Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD laat sociaal akkoord wankelen

  •  
22-09-2013
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
kamp_300_01.jpg
Kamp verdedigt omstreden uitspraken Zijlstra
Minister Kamp (VVD) is het eens met VVD-fractieleider Zijlstra dat het sociaal akkoord moet kunnen worden aangepast om in de Eerste Kamer een meerderheid te vinden. De PvdA wil tot nu toe van geen aanpassingen van het moeizaam bereikte akkoord weten.
Buitenhof presentator Marcia Luyten wees op de uitspraken van VVD-fractievoorzitter Zijlstra die zaterdag in de Telegaaf verklaarde dat het sociaal akkoord ‘niet heilig’ is. Hoe ziet Kamp dat?
Als je in dat proces iets heilig verklaart en daarover niet wilt spreken dan krijg je dus nooit steun. Als wij nu naar het CDA gaan of naar D66 en wij zeggen van ‘dit is wat wij op papier hebben gezet en dit is het, wil je hier maar even tekenen’ dan is het antwoord altijd nee. Dus we moeten luisteren. Zij hebben belangrijke dingen, wij hebben dingen en dan kan het nodig zijn dat je hier en daar iets anders uitlegt of opnieuw bespreekt. Wij kunnen nooit, uiteindelijk, als wij iets in een wet of een begroting willen hebben, bij voorbaat zeggen tegen degene van wie we steun willen hebben jullie kunnen alleen maar ja of nee zeggen. dat werkt niet.
Maar vice-premier Asscher zei zaterdag in een reactie dat het akkoord staat als een huis, houdt interviewer Marcia Luyten de minister voor.
Daar heeft hij gelijk in. Dat geldt voor al die akkoorden.
Kan er dan nog over onderhandeld worden?
Nou, we hebben ook onderhandeld toen we het regeerakkoord hadden en daar graag steun voor wilden hebben. In het regeerakkoord stond een jaar ww, uiteindelijk in het sociaal akkoord is twee jaar ww gekomen. We hadden een passage over het ontslagrecht, die is ook wat veranderd. Kijk, wat er nu uitkomt dat willen we graag in stand houden en we denken ook dat daar steun voor te krijgen is maar als je bij voorbaat niet wilt luisteren naar een ander, luistert die ander ook niet naar jou.
Maar als je aan een dakpan gaat trekken, gaat dan niet het hele dak schuiven? wil Luyten weten.
De mensen die het sociaal akkoord hebben gesloten die hebben daar zelf heel veel moeite voor moeten doen, hun nek uit hebben moeten steken, die Wientjes en Heerts, en die verwachten ook van ons dat wij daar achter staan. Dat doen wij ook. Maar ze verwachten ook van ons dat we de kracht hebben om het uiteindelijk te laten uitmonden in een begroting en wetten die door de Eerste Kamer ook worden vastgesteld. Dat is ons werk om dat voor elkaar te krijgen en daar hoort enige flexibiliteit op een gepaste wijze bij.
Dat betekent dat u daar anders in staat dan uw coalitiepartner PvdA?
Ik heb dat idee niet nee. Ik heb het idee dat de PvdA ook heel graag wil dat we uiteindelijk voor elkaar krijgen wat we belangrijk vinden. En wat we belangrijk vonden hebben we in het regeerakkoord afgesproken maar toen we zijn gaan onderhandelen toen bleek dat er op onderdelen bijstellingen nodig waren, hebben we dat gedaan. Nu is ook nodig dat we het door het parlement krijgen, beide huizen van het parlement, nou dat willen we graag honderd procent overeind houden maar we moeten luisteren, net zoals we willen dat anderen naar ons luisteren en dan gaan we eens kijken wat er uit komt.
Als het sociaal akkoord wordt aangepast trekken werkgevers-  en/of werknemersorganisaties mogelijk hun handen er van af.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (42)

JAWEH
JAWEH22 sep. 2013 - 12:20

De partijen lijken te zijn uitgekeken op elkaar.

BertF2
BertF222 sep. 2013 - 12:20

Asscher zei zaterdag: "Het sociaal akkoord staat als een huis." Kamp zegt dat je er over moet kunnen praten. Het kabinet spreekt met één mond. Steun van D66 of het CDA, in de Senaat onmisbaar, komt er slechts als het sociaal akkoord wordt aangepast. Asscher zal bakzijl moeten halen. Natuurlijk zal hij zeggen dat het sociaal akkoord in essentie nog altijd staat als een huis. Politici onder elkaar nemen daarmee genoegen. De meeste kiezers niet. De PvdA is passé.

