Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

'Bevolking snakt naar toekomstvisie'

Grote zorgen over gevolgen voor MKB
Joop

VVD mokkend akkoord met kinderpardon

  •  
11-03-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
dji.jpg
Update: GroenLinks wil kinderpardon ook voor mgirantenkinderen ... Inmiddels 2500 aanvragen
De VVD is dinsdagavond met tegenzin akkoord gegaan met het kinderpardon. Aan de hand van die regeling kunnen asielzoekende kinderen en andere leden van hun gezin in Nederland blijven als ze hier ‘geworteld’ zijn. Inmiddels zijn er 2500 aanvragen ingediend in het kader van het kinderpardon.
De Volkskrant schrijft:
VVD’er Malik Azmani zei dinsdag in de Tweede Kamer ‘geen warme gevoelens’ te hebben bij dit kinderpardon. Maar de liberalen hebben er in het regeerkkoord met de PvdA mee ingestemd ‘en wij zijn goed voor onze handtekening.
Update dinsdag 12 maart GroenLinks wil dat ook migrantenkinderen die in Nederland geworteld zijn onder het kinderpardon vallen, schrijft de Volkskrant.
Eerder:
De PvdA wil het kinderpardon weer verruimen. In het regeerakkoord is het pardon voor gezinnen met kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland wonen opgenomen. Daarover is scherp onderhandeld door VVD en PvdA. De laatste partij wil het nu toch nog meer verruimen.
Ook alleenstaande minderjarige asielzoekers die na hun 18e verjaardag uit de opvang werden gezet kunnen, als het aan de PvdA ligt, straks aanspraak maken op een verblijfsvergunning. Voorwaarde is wel dat ze niet langer dan drie maanden in de illegaliteit hebben geleefd en ‘in zicht’ zijn gebleven van een gemeentelijke opvang.
CDA, SP, D66, ChristenUnie, GroenLinks en Partij voor de Dieren steunen het voorstel. Hierdoor is er een meerderheid in de Tweede Kamer.
De Vereniging voor Nederlandse gemeenten had om de versoepeling gevraagd. Enkele oppositiepartijen willen dat het pardon nóg verder wordt verruimd. ChristenUnie en GroenLinks willen de leeftijdsgrens verruimen voor kinderen die net niet onder het generaal pardon vielen. Ook kinderen van een ouder die verdacht wordt van oorlogsmisdaden moeten worden toegelaten, mits de ouder daar niet voor veroordeeld is.
Hoeveel gezinnen een beroep zullen doen op het pardon is nog onduidelijk. D66 wil dat de staatssecretaris over een half jaar rapporteert, zodat de Kamer opnieuw kan beoordelen of de pardonregeling werkt.
Het kinderpardon is al van kracht sinds 1 februari.

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

msj_meijerink
msj_meijerink11 mrt. 2013 - 19:09

Let's do it

BasVV
BasVV11 mrt. 2013 - 19:09

Inleveren geldt blijkbaar niet voor illegalen.

Lucifer2
Lucifer211 mrt. 2013 - 19:09

Er is natuurlijk niets mis met het helpen van kinderen die buiten hun eigen toedoen in een benarde situatie zijn komen te verkeren. Ik zou menen dat zulks zelfs intrinsiek goed is. Maar ik begrijp uit sommige reaguursels hieronder dat het voor kennelijk wraakzuchtigen aanleiding is maar weer eens flink van leer te trekken tegen deze kinderen. Treurig hoor, zo'n instelling.

JoopSchouten
JoopSchouten11 mrt. 2013 - 19:09

Deze kinderen zijn als wisselgeld gebruikt om de neoliberale agenda door te drukken. Fuck de PvdA.

msj_meijerink
msj_meijerink11 mrt. 2013 - 19:09

In het geven en nemen bij de formatie heeft de PvdA deze gelukkig gewonnen.

JoopSchouten
JoopSchouten11 mrt. 2013 - 19:09

Mooi !

2 Reacties
Candide2
Candide211 mrt. 2013 - 19:09

Neen, prachtig!

Superwillie
Superwillie11 mrt. 2013 - 19:09

Nee

[verwijderd]
[verwijderd]11 mrt. 2013 - 19:09

En de Nederlandse belastingbetaler maar dokken.. Niet vreemd dat Nederland economisch steeds meer degenereert. 'Weg met onszelf'.. ziek ziek ziek

1 Reactie
Candide2
Candide211 mrt. 2013 - 19:09

'En de Nederlandse belastingbetaler maar dokken.. Niet vreemd dat Nederland economisch steeds meer degenereert.' Dat het economisch niet goed gaat met Nederland, is niet typisch Nederlands maar een mondiaal verschijnsel. U heeft begrepen dat dit veroorzaakt is door het kinderpardon. Niet door de islam?

[verwijderd]
[verwijderd]11 mrt. 2013 - 19:09

M.a.w. Ieder kind van 13 jaar, uit welk land ter wereld dan ook, krijgt een verblijfsvergunning in NL. Als je aanvraag voor een verblijfsvergunning in eerste instantie gewijgerd wordt, dan ga je in beroep en daarna weer en weer, totdat de 5 jaar om zijn en dan heb je een verblijfsvergunning...

1 Reactie
Candide2
Candide211 mrt. 2013 - 19:09

'M.a.w. Ieder kind van 13 jaar, uit welk land ter wereld dan ook, krijgt een verblijfsvergunning in NL.' M.a.w. iedere zwangere vrouw, uit welk land ter wereld dan ook, komt hierheen. Haar ongeboren kind is hier dan illegaal en vraagt een verblijfvergunning aan en krijgt er een. Is dat uw schrikbeeld, of begrijp ik uw opmerking verkeerd?

[verwijderd]
[verwijderd]11 mrt. 2013 - 19:09

Ja Bert droog het zijn profiteurs, gelukzoekers,economische vluchtelingen. Wat hebben ze te verliezen niks, hier krijgen ze uitkering dak boven hun hoofd fatsoenlijk sanitair en water uit de kraan. Komt hier op neer de loterij gewonnen. Maar als ze niet er doorheen komen en terug gestuurd worden moeten ze niet huilen, gegokt en verloren. En ik ben het met ze eens, ik had het misschien ook geprobeerd.

1 Reactie
Candide2
Candide211 mrt. 2013 - 19:09

Je mist dat botte volk toch wel heel erg, nietwaar. Maak je er toch eens los van, integreer nou toch eens een keer :-(

[verwijderd]
[verwijderd]11 mrt. 2013 - 19:09

Ja zenn neem er tenminste een in huis.

1 Reactie
Candide2
Candide211 mrt. 2013 - 19:09

Hij kon het sneren niet laten, tralalala :-(