Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voormalig VVD-Kamerlid klapt uit de school en verwoest beeld gezellige volkspartij

  •  
25-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
998 keer bekeken
  •  
ybeltje
Ybeltje Berckmoes, afkomstig uit het bedrijfsleven, zat zes jaar voor de VVD in de Tweede Kamer en doet letterlijk een boekje open over hoe het er in die partij en fractie aan toe gaat. In de beeldvorming is de partij een gezellige club van hardwerkende Nederlanders, zonder interne strubbelingen. Dat blijkt niet helemaal, of liever gezegd helemaal niet, te kloppen. De titel ‘Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn’ is een heus citaat van de communicatie-afdeling die VVD-Kamerleden nauwgezet instrueert. Kamerleden hebben nauwelijks iets te vertellen over de standpunten die ze moeten innemen. In de afgrond springen mogen de volksvertegenwoordigers zelf doen.
Ze tekent de fractie af als een slangenkuil met een paar stekte stukken en een hoop machteloze pionnen. De fractieleden zijn in de praktijk niet meer dan stemvee. ‘Klara 39’ noemt ze zichzelf spottend. Terwijl ze wacht tot ze moet opdraven om te stemmen kijkt ze maar veel Netflix, net zoals veel van haar collega’s, anderen vielen in slaap of werden dronken. “Wat ik heb beleefd is zo raar dat je al snel denkt dat het niet waar kan zijn.”
Alles draait bij de conservatief-liberale partij om beeldvorming. Dat gaat volgens een interne notitie die ze onthult boven inhoud. Aan de hand van de reactie van Halbe Zijlstra op het boek legt ze aan Jeroen Pauw uit hoe dat werkt. Ze vertelt ook dat de partij op een gegeven moment opperde haar te lozen door haar ergens als burgemeester te benoemen.
Het oud-Kamerlid is inmiddels al benaderd door Thierry Baudet maar weet nog niet of ze daar op in zal gaan.

Meer over:

vvd, netflix, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (153)

Lodewijk2
Lodewijk227 sep. 2017 - 10:39

"de plannen van de VVD antisociaal en crimineel zijn (net als de partij zelf)" Cliff doet een Trumpje, en verklaart zijn politieke tegenhangers tot crimineel.

Josef K
Josef K27 sep. 2017 - 8:11

Heeft Baudet bevestigt dat hij haar benaderd heeft of komt dat slechts uit de koker van Ybeltje?

5 Reacties
Lodewijk2
Lodewijk227 sep. 2017 - 10:44

Waarom twijfel je eraan of haar verhaal klopt, dat vind ik wel eens interessant om te weten.

Zandb
Zandb27 sep. 2017 - 14:50

Josef Het is een feit, dat Ybeltje beweert dat die gevraagd is door Baudet. Of dat klopt, dat doet er geen reet toe. De kritiek geldt namelijk niet Baudet maar Ybeltje als iemand die eens goed moet nadenken of die dat wel wil. Duidelijk?

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 sep. 2017 - 15:58

Jos, probeer eens niet van a of b vragen te stellen over non a of b onderwerpen. Als TB niet heeft bevestigd heeft hij haar niet benaderd? Huh?

Josef K
Josef K27 sep. 2017 - 21:01

Aan gezien er verregaande conclusies worden verbonden aan Baudets aanname beleid is het een legitieme vraag.

Lodewijk2
Lodewijk228 sep. 2017 - 9:40

Jozef, de vraag had niet de neutrale toon die hoort bij de vraag die jij legitiem gevonden zou hebben. Waarom is dat?

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 sep. 2017 - 7:59

Daarom durven ze er ook geheel op te vertrouwen dat 1 zetel extra geen gevaar vormt voor het kabinet, al wordt dat door de pers wel als zodanig gebracht. De pers weet reeds lang hoe het werkelijk zit.

OlavM
OlavM27 sep. 2017 - 0:48

Eerlijk gezegd kwam Ybeltje Berckmoes op mij nogal onbenullig over. Ze leek niet te beseffen hoe zeer ze zichzelf te kijk zette door te vertellen dat ze zes jaar lang op zezelfde wijze was doorgegaan. Pauw en Verlinde maakten er ook nog spottende opmerkingen over in de trant van "een Ybeltje doen" in een ander verband. Ook het feit dat ze een toenadering van Baudet nog in beraad hield maakte nog eens duidelijk in hoe weinig beginselen ze er op na hield. (Ze kwam dan ook uit de managers- en communicatiewereld, begreep ik). Toch is het aardig dit eens te horen van iemand die het van binnen heeft meegemaakt. Niet echt verrassend, maar wel erger dan je al dacht. Met Sharon Gesthuizen kan zij natuurlijk niet op één lijn worden gesteld. Die heeft als Tweede Kamerlid veel gepresteerd, en bovendien binnen haar partij (SP) haar nek durven uit te steken.

1 Reactie
Libertain
Libertain27 sep. 2017 - 5:48

(“Eerlijk gezegd kwam Ybeltje Berckmoes op mij nogal onbenullig over. “) (“ Niet echt verrassend, maar wel erger dan je al dacht.”) Ze kwam echter waarheidsgetrouw over. Deze dame leverde het staande bewijs voor de substantie van ons politieke systeem. Het grootste ultrarechtse partij wiens Premier ons land voor de derde keer gaat leiden bestaat uit handjevol ultrarechtse plutocraten waarbij grote aantal dienstverleners- lobbyisten rond draaien onder de drie letters VVD diensten klakkeloos te verlenen met het hoop een lucratieve baantje te mogen pikken. Prachtig beeld van de polderdemocratie. Bedankt Ybeltje Beckmoes. U heeft gedaan dat wat geen enkel lobby-journalist heeft ooit durven doen binnen de zeer streng gecontroleerde Nederlandse media.

chwiedijk
chwiedijk26 sep. 2017 - 18:34

mevrouw Berckmoes kan niet tegen haar verlies.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen26 sep. 2017 - 21:28

Ik ken haar niet, maar wat heeft dat ermee te maken?

Snoekie2
Snoekie226 sep. 2017 - 17:24

Ik zie eigenlijk alleen maar een bevestiging van wat Thierry Baudet zegt, namelijk dat er wel zoiets is als een banencarroussel, en een partijkartel. Ik denk niet dat ik de enige ben die dat ziet, en dat er veel VVD,ers net als mij de overstap gaan maken naar het Forum voor Democratie!

6 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot26 sep. 2017 - 19:16

En jij dacht dat dat met opperhaantjes als Baudet en Hiddema bij het FvD niet gaat gebeuren? Hoe naïef kun je zijn.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*26 sep. 2017 - 19:38

Dag Snoekie. En wat denkt u van de overduidelijke seksisme van Thierry Baudet, wat betreft vrouwen over het algemeen?. Blijkbaar helemaal geen probleem hoor, volgens diehard fans van FvD?. Ha ha ha. :) Trouwens wil ik eventueel ook niet verdund worden of wil ik een homeopathie ondergaan, blijkbaar twee van de *geniale* levensfilosofie van FvD tot nu toe. Op welke planeet wonen deze twee heren van FvD, ik vraag me wel eens af, met name in Nederland, een van de meest beschaafde en ook een van de meest hoogontwikkelde landen op aarde. *Never mind the bullocks* en komen ze z.s.m. en a.u.b. met een inhoudelijk plan voor een beter Nederland, zal ik zeggen in plaats van steeds tegen allerlei heilige huisjes te schoppen. Lekker makkelijk en goedkoop is dat toch!. Een heel fijne avond verder.

Kepler
Kepler26 sep. 2017 - 20:28

Zo is het ook. Blij dat ik de VVD de rug heb toegekeerd hoewel Rutte als premier perfect is. Maar verder zo communistisch als de SP. Macht macht macht....

Sonic2
Sonic226 sep. 2017 - 20:32

Jouw reactie is voor mij de bevestiging dat FvD een soort organisatie heeft opgezet van mensen die op allerlei sites reageren. Overduidelijk dat dit georganiseerd is. Deze reactie heb ik de afgelopen dagen meer gezien. Het waren allemaal zogenaamde VVD'ers die nu opeens FvD gaan stemmen. Het mag allemaal hoor, maar ik mag daar ook op reageren. Voor de zoveelste keer. FvD heeft er helemaal NIETS aan als ze de VVD leeg eten. VVD- CDA- FvD hebben 54 zetels en houden 54 zetels als FvD alleen van de VVD zetels afpakt of van het CDA. Dat schiet niet op en het kan dan echt meerdere decennia duren voor dat FvD uberhaupt aan de macht komt. Ongekend hoe slecht geinformeerd FVD( ook PVV stemmers) zijn. Het ontbreekt hun aan elk politiek inzicht. Zelfs Baudet dus. Die hetzelfde elke keer zegt. Dat hij de VVD wil klein maken. Dat helpt hem al niet aan een meerderheid en als VVD of CDA inderdaad heel klein worden zullen die een enorme prijs gaan vragen voor regeringsdeelname. FvD moet de PVV electoraal leeg eten willen ze ooit iets in de melk te brokkelen willen hebben.Het is bizar dat FvD'ers gewoon niet eens bevestigen dat de PVV de rivaal is. Als FvD wat wil, moet het via de PVV. Al het andere is complete quatsch. Ongekend laf van Baudet dat hij gewoon niet toegeeft dat hij zijn zetels bij de PVV vandaan moet halen. Alleen maar omdat de Wilders achterban zo onvoorstelbaar kritiekloos is dat ze geen kritiek op hun grote blonde leider kunnen hebben.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak227 sep. 2017 - 4:43

De Bie: "Ik denk niet dat ik de enige ben die dat ziet, en dat er veel VVD,ers net als mijn de overstap gaan maken naar De Tegenpartij!" Van Kooten: "Zo is het ook. Blij dat ik de VVD de rug hep toegekeerd hoewel Rutte als premier perfect is. Maar verder zo communistisch als de SP." De Tegenpartij, voor jouw en voor mèèèèj....