Meta Foor
Meta Foor22 sep. 2013 - 12:20

dit kabinet regeert anti-cyclus ; in spiegelvorm wat haar kiezer voor ogen heeft wat zijn afgevaardigde moet doen ... de aandacht van agressie wordt nu even afgeleid naar marginaal gemorrel als JSF en (niemand weet wat de kreet betekent) naar Sociaal Akkoord. Kom op jongens... naar het kerstpakket als volgend aandachtspunt (voorzover je recht hebt op het waxinelichtje)

vriest
vriest22 sep. 2013 - 12:20

Kamp en luisteren ,dat viel hem al moeilijk in de schalie gas kwestie .Het is meer de deur open zetten voor de andere partijen die zich nu warm lopen om mee te doen .

meijerlahn
meijerlahn22 sep. 2013 - 12:20

Tsja, tweedehands autoverkopers zijn nou eenmaal niet te vertrouwen.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin22 sep. 2013 - 12:20

Mijn vermoeden is dat Buma de splijtzwam is, hij zal nooit pvda wensen steunen, zo wordt een broos evenwicht verstoord en krijgt vvd beleid de overhand, en Pechthold onze pseudo populist lust wel pap van het versoepelen van het ontslag recht, die wil wel, al met al denk ik dat dit een cruciaal omslagpunt wordt, als dat inderdaad zo mocht zijn blijft m.i. één optie, breken, ongeacht de gevolgen.

peterh2
peterh222 sep. 2013 - 12:20

Als de PvdA een ruggengraat zou hebben dan zou je nu een boze Spekman of Samsom op de buis moeten zien. Het feit dat het heel stil blijft geeft te denken... De PvdA vindt het wel best zolang ze de steun in de 1e kamer maar krijgen. De peilingen zijn nu dusdanig dramatisch (10) dat men het niet op verkiezingen durft te laten aankomen omdat ze weten dat ze dan weggevaagd worden door SP en PVV.

JoopSchouten
JoopSchouten22 sep. 2013 - 12:20

'Ik heb het idee dat de PvdA ook heel graag wil dat we uiteindelijk voor elkaar krijgen wat we belangrijk vinden.' ja, mensen bestelen, werkvoorwaarden uithollen, mensen die geen werk vinden aan de bedelstaf brengen en democratie op de werkvloer tegenhouden. Asociale extremistische neoliberalen.

opmerker
opmerker22 sep. 2013 - 12:20

Het is politiek steekspel onder her mom van akkoord iedereen tot het gaatje laten gaan en vooral uitlokken, om daarna flexibel alles weer ter discussie te stellen. Reken maar dat van zulke flexibiliteit geen sprake zou zijn geweest als er geen minderheid in de eerste kamer zou zijn geweest. Dat de deelnemers zich genomen voelen kan ik heel goed begrijpen.

roher
roher22 sep. 2013 - 12:20

Als een dakpan verschuift dan gaat echt niet het hele dak schuiven. Dat komt omdat er daklatten zijn die de andere pannen op hun plaats houden. En dat betekent dus dat als er ergens hommeles is omdat een windvlaag zijn invloed uitoefent, dat de rest van de pannen zich niet meteen laten meeslepen.

Nadiana
Nadiana22 sep. 2013 - 12:20

Is er ook maar iemand die denkt dat de honderd miljoen akkoorden die dit kabinet sluit uiteindelijk uitgevoerd gaan worden?

Sternenstaub
Sternenstaub22 sep. 2013 - 12:20

E. Lamme, wat je daar aanhaalt als, "werkbedrijven voor mensen in de Wajong en bijstand", vertaalt zich uit het eufemistische sociaal-darwinistische jargon, politiek-historisch goed in het Engelse "workhouse" of het Duitse "Arbeitslager", daar er achter de moderne variant van genoemde infame, in een beschaafde wereld ondenkbare instellingen, dezelfde criminaliserende, dehumaniserende gedachte zit.

