Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg verlaat nu al post voor nieuwe baan

  •  
23-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Tweede Kamer OCW

© 2016-11-02 15:07:15 DEN HAAG - Pieter Duisenberg (VVD) tijdens de begroting van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). ANP BART MAAT

VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg geeft zijn zetel in de Tweede Kamer op om de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Universiteiten (VSNU) te worden. Per 1 oktober volgt hij Karl Dittrich op, die dan met pensioen gaat. Duisenberg stond vijf maanden geleden bij de Tweede Kamerverkiezingen nog op de 15e plaats voor de VVD, een verkiesbare plek, zo valt oud-Kamervoorzitter en partijgenoot Frans Weisglas op.
Duisenberg is ook de man die graag een onderzoek naar de politieke voorkeuren van wetenschappers wilde, omdat hij meent dat er sprake zou zijn van politieke homogeniteit op de universiteiten. Minister Schippers besloot hier niet in mee te gaan omdat de beoordelingen van onderzoekers niet gaan over politieke voorkeur, maar draaien om kwaliteit.
Volgens Duisenberg – die zich in de fractie bezig hield met Hoger Onderwijs en Wetenschap en tevens voorzitter was van de vaste Kamercommissie Financiën – is er absoluut geen sprake van een politieke benoeming.
"Ik heb ruim twintig jaar ervaring in het bedrijfsleven en vindt samenwerking tussen universiteiten en bedrijfsleven cruciaal voor het succes van de kenniseconomie."

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.