Snoekie2
Snoekie227 sep. 2017 - 12:07

Joe Speedboot: voordeel van de twijfel, want ze benoemen het i.i.g PeaceLoveblablah: waar heeft u het over? Sonic: De VVD leeg eten(?) is geen doel op zich, de grootste partij worden wel. Ik zie in T.B wel een toekomstig minister president.

doewellenzieniedom
doewellenzieniedom26 sep. 2017 - 16:04

Als oud-vvd-er gaat me dit aan het hart. Het klinkt als een vreugdeloos clubje bedrijfslobbyisten, zo'n 'team waarin professionalisme voorop staat' met allemaal proleterige middenstandertjes in glimmende autootjes die de hele dag hun telefoon in de gaten houwen, moeten houwen, want anders missen ze de laatste do's en don'ts van hun campagnestrateeg, een big data-lul in een krijtsreep met gèl in z'n haar. Gatverdamme. Vroeger gingen we naar de plaastelijke kroeg, kroegbaas ook VVD-er natuurlijk, en swingden we tot in de late uurtjes. Sigaartje, pilsje en dixielandmuziek - de pret kon niet op. Soms groeide er wat moois met de juffrouw van de catering, vaak tevens stewardess, daar droomde je dan nog dagen over. Maar succesvol waren we nooit. Nu wel.

2 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin27 sep. 2017 - 9:32

@ doewellenzieniedom - ha, een leuke reactie! Jonge mensen anno 2017 zullen het niet weten, en ook niet geloven: er was een tijd waarin de VVD een fatsoenlijke partij was. Ze was rechts-conservatief, jazeker. Maar ze had een sociaal gezicht. Je kunt denken aan Hans Dijkstal en Pieter Winsemius, bijvoorbeeld. Ik herinner me ook nog de roemruchte mr. Harm van Riel, een houwdegen, die bekend stond om zijn belligerente uitspraken. Liberalen stonden aan de wieg van de sociale wetgeving in Nederland: https://isgeschiedenis.nl/nieuws/oprichting-van-de-vvd Het is ongelooflijk als je de geschiedenis bekijkt, en dan beseft wat voor een stelletje sadistische managers de partij gekaapt heeft. Frits Bolkesteins strategie heeft gewerkt, helaas. In de jaren negentig greep de neoliberale ideologie overal ter wereld de macht. Die stoelt op decennia psychologische oorlogsvoering, mogelijk gemaakt door onwaarschijnlijk grote kapitalen van sinistere multimiljardairs, die aan talloze denktanks doneren. Dat in Canada, Australië, de VS, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland, Latijns-Amerika, en overal elders op aarde exact dezelfde types aan de macht konden komen, dat kan onmogelijk toeval zijn - dat kon gebeuren door de sluw gestructureerde en georkestreerde indoctrinatie van de kant van private instituten, lobbyisten, spindokters, strategisch adviseurs, en het internationale bedrijfsleven. Zo zijn transnationale media-conglomeraten, de farmaceutische industrie, de oliemagnaten, de tabaksgiganten, de agriculturele monsterfirma's, en later ook politiek, onderwijs en wetenschap vergroeid tot een Moloch, een monster dat het leven van elke wereldbewoner raakt. Bij deze tragische ontwikkelingen (ik spreek zelf van een terugval in de barbarij) is voor mij Frits Bolkestijn bij uitstek de kwade genius die het liberalisme in ons land de nek omgedraaid heeft. Zijn CV ondersteunt dit vermoeden. Alleen als gewone mensen ervan overtuigd kunnen worden dat deze rampzalige stand van zaken door mensenhanden gemaakt is, dan kan er een breed vertrouwen gecreëerd worden in het gegeven dat hij door mensenhanden ook weer gesloopt kan worden. (Neoliberalen hebben het denken van mensen vergiftigd. Door hen dag na dag in te peperen dat er nu eenmaal geen alternatief is. Dat is een leugen. Maar voor velen is neoliberalisme een totalitaire 'staat van zijn' geworden. Een vorm van existeren, spreken, luisteren, kijken, denken, voelen, die het hele bestaan doordesemt en verminkt, vernauwt. Vrolijkheid, spontaniteit, en warmte zijn verdachte eigenschappen geworden, net zoals verkoudheid, grieperigheid, en somberheid ongewenst zijn, en achterdocht opwekken. Dat is zo, omdat al deze toestanden de verdienmodellen, en produktie en consumptie maar hinderen. Je ziet alleen onderdrukking en onderdanigheid. Neoliberalisme is iets wat bedacht is door zombies, en het maakt van gewone lieve mensen op den duur ook zombies. We gaan het samen de nek omdraaien.)

Hank Rearden
Hank Rearden28 sep. 2017 - 3:31

Cliff Clavin 27 september 2017 at 11:32 Prima analyse, waar ik me helemaal in kan vinden. Helaas worden uw uitlatingen zoals u zelf al stelt door huidig "establishment" als verdacht aangemerkt, alsof geen plaats bestaat voor onafhankelijke kritiek, oprechtheid en objectieve observatie van "misstanden". Past allemaal ook niet in model van winstoptimalisatie, e.g. negatieve publiciteit past niet in marketingstrategie, of dit nu bedrijven of personen betreft. Ik heb me nog wel eens kritisch over Macron uitgelaten, u wilde hem voordeel van twijfel geven, maar zie nu wat hij bedacht heeft: vermogensbelasting volledig afschaffen, met trickle-down argument dat nooit bewezen effectief is geweest (1). Macron is/blijft door financieel establishment gemarkete president, net als Obama dat was voor zelfde establishment, en mijn acterdocht wordt helaas opnieuw bevestigd. Overigens zag ik uw reactie op ene "Dormits" op Flextremist thema van SP; ik heb gereageerd met link naar interview met hoogleraar Paul de Beer, getiteld ‘Tijdperk van loonmatiging is nog lang niet voorbij’ in Financiele Dagblad, is alleen niet geplaatst, wrs omdat ik hele tekst van artikel quote. Tekst is zeker lezen waard m.b.t. wat Nederland te wachten staat op arbeidsmarkt, wel even (gratis) registreren, Google cache werkt niet (meer) op FD. 1. https://www.volkskrant.nl/buitenland/-held-van-de-rijken-macron-schaft-belasting-op-grote-vermogens-af~a4518849/

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard26 sep. 2017 - 15:06

Noch voor het volk, noch voor de vrijheid, noch voor de democratie moet je bij de "volkspartij voor vrijheid en democratie" zijn. Partijen met "vrijheid" in hun naam gunnen alleen zichzelf vrijheid. Partijen met "democratie" in hun naam moeten daar zelf niks van hebben. .

Cliff Clavin
Cliff Clavin26 sep. 2017 - 13:56

Velen kunnen alweer niet bij het onderwerp blijven - ze verstoppen zich achter gedreins over andere partijen, andere namen, andere boeken. Dat staat erg laf. Mw. Berckmoes heeft ons mooie vaderland een onschatbare dienst bewezen. En zoals ik zei: elke poging van de VVD nu, tot inperking van de schade, is bijvoorbaat zinloos, en komt alleen maar potsierlijk over. Losers, Ergere losers vind je niet. Antisociaal, altijd oneerlijk, frauduleus tot op het bot, inhalig, achterbaks, verschrikkelijk dom, ongeletterd, a-cultureel, sadistisch, en drankzuchtig. Net als elke willekeurige regering in een tropische dictatuur. Waarbij je dan moet vaststellen dat in een bananenrepubliek de mensen niet om hun eigen tirannen vragen; in Nederland is dat helaas wél het geval.

7 Reacties
Josef K
Josef K26 sep. 2017 - 15:10

Het grappige is dat de VVD er gewoon overheen stapt. Morgen is iedereen het alweer vergeten.

Cliff Clavin
Cliff Clavin26 sep. 2017 - 16:35

Ik niet.

Joe Speedboot
Joe Speedboot26 sep. 2017 - 17:09

'Het grappige is dat de VVD er gewoon overheen stapt. ' Precies. Ze doen net alsof er niets aan de hand is. Hun achterban kakelt toch wel met ze mee..