Voice
Voice22 sep. 2013 - 12:20

"DE PvdA HEEFT NIETS MEER TE WINNEN dus kan 'de partij' net zo goed deze extremistisch neoliberale wensen steunen en krokodillentranen wenen over deze 'Status Quo'." Dat hebben ze wel, als ze dit kabinet binnenkort laten vallen, voor de beslissing in de EK. De PvdA KAN nog tegen stemmen tegen hun eigen beleid in de EK en het boete kleed aantrekken en zo de afspraken terug trekken die ze afgelopen jaar gemaakt hebben. Het kan, maar of ze dit zullen doen.... "De VVD kan nu pushen, dreigen en intimideren. Zij hebben straks nog steeds meer zetels dan de PvdA en kunnen een pacht sluiten met de andere sociaal extremistische partijen zoals D66, de CDA-Farizeeërs en Mannenbroeders." Ik denk het niet, ze zijn er veel te bang voor, dat de PvdA dan het kabinet laat vallen en dat Wilders en Roemer met de eer gaan strijken. Nee, die 2 partijen zijn aan mekaar verbonden of ze dit nu willen of niet. Ik denk, dat Zowel SP als PVV monsterzeges zullen halen met de gemeenteraadsverkiezingen en de EU verkiezingen. Roemer zal veel stemmen binnen halen tijdens de gemeenteverkiezingen 14 maart as. omdat Wilders maar mee doet in 2 gemeenten. Ik denk, dat Wilders wel een monsterzegen zal gaan halen tijdens de EU verkiezingen, omdat de SP nog steeds voor de Euro is en de EU. Dat is mijn analyse, wat ik in de korte toekomst zie gebeuren, als de coalitie door gaat zoals ze nu doen.

Simbro
Simbro22 sep. 2013 - 12:20

Altijd al een verschrikkelijke hekel gehad aan het CDA. Vooral omdat die C van Christelijk helemaal nergens op slaat. Nu weer Buma, die het kabinet in de Eerste Kamer wil steunen als lastenverzwaring achterwege blijft. Dat is nog tot daar aan toe. Maar dat hij ook nog eist dat er niet genivelleerd wordt is wel zo tegenstrijdig met wat ik van mijn christelijke opvoeding heb meegekregen ! In plaats van de barmhartige Samaritaan is Buma de hardvochtige Fries. Wat een hypocriete partij is dat CDA, vreselijk.

CliffClavin1993
CliffClavin199322 sep. 2013 - 12:20

Ik moet zeggen dat ik het buitengewoon lastig vind om aan datgene wat meneer Kamp verkondigt, serieuze aandacht en moeite te besteden. De totaal ongevoelige en onbewogen manier waarop hij al jarenlang ellendige en vaak onuitvoerbare maatregelen jegens minima afkondigt, die is walgelijk en stuit me tegen de borst. Ik wil eigenlijk mijn stemming niet laten vergallen door meneer Kamp. Voor mij is hij een onbeduidend en extreem bureaucratisch mannetje, dat lid is van een afstotelijke partij met nogal wat afstotelijke mensen. Bij dit soort lieden denk ik onwillekeurig: hoe zou die zich in de tijd van de bezetting opgesteld hebben? En dan krijg ik nare voorstellingen in mijn kop, dat mogen jullie gerust weten. Bah. Hier wil ik het bij laten.

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat22 sep. 2013 - 12:20

Tja, waarde Lenssen, we zijn het weer roerend eens: Zelden zó een koud mens gezien, zelfs onder politici...... Eerst overwoog ik nog om later in te schakelen en zo die tronie te ontlopen. Maar Marcia presenteerde, dus ik 'moest' wel kijken.... met als voordeel (in dit geval) dat dan de helft van het gesprokene aan mij voorbij gaat. Al zei Kamp weinig en had één enkel minuutje volstaan voor de hele inhoud van al z'n antwoorden. The beauty and the robot, it was......

Maggy1943
Maggy194322 sep. 2013 - 12:20

Daar begint de hemeltergende smerige en ordinaire uitruilpolitiek weer. Dit heeft niets meer met fantsoenlijke politiek te maken. Bah......ga naar huis, stelletje ongeloofwaardige minkukels. Ik ben dat politieke gesjacher meer dan zat......

2 Reacties
wvdstraat
wvdstraat22 sep. 2013 - 12:20

Inderdaad, de stuks-prijs van één JSF bedraagt momenteel ca 70 miljoen. Per toestel minder zal er dus wel een evenredig bedrag van de sociale zekerheid afgaan :-(

meijerlahn
meijerlahn22 sep. 2013 - 12:20

"politieke gesjacher" ------------------------------- pleonasme. ;-)

Bakoe
Bakoe22 sep. 2013 - 12:20

En de PvdA gaat overstag, iets met weekdieren en geen ruggengraat hebben. Maar dat heet dan verantwoordlijkheid nemen en bereid zijn om compromissen te sluiten.

