Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

VVD-Kamerlid Mark Verheijen stapt op

  •  
27-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
verheijeneruit300.jpg
Declaratiegedrag doet Kamerlid de das om ... Zijlstra: 'Op grond van het rapport van de integriteitscommissie en de publicaties is het een logisch besluit' ... Rutte zegt voor zijn beurt te hebben gesproken
VVD-Kamerlid Mark Verheijen stapt op. Dat meldt zijn partij vrijdagmiddag. Verheijen werd lange tijd achtervolgd door zijn declaratiegedrag in het verleden.
Mark Verheijen is vrijdagmiddag zelf ook met een verklaring gekomen. Hierin zegt hij onder andere:
De verschillende publicaties van de afgelopen weken in combinatie met een aangifte in mijn richting bij het Openbaar Ministerie zorgden voor veel onrust. Naar aanleiding daarvan heb ik de Permanente Commissie Integriteit van de VVD gevraagd hiernaar te kijken. Deze Commissie concludeert vandaag dat alles bij elkaar opgeteld de feiten en de dynamiek rondom mijn persoon niet passen in het integriteitskader van de partij. Dat alles bij elkaar laat mij geen andere keuze dan mijn functie neer te leggen. Met pijn in het hart, maar met de overtuiging dat dat in deze omstandigheid het enige juiste besluit is.
Volgens VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra is het vertrek van zijn partijgenoot een logische stap.
Mark Verheijen heeft vandaag besloten zijn Kamerlidmaatschap te beëindigen. Voor Mark is dit een persoonlijk drama, maar op grond van het rapport van de integriteitscommissie en de publicaties van de laatste weken is dit een logisch besluit.
Update 13:16
Mark Verheijen heeft wel degelijk verwijtbare fouten gemaakt als volksvertegenwoordiger. De commissie komt tot het oordeel dat er meerdere keren door Verheijen declaraties werden ingediend die onterecht door overheid betaald moesten betalen.
Één van de onderzochte zaken was de deelname van Verheijen aan een WNL-verkiezingsdebat. Hij zat daar als kandidaat voor de Tweede Kamerfractie van zijn partij. Verheijen declareerde echter zijn reiskosten niet bij de VVD, maar deed dat bij de provincie. Hierover zegt de commissie:
“Ten onrechte zijn de gemaakte afspraken reiskosten gedeclareerd bij de provincie.”
Update 16:00 Premier en VVD-partijleider Rutte zegt spijt te hebben van zijn uitspraak dat hij de berichtgeving over Mark Verheijen ‘erg opgeklopt’ vond. Dat zei hij tijdens zijn wekelijkse persconferentie.
Ik heb twee lessen geleerd. In de eerste plaats had de Commissie Integriteit eerder ingeschakeld moeten worden om met het onderzoek te beginnen. In de tweede plaats had ik mij moeten onthouden van commentaar.
Het volledige rapport is hier te lezen

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (59)

frankie50
frankie5027 feb. 2015 - 10:54

Moet toch eens een optelsom gaan worden voor een andere/nieuwe partij, om een verkiezingsbelofte aan de kiezers te gaan doen dat als zij de grootste en regeringsverantwoordelijkheid gaan dragen zij de nieuwe Minister van veiligheid en justitie gaan opdragen om onderzoeken te laten doen of je die georganiseerde tot op het bot criminele partij niet kan gaan verbieden in de toekomst.

Mindfulnesstherapy
Mindfulnesstherapy27 feb. 2015 - 10:54

Volgens VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra is het vertrek van zijn partijgenoot een logische stap. Is dat niet wat opgeklopt Heer Zijlstra. NB. Dit geeft bij niet het gevoel nu op de VVD te stemmen.

Meta Foor
Meta Foor27 feb. 2015 - 10:54

heel benieuwd of hij - net als de 2 dissidenten van PvdA- zijn metier voortzet in een eenmansfractie (Vrijheid Van Limburgers - een staat in de staat))

dino_radja
dino_radja27 feb. 2015 - 10:54

persoonlijk drama? Dat is hetzelfde als de gevangenisstraf van een veroordeelde misdadiger een persoonlijk drama noemen. Gelukkig is het opstappen van verheijen in eerste instantie geen persoonlijk drama, maar een publiek feest.