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 sep. 2017 - 19:44

@Josef K Ik geloof meer dat we in een overgangsfase zitten: eerst moet de druk opbouwen, dan volgt de verandering. Volgens mij is de afgelopen jaren geen kwartaal voorbijgegaan zonder VVDschandaaltje (Schippers / rooklobby, de MinJus tombola, Bloemendaal, oplichtende raadsleden, voorzitter / mr integrity die een NGO oplicht, de Loek Hermans kliek, etc). Dat gaat zich wreken, zeker als de FvD zich als een alternatief presenteert en de kiezers voorlopig nog niet begrijpen wat er nu zo fout (en gevaarlijk) aan TB en kornuiten is (namelijk dat principiele ongelijkheid voorstaan (leitkultur) gaat op een geven moment tegen je werken (waarschijnlijk op het moment dat die cultuur gedefinieerd moet worden).

Josef K
Josef K26 sep. 2017 - 20:22

Stemmen jullie VVD dan?

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 sep. 2017 - 21:37

Wie is 'jullie' en waarom is dat van belang?

Grietje Genot
Grietje Genot27 sep. 2017 - 6:13

De VVD is inderdaad 'onaanraakbaar'. Dat zie je wel vaker bij 'machtspolitici' : ethiek zal ze worst wezen, die ordinaire graaiers.

ton14024
ton1402426 sep. 2017 - 12:58

En niemand die zich hier druk maakt om een lamzak die 6 jaar uit haar neus vreet.

1 Reactie
arjenZH
arjenZH27 sep. 2017 - 21:14

Je bent je eigen gedrag weer op anderen aan het projecteren.

Josef K
Josef K26 sep. 2017 - 11:41

Wel grappig. Ybeltje tweet een foto waar ze staat te praten met Baudet en meteen wordt het (door de DDS) opgeblazen dat ze 'benaderd' is door Baudet. Wat een goedgelovig volkje toch zeg, waar kritische eigen mening vorming reeds lang via het douche putje verdwenen lijkt te zijn. Sneu.

5 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper26 sep. 2017 - 12:49

U had natuurlijk ook gewoon het fragment even kunnen bekijken, waarin ze zelf roept dat Thierry haar 'meteen d'r bij" wilde hebben.

Josef K
Josef K26 sep. 2017 - 13:03

De vraag is waarbij. Maar dat ze geen politiek talent is wisten we al.

Cliff Clavin
Cliff Clavin26 sep. 2017 - 15:12

Ik vraag mij ondertussen af wat het inhoudt als een vrouw "benaderd wordt" door Thierry Baudet - of als hij een dame "d'r bij wil hebben".

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 sep. 2017 - 18:35

Maar zei ze ja of nee, en maakt dat uberhaupt wat uit voor T?

Josef K
Josef K26 sep. 2017 - 20:23

Zo gaat dat tussen mannen en vrouwen ja.

karangetang
karangetang26 sep. 2017 - 11:18

Bevestigd de door mij persoonlijk opgedane ervaring in de gemeente Zeist. Overigens is deze praktijk niet alleen binnen de partijen gaande maar ook binnen de politieke elite als geheel. Zo werd Koos Janssen die als toezichthouder bij Amarantis totaal faalde door de raadsleden van alle partijen de hand boven het hooft gehouden, sterker ze willen nu hem unaniem nog eens 6 jaar door laten modderen aan zijn ego campagne . Ook douden raadsleten de gelederen gesloten bij elke vorm van kritiek van uit de burgerij De Zeister politiek heeft alle trekken van een sekte onder aanvoering van Koos Janssen wiens taal gebruikt niet veel afwijkt van me meest gehaaide goeroe Samen doen en verbidne kraait hij telkenmale mar anders denkeden worden volldig uigewist en bestaan niet. Bij inspraak rondes worden enkel medestanders uigenodigd

Grietje Genot
Grietje Genot26 sep. 2017 - 10:55

Je ziet het voor je: zo'n VVD-PVV borrel waar de schunnigste grappen over tafel vliegen en waar Martin en Halbe om de beurt victorie kraaien. Dit geeft voedsel aan het gerucht dat de PVV en de VVD twee handen op dezelfde vadsige bleke buik zijn en onder tafel voetjevrijen. Onsmakelijke beelden. Eén ding moet je ze nageven, die glibberige alen: ze bedienen hun cliënten het best. De blijven trouwhartig op die boevenbende stemmen. Misschien zouden andere partijen dat ook 's moeten proberen?

3 Reacties
Wittemuis
Wittemuis26 sep. 2017 - 12:15

Pvv is verzinsel van ouwe Bolk , dat wist u nog niet ?

Grietje Genot
Grietje Genot26 sep. 2017 - 13:00

Nah, ik heb die oude Bolk niet zó hoog zitten, hoor, Wittemuis.

Poezenmens
Poezenmens26 sep. 2017 - 14:05

@Wittemuis Ik zie Wilders meer als het monster van Bolkestein.

Jan_boel
Jan_boel26 sep. 2017 - 10:16

Was ze maar zo mondig toen ze nog Kamerlid was. Ze heeft 6 jaar lang niets gepresteerd, maar wel haar vergoeding opgeëist. Zelfs nog verkozen tot meest anonieme backbencher. Misschien heeft ze wel gelijk maar dit ziet er uit als natrappen. Als ze halverwege haar kamerlidschap uit de partij was gestapt vanwege al deze redenen had ik haar nog serieus kunnen nemen.

2 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin26 sep. 2017 - 12:07

Er werd niet naar haar geluisterd, en na kritiek op een grote en onnodige uitgave voor Defensie werd haar portefeuille ingetrokken - dat is een ander verhaal, in mijn ogen. Ben je VVD-stemmer?

Jan_boel
Jan_boel26 sep. 2017 - 14:09

Ben geen VVD stemmer maar achteraf kritiek van een Back bencher , het maakt niet uit van welke partij vind in laf. Volgens mij hebben de SP zoiets ook kort geleden meegemaakt, net zo zwak. Misschien moeten ze de 2e kamer maar eens verkleinen tot 100 man, scheelt 50 overbetaalde nietsdoeners

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach26 sep. 2017 - 10:04

"Het oud-Kamerlid is inmiddels al benaderd door Thierry Baudet" Hilarisch eigenlijk. Geeft toch een indruk van het niveau mensen waar Baudet naar op zoek is.

2 Reacties
Josef K
Josef K26 sep. 2017 - 11:31

Zegt ook iets over jou niveau dat je elke kreet als zoete koek voor waarheid aanneemt.

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach26 sep. 2017 - 13:24

Jouw (let op: met w) niveau daarentegen is fantastisch, evenals de manier waarop jij je verdiept in de materie.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*26 sep. 2017 - 9:58

Goedendag. Misschien heeft mevrouw Ybeltje Berckmoes wel 100% gelijk wat betreft het rumoer binnen haar eigen VVD fractie toen zij nog VVD kamerlid was. In dat geval, hoop ik dat haar boek tenminste zal leiden tot een verbetering, in de nabije toekomst, bij en binnen alle politieke fracties in Den Haag. Niettemin, raakte ik gisteravond zeer geïrriteerd wat betreft haar cynisme tegenover demissionair Minister Lilianne Ploumen en haar merkwaardig project voor vrouwen in de hele wereld (die blijkbaar zo bejubelend wordt ontvangt en kennelijk al meer dan 200 miljoen dollar heeft opgehaald, wereldwijd, blijkbaar vooral van goedwillende donateurs en ook van verschillende landen die willen meedoen). Willen wij allemaal zinken tot het verwerpelijke niveau van b.v. de PVV, FvD, AfD en Vlaams Belang?. Als het antwoord wel Nee is en wij allemaal juist menselijk en empathisch willen blijven, moeten wij gewoon dit soort project juist omarmen, van links tot rechts, met name voor een betere wereld. Ik wens jullie een heel fijne dag.

Grietje Genot
Grietje Genot26 sep. 2017 - 9:55

Maar als zo'n stuk vitriool als Halbe - de politieke geestverwant en voormalige mede-uitverkorene van de schrijfster - haar wegzet als 'n 'teleurgesteld vrouwtje', dan weet je genoeg: dan is de lucht in die fractie inderdaad niet te harden. Nu is genoegzaam bekend dat de VVD, hier ten lande, het opleidingsinstituut is voor de witteboordencrimineel. Maar dat je daar ook leert hoe je je naaste collega's de strot af moet bijten, da's toch een nieuwtje. We meenden, tot voor kort, dat ze in die slangenkuil alleen met gif werkten. Natuurlijk zal 't VVD-trollenleger wel weer zijn dekselse best doen om 't e.e.a wit te wassen; - per slot van rekening zijn ze daar zeer bedreven in.

