelingssamenwerking omlaag of afschaffen. Zeer voor. Maakbaarheid werkt niet. Ben meer voor kennisoverdracht en handelsafspraken (ook met Afrikaanse landen). Laat Afrikaanse ondernemende types (of van welk land ook) maar hier naar toe komen om kennis en contacten op te doen, en dan weer terug (daar je handen uit je mouwen steken). Noodhulp is van een andere orde. NPO afschaffen - dan gaat bij mij de vlag uit. Ga vooral door met alle omroepclubjes, maar leer zelf je geld te verdienen. De kritiek van de PvdA is alleen bedoeld tot aan 15 maart. En zal veranderen NA 15 maart. Dat groenlinks iets op heeft met de onderkant van de samenleving BINNEN Nederland, dat geloof ik niet. Zieligheid van buiten is hip en in. Maar omkijken naar je buurman of buurvrouw in de straat dat vergeten ze meestal.

5 Reacties
Frank Straathoff
Frank Straathoff10 feb. 2017 - 12:26

+1

Jhonathan
Jhonathan10 feb. 2017 - 12:34

@ Gluteus Maximus 10 februari 2017 at 12:38, Wat ik altijd zo opmerkelijk vind, is dat uw gedachtegoed als resultaat sterk stijgende prijzen met zich meebrengt, maar dat de intelligentie dan weer niet voldoende blijkt de noodzaak van toeslagen te begrijpen. Man man.

Martijn Tonies
Martijn Tonies10 feb. 2017 - 14:07

"NPO afschaffen – dan gaat bij mij de vlag uit. Ga vooral door met alle omroepclubjes, maar leer zelf je geld te verdienen." Eh, je weet dat NPO aan allerlei regels gebonden is om te voorkomen dat ze de commerciële toer op gaan? Juist de 'subsidie' zorgt voor een diverser geluid waar winst niet de boventoon voert.

Buzzer
Buzzer10 feb. 2017 - 16:04

Ik ben ook erg benieuwd naar uw mening over de VVDers die de zaak hebben lopen flessen Opstelten, Teeven, Wiebes, de burgemeester van Schiedam, van der Steur, zelfs de MP bezondigd zich aan leugens.

Marc2406
Marc240610 feb. 2017 - 17:35

"Laat Afrikaanse ondernemende types maar hiernaartoe komen..." Dus daarmee bedoel je wellicht Afrikaanse economische vluchtelingen? Want wees nu eens eerlijk, een persoon die er alles voor over heeft (zelfs zijn leven) om hier geld te verdienen en wat te maken van zijn/haar leven mag je best bestempelen als zijnde "ondernemend"....? Dus ipv ontwikkelingshulp alle vluchtelingen toelaten, ik ben voor hoor! Maar wat ik zeker weet is dat de VVD daar niets van zal willen horen... maar goed.

Meta Foor3
Meta Foor310 feb. 2017 - 11:33

VVD geeft een zgn prikkelsignaal zodat de minst betaalden harder nun best gaan doen promotie te maken of een baan te vinden; ook goed om hen uit hun isolement te halen en sociale vaardigheden onder de knie te krijgen. Een goed doordacht plan van de verantwoordelijke ministers Klijnsma en Asscher ! complimenten

3 Reacties
LaBou
LaBou 10 feb. 2017 - 14:20

Je bedoelt dat natuurlijk zeer sarcastisch!

Tom Meijer
Tom Meijer10 feb. 2017 - 15:22

Senior. Denk je dat werkelijk?

LaBou
LaBou 11 feb. 2017 - 7:07

@TomMeijer, niet echt. Ik kan veel kwalificaties bedenken voor het duo Asscher/Klijnsma, maar die kan ik hier niet schrijven want dan wordt dit zeker niet geplaatst. Het begrip "goed doordacht plan" voor het beleid van dit duo klopt natuurlijk wel maar "een compliment waard"? En ook: sociale vaardigheden in combinatie met VVD? Ik dacht: dat moet wel sarcasme zijn!

poeslief
poeslief10 feb. 2017 - 11:31

De VVD stuurt aan op meer medemensen in de schulden, meer medemensen in getto's, meer medemensen dakloos, meer medemensen die er psychisch aan onderdoor gaan, meer en meer medemensen uitsluiten van 1e levensbehoeften en als eens 1 van die medemensen daardoor door het lint gaat, dan is de politie er om hen keihard aan te pakken; want we doen hier in dit land wel normaal en anders rot je maar op....... Duidelijk dat volgens de VVD de overheid er is om een klein deel van de bevolking te beschermen tegen hun onfortuinlijke medemensen; de baas en de knecht; mooie tijden!

5 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin10 feb. 2017 - 13:06

@ poeslief (12:31u) - dat heb je feilloos neergezet. Dat is de ontwikkeling in de meeste westerse, en snel verrechtste samenlevingen. Er lijkt geen houden aan het sadisme van de vulgaire geldadel, die overal de boventoon voert. (Ik heb nogal wat serieuze wetenschappelijke studies verzameld. Het beeld is onthutsend: in het kort heten deze fenomenen: neoliberalism --> illiberalism --> incarceration schulden, werkloosheid, dakloosheid, depressie, verwarring... en dan niet naar een kliniek, maar de petoet in! Dat is het beeld in de VS; Groot-Brittannië, en ook Nederland volgen. Helemaal in lijn met deze processen zijn de opmerkingen van Wilders en Schippers, over psychische aandoeningen, Ze bagatelliseren deze. Maakt bezuinigingen en beddenreducties in de geestelijke gezondheidzorg voor hen acceptabel. Mensen kunnen hun medemensen in nood op alle mogelijke manieren vermoorden. In de politiek kan dat ook. Kapitalisten hebben de illusie dat ze hun maatregelen nemen in het belang van het vaderland - gelukkig weten wij dat dat inderdaad een illusie is, waarmee ze denken schone handen te houden. Punt.)

arjenZH
arjenZH10 feb. 2017 - 13:40

"De VVD stuurt aan op meer medemensen in de schulden, meer medemensen in getto’s, meer medemensen dakloos" Nee de VVD stuurt aan op meer banen. De enige echte remedie tegen armoede. Zeker als de laagbetaalden netto ook meer overhouden door verhoging van de arbeidskorting.