RoBru
RoBru27 feb. 2015 - 10:54

Nu kan de VVD tenminste zeggen dat de procedure met de eigen integriteitscommissie heeft gewerkt...

Brauswasser
Brauswasser27 feb. 2015 - 10:54

Voor Verrijking en Diefstal

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra27 feb. 2015 - 10:54

== Voor Mark is dit een persoonlijk drama, == Ja, zo is het ook een "persoonlijk drama" als je een boete krijgt wegens te hard rijden of een gevangenisstraf wegens diefstal. Ik vind het dan ook heel erg voor die arme Mark Verheijen dat hem dit allemaal overkomt, alleen maar omdat hij zich geld heeft toegeëigend wat niet van hem was. Gelukkig hoeft hij nog niet in de bak. Dat zou pas een persoonlijk drama zijn!

Zjenny
Zjenny27 feb. 2015 - 10:54

Komt ie nu terug naar Venlo?? Please, god verhoede dat.

msj_meijerink
msj_meijerink27 feb. 2015 - 10:54

Gegokt en verloren, mooier kan ik het niet maken. Wel goed dat hij de enige juiste conclusie trekt, daar kunnen anderen (o.a. een hele trits pvv-ers) nog iets van leren.

Joop den Uil
Joop den Uil27 feb. 2015 - 10:54

dan wil ik ook graag dat de ''pluk-ze'' procedure wordt gestart en alle ingepikte euro's terug gestort worden

blues boy
blues boy27 feb. 2015 - 10:54

Mag hij nog wel feestjes voor de VVD organiseren? http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3872744/2015/02/25/Verheijen-regelde-gratis-VVD-feestje-op-Floriade.dhtml

Rode druppel
Rode druppel27 feb. 2015 - 10:54

Dit doet mij enorm veel pijn. Waarom ? Omdat onze politiek hun geloofwaardigheid weer een stuk verloren heeft. Dit gaat zo een keer mis.

Quibus2
Quibus227 feb. 2015 - 10:54

"Deze Commissie concludeert vandaag dat alles bij elkaar opgeteld de feiten en de dynamiek rondom mijn persoon niet passen in het integriteitskader van de partij" Lekker wollig taalgebruik, maar er stat natuurlijk gewoon dat hij de boel onomstotelijk, en verwijtbaar, besodemieterd heeft. Helaas(!) is het stuk over 'niet passen in het integriteitskdaer van de VVD' daarmee feiteljk onjuist. Het past juist uitstekend in het uiterst gebrekkige integriteitskader van de VVD. De VVD en waarachtigheid, het is al jaren geen plausibele combinatie meer.

blues boy
blues boy27 feb. 2015 - 10:54

Corruptie,dubbele petten,omkoping VVD'ers en hun affaires. http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/corruptie-dubbele-petten-omkoping-vvders-en-hun-affaires/ De verkwisters van de VVD. http://www.vn.nl/Archief/Politiek/Artikel-Politiek/De-verkwisters-van-de-VVD.htm

Bakoe
Bakoe27 feb. 2015 - 10:54

En het houd niet op, nee niet vanzelf. wie zitten er in het college van de gemeente Dronten? http://www.dronten.nl/bestuur-organisatie/college-van-dronten_3733/ En welke geweldige wapenfeiten kunnen we op het conto van deze heren bijschrijven? http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/121522/dronten-onderzoek-naar-vergoeding-voor-ontslagen-ambtenaar En dan moeten deze prutsers ook nog eens sociale uitkeringen en zorg gaan regelen. Het lijkt me dat we Griekse ambtenaren maar geen stage moeten laten lopen in Nederland. Ze zouden er wat van kunnen leren.