4 Reacties
Sonic2
Sonic226 sep. 2017 - 11:25

Haha. Je bent direct dus een trol als je deze vrouw gelooft. Die vrouw die andere mensen door het slijk haalt om haar zielige boekje te slijten. Als je dus tegen deze aandacht trekker bent dan ben je een trol. Zelfs al kom je hier met een lijst van honderden foute VVD'ers dan nog is het aantal "foute" VVD'ers verwaarloosbaar klein. Ze noemt alleen maar onzin argumenten. Als nr.39 heb je niet veel te vertellen. Dat heb je ook niet als gemiddelde werknemer in een middelgroot bedrijf. Zo werkt Den haag. Elk bedrijf heeft ook gewoon zijn borrels. Een paar drankjes of een wijntje voordat je gaat stemmen is ook prima. Het is anders als je helemaal stom dronken in de 2e kamer zit. Dat lijkt me niet de bedoeling.

Grietje Genot
Grietje Genot26 sep. 2017 - 13:30

Kijk daar gaan we al: aandachtstrekker, zielig boekje, anderen door het slijk halen. Het zijn gewoon rake typeringen - gelardeerd en geïllustreerd met VVD-documenten - waarmee ze hooguit een hoop gedonder krijgt. Nee, het is een uitstekende gewoonte om na je politieke carrière een boekje open te doen. En wie omziet in wrok, ziet 't scherpst. En wie het parlement met een bedrijf vergelijkt heeft m.i. geen snars van democratie begrepen. Maar goed daar ben je natuurlijk VVD'er voor.

Sonic2
Sonic226 sep. 2017 - 20:26

@ Grietje genot Laat ik je persoonlijke aanvallen maar buiten beschouwing laten. Voor de zoveelste maal: Ik ben geen VVD'er. Ik heb 1 keer VVD gestemd om die verschrikkelijke Wilders buiten de deur te houden. Ik heb vaker PvdA en D66 gestemd. Als ik nu zou mogen stemmen, zou mijn stem ook naar iets linkser gaan. Dan nog een misverstand weg werken. Ik vergelijk de politiek niet met een bedrijf. Het is echter simpel: Als je op nr. 39 op de lijst staat, moet je niet van alles verwachten. Die documenten doen me overigens helemaal niets. Het is al erg laag om documenten die je in een interne discussie of voor intern gebruik openbaar maakt. Dan over je opmerking over wrok. Wrok maakt mensen helemaal niet scherp. Het laat mensen overdrijven. Het zorgt er voor dat mensen hun gram willen halen. Ik heb het idee dat jij vooral een enorme hekel hebt aan de VVD en dat je dit ongekende lichtgewicht( want dat is Ybeltje) gebruikt om je eigen vooringenomen vooroordelen te bevestigen. Meer is het niet. En die agressieve toon tegen mij mag wel wat minder. Het is ongekend dat je hier bij bepaalde mensen( altijd van de linker en rechter flank) geen afwijkende mening mag hebben.

Grietje Genot
Grietje Genot27 sep. 2017 - 6:24

Wel nou wordt-ie helemaal mooi! Jij vermoordt de boodschapper - lichtgewicht, zielig boekje en meer van dat soort agressieve lelijkheden - en je noemt me een trol en komt dan klagen dat je 'geen afwijkende mening' mag hebben? Omdat je met vrolijke kwinkslagen om de oren wordt gemept, die je voor het gemak maar even persoonlijke aanvallen noemt? Wat treurige discussie technieken.

Walter White
Walter White26 sep. 2017 - 9:54

Wie een beetje in het bedrijfsleven heeft rondgehangen weet dat het overal hetzelfde werkt. In elk bedrijf, in elke organisatie, in elke vereniging. Ja, zelfs in families. In de politiek is het dus niet anders. Het is het simpele beeld van menselijke verhoudingen en relaties. Mevrouw vertelt niets bijzonders en heeft hiermee onnodig alleen maar zichzelf gediskwalificeerd.

7 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin26 sep. 2017 - 10:08

In welke verenigingen en families verkeer jij, Walter White? - je maakt me bepaald nieuwsgierig.

Johan eldert
Johan eldert26 sep. 2017 - 10:45

sorry maar ik werk al 30jr in bedrijfsleven en zo werkt t echt niet. dit is gewoon het ontluisterende beeld van een arrogante bestuurspartij. afstraffen zou ik zeggen

Walter White
Walter White26 sep. 2017 - 15:41

Cliff, Frank, Diverse bedrijven. Maar ik begrijp dat dat lastig is voor te stellen als je zelf de hele dag druk bent met reacties schrijven op Joop? @Johan, Sorry maar zo werkt het toch echt wel. Maar u mag het gerust als een louter VVD eigenschap blijven zien.

DaanOuwens
DaanOuwens26 sep. 2017 - 17:51

@ Walter White Jij schrijft: Wie een beetje in het bedrijfsleven heeft rondgehangen weet dat het overal hetzelfde werkt. In elk bedrijf, in elke organisatie, in elke vereniging. Ja, zelfs in families. In de politiek is het dus niet anders. Het is het simpele beeld van menselijke verhoudingen en relaties. en: Diverse bedrijven. Daar heb je natuurlijk helemaal gelijk is. Als je altijd gewerkt hebt bij bedrijven die de boot gemist hebben. In de nabije toekomst failliet zullen gaan met medewerkers die zelf weinig initiatief, inzicht en creativiteit hebben. De vergane glorie. De absolute topondernemingen kijken daar anders naar: http://www.bloovi.nl/nieuws/detail/10-tips-van-google-voor-een-betere-bedrijfscultuur Maar bij innovatieve bedrijven in Amsterdam en Eindhoven is de bedrijfscultuur ook op basis van dit soort inzichten vormgegeven. Jij hebt gelijk als je in het verleden leeft. Maar in het heden en de toekomst sla je de plank nogal mis. http://www.bloovi.nl/nieuws/detail/10-tips-van-google-voor-een-betere-bedrijfscultuur

Walter White
Walter White26 sep. 2017 - 19:12

@Daan, Dank voor uw voorbeeld waar ik mijn twijfel op doe loslaten. Google is een bedrijf dat dmv gratis apps, te vinden in o.a. de Playstore, big data verzamelt. Doelstelling is de bewerking van de menselijke psyche dmv reclame waar ze dik betaald voor worden door hun klanten. Dus een bedrijf dat als geen ander weet hoe te filteren als het gaat om de klantenwens En ik kan me vergissen maar ik zie ze een soortgelijk filter toepassen als het gaat om het selectiebeleid van de eigen werknemers. Niet bekend met de term 'practise what you preach?' Neem anders even de werkwijze door. Te vinden in uw URL. Dat zegt dus niets over menselijke verhoudingen en relaties maar alles over selectief beleid. Een 'filter' om een optimaal bedrijfsrendement te kunnen behalen.

DaanOuwens
DaanOuwens27 sep. 2017 - 11:11

@ Walter White Jij schrijft: Dus een bedrijf dat als geen ander weet hoe te filteren als het gaat om de klantenwens En ik kan me vergissen maar ik zie ze een soortgelijk filter toepassen als het gaat om het selectiebeleid van de eigen werknemers. Er zijn nogal wat publicatie in HRM bladen over het personeelsbeleid van bedrijven zoals Google maar ook Facebook. Dat is gebaseerd op de opvattingen die in de link staan. Maar je kiest er blijkbaar voor te volharden is je eigen gedateerde opvattingen. Van mij mag dat, maar veel onderbouwing heb je er niet voor.

Walter White
Walter White28 sep. 2017 - 18:43

@Daan, "Er zijn nogal wat publicatie in HRM bladen over het personeelsbeleid van bedrijven zoals Google maar ook Facebook. Dat is gebaseerd op de opvattingen die in de link staan. Maar je kiest er blijkbaar voor te volharden is je eigen gedateerde opvattingen. Van mij mag dat, maar veel onderbouwing heb je er niet voor." De onderbouwing was en is; Bedrijfsdoelstellingen zeggen iets over het gewenste rendement. Om dat rendement te kunnen behalen wordt gebruik gemaakt van een specifiek filter gebaseerd op de menselijke psyche en behaald door big data dat wordt ingezet om alleen maar de geschikte werknemer te vinden. Psychodiagnostiek in optima forma hr. Daan. Maar wel vermakelijk om te zien dat u in de veronderstelling bent dat mijn opvattingen gedateerd zijn en u het idee hebt dat het die bedrijven om de poppetjes te doen is.

Cliff Clavin
Cliff Clavin26 sep. 2017 - 9:52

Ik vind het allemaal prachtig - uiteraard is het ontluisterende relaas van Ybeltje Berckmoes niet welkom, aan de rechtse zijde van het politieke spectrum. Ik zie nu al de verwijten aan het haar adres over elkaar struikelen. De boodschapper moet hangen, etc. etc. etc. Ze heeft een geheime agenda, en het is haar woord tegen dat van onze eerste regeringspartij. Allemaal schijnheilig gejeremiëer. Voor wie zien wil, staan de dames en heren VVD'ers al vele jaren lang in de blote reet, handen voor de genitaliën, te kijk. En dat is geen aangenaam gezicht. Meest gelezen stuk in de Volkskrant, op dit moment, van Ariejan Korteweg: https://www.volkskrant.nl/binnenland/-mislukt-kamerlid-ybeltje-berckmoes-schrijft-meedogenloos-boek-over-vvd~a4518437/ Ik geloof dat elke poging van VVD-zijde om Ybeltje een loer te draaien keihard terug zal slaan op deze club van kakkers, straffers, en drankorgels. En dat is goed zo.