poeslief
poeslief10 feb. 2017 - 15:00

@arjenZH "Nee de VVD stuurt aan op meer banen. De enige echte remedie tegen armoede. Zeker als de laagbetaalden netto ook meer overhouden door verhoging van de arbeidskorting." Arjen, De VVD is nimmer een partij geweest die zich bekommerd heeft om de belangen van anderen dan zij met een bovenmodaal inkomen. Het is m.i. een gotspe om van 1 van de promotors van aan de ene kant de zgn. marktwerking en beschermer van degenen die daar (het meest) van profiteren; en anderzijds de boeman van hen die daardoor aan de onderkant van die "markt" het met telkens minder moeten zien te rooien, te verwachten dat zij zich daadwerkelijk bekommeren om dat deel van de bevolking dat toch al nimmer een stem op hen uitbrengt, de minder bedeelden. Daarnaast zou je jezelf af kunnen (of moeten) vragen of 1 van de partijen die de door hen bewust aangestuurde uitholling van de onderkant van de markt, en de door hen aangedragen oplossingen zoals participeren of werken om je bijstanduitkering te behouden (= 1 stap verwijderd van slavernij, want de keuze om te verkommeren is geen keuze!), nu zich ineens wel zorgen maakt om de belangen van groepen medemensen die juist door beleid van mede de VVD (en PvdA, CDA, D'66) hun baan zijn kwijt geraakt, in de zorgen zitten en de klappen opvangen van het gebrek aan geld, dat verdwenen is richting het bovenmodaal verdienend deel van NL. Er is in NL ruim voldoende geld aanwezig, het wordt alleen al heel lang onevenredig verdeeld. Ongeacht ieders goedpraten van deze keuze.

arjenZH
arjenZH10 feb. 2017 - 16:14

@poeslief Onzin. De VVD heeft mede aan de wieg van de verzorgingsstaat gestaan zoals we die nu kennen en die behoort nog steeds tot de royaalste ter wereld, ondanks wat iedereen hier beweert. Alleen houdt de VVD een scherp oog op de betaalbaarheid op lange termijn. Daar zijn echte hardcore socialisten altijd wat minder goed in. Niet meegekregen hoe de socialistische heilstaat Venezuela nu aan het instorten is? Dat neemt niet weg dat sommigen het in Nederland moeilijk hebben met name aan de onderkant van de arbeidsmarkt en mensen met een uitkering/ enkel AOW. Aan de onderkant van de arbeidsmarkt hebben we inderdaad last van globalisering. Of beter gezegd nivellering, een deel van de welvaart lekt weg naar het Verre Oosten en Oost Europa. Wel ironisch dat degenen die hier zeggen zo voor nivellering zijn, daar nu zo ernstig bezwaar tegen maken nu de nivellering ten koste van hun Eigen portomonnee gaat. Eigenlijk precies hetzelfde waar ze hier luidkeels de VVD van beschuldigen, namelijk weigeren te delen met anderen.

LaBou
LaBou 11 feb. 2017 - 7:16

@ArjenZH, dat waren al in het begin van de vorige eeuw de liberalen, niet de huidige VVD. Die partij is dan ook niet liberaal en het enige waar ze voor zorgen is hun echte, vaste achterban. En dat zijn in ieder geval niet de meerderheid van de werkenden en zeker niet ouderen, zieken en minder validen, allochtonen en/of mensen met op een andere manier een "vlekje". Dat "royale" stelsel wat jij noemt is niet meer dan normaal voor een land dat zich een van de rijkste ter wereld laat noemen!

Break on through
Break on through10 feb. 2017 - 11:22

Aso beleid van de VVD natuurlijk. Net als je je afvraagt of het nog asocialer kan komt de VVD met nieuwe bedenksels. Beleid waarmee ze hun eigen doelgroep maximaal bedienen en de allerarmsten nog even fijn een trap na kunnen verkopen. Gewoon voor de fun... Goed dat hierop geageerd word. Vraag me af hoe VVD denkt een coalitie te kunnen vormen. PVV zal wellicht gewoon bedienen, immers PVV = VVD. Maar daarmee komen ze fors te kort. 50+ stelt ook voor hun kleinkinderen te gaan. Kan me moeilijk voorstellen dat 50+ met dit soort extreem rechtse ideeën in zee gaat.... Met SGP alleen word het ook moeilijk. Hoewel SGP dit soort maatregelen natuurlijk geheel in lijn ziet met Gods woord (van naastenliefde etc). Partij voor de dieren?

2 Reacties
Paddy3
Paddy310 feb. 2017 - 12:34

Vvd - D66 - CDA - Groen Links wordt de coalitie. 50+ is er alleen voor hun eigen doelgroep. De senioren, de meest welvarende groep in Nederland, de jonkies laten ze in de steek.

Break on through
Break on through10 feb. 2017 - 17:40

Zou best eens kunnen Paddy. Ben meer geïnteresseerd in een coalitie ZONDER de VVD. Wat mij betreft met tien partijen. Heb die koppen van de VVD nu wel gezien.

bob b.
bob b.10 feb. 2017 - 11:22

Het maakt voor velen de keuze tussen PVV en VVD een stuk makkelijker. Ze halen hier hooguit stemmen bij VNL weg.

1 Reactie
Sonic2
Sonic210 feb. 2017 - 17:52

@ Bob Ik denk dat de VVD aanhang het prima vindt dat die "luilakken" eens hard worden aangepakt. Zo wordt er tegen mensen in de bijstand aan gekeken in die kringen. Dit zal daar wel goed vallen. Ik denk dat de VVD aanhang meer valt over de grote belasting verlagingen die de VVD wel/niet belooft. Ik denk dat de VVD meer te lijden heeft onder de fittie van Pechtold en Wilders. Pechtold is een bijzondere slimme politicus. Op deze site lees je vooral de van Geenstijl overgewaaide PVV fanboys. Als je naar andere kanalen kijkt dan zie je hoe groot de goedkeuring is voor Pechtold. Dat gaat hem zetels opleveren in de peilingen. Ik denk dat Pechtold calculeert dat het ook de PVV zetels gaat opleveren. Pechtold maakt enorm veel punten in 1 keer. Hij maakt zijn gedachtegoed helder. Hij kan zich goed profileren( ik denk dat Pechtold in zekere zin ook oprecht is).Door de stijgende peilingen komt hij het RTL 4 debat in. Hij staat daar waarschijnlijk tegen Wilders, Rutte en Buma. Rutte is compleet ongeloofwaardig. Wilders is compleet geïsoleerd en Buma heeft het charisma van een koortsige goudvis. Grote kans dat Pechtold dat debat gaat winnen. Pechtold zal inzetten op enerzijds het feit dat hij open staat voor bijna iedereen om mee samen te werken. Anderzijds zal hij stevig benadrukken dat Zijlstra en Buma met Wilders wel woord moeten houden. Voor de rest zal hij de tweestrijd met Wilders zoeken om de VVD te splijten. Hij verwacht dat hij Klaver uit het RTL 4 debat kan houden. En dat hij in het debat Buma de baas kan blijven. Ik denk dat de VVD stiekem ook bang is voor GL en D66. Het gevaar kan van de PVV komen, maar ook vanuit het midden. Ik denk dat je na 15 Maart vooral heel veel niet moet uitsluiten. Een heel goed scorende Buma, Pechtold of Klaver en de PVV die nog een paar zetels afpakt van de VVD en dan kan het allemaal zomaar. Ik sluit Buma, Pechtold, Rutte, Zijlstra, Wilders allemaal niet uit voor het premierschap. Het kan een heuse tombola worden. Met de nadruk op het woord KAN.

richarrd
richarrd10 feb. 2017 - 11:19

De opbrengsten uit gas gaan een klein beetje omlaag omdat anders alle huizen in Groningen instorten en dan moeten mensen in Groningen schadeloos worden gesteld, dat kost ook geld, en opeens is er geen ruimte meer voor uitkeringen. Dan zie je maar wat de solidariteit voorstelt in Nederland. Als het aan het Nederland van de VVD ligt dan is de enige solidariteit die geaccepteerd wordt de solidariteit waar de VVD'er zelf wat aan kan verdienen, en zelfs daar doen ze ook nog heel moeilijk over.