ElChe
ElChe27 feb. 2015 - 10:54

It's not the goodbye that hurts the vvd, but the flashbacks that follow.

meijerlahn
meijerlahn27 feb. 2015 - 10:54

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Bye bye, zwaai zwaai, vlaai vlaai.

jacbs
jacbs27 feb. 2015 - 10:54

Hij ga een eigen bedrijf beginnen en start een reclame campagne: "Ik ben Mark Verheijen Voor al u feesten en partijen."

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij27 feb. 2015 - 10:54

Dat noemen ze dan slordig declareren. Als ik slordig declareer is het altijd in mijn nadeel omdat ik een post vergeet of een bonnetje kwijt ben. Waarom zijn politici altijd slordig in hun voordeel?

RadiusLuns
RadiusLuns27 feb. 2015 - 10:54

Triest voor Verheijen, maar hopelijk gaat er een afschrikkingseffect van deze zaak uit, die politici en bestuurders wel zal aanzetten om niet in dezelfde situatie te geraken. En integriteit is een must voor het goed fuopenbaar bestuur

Tom Meijer
Tom Meijer27 feb. 2015 - 10:54

Ze lijken dit afgestopt te hebben maar de volgende affaire heeft zich al aangediend. Wie volgt? Hoe meer hoe beter. Dat moet toch lukken, het enige wat nodig is is een goede onderzoekjournalist.

vriest
vriest27 feb. 2015 - 10:54

Ja het is dan toch gebeurt , MARKJE heeft de eer aan zichzelf gehouden maar wel na grote druk van boven af .Want ja de verkiezingen hangen als een heet hangijzer boven de coalitie en hun mederegeerders .Dat een RUTTE zich verontschuldigt voor zijn te vroeg geleverde commentaar ,maar evengoed op het einde zegt dat het eigenlijk allemaal wel meeviel .Ook halve zool heeft zich ten HALBE gekeerd om het zo maar te zeggen en niet verder te hele gedraaid ,want draaien hielp hier niet meer .En daarom werd de oppositie op geroepen om ook mee te participeren met het kabinet en mede regeerders om dat dat beter voor NEDERLAND is .Nu weten wij al langer wat beter is voor ons land ,in ieder geval niet het huidige beleid van deze beste REGERING ooit .Maar ja er zijn natuurlijk enige partijen buiten de mee regeerders zoals een GROEN SLINKS en het trappelende CDA die zich graag aansluiten bij zowel een D66 als SGP en CU om mede te participeren zoals het kabinet wil van iedere NEDERLANDER . Ja een RUTTE weet wat goed voor ons en ons land is ,dat is de afgelopen tijd wel gebleken toch .

Bernie2
Bernie227 feb. 2015 - 10:54

De integere Mark Verheijen nu dus terug naar het warme Limburger nest van Van Reij en Van Pol waar oplichters onder elkaar wel begrip en draagvlak vinden. We gaan vast nog van 'm horen. En de volgende zeer integere VVD-topper ligt ook alweer onder vuur en bepaald niet voor peanuts. Het gaan om burgemeester Bats (van 'waar is het feestje') kocht recentelijk als interim burgemeester van Terschelling een kritische accountant om die zware wantoestanden ontdekte. Omkoopbedrag: 155.000 euro. Met daarbij de nadrukkelijke opdracht vooral zijn bek te houden. Artikel in VK: http://bit.ly/1E4QKjS

Meta Foor
Meta Foor27 feb. 2015 - 10:54

''een persoonlijk drama''.... de vvd-ers kunnen het niet genoeg zeggen. Geldt ook voor de 10.000- en die door dit kabinet op straat zijn gezet. Maar die zijn dat buiten hun schuld om en krijgen geen wachtgeld tot hun pensioen.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra27 feb. 2015 - 10:54

Het volgende persoonlijk drame heeft zich alweer aangediend: http://www.nrc.nl/nieuws/2015/02/28/terschelling-betaalde-klokkenluider-155-000-euro-om-op-te-stappen/ Die arme burgemeester Bats van de VVD heeft het óók moeilijk. Mag boekhoudfraude en omkoping tegenwoordig ook al niet meer?