7 Reacties
hansdetorenkraai
hansdetorenkraai26 sep. 2017 - 10:22

Geachte Cliff Clavin 26 september 2017 at 11:52. Denk u nu werkelijk dat de corruptie vriendjespolitiek baantje's-banken en belangenverstrengeling ophoud bij de VVD? Of zou die misschien wel door de gehele politiek als norm zijn verheven. Daarin heeft dat rechtse broekje Thierry Baudet een paar terechte uitspraken over gedaan. Neemt niet weg als hij de 20 zetels benaderd er weinig verschil meer zal zijn. Macht corrumpeert geachte Cliff Clavin.

Nico de Mus
Nico de Mus26 sep. 2017 - 11:15

!!Ik vind het allemaal prachtig!! Dat geloof ik direkt,weet je wat ik prachtig vond? Sharon Gesthuizen

Lodewijk2
Lodewijk226 sep. 2017 - 11:25

"Macht corrumpeert " Ik denk omgekeerd, ik denk dat je moet corrumperen om machtig te worden.

Josef K
Josef K26 sep. 2017 - 11:33

Volgens mij doet de VVD er wat lacherig over en Zijlstra beweert zelfs haar al vergeten te zijn. Alleen hysterisch links maakt er weer op de hen kenmerkende parmantige toon een punt van.

Enzo2
Enzo226 sep. 2017 - 11:51

Dat zal wel meevallen, Cliff. Uzelf noemde haar nog 'tamelijk triest' in een reactie op een eerder artikel hier op Joop.

Cliff Clavin
Cliff Clavin26 sep. 2017 - 13:49

@ Enzo - nee, dat valt niet mee. Ik zoek zelf nooit in de oude berichten van anderen (mensen kunnen door meer kennis van gedachten veranderen), maar als je dat leuk vindt, ga je gang. Nu weet ik waarom Ybeltje niet naar buiten trad: ze kon (mocht) dat niet. De frustraties bij de gemiddelde VVD-goedprater zullen groot geworden zijn. Over Sharon Gesthuizen: rechts mag van haar boek vinden wat het wil; dat laat onverlet dat de plannen van de VVD antisociaal en crimineel zijn (net als de partij zelf), en die van de SP niet. Dat verschil blijft er gewoon, en daar kan geen normaal mens iets op afdingen.

Nico de Mus
Nico de Mus26 sep. 2017 - 16:48

@Cliff Clavin 26 september 2017 at 15:49 !!dat de plannen van de VVD antisociaal en crimineel zijn (net als de partij zelf), en die van de SP niet.!! je mag denken wat je wilt,maar die plannen van de vvd worden wel grotendeels ten uitvoer gebracht en die van de sp niet. Nam de sp nu ook eens eindelijk deel aan een regering dan werden een hoop plannen van de sp ook ten uitvoer gebracht, Zo simpel kan het zijn.

Rode druppel
Rode druppel26 sep. 2017 - 9:49

Wat moet ik met deze onthullingen ? Het is toch allang bekend dat iemand die eerlijk is, niets heeft te zoeken in de politiek. Een van de eisen aan een goed kamerlid is, kunnen liegen dat het gedrukt staat. Zo is het op provinciaal en gemeentelijk niveau precies hetzelfde. Wie in de politiek zich begeeft boven het maaiveld, krijgt te maken met een grote slangenkuil vol van corruptie. Zolang niet ieder kamerlid verlost wordt van volgen van fractie standpunt, zolang houden we dit verrotte systeem in stand. Landelijk, provinciaal of gemeentelijk. Ieder kamerlid dient zijn eigen afweging te maken. Een fractie bestaat uit leden die voor 90% dezelfde standpunten hebben, maar daar voor de overige 10% mogen afwijken van het fractie standpunt. DAT is zegen voor de democratie.

1 Reactie
Paddy3
Paddy326 sep. 2017 - 10:33

Ieder kamerlid heeft ook zijn eigen afweging te maken. En capabele doen dat ook.

Calvinus
Calvinus26 sep. 2017 - 9:18

Deze rattenmentaliteit is wijdverbreid in politiek Den Haag. Ik weet nog hoe Mieke Sterk in 1997 door Wim Kok op tv werd weggezet als een mevrouw "met wat probleempjes", omdat zij haar eigen partij durfde te bekritiseren en weigerde als klapvee te fungeren. Samen met Sharon Dijksma, die toen ook één enkel moment van onfhankelijk denken had getoond, zaten ze gezamenlijk verbannen in een werkruimte in de kelders weggestopt. Waar Dijksma haar ruggegraat snel overboord kieperde en alsnog salonfähig werd, hield Mieke Sterk haar rug recht en werd dus onverkiesbaar kaltgestellt. Zo arrogant en neerbuigend als sociaal-democraat en premier Wim Kok toen op Mieke Sterk reageerde was werkelijk zum Kotzen. Het laat maar zien: ratten, je hebt ze in alle soorten en maten. En kleuren.

2 Reacties
hansdetorenkraai
hansdetorenkraai26 sep. 2017 - 10:26

Complimenten geachte Calvinus 26 september 2017 at 11:18 U kent de dossiers!

Zandb
Zandb27 sep. 2017 - 8:59

Calvinus Als we tot 1997 terug moeten gaan om een sprekend voorbeeld te vinden, dan valt het met die "wijdverbreide rattenmentaliteit in de politiek" wel mee. Toch?

Ecclesia
Ecclesia26 sep. 2017 - 9:12

Heerlijk toch, de moderne democratie. Aan de ene kant hebben we 'partijdiscipline' wat feitelijk neerkomt op een verkapte dictactuur van een paar mannetjes. En aan de andere kant individuen die uit eigenbelang uit de kast komen om wat voor redenen dan ook (even een boek uitbrengen, zie Gesthuizen en nu mevr. Berckmoes) zodra ze de partij uitgebonjourd zijn, maar toen ze er nog in zaten was alles koek en ei want deden ze hun mond niet open. Zoals Churchil ooit zei: democratie is de meest verschrikkelijke vorm van regering, behalve dan al die anderen die we bedacht hebben.' Heerlijk, moderne democratie.

RaymondenJoop
RaymondenJoop26 sep. 2017 - 8:29

Dus die paar maanden zomerreces zijn eigenlijk te weinig? Ze hebben echt niets bijzonders te doen in Den Haag, behalve dan wat te doen aan de beeldvorming van hardwerkende politici. Wetende dat ze in Brussel nog meer met niks bezig zijn stel ik voor zowel de kamer als het Europees parlement met 80% te laten krimpen. Wat een farce.

Sonic2
Sonic226 sep. 2017 - 8:26

Ik vind de reacties bijzonder komisch. Mevrouw Berckmoes heeft niets maar dan ook niets voor het land gedaan. Ze werd onopvallendste kamerlid genoemd. Mevrouw Berckmoes had ook in de kamer al kunnen ingrijpen. Toen ze nog op die zetel zat. Toen had ze kunnen zeggen wat voor angstcultuur daar heerste. Toen had ze echt iets aan openheid kunnen doen. Het is het woord van 1 dame tegen 40 andere VVD fractieleden en de vooringenomenheid kent geen grenzen bij de meeste reageerders. Uiteraard vooral PVV'ers/ FvD'ers en SP'ers. Die het allemaal van buitenaf beter weten. Ze zien hun eigen vooroordelen natuurlijk bevestigt. Mevrouw Berckmoes had natuurlijk in de 2e kamer open kaart kunnen spelen. Ze had natuurlijk haar zetel kunnen afstaan en geen geld HOEVEN op te strijken voor dat werk bij die vreselijke club. Berckmoes wilde cashen bij de VVD. Op een zetel die ze nauwelijks op eigen kracht heeft bereikt. Vervolgens brandt ze haar partij waar ze alles aan te danken heeft af en uiteraard moet ze na elke talkshow. Niet voor het idealisme, maar puur om haar verhaal te doen om er geld uit te peuren. Vervolgens ook nog paraderen met Baudet die niet gehoord heeft van de begrippen wederhoor. Mevrouw Berckmoes heeft er belang bij alles te overdrijven in haar boek, want dat boek moet verkopen. Dat vindt Baudet niet erg. Als de VVD maar een hak kan worden gezet. Baudet en zijn aanhang zijn dermate slecht geinformeerd dat ze niet eens weten dat als Baudet zetels van de VVD afpakt dat VVD- CDA- FvD nooit naar een meerderheid zal helpen. Het is onderling zetels uitruilen. Van 54 naar 54 zetels voor dat blok. Met een kleine andere samenstelling. Baudet moet Wilders electoraal leeg eten. Dat is de enige weg naar de macht. Dat weet Baudet ook. Ik vind het schokkend hoe vooringenomen de meeste mensen hier zijn. Dit dient nauwelijks als bewijs. Vooral een klagerig boek van een slecht kamerlid, maar het wordt aangegrepen als een soort bijbel.