A2
A210 feb. 2017 - 11:13

Tja , we moeten het geld ergens vandaan halen , nu Amerika de geldkraan naar de NATO een paar slagen dichter gedraaid heeft, en er een grootschalige wapen race aan de gang is. Maar goed , ik kan je nu al voorspellen wat er gebeuren gaat. Er zal een fikse toename plaatsvinden in criminaliteit, want ja als je honger en geen geld hebt , maar je kinderen moeten toch gevoed worden , dan zal je vast zeer verleid worden . En de basis eigenschappen voor kapitalisme is dat je nou eenmaal arme mensen nodig hebt om de midden klasse angst aan te jagen zodat ze harder gaan werken. En hoe meer armen , hoe harder de middenklasse gaat werken. En de Rijke Elite nog eventjes het vuur wat hoger stookt , want tja je moet wel blijven denken aan je carriere na de politiek en niet zo zeer hoe je mensen achterlaat .

ottoonge
ottoonge10 feb. 2017 - 11:10

Wat er dan weer niet in het artikel staat is dat de structurele werkgelegenheid door de VVD-plannen toeneemt met 3,5 procent, wat leidt tot 245.000 nieuwe banen en dat de werkloosheid op de korte termijn daalt van 5,5 naar 5,1 procent van de beroepsbevolking. Lijkt me goed nieuws voor bijstandsgerechtigden!

5 Reacties
Wim Hermans2
Wim Hermans210 feb. 2017 - 12:08

Precies! Je kunt er voor kiezen bijstandstrekkers hogere uitkeringen te geven of aan het werk te helpen. De VVD kiest het laatste. Veel socialer.

Mark Huysman
Mark Huysman10 feb. 2017 - 13:24

[Wat er dan weer niet in het artikel staat is dat de structurele werkgelegenheid door de VVD-plannen toeneemt met 3,5 procent] …volgens het CPB dat nog nooit een juiste voorspelling gedaan heeft.

Johan eldert
Johan eldert10 feb. 2017 - 17:06

Ceteris paribus geld bij dit soort berekeningen. Als de wereldeconomie iets krimpt komt er van de gehele voorspelling niets terecht. TEn tweede is een stijging van werkgelegenheid niet per definitie goed nieuws voor bijstandsgerechtigden. Want het ligt er geheel aan in welk segment die banen ontstaan. Dat is de zwakte van deze rechtse redenering altijd: meer banen leidt tot minder bijstand. Die vlieger gaat niet op.

Tomatenboer
Tomatenboer10 feb. 2017 - 17:37

@Ottoonge: Voor wat die doorrekeningen / voorspellingen waard zijn. Het CPB voorspelde in 2012 ook dat de VVD voor een toename zou zorgen van 400.000 banen (banenkampioen weet u nog)? Het werden er echter 400.000 banen minder.... (verschil van 800.000 banen dus).

Marat
Marat11 feb. 2017 - 11:04

@Wim Hermans: Nee, dat doen ze niet. Ze kiezen voor het financieel afknijpen van mensen in de bijstand en tegelijkertijd deze mensen, via allerlei dwang-arbeidprojecten en onder bedreiging van nog meer kortingen op de uitkering, gratis te werk te stellen bij commerciële bedrijven. Gratis voor die ondernemers dan. Eigenlijk niets anders dan een soort mega-subsidie voor ondernemers. De zoveelste. En wat doe je dan als rechtgeaard ondernemer (en ongetwijfeld ook VVD-aanhanger)? Ga je dan die mensen uiteindelijk aannemen als betaalde kracht als je ze gratis kunt krijgen? En wat voor gevolg heeft dat voor de lonen van de werkenden in een gewone baan? Een kind kan begrijpen wat er vervolgens gaat gebeuren. Bijkomend effect is natuurlijk ook dat de minimumloners en de bijstandsgerechtigden elkaar de schuld gaan geven van de neerwaartse spiraal waarin ze gevangen zitten. En zo kennen we de VVD (en dat geldt ook voor haar pauper-variant de PVV) weer: stook de ene armoedzaaier op tegen de andere. Verdeel en heers. De bazen kunnen tevreden achterover leunen.

Jan_boel
Jan_boel10 feb. 2017 - 11:10

Voor de mensen met het echte minimum zijn er altijd nog wel subsidiepotjes en toeslagen. Conclusie is dat het verschil tussen uitkering en werk groter wordt en het dus lonend wordt om te werken. Nu is het verschil zo klein dat dit met 1 middagje in de week zwart schoonmaken te compenseren valt.

1 Reactie
watsgebeurt
watsgebeurt10 feb. 2017 - 12:10

Maar zwart werken in Nederland gebeurd toch amper? Als die Caddy's en busjes zonder reclame en alleen maar een 06 nummer vermelding doen toch alles conform het boekje? En die berijders van de personenauto's met die ladders op het dak om de glazen links en rechts te wassen geven ook alles netjes aan de Belastingdienst op.

Altijd Hier
Altijd Hier10 feb. 2017 - 11:09

Mja, moeilijk hoor. Je hebt in Nederland een paar mensen die een heleboel geld verdienen voor het land, maar daar bijna niets voor terugzien behalve een marginaal hoger inkomen. Met drie keer modaal koop je nog geen fatsoenlijk huis tenzij je partner ook werkt tegenwoordig. En dan zie je mensen demonstreren voor meer sociale woningbouw in hartje Amsterdam. Dat is natuurlijk heel raar.

Martin007
Martin00710 feb. 2017 - 11:06

De zorgtoeslag stijgt niet mee met de stijging van de premie. De huurtoeslag stijgt niet mee met de huur. De bijstand wordt sowieso niet verhoogd (inflatie). De vakantietoeslag wordt afgeschaft voor bijstandsgerechtigden. De energiebelasting gaat jaarlijks omhoog met 150 euro. Meer VVD = meer armoede = meer criminaliteit. Sommige mensen zetten een wiet kwekerijtje op, sommigen leren zakkenrollen en sommigen gaan inbreken of zoiets. Maar er zijn er steeds meer die geweld niet schuwen en gewoon aanbellen, bewoner de gang in duwen, verrot slaan en weer vertrekken met de buit. Kortom, het land wordt er niet veiliger op. En ondertussen halen we 100.000 mensen uit Afrika hier naar toe, want we hebben nog niet genoeg werklozen. De VVD vraagt zich af hoe laag de uitkeringen moeten worden om de Nederlanders zo ver te krijgen dat ze het werk van de Polen weer willen doen. IK vraag mij af hoeveel daklozen, gevangenen en criminelen we moeten hebben, wil de VVD inzien dat dit een heilloze weg is. Wil je de mensen met een uitkering aan het werk hebben, GEEF ZE DAN WERK. En niet voor 2 jaar.