bEngel2
bEngel227 feb. 2015 - 10:54

de een is afgevoerd en de volgende VVDert dient zich weer aan.. Dit keer de VVDert Mneer Bats uit Terschelling die een accountant voor ca 100k heeft omgekocht om z'n snuffert te houden over malversaties in de boekhouding.

blues boy
blues boy27 feb. 2015 - 10:54

http://static0.trouw.nl/static/photo/2015/7/1/2/album_large_2804882.jpg Zal het helpen ?

MasterBeertje
MasterBeertje27 feb. 2015 - 10:54

Er is helemaal niets mis met de VVD. Het zijn aards kapitalisten die niets liever doen dan zwemmen in het geld. Zij bedriegen en kopen andere om nog dieper te kunnen duiken in hun Dagobert Duck pool. Dat is alles uit het oogpunt van een kapitalist gezien de normaalste zaak van de wereld. Wie wat op hun rekening boekt is hun om het even, zolang het maar discreet blijft en kwantitatief nuttig is. Mensen die op de VVD stemmen hebben hetzelfde karakter en hopen dat van de rijkgedekte dis genoeg kruimels vallen om riant van te kunnen leven. En na het maal samen handen wassen waarbij de een de andere...... Juist.

meijerlahn
meijerlahn27 feb. 2015 - 10:54

http://www.nrc.nl/youp/2015/02/28/integriteitscoach/

JoopSchouten2014
JoopSchouten201427 feb. 2015 - 10:54

Nu Rutte nog.

1 Reactie
lembeck
lembeck27 feb. 2015 - 10:54

En de rest...

FritzFriebl
FritzFriebl27 feb. 2015 - 10:54

Uit eigen beweging opgestapt.... DUS GEEN WACHTGELD..... Maar ja t is en blijft een VVD-er

1 Reactie
Wobbel2
Wobbel227 feb. 2015 - 10:54

En gij geleufd da?

steppewolf
steppewolf27 feb. 2015 - 10:54

Die foute declaraties zijn nog tot daar aan toe. Ik ga er van uit dat de vvd alvast een voorschot neemt op de corruptie rechtszaak in Limburg. Want dat is andere koek. Als dat klopt dan heeft ie een zieke corrupte mentaliteit, al is dat vrij normaal binnen de vvd. Je moet alleen niet gepakt worden want dat is de definitie van integriteit binnen de vvd: corruptie is ok, zolang je tenminste niet gepakt wordt. Wonderlijk alleen dat Verheijen wel aan het kruis wordt genageld voor het naaien van 1 aannemer ten faveure van een andere aannemer, terwijl een Kamp vrijuit gaat voor het naaien van alle Groningers ten behoeve van Shell en Exxon. Het zoveelste bewijs dat corruptie slechts loont als je het grootschalig aanpakt; Naai er 1 en je komt voor de rechter; Naai er een paar 100.000 en er kraait geen haan na. Hetzelfde patroon als bij de bankenmaffia die zelfs nu nog duizenden mkb-ers naaien met hun criminele renteswaps terwijl Dijsselbloem zijn ogen dicht houdt.

2 Reacties
lembeck
lembeck27 feb. 2015 - 10:54

Mee eens. Eigenlijk een griezelige zaak zo...

Haastig
Haastig27 feb. 2015 - 10:54

Ik zou het geheel met je eens zijn als je gelijk had. Feit is alleen dat zonder aardgasbaten de NLse STAAT 5-10% minder inkomsten zou hebben op jaarbasis. Leuk dat Shell en de Nam ook winst mogen maken op hun ondernemerschap, investeringen en risico's. De reden dat DH wegkijkt bij Groningen ligt eerder in onkunde "maar Richter 3" én het belang van die inkomsten om de begroting sluitend te krijgen, voor onderwijs, defensie, zorg en sociale uitkeringen. 265.000.000.000 € voor de staat= ons, burgers sinds de jaren 60. http://aardgas-in-nederland.nl/nederland-aardgasland/aardgas-en-de-economie/ Kamp naait de Groningers voor u en mij.

freaky33
freaky3327 feb. 2015 - 10:54

Eerst bagataliseren Rutte en Zijkstra de boel en nu mag hij vertrekken...daar ga je dan met je 'integriteit'... Vraag me welk 'altijd integere' VVD'er voor in de plaats gaat komen...