1 Reactie
lembeck
lembeck22 sep. 2013 - 12:20

Beledig de weekdiertjes niet, wil je?

GingerTed
GingerTed22 sep. 2013 - 12:20

Niet meer dan logisch wat Kamp stelt. Het akkoord tussen PvdA en VVD staat als een huis, maar het is eigenlijk een vaststaand bouwontwerp voor een huis met daarin verscheidene data en periodes voor de onderdelen van de te bouwen delen van het huis. Daarin is bijvoorbeeld afgesproken de ingreep in de ww uit te stellen net als de versoepeling van het ontslagrecht. Een uitstel dus maar nog steeds wel opgenomen in het overeengekomen vaststaande bouwontwerp. D66 is niet te spreken over het uitstel van dit onderdeel. dan kun je om ze zover te krijgen de coalitie aan een meerderheid te helpen in de Eerste Kamer over kunnen halen dit onderdeel van het bouwontwerp toch niet uit te stellen. Je tast dan het vaststaande bouwontwerp, oftewel het sociale akkoord, niet aan maar herschikt de planning van de bouwstadia oftewel de data van uitvoering van het akkoord. Weinig mis mee. Door andere omstandigheden of ontwikkelingen dan het behalen van de benodigde politieke meerderheid in de Eerste Kamer kan het sociaal akkoord ook een herschikking in uitvoeringsdata krijgen zonder dat het akkoord zelf wezenlijk wordt aangetast. Kamp is gewoon een pragmaticus die laat zien dat je je niet onnodig in een onmogelijke positie moet brengen. Asscher zal dat ook wel begrijpen maar wil dat voor de vorm niet erkennen.

3 Reacties
IJsbrant
IJsbrant22 sep. 2013 - 12:20

[[..Je tast dan het vaststaande bouwontwerp, oftewel het sociale akkoord, niet aan maar herschikt de planning van de bouwstadia oftewel de data van uitvoering van het akkoord. Weinig mis mee. Door andere omstandigheden of ontwikkelingen dan het behalen van de benodigde politieke meerderheid in de Eerste Kamer kan het sociaal akkoord ook een herschikking in uitvoeringsdata krijgen zonder dat het akkoord zelf wezenlijk wordt aangetast...]] Een redenering waardoor de scheet gewoon blijft wat hij is; een scheet en de linkse goegemeente zich toch in de onmogelijkste bochten zal moeten wringen om hier nog een donderslag van te kunnen maken. Prachtig Ginger

HanvanderHorst1
HanvanderHorst122 sep. 2013 - 12:20

Met een regering die akkoorden desgewenst in hun tegendeel laat verkeren bewerend dat er het een en ander wordt herschikt, kunt je beter niet van zulke akkoorden sluiten want als puntje bij paaltje komt,wurmen zij zich er toch onderuit. Het enige dat Zijlstra en Kamp doen, is een nieuw bewijs leveren van de onbetrouwbaarheid van politici. Dat is alles. En uiteindelijk zal dit de positie van het kabinet en van de VVD alleen maar schaden.

ElChe
ElChe22 sep. 2013 - 12:20

Jij wil aan 't dak beginnen voordat je de fundering gestort hebt.

toshiba
toshiba22 sep. 2013 - 12:20

Op zich is het wel logisch wat Kamp stelt, maar dit probleem hadden ze kunnen zien aankomen. Sterker, ze zijn er uitgebreid voor gewaarschuwd. Het is het nadeel van een vaag regeerakkoord, geen steun in de EK, te weinig met de oppositie praten en allerlei deelakkoorden sluiten met specifieke partijen. Hieruit blijkt maar weer hoe slecht de regie van Rutte / Samsom / Zijlstra is. Ze denken niet verder dan hun neus lang. Bij elk obstakel bedenken ze alleen hoe ze dat obstakel kunnen slechten, zonder verder te kijken wat de verdere consequenties zijn. Dit kabinet sleept zich dus van akkoord tot akkoord, tot ze een barriere tegenkomen die te hoog is om over heen te springen. Kwestie van tijd tot men compleet vastloopt. Hier wreekt zich het gebrek aan visie wederom.