6 Reacties
watsgebeurt
watsgebeurt10 feb. 2017 - 12:12

In plaats aan te bellen, iemand verrot te slaan en er met de buit ervandoor te gaan, zou de persoon in kwestie ook kunnen proberen om een opleiding te volgen of een baan te zoeken... Er is werk genoeg, als je maar wilt.

Hendrik_69
Hendrik_6910 feb. 2017 - 12:26

Toeslag dit, toeslag dat, misschien moet er een ietsiepietsie eigen verantwoordelijkheid genomen worden? Een beetje meer inspanning hier en daar? Gewoon gaan werken, in plaats van ‘inbreken of zoiets’, @Martin? Het moge duidelijk zijn dat het niet de VVD is die zijn best doet ‘100.000 mensen uit Afrika hier naar toe te halen’. Het is dan weer wel de VVD die mensen werk geeft, door banen te creëren. In tegenstelling tot, het kan niet vaak genoeg gezegd worden, de linkse partijen.

Buzzer
Buzzer10 feb. 2017 - 12:31

@watsgebeurt De VVD wil dat de onderkant van de arbeidsmarkt zich kapot concurreert voor afbraaksalarissen. Ik heb de VVD nooit kunnen betrappen op een sociaal gezicht, gelukkig zijn ze nooit in staat alleen een regering te vormen.

Paddy3
Paddy310 feb. 2017 - 12:39

Eigen verantwoordelijkheid is een vies woord natuurlijk? Btw die 100.000 mensen uit Afrika, wel heel raar om de vvd daarvoor als schuldige aan te wijzen.

Johan eldert
Johan eldert10 feb. 2017 - 17:08

[watsgebeurt 10 februari 2017 at 13:12 In plaats aan te bellen, iemand verrot te slaan en er met de buit ervandoor te gaan, zou de persoon in kwestie ook kunnen proberen om een opleiding te volgen of een baan te zoeken… Er is werk genoeg, als je maar wilt. ] Dat is aantoonbaar onjuist. naast de geregistreerde werkeloosheid van 5,6% is een groot deel van de werkzoekenden ongeregistreerd omdat er voor hun geen kans meer is op de arbeidsmarkt. Ook binnen de groep zelfstandigen zit een enorme verborgen werkeloosheid. dus nee, niet voor iedereen is er momenteel werk.

watsgebeurt
watsgebeurt10 feb. 2017 - 17:34

@Buzzer, dat klopt! Maar gezien hun partij programma begrijp ik dat. Maar het erge is dat de Partij van de ARBEID er net zo hard aan mee doet.

Wittemuis2
Wittemuis210 feb. 2017 - 11:01

De PvdA wordt door hun linkse stemmers er nu voor afgerekend gezien de peilingen. Eigenlijk schandalig daar zij samen met de VVD ons land uit een financiële crisis moest halen en nog steeds doen. Je kan het geld maar een keer uitgeven en op is op. Jesse heeft schijnbaar een veel dikkere portefeuille in zijn achterzak en kan meer uitdelen of hij gaat bezuinigingen op bv. defensie, laat de "rijken" nog meer belasting betalen. Een linkse coalitie is voor onze financiën een ramp.

2 Reacties
Johan eldert
Johan eldert10 feb. 2017 - 17:10

coalities met een linkse component hebben het financieel altijd beter gedaan dan zuiver rechtse kabinetten. daarnaast is NL uit de crisis gekomen dankzij het aantrekken van de wereldeconomie. De netto bijdrage aan het herstel van de nederlandse economie door de bezuinigingen en ombuigingen van dit kabinet bedroeg amper 0,2%

Sonic2
Sonic210 feb. 2017 - 18:50

Ik ben benieuwd waar jij de bewijzen hebt dat links de staatsschuld naar 180% BBP wil laten oplopen. Dat links het tekort naar 10 a 15 % wil laten oplopen. Ik ben benieuwd naar de bewijzen. Ik ben ook benieuwd hoe jij een linkse coalitie voor je ziet. GL/ PvdA/ SP hebben niet eens een meerderheid. Met D66, PvDD en 50 Plus er bij kom je ook heel lastig aan een meerderheid. Dit is angst zaaierij. Juist de PvdA heeft het tekort met Dijsselbloem terug gebracht.

Piet de Geus
Piet de Geus10 feb. 2017 - 10:52

"De afgelopen kabinetsperiode was die nivellering op initiatief van de PvdA juist doorgevoerd" Gek dat we daar niks over horen als er weer wordt geklaagd over sociaaldemocraten die meewerken aan neoliberaal afbraakbeleid. Het lijkt er sterk op dat 'verworvenheden' pas waarde krijgen als ze worden afgebroken.

3 Reacties
rvb2
rvb210 feb. 2017 - 12:42

de kloof tussen arm en rijk is niet kleiner geworden, er is geen nivellering geweest. Hoog tijd dat er WEL effectief genivelleerd wordt.

MG1968
MG196810 feb. 2017 - 12:58

"Gek dat we daar niks over horen als er weer wordt geklaagd over sociaaldemocraten die meewerken aan neoliberaal afbraakbeleid." Door zich zelf bewust buiten spel te zetten rest natuurlijk alleen dit klagen. Erkennen van de positieve (of het afzwakken van negatieve) punten die een ander ondanks jou toch nog binnenhaalt zou alleen maar het vergrootglas op het eigen falen zetten. Want laten we wel wezen door een positie in te nemen die vrijwel automatisch tot de marge veroordeeld werk je pas echt mee aan dat vermeende afbraakbeleid. Dan kom je niet eens in de positie de pijn voor je achterban te verzachten. Kiezersbedrog in mijn ogen.

Piet de Geus
Piet de Geus10 feb. 2017 - 14:03

"de kloof tussen arm en rijk is niet kleiner geworden" Zou dat er iets mee te maken kunnen hebben dat er meer mensen aanspraak hebben gemaakt op inkomensoverdracht? "er is geen nivellering geweest" De mensen die het gelag betalen hebben meer geld aan nivellering uitgegeven dan ooit. Iets minder aan jezelf denkend zou je dat hartverwarmend kunnen noemen.

pieterkamper
pieterkamper10 feb. 2017 - 10:47

Waar verbaast men zich over ? De tweede V van VVD staat voor vrijheid, de vrijheid zich niets van anderen aan te trekken

Mark Huysman
Mark Huysman10 feb. 2017 - 10:24

Dit komt neer op een verlaging van 10-20% van de bijstand. Terwijl NIBUD en andere organisaties uitgezocht hebben dat bijstandsgerechtigden maandelijks al structureel geld te kort komen om noodzakelijke uitgaven te betalen (zonder uitgaven voor sociale participatie mee te rekenen). Dit betekent niks anders dan de armste groep Nederlanders de verdommenis in trappen. ‘A-sociaal’ is een eufemisme voor deze boevenbende.