1 Reactie
lembeck
lembeck27 feb. 2015 - 10:54

That's the question! We weten dat het nog erger kan...

GingerTed
GingerTed27 feb. 2015 - 10:54

Niet meer dan terecht dat hij nu opstapt al denk ik dat het meeste wat Verheijen deed bij andere grote partijen ook vaak voorkomt. De VVD heeft er als ondernemerspartij echter wel veel meer last van. Dat kun je laakbaar vinden, maar de gemiddeld kleine ondernemer, waar deze cultuur uit ontspringt en dus ook bij de VVD meer te vinden is, heeft niet zonder reden geleerd te kijken of er belastingtechnisch iets te behalen valt. Voor de kleine ondernemer is dat vermogen doorgaans een zaak van leven of dood. Je als een schaap naar de belastingsslachtbank laten leiden staat in de ondernemingswereld gelijk aan een ondertekening van een doodvonnis. Dat belasting ontwijken is niet hetzelfde als belastingontduiking voor wie dat soms denkt. Het is zoals ik al stelde voor de ondernemer van levensbelang de belastingen, haar voortdurende veranderingen, goed te kennen, en op de hoogte te zijn hoe zaken op te geven zodat je het minst moet bloeden. Behalve de onderneming, komt dat zowel de ondernemer als de werknemers uiteindelijk ten goede. Daarbij: Slordig declareren waardoor dubbelingen voorkomen is nog niet hetzelfde als structureel "fout" oftewel opzettelijk fout declareren. Het financiële voordeeltjes ritselen die ten goede komen aan de partij kan ik zonder moeite ook bij andere partijen aantonen. Verheijen was echter teveel een ritselaar en te slordig bij zijn declaraties. Een typisch hautain gedrag wat bij veel toppolitici te vaak voorkomt. De VVD heeft op grond van deze cultuur, die vaker dan bij anderen voorkomt, een integriteitscommissie die goed haar werk doet, en tegelijkertijd neemt de partij pas meer definitieve maatregelen tegen degenen die in beeld komen als er uit onderzoek onomstotelijk vast komt te staan dat er niet alleen rook was maar ook vuur. Geen veroordeling zolang onderzoek loopt. Andere partijen, zoals bijvoorbeeld de PvdA hebben net zo goed een noodzaak gevonden om een integriteitscommissie op te zetten na een reeks van financieel fout handelende partijleden. Bij de PvdA bijvoorbeeld waren dat er zeker ook een heel aantal: Staatssecretaris Co Verdaas, Europarlementariër Judith Merkies, Amersfoort's PvdA-raadslid Ramón Smits Alvarez, burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel, en het Utrechtse PvdA-raadslid Bert van der Roest, en zo nog wat meer. Dat de PvdA in gevallen dan net zo goed (te) lang wacht met het negatief beoordelen van financieel wangedrag is ook een feit. Behalve bij bovengenoemde gevallen was dat heel sterk bij het Culemborgse PvdA-raadslid Halim el Madkouri die op staande voet werd ontslagen door zijn werkgever Forum vanwege verdenking van oplichting en fraude. Hij was tevens raadslid voor de PvdA in Culemborg. Voor de Culemborgse sociaaldemocraten was het strafrechtelijk onderzoek naar El Madkouri echter geen reden om aan zijn functioneren als raadslid te twijfelen. De PvdA verklaarde dat zolang het strafrechtelijk onderzoek loopt iemand onschuldig is. Inmiddels is el Madkouri wegens "gezondheidsredenen" vervangen. Noem het eens geen geritsel. Maar net als bij de VVD-ers die verdacht worden van zaken dient men pas te oordelen wanneer er sluitend bewijs is. Toch? Inderdaad. En voor wie het wenst. Ik kan net zo gemakkelijk dit soort zaken, van hoog landelijk tot op klein gemeentelijk niveau in de politiek een bekend verschijnsel, bij andere partijen voor het voetlicht brengen. CDA, SP, GroenLinks, roept u maar. Is het in alle gevallen even kwalijk of kwaadaardig? Ik zeg nee. Vaak is het bedoeld om zaken gunstig voor de partij te regelen en gaat het om belastingontwijking (en dus niet belastingontduiking). Zoals bij de belastingaftrek door het als gift af te boeken van afgedragen brutoloon van partijleden bij de SP. Ze zijn er verreweg de rijkste partij van Nederland mee geworden. Tot hun verdriet echter blijken EU-regels deze belastingconstructie wél te verbieden. Vandaar het verzet tegen een volledige transparantie van de partijfinanciën. Maar zou ú de SP erom willen veroordelen? Ik vond het wel slim gevonden. Zo zijn er ook slimme VVD-ers met een ondernemershart, maar die in hun enthousiasme soms te creatief worden.