11 Reacties
RaymondenJoop
RaymondenJoop26 sep. 2017 - 9:41

Dus wat stel je voor? Maar zo door blijven gaan? Dit geeft aan dat het systeem verrot is, de reactie van die andere politica aan tafel spreekt boekdelen. Zij lacht schijnheilig omdat ze weet dat het maar haar beeldvorming wel goed zit, met dank aan Trump dat dan weer wel.

Enzo2
Enzo226 sep. 2017 - 9:58

Dat klopt wel, denk ik. Op de facebookpagina van de FvD wordt al een 'handige FvD-overstapservice' aan VVD-leden aangeboden. Voor wat de reacties betreft: dat is toch geen nieuws? Als het imagoschade voor een politieke tegenstander betreft, dan is de waarheidsgetrouwheid, of nuance toch niet interessant? Ik zag in een ander draadje dat iemand de neergang van de LPF in het jaar na de moord op Fortuyn 'best wel lachen' vond. Maakt niet uit dat daar een moord voor nodig was. Lachuh, joh. Dat is het niveau tot waarop sommigen hier gedaald zijn.

Hank Rearden
Hank Rearden26 sep. 2017 - 10:19

U lijkt mij ook van VVD's afdeling Voorlichting, met lang verhaal vol aannames en weinig feiten, plus paar sneren naar mw. Berckmoes, ze zal wel alles alleen voor geld hebben gedaan (en waarom niet als je in partij toch geen invloed hebt en je eruit ligt als je je mond open doet, lijkt EU wel). Wellicht is Berckmoes in Kamer stil gebleven omdat ze na interne gesprekken verbetering in vooruitzicht is gesteld (om daarna alsnog zak te krijgen)? Allemaal speculatie, maar als je reilen/zeilen van Kamer aanschouwt (uitkleden verzorgingsstaat, 90.000 man bij voedelbanken, 400.000 kinderen in armoede) bij verhaal dat alles fantastisch gaat in Nederland, zijn veel mensen achterdochtig geworden, en is alles schuld van vermaledije immigranten. E.e.a. past prima bij beeldvormende partij die eigen naam hoog te houden heeft over rug van naievere deel van bevolking, d.i. electoraat dat in groten getale tegen eigen belangen in en masse op VVD heeft gestemd, hopende op betere gebeeldvormde toekomst. Tragische is dat politieke tactiek blijkbaar nog werkt ook, in ieder geval tijdelijk.

Johan eldert
Johan eldert26 sep. 2017 - 10:48

ah de vvd probeert amechtig het front gesloten te houden. luister het interview eens goed af. ze heeft wel degelijk geprobeerd zaken aan de kaak te stellen maar werd elke keer platgeslagen door voorlichting of door zijlstra. wat jij doet is de boodschapper vermoorden omdat je je partij vooral wilt beschermen. net zoals zijlstra dat doet door haar te bestempelen als een teleurgesteld kamerlid.

Jan Vries2
Jan Vries226 sep. 2017 - 11:04

Nou ik vind anders wel dat ze iets doet voor het land als smerige Zaakjes binnen het Maffia clubje VVD zo veel mogelijk aan het licht komen.

Sonic2
Sonic226 sep. 2017 - 11:17

@ RaymondenJoop Ik snap niets van Baudet en Wilders hun punt. Het zal goed scoren bij hun kritiekloze electoraat. In elk bedrijf heb je toestanden zoals in het Binnenhof. Je hebt mensen die heel goed bij de top liggen en dus ook bepaalde privileges hebben. In elk bedrijf/ school/vriendengroep heb je een bepaalde hiërarchie. Dat is maar goed ook. Je hebt ook in elk bedrijf wel een netwerk en ook in het echte leven moet je de goede contacten kennen. Big deal toch. Baudet omschrijft hoe de grote mensen wereld werkt. In de grote mensen wereld moet je contacten hebben. Moet je ook een netwerk hebben. Ik snap het punt oprecht niet. Je kunt het partij gekleurd noemen, maar ik zie afgezonderd van Hiddema aan de flanken nauwelijks fatsoenlijke bestuurders. Hiddema is overigens nog politiek volstrekt onervaren. Misschien zijn VVD/ PvDA/D66/CDA bestuurders ook gewoon betere bestuurders. En hebben FvD/PVV en LPF helemaal niets aan het landsbestuur toegevoegd. Het is rancuneus geklaag van radicaal rechts. @ Enzo Ik vind het onvoorstelbaar zwak dat elke keer de dood van Fortuyn voor elke politieke mislukking gebruikt moet worden. Wilders perkt tegenwoordig zelfs de vrijheid van meningsuiting in door naar de moord op Fortuyn te verwijzen. Pak hem niet te hard aan, want anders komt er een tweede Volkert. Dat is de boodschap. Hele ranzige politiek. Fortuyn begon met een sollicitatie bij de CPN. Omdat hij radicaal rechts was komt hij daar WEL mee bij Henk en Ingrid en linkse politici niet. Fortuyn zat in de hoogtij dagen van de multiculturele samenleving bij de PvdA. Ook dat wordt weg gelogen door zijn aanhang. De OV kaart heeft hij goed in de markt gezet. In de loop der jaren heeft hij zich overal aangeboden, maar is hij afgewezen. Een veeg teken al. In 2002 wilde hij zich niets van het bestuur aan trekken van Leefbaar Nederland en is hij uit de partij gezet. De partij zette daarmee 20 virtuele zetels op de helling. Moet je nagaan. In sneltrein vaart heeft Fortuyn maar een lijst in elkaar geprutst. Die achteraf gezien gewoon waardeloos was. Dat Fortuyn dit zootje in bedwang had kunnen houden lijkt me zeer, zeer twijfelachtig. Op basis waarvan eigenlijk? De LPF was een puinhoop. Je kunt wel alles aan de moord op Fortuyn wijten, maar dat is niet terecht. Het gepruts van de LPF fractie werkten overigens ook op de lachspieren. Een beetje vergezocht dat je daar niet om mag lachen( om de puinhopen die ze hebben veroorzaakt) omdat Fortuyn vermoord is. Zelfs als je Fortuyn aanhanger bent dan zie je toch wat voor enorme puinhoop zijn erfgenamen er van hebben gemaakt. Zie het probleem niet zo. Het zijn vooral kiezers/ reageerders van de flanken die consequent de feiten niet vermelden. Het was laatst ook al met Gesthuizen. Gesthuizen had de interne voorzitter verkiezingen verloren. Ze was uiteraard een van de "anonieme" bronnen die Roemer zijn leiderschap ter discussie stelde. Zij was wel voor (radicaal) rechts degene die zogenaamd zou onderstrepen dat de SP dictatoriaal was. Het zijn overigens dezelfde figuren die continu klagen dat Baudet en Wilders verkeerd worden neergezet en gedemoniseerd. Zonder enige vorm van wederhoor de SP en de VVD aan het kruis nagelen is prima. En dat alles op basis van een aantal rancuneuze ex kamer leden. Op basis van fractie besprekingen waar ze niet bij waren en op basis van niets, maar alleen hun eigen emoties.

Sonic2
Sonic226 sep. 2017 - 11:39

@ Hank Rearden We moeten consequent huilen naar al die jankende en schreeuwende en respect eisende PVV/FVD kiezers. Ook van de SP. Als mensen op de VVD stemmen dan zijn ze echter naief en goedgelovig. Je mag kennelijk gewoon 2 miljoen kiezers( grootste partij) compleet schofferen. Die zijn aangeschoten wild. Rare redenatie van democratie heeft u. Laat ik het netjes zeggen, want u schuwt de persoonlijke aanval weer niet. Vervolgens doe je net als de VVD de afgelopen 7 jaar alleen geregeerd heeft. Het is best knap om in een coalitie land de schuld bij 1 partij te leggen. De dingen die u op noemt had de PvdA moeten regelen . U verwijt mij in alinea 1 aannames te doen. Vervolgens speculeert u een alinea daarna dat mevrouw misschien wat in het vooruitzicht heeft gesteld. U noemt dat speculatie. Dus u schopt u eigen argument al omver. Dat is best knap. Als mevrouw oprecht was geweest had ze een interview in de krant gegeven. Waar ze ook haar eigen falen belicht. Nu moet het een boek zijn. Nu moet ze er aan verdienen. Nu moet ze natrappen na collega's. Allemaal compleet eenzijdige informatie die je moeilijk kan weerleggen of bevestigen, want we waren er allemaal niet bij. Dat neem ik mijn betoog mee en dan ben je een VVD voorlichter. Compleet bizar. @ Johan Eldert Laten we eerlijk zijn. Als Ybeltje een PvDA'er was geweest met GL achtige voorkeuren dan was ze hier in de pan gehakt. Ybeltje doet een verhaal wat prima in het straatje past van radicale schreeuwpartijen als SP/PVV en FvD. Dus dan is het waar. Dan hoef je haar beweegredenen niet te bekritiseren. We zitten er nooit helemaal bij, maar uit de gelederen van de VVD zul je weinig lekken zien. Je ziet weinig openbare ruzies. Het is niet de PvDA en ze hebben niet zulke incompetente mensen zoals de PVV. Ybeltje en alle PVV/SP/FvD reageerders komen met enorme sterke woorden. Als ik dan simpel vraag waar ze dat op baseren dan komen ze dus met deze no body aan zetten. Ontevreden fractie leden heb je altijd. Mensen die zichzelf te laag op de lijst vinden staan, heb je ook altijd. Mensen die dan natrappen heb je ook altijd. Ik neem het met een korreltje zout. Dat doet iedereen die geen eigen politieke agenda heeft.