8 Reacties
Don Quichote
Don Quichote10 feb. 2017 - 11:07

Werken gaat weer lonen. Uitkeringen zijn er om mensen te ondersteunen op weg naar werk. Wanneer men niet kan werken is daar een sociaal vangnet wat door ons allen betaald wordt. een extra toelage voor mensen in de bijstand die minimaal 30 uur in de week vrijwilligerswerk doen.

Buzzer
Buzzer10 feb. 2017 - 11:44

De VVD trapt graag de mensen die het al moeilijk genoeg hebben nog dieper de grond in. Deze partij die uitblinkt in corrupte partijleden, nepotisme, het bevoordelen van de rijken verdient 0 zetels, helaas zijn er nog genoeg kiezers die naar beneden trappen een stem waard vinden.

Paddy3
Paddy310 feb. 2017 - 12:41

Ik ken genoeg mensen in de bijstand die WEL prima rond kunnen komen. Ja, je moet wel keuzes maken. Niet alle luxe kun je hebben.

Mark Huysman
Mark Huysman10 feb. 2017 - 13:11

[Uitkeringen zijn er om mensen te ondersteunen op weg naar werk.] Ja leuk maar als er onvoldoende werk is dan schiet dat natuurlijk niet op. [Wanneer men niet kan werken is daar een sociaal vangnet wat door ons allen betaald wordt.] Maar dat wil de VVD dus verder kapot maken. [een extra toelage voor mensen in de bijstand die minimaal 30 uur in de week vrijwilligerswerk doen.] Ik dacht dat de VVD juist af wil van al die toeslagen? Als mensen nuttig werk verrichten dan moet daar gewoon een loon tegenover staan, geen fooi.

Don Quichote
Don Quichote10 feb. 2017 - 14:14

@mark, er zijn tekorten aan vrijwilligers, er zijn een miljoen vacatures. Dus voor iedere bijstandsgerechtigde die kan werken is er wel iets te vinden. Alleen die wil he' ....

Mark Huysman
Mark Huysman10 feb. 2017 - 14:25

[Ik ken genoeg mensen in de bijstand die WEL prima rond kunnen komen.] Ja, laten we geen serieuze onderzoeken meer doen maar laten we afgaan op wat een zekere Paddy om zich heen ziet.

Johan eldert
Johan eldert10 feb. 2017 - 17:11

[Paddy 10 februari 2017 at 13:41 Ik ken genoeg mensen in de bijstand die WEL prima rond kunnen komen. Ja, je moet wel keuzes maken. Niet alle luxe kun je hebben. ] Denkfout: niet elke persoonlijke situatie is het zelfde ook al is de uitkering gelijk.

Johan eldert
Johan eldert10 feb. 2017 - 17:12

[ Don Vito 10 februari 2017 at 12:07 Werken gaat weer lonen.]] Dat roept de vvd cum suis elke keer, maar bij elke maatregel die ze nemen op dit terrein blijkt het effect nihil. simpelweg omdat de realiteit veel complexer is dan de eeuwige dooddoener : werken gaat weer lonen

Vuurrood
Vuurrood10 feb. 2017 - 10:17

Voor wie het nog steeds niet begrepen heeft. de VVD is er niet voor u of mij of voor wie dan ook welke pech heeft gehad! De VVD is er voor die lieden welke egoïsme tot levenskunst hebben verheven! VVD is de partij met de meeste schandalen, de meeste fraudeurs en zakkenvullers binnen de gelederen! De VVD moet nu eindelijk eens net zoals de PVV benoemd worden op wat zij werkelijk zijn! Een gevaar voor een fatsoenlijke samenleving!

3 Reacties
Jo4Hanna
Jo4Hanna10 feb. 2017 - 13:25

Eens

ton14024
ton1402410 feb. 2017 - 17:26

Je bedoeld denk ik een gevaar voor de samenleving, dat fatsoen hadden ze al gesloopt.

Minoes2
Minoes211 feb. 2017 - 2:10

Helemaal mee eens!

Wim Hermans2
Wim Hermans210 feb. 2017 - 10:10

Dit is een karikatuur van het VVD beleid. De VVD kiest er inderdaad voor het verschil tussen minimuminkomens en bijstandsuitkeringen te vergroten zodat werken weer lonend wordt. De VVD wil niet iedereen in de uitkering houden maar hierdoor juist een arbeidsprikkel generen. Dat lijkt me veel socialer. Ook het loskoppelen van vermogen van de premie lijkt me prima. Het is van de zotte dat mensen die hard gewerkt en verstandig gespaard hebben extra gepakt worden. Walgelijke nivellering. Ook op het gebied van ontwikkelingshulp ben ik het met de VVD eens. Mensen moeten zelf kiezen aan welke goede doelen (en of ze het überhaupt willen) ze willen betalen ipv dat de overheid dit voor ze doet. Jammer dat er niet bijstaat hoeveel banen er met de VVD bijkomen. Je maakt zwakke schouders niet sterker door sterke schouders zwakker te maken. Het nivellerende programma van groenlinks en de PVDA bestraft ambitie en is dodelijk voor het ondernemingsklimaat.

15 Reacties
Martin007
Martin00710 feb. 2017 - 10:59

Zie reactie van Vuurrood, hierboven.

Hendrik_69
Hendrik_6910 feb. 2017 - 11:14

Ik ben het hartgrondig met je eens, @Wim. Werken moet lonen en dat is nu bepaald niet het geval. Het wordt wel eens vergeten aan socialistische zijde dat er een betrekkelijk kleine groep mensen is, laten we het de hogere middenklasse nomen, die onze welvaartsstaat betaalt. Nu kun je deze groep natuurlijk wegzetten als ‘de rijken’ en ze nog verder uitkleden, maar ik kan de principes van de VVD wel waarderen. Werken moet lonen, we moeten de Nederlandse economie sterker maken en iedereen mag zijn eigen hobby betalen.

Buzzer
Buzzer10 feb. 2017 - 11:46

"Het nivellerende programma van groenlinks en de PVDA bestraft ambitie en is dodelijk voor het ondernemingsklimaat." En u denkt dat de VVD de afgelopen 4 jaar is opgekomen voor de kleine ondernemers? Hoe dan. Er zijn duizenden kleine ondernemers failliet gegaan, de VVD heeft geen vinger uitgestoken.

watsgebeurt
watsgebeurt10 feb. 2017 - 11:56

Helaas is de VVD niet voor mijn portemonnee, maar het wordt wel eens tijd dat de handophouders in dit land eens aan de slag gaan. Hebben we die arbeidsmigranten ook niet nodig. Alhoewel die mensen echt goed werk leveren en hard werken om wat van hun leven en toekomst te maken.