4 Reacties
lembeck
lembeck27 feb. 2015 - 10:54

Over de SP is uit den treuren gesproken. De WET keurt het goed. Daarmee zijn ze niet fout bezig, zoals jij zo graag zou willen zien. Wat je in heel veel wollige taal eigenlijk zegt is dat JIJ een hekel aan de SP hebt en dat DAAROM de SP fout is. Niet dat jij de partij fout VINDT, nee... IS, zeg je. Jaja.... ach so.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra27 feb. 2015 - 10:54

== En voor wie het wenst. Ik kan net zo gemakkelijk dit soort zaken, van hoog landelijk tot op klein gemeentelijk niveau in de politiek een bekend verschijnsel, bij andere partijen voor het voetlicht brengen. == Waarom doe je dat dan niet? Keur je fraude goed?

Quibus2
Quibus227 feb. 2015 - 10:54

Oh, ik roep hoor: CU Noem maar een enkel gevalletje fraude van de CU, kom maar op, het zou me verbazen als er iets te vinden is.

Molly Veenstra
Molly Veenstra27 feb. 2015 - 10:54

'...slimme VVD-ers met een ondernemershart...' Een hart dat sneller klopt bij ieder slim ideetje hoe gemeenschapsgeld achterover gedrukt kan worden. Want daarover gaat het in dit geval.

[verwijderd]
[verwijderd]27 feb. 2015 - 10:54

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
LisanneW
LisanneW27 feb. 2015 - 10:54

De zetelrovers van de nieuwe 'Denk' partij?

Meta Foor
Meta Foor27 feb. 2015 - 10:54

in de (alle) media wordt nu Verheijen afgeschilderd als een robin hood , die vanwege de ophef rondom zijn persoon opstapt. Het is echter dat hij opstapt vanwege oplichting , misbruik ambt en diefstal.... het moet geen martelaar gaan worden zoals het er nu uitziet

1 Reactie
lembeck
lembeck27 feb. 2015 - 10:54

Dat staat in de tekst van het artikel hierboven ook al, hoor. Update van 13. uur.

Bakoe
Bakoe27 feb. 2015 - 10:54

Oei oei oei, de beerput gaat open. http://daskapital.nl/2015/02/exclusief_floriade_nog_incestu.html

1 Reactie
lembeck
lembeck27 feb. 2015 - 10:54

Johannes, is dat niet een nogal twijfelachtige bron??

Cinema2
Cinema227 feb. 2015 - 10:54

VVD-Kamerlid Mark Verheijen stapt op.. Zonder wachtgeld, mag ik toch hopen.....