Enzo2
Enzo226 sep. 2017 - 12:07

Ach, dit is niet de eerste oprisping van mevrouw Berkmoes sinds zij heeft vernomen niet weer op de lijst van de VVD geplaatst te worden. In februari had de VVD al afstand genomen nadat dit tot voorheen onzichtbare kamerlid het nieuws op zocht met PVV-achtig taalgebruik. Ook dit deed mevrouw Berkmoes pas nadat bekend werd dat zij niet op de lijst geplaatst zou worden.

Enzo2
Enzo226 sep. 2017 - 13:38

@Sonic, Ik ben het direct met je eens waar je stelt dat de dood van Fortuyn veel te veel als excuus gebruikt wordt om een discussie dood te slaan. Echter, wat het gepruts van de LPF betreft -en dat was inderdaad bovenmatig triest-, dat hield mijns inziens, wel degelijk direct verband met het wegvallen van Fortuyn. Hier zijn oorzaak en gevolg direct gelinkt, en dat maakt de hele vertoning in mijn ogen een stuk minder grappig.

TheBigLebowski
TheBigLebowski26 sep. 2017 - 13:39

Als ze echt had willen cashen was ze wel in het bedrijfsleven gebleven.

Haastig
Haastig26 sep. 2017 - 13:48

RaymondenJoop 26 september 2017 at 11:41 "Dit geeft aan dat het systeem verrot is, de reactie van die andere politica aan tafel spreekt boekdelen. Zij lacht schijnheilig omdat ze weet dat het maar haar beeldvorming wel goed zit" Ik denk dat de vrouw aan de andere kant van de tafel denkt: "Hou op met je gezeur. Hoe bedoel je "Netflix", mens ga werken..." En ik denk inderdaad dat Ploumen wat minder bang hoeft te zijn pion te zijn, want die heeft zich al bewezen..

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai26 sep. 2017 - 8:19

Tja politiek, er is niets zo smerig als dat. Niet een club uitgezonderd! Moest wel lachen om Ploumen die deed of ze nergens iets van wist. Ybeltje Berkmoes verdient een hele dikke bos bloemen!.

Chupacabra2
Chupacabra226 sep. 2017 - 8:14

Zo mooi, die Ploumen voelde je denken: vraag niets aan mij, vraag niets aan mij!

weggepest-op-joop.nl
weggepest-op-joop.nl26 sep. 2017 - 8:08

Ach nu klapt een ex-backbencher van de VVD uit de school, een paar weken terug was het een ex-no-body van de SP. Het levert smeuïge verhalen op maar meer ook niet. Uit beide verhalen komt een beeld na voren van partijen die hun eigen mores er op na houden. Dat beeld had ik al wel. Een fractie bestaat uit politieke individuen die er allemaal een eigen kijk op na houden. Toch treden fracties eigenlijk altijd eensgezind naar buiten. Dat was al opvallend. Wat bij mij vooral blijft hangen is dat het een soort van ex-medewerkers zijn die achteraf hun gram op een organisatie willen halen. Als er dingen gebeurd zijn die niet mogen, is dat een ander verhaal. Alleen blijkt dat niet het geval te zijn. Nu blijft het bij een soort van roddelen waarbij we nooit weten hoe het werkelijk was. Achteraf afgeven op je oud-collega’s heeft ook iets lafs. Het wachtgeld is zeker gesteld en nu kan niemand ze meer iets maken lijkt daarbij de gedachte. Één ding hadden beiden gelukkig wel door, ze waren te licht voor het tweede kamer werk.

5 Reacties
Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach26 sep. 2017 - 10:02

Ik vraag me af of je weet waar je het over hebt. Als dat zo zou zijn zou je toch weten dan Sharon Gesthuizen heel wat meer in haar mars heeft dan Ybeltje Berckmoes, en ook heel wat meer heeft laten zien. In tegenstelling met Berckmoes heeft Gesthuizen ook geprobeerd om iets te veranderen terwijl ze nog in de SP fractie zat.

Johan eldert
Johan eldert26 sep. 2017 - 10:49

[Achteraf afgeven op je oud-collega’s heeft ook iets lafs] niet kletsen ze geeft niet af op individuele collegae maar op haar partij. en daaruit blijkt hoe immens verrot de vvd is.

Enzo2
Enzo226 sep. 2017 - 11:58

Johan, "Jeanine Hennis is ‘een bazinnetje’, Klaas Dijkhoff een blaffende generaal en Halbe Zijlstra is alleen maar bezig met beeldvorming. Het boek Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn van ex-Kamerlid Ybeltje Berckmoes (VVD) leest als een afrekening." uit: http://www.hpdetijd.nl/2017-09-26/vvd-ybeltje-baantjescarroussel/ Nee dus, mevrouw geeft dus wel degelijk af individuele collegae.

Karingin
Karingin26 sep. 2017 - 12:03

Gesthuizen is nou niet echt een nobody. Ik heb persoonlijk niets met haar of de SP, maar ze is met voorkeursstemmen in de kamer gekomen en heeft behoorlijk wat werk verricht. Van Berckmoes had echt nog nooit iemand gehoord.

weggepest-op-joop.nl
weggepest-op-joop.nl26 sep. 2017 - 13:06

@Friedrich Feuerbach, @Karingin. Excuses, ik had Gesthuizen niet als no-body moeten duiden dat was tè kort door de bocht.

n/a
n/a26 sep. 2017 - 8:08

Het zal bij alle politieke partijen hetzelfde zijn. Hoe hou je de kikkers in de hoed. Ik dacht dat het alleen bij linkse partijen voorkwam. Die kikkers springen nu eenmaal wat meer.

Twistappel
Twistappel26 sep. 2017 - 8:07

Ze verklaarde dus dat partijkartels met bijbehorende baantjesmachines en andere vergelijkbare zaken bij álle grote partijen feit zijn. Dat weten we natuurlijk ook wel. Wie hier selectief de VVD bevestigd wil zien in kwade zaken of meer dan andere is hypocriet.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart26 sep. 2017 - 8:04

Over de VVD niks dan kwaads, dat lijkt me in orde. Maar wie bedenktijd vraagt als zo'n grote charlatan en krakkemikkige complotdenker als Baudet je vraagt om tot Zijn gevolg toe te treden, wekt toch sterk de indruk een opportunist vanjewelste te zijn. Maar goed, eens een VVD'er...

3 Reacties
Zandb
Zandb26 sep. 2017 - 10:15

Juist Griet.

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach26 sep. 2017 - 10:30

Ja, opportunisme is VVD-ers inderdaad niet vreemd. Het leven is voor hen nu eenmaal kansen pakken wanneer het kan, uiteraard altijd in het landsbelang. Qua gedachtegoed past mevrouw 'Eurabië' waarschijnlijk wel bij FvD, maar wat Baudet nou toch wil met iemand die zichzelf zo openlijk diskwalificeert is me een raadsel.

Gerygrr
Gerygrr26 sep. 2017 - 12:47

Friedrich, Mischien is Tiery Baudet er inmiddels achter, dat hij met zijn originele optredens in de kamer geen potjes kan breken. Iemand, die zelf 6 jaar ervaring heeft opgedaan in de kamer en haar ins en outs in ieder geval begrijpt kan hem daarin wat wegwijs maken..... Overigens ben ik geen fan van beide partijen, maar ik zie wel de opportunistische overeenkomsten.

Break on through
Break on through26 sep. 2017 - 7:54

Wat ik altijd al vermoede blijkt dus de waarheid. De VVD is gewoon een belangenclub waar achter de schermen een selecte kliek de dienst uit maakt en de rest maar als klapvee op kan draven. Beeldvorming is alles bij die griezels van de VVD. Vandaar ook de negatieve houding tenopzichte van het boek over Haya van Someren die NSBouders had. Tekenend. Maar goed, engerds als Zijlstra staan er weer gekleurd op als een stelletje machtswellustelingen (die er ook nog eens veelal criminele trekjes op na houden)

TeeJee2
TeeJee226 sep. 2017 - 7:36

Er werd, en wordt, altijd geroepen dat "de beschaafde en fatsoenlijke" partijen zo democratisch zijn. Dat deze wel netjes om gaan met ons systeem en hun best doen. Denkt u allen nou werkelijk dat de situatie bij de VVD zo uniek is? Dat dit soort zaken niet spelen bij een SP, of een GroenLinks? De zaak is rot, tot op het bot.