Cliff Clavin
Cliff Clavin10 feb. 2017 - 12:03

Wim, je bekijkt het allemaal weer vanaf je eigen zonzij. In jouw op Amerikaanse leest geschoeide dromenland kan er best nog veel af van de uitkeringen. Misschien denk je dat deze gerechtigden de hele dag op de bank liggen en voetbal kijken, met een Courvoisier en een Cohiba binnen handbereik. Dat verhaal van die arbeidprikkel - ik lach daarom. Ranzige ouwe reactionaire meuk, die geen mens die de echte wereld kent, nog serieus neemt. Je lijkt wel een bewonderaar van figuren als Harm van Riel, Onno Ruding, Ayn Rand, Milton Friedman, en andere spookrijders op sociaal gebied. ------- Ik ken nogal wat jonge en talentvolle mensen, die werken. Ze worden niet betaald naar datgene wat ze presteren, verre van dat. Ze zitten in het flexcircuit, in een sector die door jouw favoriete partij(en) rücksichtslos afgebroken is, jaar na jaar. Had te maken met zware obsessies over marktwerking, en met de intrede van de moderne zombies: de overbetaalde managers die nog nooit op de werkvloer stonden, en daar ook niet zullen staan. Ze zijn verdacht vaak onbereikbaar en onzichtbaar. Die jonge mensen werken als oproepkracht, of in contractjes van enkele maanden. Het schijnt dat een tweejarige verbintenis al betekent: een alarmsignaal voor de werkgever: we moeten weer iemand dumpen, afdanken. De mensen die ik op het oog heb, die slaan zich moedig erdoor. Ze zijn gedwongen op de korte termijn te leven. Een hypotheek, en gezinsplanning: die zitten er niet in. Modern precariaat, heet dat; sociologen zeggen: 'these people live in a state of continuous emergency'. Hun wankele existentie is een rechtstreeks gevolg van jouw eigen benepen denken. Heel veel begaafde mensen werken ver onder hun niveau, in onzekere werkverbanden; en als ze weer in de bijstand belanden, dan moeten ze 'participeren' om 'de juiste mindset' te behouden - alsof ze achterlijk zijn. Ik noem dat: pure vernedering. (Misschien vind jij dit alles wel leuk, mocht het zo zijn dat jij in welstand leeft - inlevingsvermogen heb je in elk geval niet.) Het leven van iemand in de bijstand is heel beperkt, schraal, naar. Altijd is er wel iets dat knaagt, dan niet onmiddellijk betaald kan worden. En jij vind het goed dat hun vakantiegeld ook nog afgenomen wordt. ------- Wim - ik ben heel gelukkig dat ik met jouw leef- en gedachte- en gevoelswereld helemaal niks te schaften heb. Frank Lenssen (zonder groet).

Jhonathan
Jhonathan10 feb. 2017 - 12:10

@ Wim Hermans 10 februari 2017 at 11:10, > "Dit is een karikatuur van het VVD beleid." Absoluut niet. lees je eigen reactie nog eens na en probeer het ziekelijk egoïsme er eens uit te filteren. Bijvoorbeeld dat u vindt dat het in het belang van werkenden is dat mensen die geen werk hebben op straat komen te staan.

Buzzer
Buzzer10 feb. 2017 - 12:29

@watsgebeurt U snapt niet dat"je hand ophouden"vaak gebeurt door een opeenstapeling van pech. Soms zou je willen dat de mensen die uw soort uitspraken doen ook eens door die pech getroffen zouden worden.

Jo4Hanna
Jo4Hanna10 feb. 2017 - 13:32

Eens met Martin 007, Buzzer, hr. Clavin & mijnheer Lenssen & Jhonatan

Johan eldert
Johan eldert10 feb. 2017 - 17:15

[Wim Hermans 10 februari 2017 at 11:10 Dit is een karikatuur van het VVD beleid. De VVD kiest er inderdaad voor het verschil tussen minimuminkomens en bijstandsuitkeringen te vergroten zodat werken weer lonend wordt. De VVD wil niet iedereen in de uitkering houden maar hierdoor juist een arbeidsprikkel generen. Dat lijkt me veel socialer. ] Het probleem met deze redenering is dat deze niet klopt. het veronderstelt dat alle bijstandsgerechtigden met opzet werkloos blijven omdat het financieel gunstiger zou zijn. ten eerste is die financiele vergelijking niet juist, daarnaast is het palet aan oorzaken waarom iemand in de bijstand blijft hangen nogal groot. De afgelopen 20 jaar is er continue gestuurd op die zogenaamde 'arbeidsprikkel' Het werkt gewoon voor geen meter omdat het een simplificatie van de werkelijkheid is. zou eens tijd worden dat de vvd en aanhang eens kennis neemt van de toch zeer vele goede onderzoeken op dit terrein. Maarja, feiten en vvd'ers

Wim Hermans2
Wim Hermans210 feb. 2017 - 17:41

Beste meneer Calvin (geen idee of dat uw juiste naam is), als ik uw reactie lees, komt er eigenlijk één gevoel naar boven. Ik wil u graag helpen. Uw reactie lijkt wel een soort opwaartse spiraal aan depressiviteit, verklarend aan het feit dat antidepressiva is uitgewerkt. Als ik uw reactie mag geloven hebben mensen geen eigen wil. We zijn allemaal slachtoffer van het systeem en niemand heeft echte kansen. We zijn niet meer dan een kansloze school zalmen meegaand met de stroom. Dat is precies de mentaliteit waar ik me tegen wapen. Dat is de mentaliteit die zwakke zielen creëert. Dat is de mentaliteit waar zoveel mensen met een bijstandsuitkering mee worstelen. Zo’n laag zelfbeeld, en een puur gebrek aan wilskracht om een verandering te maken. Het fenomeen dat u beschrijft van flex-contracten is inherent verbonden aan het socialistische systeem dat wij hier kennen van hoge lasten en straf op ambitie. Iets waar u vast en zeker wel voor zal zijn. Dat is niet het gevolg van een zogenaamde klassenstrijd van een hoge klasse versus een lagere klassen waar uw visie zich tot vernauwd. Het is natuurlijk zeer makkelijk te denken dat u uw kans wordt ontnomen en het neemt tevens enige vorm van zelfreflectie weg. Ik snap dus dat u daarin wil geloven. Ik ken ook mensen (waaronder mijzelf) die de meest smerige baantjes hebben 'ondergaan' (om uw benaming maar eens te gebruiken) en nooit geklaagd hebben. Dit komt omdat onze visie is dat je juist dingen moet doen waar je geen zin in hebt in het leven. Dit voelt tevens ook niet als een vernedering. Aan de collectiviteitsuier hanger en dan ook nog klagen dat het allemaal niet eerlijk is zou ik eerder als een vernedering ervaren. Maar misschien is dat een persoonlijk verschil tussen ons. Wat me opvalt aan de manier waarop u reageert is dat het bijna altijd begint met een persoonlijke aanval. Ik moet mij volgens u voor mijn standpunten verantwoorden om mijn eigen leven te beschrijven. Dit is typerend voor het verdere gebrek aan inhoud in uw reactie. Iemand met een bijstandsuitkering krijgt dit om zich zo in levensonderhoud te voorzien, dat past bij mijn liberale visie. Ik snap dat zij meer geld willen zonder er iets voor te doen zodat ze ook naar Nieuw Zeeland op vakantie kunnen of die nieuwste Iphone kunnen aanschaffen. Het immers niet eerlijk. Waarom kunnen al die mensen die werken dat wel betalen en wij arme slachtoffers van het systeem niet? Ik ben zo blij dat ik ver van u afsta qua levensvisie. Dit verschaft mij meer zekerheid omtrent een succesvolle toekomst. Ik zie mezelf niet als beroepsslachtoffer, ik zie mezelf als een individu met kansen en om die kansen te pakken zul je de handschoen op moeten pakken. Met vriendelijke groet, Wim Hermans