1 Reactie
Bakoe
Bakoe27 feb. 2015 - 10:54

? Ha ha ha ha ha ha ha. Nee, een risico bij een kleine misstap is alleen voorbehouden aan een schlemiel met een bijstandsuitkering, die kan er op rekenen tot in de hel achtervolgd te worden ook al is het geheel buiten zijn/haar schuld om. Het risico van een grote misstap is voor politici en bestuurders, hetgeen inhoud: Complimenten, wachtgeld en een gespreid bedje bij een of andere semi overheidsinstelling. Alle varkens zijn gelijk, maar sommige varkens zijn wat meer gelijk dan de andere.

Molly Veenstra
Molly Veenstra27 feb. 2015 - 10:54

Wat mij nog het meeste schokt is dat deze Verheijen zijn carrière laat breken voor zo'n grijpstuiver. De VVD had ik toch echt hoger ingeschat. Die jongens laten zich pas omkopen voor bedragen met vier of vijf nullen was mijn vermoeden maar voor een flesje wijn....Werkelijk, schokkend. Affreus!

3 Reacties
Jantje68
Jantje6827 feb. 2015 - 10:54

Wie is er omgekocht? De enige feiten in dit verhaal een paar vergissingen met declaraties. Ik weet 100% zeker dat al die 149 ander Kamerleden dezelfde onregelmatigheden kan vinden. Uitgesloten een paar die geen netwerk hebben en geen dinertjes maar dan ook NIETS uitrichten voor de Nederlandse samenleving. En dat zullen er steeds meer worden want politici gaan zich indekken. Immers waar NIET gewerkt worden vallen ook geen spaanders.

Jantje68
Jantje6827 feb. 2015 - 10:54

Hoe vol schuldbesef Rutte en Zijlstra voor de camera ook reageren. Deze kalt stelling uit vijandelijke hoek zullen ze niet over hun kant laten gaan. Ik denk dat Kamerleden van andere partijen al in hun broek plassen want met dit soort dunne verhaaltjes kun je iedereen aanpakken en de media schrijven het toch klakkeloos op. Met ‘de schijn van’ kun je iedereen verdacht maken. Feiten doen er niet toe, alleen maar of er veel media aandacht rond een persoon is.

feitenchecker
feitenchecker27 feb. 2015 - 10:54

Ja, het gaat om bedragen die hij zelf makkelijk had kunnen bijpassen. Bij Bram Peper ging het volgens mij destijds om veel grotere bedragen.

[verwijderd]
[verwijderd]27 feb. 2015 - 10:54

Wat een sukkel. Net zo bizar als het gedoe met Bram Moskowitz. Je carriere vergooien voor een paar tientjes...

1 Reactie
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra27 feb. 2015 - 10:54

== Wat een sukkel. Net zo bizar als het gedoe met Bram Moskowitz. Je carriere vergooien voor een paar tientjes... == Ja, Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus pakt rustig drie miljoen en blijft minister. Zo doe je dat.

Sternenstaub
Sternenstaub27 feb. 2015 - 10:54

In reactie op Jan Peters, vr 27 februari 2015 19:56 En maar blijven ontkennen/bagatelliseren, al die fraude en corruptie bij de VVD, terwijl de Fraudewet, uit de koker van dezelfde criminogene, hypocriete partij, mensen die relatief wérkelijk geringe, vaak slechts formele fouten maken, als fraudeurs en criminelen bestempelt en krankzinnig hoge boetes oplegt. Dat is niet met twee maten meten, dat zijn mafiapraktijken. En nu ik het tóch over de mafia heb, hier wat praktijken: http://daskapital.nl/2015/02/exclusief_floriade_nog_incestu.html

1 Reactie
Jantje68
Jantje6827 feb. 2015 - 10:54

Welke fraude? Leg eens in eigen woorden uit wat het woord fraude betekend en hoe je dit wil relateren aan deze zaak. Als ik jou was zou ik het melden aan het OM zodat hij kan worden gearresteerd. Gewoon doen. Maar je zal dan wel met een goed verhaal moeten komen, onderbouwd met feiten. Hier vast oefenen. Ik ben benieuwd