1 Reactie
lembeck
lembeck22 sep. 2013 - 12:20

Korter gezegd: HAP SNAP beleid.

Sternenstaub
Sternenstaub22 sep. 2013 - 12:20

"Kampvuurverhalen" Wat een slap excuusverhaal voor het politieke gedraai en gezwalk in Den Haag. Het lijkt wel of de politiek doorlopend een slok te veel op heeft, of een raar pilletje of poedertje. Er zit geen rechte lijn meer in, al proberen de zwalkende draaikonten ook nóg zo hard om recht te praten wat in de ogen van de meeste Nederlanders totaal krom is. Van u verwacht ik, als Minister van Afbraak en Tweedeling, toch wat meer concentratie, Kamp, die kille, berekenende blik van u in aanmerking genomen, die ook nog eens wordt bevestigd door een uiterst onpersoonlijke uitstraling, of eigenlijk, de afwezigheid van een persoonlijke uitstraling, wat in zijn geheel een uiterst bevreemdende aanblik geeft. Ik kan en wil de pil niet vergulden: u heeft het te makkelijk, in de luxe luwte van uw ruim gehuisveste eigenwaan, met uw dikke beleg van heel wat meer dan boterhamworst, fabriekskaas en huismerkjam. En dat is het probleem met álle narcistische randfiguren met een riante bankrekening: hebzucht, blinde macht, boven inlevingsvermogen en de rede. De omgedraaide wereld tot norm verheven. De onderbuik als waardesysteem. De maatschappij als ballenbak voor moreel verweesden. Is dát nou een teken van karakter? Is dát nou de kracht van de liberaal, die zichzelf immers graag tot krachtigste en sterkste verklaart? Geen karakter, moed of eigen kracht. Slechts opportunisme, conformisme en uniformisme, en flink omlaag trappen naar de "lagere" klassen, uiteraard, wat hét teken is van morele lafheid en een zwak karakter. Geen geschikte leiders dus, maar volgers van de gemakkelijkste weg. Ironisch toch. En daarom zeg ik namens Darwin: You are the weakest link. Goodbye.

1 Reactie
lembeck
lembeck22 sep. 2013 - 12:20

Amen...

eeweew
eeweew22 sep. 2013 - 12:20

Bestaat het kabinet nu alleen nog maar uit de VVD?

2 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger22 sep. 2013 - 12:20

VVD is bepalend, is grootste partijk.

lembeck
lembeck22 sep. 2013 - 12:20

Altijd al, Eline. PvdA mag bijwagen zijn, zolang ze netjes doen wat de VVD het zegt dat ze moeten doen.

JoopSchouten
JoopSchouten22 sep. 2013 - 12:20

Sinds de jaren-'80 schrapen neoliberalen steeds iets van sociale akkoorden af. Ze hebben nog nooit toegegeven of iets teruggedraaid wat in wetten werd en wordt vastgelegd. Verslechteringen verkochten ze met de bekend drogredenen dat 'het nodig is' en mensen 'er anders nóg meer op achteruitgaan'. Bedrijfsleven en grootverdieners worden geen strobreed in de weg gelegd. Kapitalisme is hun wereld. Hun regenteske extremistisch neoliberale agenda is bijna volledig ingevuld. Het roven gaat in een hogere versnelling. Kamp vindt het prachtig.

2 Reacties
lembeck
lembeck22 sep. 2013 - 12:20

Dat is ook te zien aan hem, Joop. En dit is al jarenlang gaande. Hij heeft een duidelijke missie van 'afbreken die sociale voorzieningen' en gaat voortvarend te werk. Pedant en eng mannetje. Huurdersverenigingen kunnen hem niet meer luchten, of zien. En terecht.

MichelReiziger
MichelReiziger22 sep. 2013 - 12:20

***Hun regenteske extremistisch neoliberale agenda is bijna volledig ingevuld. Het roven gaat in een hogere versnelling Kamp vindt het prachtig.*** Werkelijk? Ik denk dat zowel de PvdA als de VVD totaal de weg kwijt zijn. Kon je VVD maar betichten van 'duidelijk' (neo)liberaal beleid, dan wist je in ieder geval waar je aan toe was...dan wist je dsat ze ergens mee bezig zijn, een visie hebben. Een grote apathische bende is het. Afwachtend op wat komen gaat...Totaal geen lange termijn visie met als excuus dat de economische situatie daar nu niet naar is. Ondertussen koketteren met het eigen propaganda kanaal het CBS, dat met haar berichtgevingen meer wantrouwen dan vertrouwen oproept. Beide partijen zitten op een zinkend schip, praten zichzelf moed in dat het allemaal weer beter zal gaan, dat wordt ten slotte ook door schippers vanaf de wal geroepen.