Cliff Clavin
Cliff Clavin10 feb. 2017 - 23:20

@ Wim Hermans (18:41u) - je zet weer de gekende valstrik die rechtse mensen zo graag gebruiken: je dicht mij allerlei dingen toe die niet waar zijn (oh, eh... controleerbaar niet waar, heb je ooit van feiten gehoord?). Depressie, antidepressiva... hoe kom je erop? Zwakteboden van iemand die al lang door zijn stof heen is, en het onverdedigbare tracht te verdedigen. Dat werkt niet meer, Wim. Zoals ik zei: ouwe meuk, die mensen uit het volle, echte, en vaak tragische moderne en neoliberale leven van harte afwijzen - ook als ze daarvoor geld moeten inleveren. Jouw wereld is passé, en dat is een zegen voor normale, bescheiden, en intelligente mensen, zoals ik. Je gaat nergens op mijn uit het leven gegrepen waarheden in, waarom is dat, ben je bang? Bang om iets te moeten inleveren van je welstand? Je geloofsgenoten zijn dat altijd wel. Het type mensen in een villa, die altijd bang zijn als er iemand in de buurt komt wonen, die onder sociale begeleiding staat. Want je eigen luxe woning zou in waarde kunnen dalen... Ik ben zielsblij dat ik zelf in een andere, kleinere, en meer sociale wereld leven mag. Nogmaals: jij bent niet mijn huisarts of mijn psychiater - waar haal je de verwatenheid, de ijdelheid vandaan om zo denigrerend over me te praten? Jij kent me niet, en ik ben God dankbaar dat ik jou niet ken. Mogen onze paden elkaar nimmer kruisen, Wim.

Minoes2
Minoes211 feb. 2017 - 2:08

Wim Hermans Je kunt mensen natuurlijk ook meteen op straat zetten. Niet enkel de armoede is toegenomen, maar ook de langdurige armoede onder kinderen. En jij wil daar nog een schepje bovenop doen. Over investeren in de toekomst gesproken. Waar heb jij allemaal 'oneigenlijk' gebruik van gemaakt voordat het afgeschaft werd of van nog bestaande subsidies ( aftrekposten)? Ik wil eigenlijk niet ingaan op dit soort reactionaire praat maar alla, kon het toch niet laten. Jij denkt dat jij onkwetsbaar bent en/of onvervangbaar? Dat dacht mijn man ook. Als je wil werken kun je werken zei hij altijd. wat niet betekende dat hij een asociale hork was, integendeel. Volgens mij sprak hij meer voor zichzelf. Hij was voor een menswaardig bestaan voor iedereen en stemde immer links. Totdat hij ziek werd van het harde werken, met alle gevolgen van dien. Jij hebt zeker ook geen verzekeringen omdat jou toch nooit iets overkomen zal? Waarom denk jij dat een autoverzekering verplicht is?

Wim Hermans2
Wim Hermans211 feb. 2017 - 8:37

Cliff, Ironisch dat u mij aan gebrek van inhoud beticht terwijl uzelf alleen maar met subjectieve zooi van uw eigen ervaringswereld komt, die u als absolute realiteit acht. Daarbij ging mijn reactie ook puur en alleen over uw armzalige visie en de gevolgen die het met zich mee draagt. U bent gelukkig niet meer dan een laatste stuiptrekking van het socialistische slachtoffer gedrag, dat verwacht gratis geld te kunnen krijgen van uw medemens zonder daar enige prestatie tegenover te stellen, behalve een groot gedeelte van de tijd besteden met het uiten van afgunst en jaloezie op een toetsenbord. Als dat in uw definitie representatief is voor intelligentie hebben wij misschien een andere mening over de exacte definitie van het begrip. Met uw laatste stukje over de villa wordt ook meteen alles duidelijk. Het zit u nogal diep. U kan het simpelweg niet trekken dat sommige huishoudens meer te besteden hebben. De jaloezie spat ervan af. Ik kan uw emoties echter wel plaatsen. In mijn kleutertijd was ik immers ook jaloers wanneer het andere jongetje in de klas meer snoepjes had. U meent uzelf een morele autoriteit, des te pijnlijker dat dit niet veel meer dan een schaamlap is voor uw afgunst. Dan betreft ons nog één laatste vraag. Welke visie staat het meest garant voor succes? Gaat u eens langs succesvolle ondernemers, die uiteraard met niks begonnen. En kijk of zij uw gedachtegoed delen. Maar misschien is dat toch geen aanrader. Ik wil u immers niet in een identiteitscrisis storten. Hartelijk dank.

Cliff Clavin
Cliff Clavin11 feb. 2017 - 13:07

@ Wim Hermans (09:37u) - je kunt het niet laten, hè? Alweer dicht me je omstandigheden en eigenschappen toe die ik niet heb. En alweer ga je nergens in op mijn kritiek op je. Ik ben niet jaloers op je, hoor. En ook niet op rijke mensen in het algemeen. Het is niet mogelijk om een fatsoenlijke dialoog met je te voeren, omdat je je niet fatsoenlijk opstelt. Volgens jou ben ik depressief, werk ik niet, en zit ik de hele dag mijn frustraties hier van me af te schrijven. En je kent me niet. Ik ken jou ook niet. Ik kan alleen maar op je inzendingen afgaan. Op grond daarvan vermoed ik dat je een cynische, rancuneuze, en hebzuchtige oudere man bent, welgesteld, en ook iemand die anderen, die het veel minder hebben, het licht in de ogen werkelijk niet gunt. Je komt geen moment over als iemand die dankbaar is voor al het geluk dat hem in het leven gegund is. Eerder als iemand voor wie het van alles nooit genoeg kan zijn, ook als anderen daarvoor moeten bloeden. Ik teken ten overvloede aan dat dit vermoedens zijn, impressies. En je mag het helemaal jezelf aanrekenen dat je deze indrukken bij me wekt. Ik ben klaar met jou, en ik laat het aan alle andere auteurs hier over om ons onderlinge tweegesprek te beoordelen.

Minoes2
Minoes211 feb. 2017 - 23:26

Wim Hermans Laat mij dan het verlossende woord maar schrijven!:) U mijnheer Hermans bent uw eigen afgunst ( vroeger,snoepjes) aan het projecteren op de ander.

adriek
adriek10 feb. 2017 - 9:49

Het goede in dit nieuws: er ontstaan langzaam weer verschillen tussen de partijen. De VVD vraagt zich al jaren af hoe laag de uitkeringen moeten worden opdat Nederlanders weer het werk van ingehuurde Polen willen gaan doen. (De problemen bij de belastingdienst zullen daarentegen dienen ter argumentatie dat de salarissen in de top toch echt hoger moeten: if you pay peanuts...) Wel meer geld naar de politie en 'terreurbestrijding', onderwijs wordt niet genoemd. Trek zelf uw conclusie. Voor Wilders, die zegt voor de gewone man op te komen, moet dit reden zijn om de VVD uit te sluiten. Interessante tijden.

2 Reacties
Martin007
Martin00710 feb. 2017 - 10:57

Hij ZEGT het, maar DOET het niet. www.partijgedrag.nl

adriek
adriek10 feb. 2017 - 12:42

Goeie website, leerzaam ook.

hugo bergveen
hugo bergveen10 feb. 2017 - 9:48

Zozo, 700 miljoen voor extra wijkagenten! Waarom heb ik het knagende gevoel dat dat geld nodig zal zijn om het monsterlijke ministerie van Veiligheid en Justitie te ont- VVDen?

Jantje68
Jantje6810 feb. 2017 - 9:47

Werken moet lonen en dat doe je door de uitkeringen te verlagen. Laatste dagen ook weer een hele parade van jonge bijstandsgerechtigden op TV. Veelal jonge moeder. Ga aan het werk! Het is onacceptabel dat vele jongeren hun inkomen bij elkaar moeten schrapen met uitzendbaantjes en 0 uren contracten en ook nog eens op moeten draaien voor mensen die thuis blijven zitten en nauwelijks meer verdienen.

7 Reacties
Ronald van der Wal
Ronald van der Wal10 feb. 2017 - 10:54

Ga aan het wer. Dan moet er wel werk zijn. Ik ben 50+ met een handicap en meer dan 30 jaar werkervaring en ik wordt niet eens op een gesprek uitgenodigd, laat staan dat ik ergens wirdt aangenomen. Graag nadenken voordat je iets zegt. Die jongeren waar jij het over hebt wirden nergens aangenomen omdat ze geen werkervaring hebben en ook omdat in de productie e.d. veel werkelizen voor de uitkering moeten werken.

Gerygrr
Gerygrr10 feb. 2017 - 11:46

Die banen zijn er gewoonweg niet! Dat is een illusie. Door de armsten nog armer te maken, is de economie geschaad. De failliete winkelketens tot gevolg, niet de webverkopen! Wie werk èn geld heeft gaat niet winkelen, maar koopt op het web. Wie geen werk heeft gaat koopjesjagen en winkelen. VVD staat voor het wantrouwen van mensen en dat ze financiële prikkels moeten krijgen om te presteren of aan het werk te willen gaan... Allenstaande ouders aan het werk, prima! Welk werk is er beschikbaar? Scholen gaan erdoor "discrimineren" en als de zorg er ook mee te maken gaat krijgen zoals Rutte zei: alleen goede zorginstellingen krijgen extra geld, dan zullen ook de instellingen, die een beetje gaan selecteren voor ze ouderen op gaan nemen er op vooruit gaan. Kunnen we gaan leuren met de zwaarste gevallen met de meeste zorg behoevende ouderen....

watsgebeurt
watsgebeurt10 feb. 2017 - 12:05

Klopt, werken moet lonen en moet meer opleveren dan thuis zitten. Veel te veel groepen zijn afhankelijk geworden van moedertje staat en hebben daardoor geen enkele prikkel meer om te participeren in de maatschappij. Hele groepen hebben zich daardoor eigenlijk al onttrokken van de arbeidsmarkt en dat zal nimmer meer veranderen. Ik ben daarentegen wel tegen het uitpersen van al die werknemers onder aan de ladder. Die nul uren contracten, tijdelijke contracten met nooit uitzicht op een vast contract, het uitkleden van de werknemers uit Nederland door ze te laten concurreren met de lage lonen van werknemers uit Oost-Europa moet liefst per direct stoppen! De extra winsten die daardoor gecreëerd worden, komt alleen toe aan de eigenaar/aandeelhouder(s). Meer mensen uit Nederland aan het werk betekent simpelweg dat de dga/aandeelhouder minder winst heeft maar dat dat geld wel terechtkomt bij de werknemer en die besteedt dat 100% in onze economie. Zowel links tot rechts hoor ik hier niet over. Asscher onlangs wel maar dat was populistisch gezeik want effectief betekent dat vertrek uit de EU.

datkanbest
datkanbest10 feb. 2017 - 12:54

@watsgebeurt: mensen uit Oost-Europa horen gewoon hetzelfde te verdienen als nederlanders. Die moeten gewoon volgens onze regels behandeld worden. Alleen doen niet alle werkgevers dat. En daar zit het probleem.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout10 feb. 2017 - 16:10

Geleuter. Het geld zit bij (grote) bedrijven. En die investeren niet in de werkelijke economie. Massaal worden de eigen aandelen opgekocht of er wordt geinvesteerd in financiele dienstverlening. Er worden te weinig banen geschept en het is asociaal om onder die omstandigheden geld weg te halen bij armen vooe defensie.

Johan eldert
Johan eldert10 feb. 2017 - 17:19

[watsgebeurt 10 februari 2017 at 13:05 Klopt, werken moet lonen en moet meer opleveren dan thuis zitten. Veel te veel groepen zijn afhankelijk geworden van moedertje staat en hebben daardoor geen enkele prikkel meer om te participeren in de maatschappij. Hele groepen hebben zich daardoor eigenlijk al onttrokken van de arbeidsmarkt en dat zal nimmer meer veranderen.] dit is gewoon aantoonbare onzin. De overgrote meerderheid die thuis zit, wil niet afhankelijk zijn van de staat, maar komt om velerlei redenen niet aan de bak. Het is werkelijk klinkklare onzin elke keer weer vanuit de rechtse hoek, dat mensen een financiele prikkel nodig hebben om te gaan werken. feit:de overgrote meerderheid van mensen willen hun tijd en leven nuttig en zinvol besteden en zien werk daar als een van de belangrijkste componenten van. aan motivatie geen gebrek. de oorzaken dat mensen blijven hangen in de uitkering is om velerlei redenen, maar gebrek aan financiele prikkel is dat niet. Het wordt hoog tijd dat deze vvd onzin eens en voor altijd naar de prullenbak verdwijnt.

watsgebeurt
watsgebeurt10 feb. 2017 - 17:37

@datkanbest, dat klopt en wat hebben de linkse partijen eraan gedaan om dat te verbeteren? Oh ja helemaal niets!