Floyd2
Floyd222 sep. 2013 - 12:20

sociaal akkoord, sociaal akkoord. Wie zitten er nou in de regering, niet de FNV toch? Tis al moeilijk genoeg om met 2 partijen overeenstemming te bereiken in het kabinet en de tweede kamer. Als dan ook nog de eerste kamer EN de "sociale partners" hun zin moeten hebben komen we helemaal nergens. Ik heb dat gedram over het "sociaal akkoord" nooit begrepen. Er is toch geen steun nodig van de sociale partners om wetten aan te nemen.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger22 sep. 2013 - 12:20

***Ik heb dat gedram over het "sociaal akkoord" nooit begrepen. Er is toch geen steun nodig van de sociale partners om wetten aan te nemen.*** Nee, het sociaal akkoord is ook meer voor de buhne.

Voice
Voice22 sep. 2013 - 12:20

Het lijkt erop, dat de PvdA de grote verliezer gaat worden in deze coalitie. Waarom? Om de plannen met VVD en PvdA door de EK te krijgen zullen ze een meerderheid moeten verkrijgen. Die kan alleen door D66 met GL of CDA bewerkstelligd worden. Alle partijen op GL na staan rechtser in veel sociale vraagstukken dan de PvdA. De vraag gaat worden of de PvdA hierin mee zal gaan of gaan afzien met het oog op de verkiezingen op 14 maart as. Ik ben erg benieuwd, want CDA,GL en D66 willen ook absoluut geen nieuwe verkiezingen omdat dat SP en PVV enorme winst zou opleveren, wat het nog moeilijker zou maken om een nieuwe coalitie te smeden in het midden. Dus ik ben benieuwd wat er de komende tijd gaat gebeuren.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten22 sep. 2013 - 12:20

Wat deze kaalslag aangaat. 'De vraag gaat worden of de PvdA hierin mee zal gaan of gaan afzien met het oog op de verkiezingen op 14 maart as.' DE PvdA HEEFT NIETS MEER TE WINNEN dus kan 'de partij' net zo goed deze extremistisch neoliberale wensen steunen en krokodillentranen wenen over deze 'Status Quo'. Het terughalen van oude aanhang met dit aantal zetels is 'naar mijn idee' onmogelijk geworden (...). De VVD kan nu pushen, dreigen en intimideren. Zij hebben straks nog steeds meer zetels dan de PvdA en kunnen een pacht sluiten met de andere sociaal extremistische partijen zoals D66, de CDA-Farizeeërs en Mannenbroeders. Ondertussen zal Hilders ondersteuenen waar nodig. Allen hebben Neoliberale Bijbel op het nachtkastje liggen.

[verwijderd]
[verwijderd]22 sep. 2013 - 12:20

We zitten nu al met een kabinet dat een nog rechtser beleid heeft dan het vorige van VVD/CDA/PVV. Waar gaat dat heen als D66 Pechtold het voor elkaar krijgt de arbeider nog meer de voor rekening van de hypotheekcrisis te laten opdraaien? De pensioenen zijn al zwaar naar de kloten. Daar komt nog eens een lagere pensioenpremie bovenop, een subsidie voor werkgevers over de rug van de arbeider. En ja, de WW en ontslagrecht kunnen nog verder afgebroken.

2 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger22 sep. 2013 - 12:20

***Waar gaat dat heen als D66 Pechtold het voor elkaar krijgt de arbeider nog meer de voor rekening van de hypotheekcrisis te laten opdraaien?*** Inderdaad, D66 zal waarschijnlijk als schuldige kunnen worden aangewezen die dit wientjes kabinet overeind houdt.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen22 sep. 2013 - 12:20

[We zitten nu al met een kabinet dat een nog rechtser beleid heeft dan het vorige van VVD/CDA/PVV.] Onzin, tot nu toe voert men simpelweg de laatste begroting van Bruin 1 uit, met een paar marginale aanpassingen uit de Kunduz-variant. Er wordt nu voor het eerst over eigen beleid, een eigen begroting van dit kabinet gepraat en daarvan is nog niets goedgekeurd.