11 Reacties
Lodewijk2
Lodewijk226 sep. 2017 - 7:54

"Dat dit soort zaken niet spelen bij een SP, of een GroenLinks?" Zie het boek van Sharon Gesthuizen, dat enkele weken geleden uitkwam. Van Groenlinks hebben we geen boek, maar ik ken verschillende pappenheimers daar persoonlijk, daar is het ook machtswellust en dienaren die volgen. En breek me de bek niet open over de PVV, dat schijnt wel de ergste club te zijn, omdat de fractieleden niet eens lid zijn van de partij, en dus geen democratische middelen tegen hun leider hebben. Maar om de zaak "rot tot op het bot" te noemen vind ik wel overdreven, ons politieke systeem functioneert, net zoals de meeste dingen in Nederland, goed, met van de beste ter wereld. Alleen voetbal, dat wil niet zo lukken.

Grietje Genot
Grietje Genot26 sep. 2017 - 8:51

Kom op, zeg. De VVD voert alle verkeerde lijstjes en statistieken aan; - al jaren. De VVD-fractie is het opleidingsinstituut voor de witteboordencrimineel in Nederland, dat weet iedereen. Probeer dat maar niet te verdoezelen.

Ecclesia
Ecclesia26 sep. 2017 - 9:21

Klopt, en dan Ploumen die zich als de domme voordoet... yeah right.

Johan eldert
Johan eldert26 sep. 2017 - 10:50

nou niet bij gl als je de docu heb bekeken. bij kleine fracties gaat dat ook niet want dan zijn alle handen nodig om t werk te kunnen doen. zij zat alleen als vakvulling in de kamer en mocht niets.

Johan eldert
Johan eldert26 sep. 2017 - 10:51

[ Lodewijk 26 september 2017 at 09:54 “Dat dit soort zaken niet spelen bij een SP, of een GroenLinks?” Zie het boek van Sharon Gesthuizen, dat enkele weken geleden uitkwam. Van Groenlinks hebben we geen boek, maar ik ken verschillende pappenheimers daar persoonlijk, daar is het ook machtswellust en dienaren die volgen.] kan je even naam en rugnummers noemen? nee, dus weer factfree geleuter van jouw kant

Lodewijk2
Lodewijk226 sep. 2017 - 11:29

"kan je even naam en rugnummers noemen? nee, dus weer factfree geleuter van jouw kant" Beste Johan, je stelt me een vraag, en dan wacht je mijn antwoord niet af. Kun je uitleggen waarom je dat doet, als je dat doet, dan geef ik je naam en rugnummer van wie ik bedoel. Ik kan alvast verklappen dat hij tof was voor zijn vrienden.

TeeJee2
TeeJee226 sep. 2017 - 13:15

@Grietje Ja hoor. Ik probeer het te verdoezelen, terwijl ik een breed statement maak over onze politiek in het algemeen. Verder alles goed met u? @Lodewijk Er is niks overdreven aan. Integriteit is ver te zoeken, ontboezemingen zoals deze of die van mevrouw Gesthuizen laten alleen maar zien dat het systeem allang niet meer werkt zoals het zou moeten. Neen, ons systeem werkt alleen nog maar omdat er HEEL VEEL mensen in de ambtelijke sfeer zijn die nog wel hun best doen, die nog roeien met de riemen die ze hebben. Aan de top gaat het overduidelijk alleen nog maar om macht, geld en prettige baantjes.

TeeJee2
TeeJee226 sep. 2017 - 13:22

@Johan Eldert Die "docu" die is opgenomen en bewerkt door de beeldvoerder van GroenLinks? U denkt werkelijk dat die "docu" een waarheidsgetrouw beeld geeft van de interne werking van de partij en de fractie? Heel aandoenlijk van u.

Grietje Genot
Grietje Genot26 sep. 2017 - 16:12

Verdoezelen, dus, precies wat ik zei.

Grietje Genot
Grietje Genot26 sep. 2017 - 16:32

Het staat, geloof ik, op pagina 10 van VVD-Voorlichtingsbijbel. Als je beschuldigd wordt van iets ernstigs, mompel dan wat over dat 'overal voorkomt en zelfs in de beste families en ga snel over tot de orde van de dag. Verdoezelen voor gevorderden heet 't.

TeeJee2
TeeJee228 sep. 2017 - 9:20

@Grietje Och, als u zich beter voelt bij die gedachte mevrouw. Een prettige dag gewenst.

Bert Vlierman
Bert Vlierman26 sep. 2017 - 7:34

Kenmerkend voor Jeroen Pauw: hij ruikt bloed en wordt een vileine slager die doet wat ie kan om binnen minimale grenzen van fatsoen het slachtoffer af te maken. Nergens ging hij serieus in op feiten die de dame aanvoerde. Dat is ook wel begrijpelijk als 80 procent van de journalisten, die hij uitnodigt voor commentaar, afkomstig zijn van de Telegraaf. Ook TV kun je schrijven met chocoladeletters.

1 Reactie
Break on through
Break on through26 sep. 2017 - 8:03

Eens, Pauw is gewoon een VVDer bij de VARA (vroeger een best links domein)

Inspector Gadget
Inspector Gadget26 sep. 2017 - 7:07

Niks nieuws lijkt mij? Puur een bevestiging van al het nieuws tot nu toe.

Voice
Voice26 sep. 2017 - 7:03

Hier wordt de VVD uitvergroot, maar het blijkt dat zoals ze zei, dat de PvdA ook zo'n oliemannetje heeft om mensen in de baantjescarrousel te houden. Dus Thierry Baudet had gewoon gelijk, dat het een groot partijkartel is en dat mensen gewoon banen krijgen toegeworpen omdat ze van dat cluppie zijn, niet omdat ze zo goed zijn, maar omdat ze partijlid zijn. Is toch in en in triest. We moeten in de politiek de beste mensen op een stoel hebben zitten, geen schapen en/of geprivilegieerden.

3 Reacties
Lodewijk2
Lodewijk226 sep. 2017 - 7:58

"Dus Thierry Baudet had gewoon gelijk, dat het een groot partijkartel is en dat mensen gewoon banen krijgen toegeworpen omdat ze van dat cluppie zijn" Overigens moeten ook gemeenteraden tegenwoordig hun goedkeuring over de nieuwe burgemeesters uitspreken. Dat is geen formele goedkeuring, maar zonder die goedkeuring komt de burgemeester er niet. Maar Baudet weet de open deuren wel te vinden. En het zieke is dat hij gewoon zit te popelen om mee te doen met het kartel, de hypocrisie straalt er van af. Zonder mee te doen met de machthebbers kun je geen deel uitmaken van de macht, tenzij je de absolute meerderheid hebt. En ik zal je zeggen, zo snel een partij, maakt niet uit welke, de absolute meerderheid heeft, dan ga ik emigreren, want dan is Nederland een fascistische staat.

theoswg
theoswg26 sep. 2017 - 8:18

@Voice Merkwaardige logica, moet ik zeggen, dat "dus Baudet had gewoon gelijk". Hebt u enige hard bewijs dat als het FvD groot zou worden , laat maar zeggen 20 zetels, de interne democratie perfect zou functioneren ? Zie bijv. hoeveel kamerleden uit de PVV zijn gestapt tot nu toe. Er is een groot verschil tussen gelijk hebben met woorden en in de praktijk ! Bovendien wat is dan het nut van de leiding van een partij ? Tenslotte een advies : nooit de kretologie van één persoon overnemen, dat belet het zelfstandig denken.

Gerygrr
Gerygrr26 sep. 2017 - 13:00

Het komt mij voor, dat het bij alle politieke fracties in de tweede kamer voorkomt. Het heeft een naam fractiediscipline. In de tijd, dat er werd geregeerd met grote coalities, kon men blijkbaar zich enige dissidenten veroorloven, ik herinner me Ferrier en Koppejan van het CDA. Moet er geregeerd worden met een minimale steun, dan is het noodzakelijk om iedereen aan boord houden. Zo niet moet men weer met de oppositie gaan praten om de plannen er te kunnen doordrukken..... We gaan het zien met het nieuwe kabinet!

JasDon
JasDon26 sep. 2017 - 6:43

Ploumen stond er ook niet goed op, door te doen alsof ze niets wist van een baantjes coördinator in haar partij. Keihard ontkennen of bevestigen was het enige juiste reactie geweest, het ongemakkelijke schouderophalen bevestigde alleen maar dat Ybeltje precies wist waar ze het over had.

2 Reacties
JasDon
JasDon26 sep. 2017 - 6:43

*de enige juiste reactie

Lodewijk2
Lodewijk226 sep. 2017 - 8:03

Ik moet zeggen dat Ploumen het uitstekend deed met haar initiatief om iets aan vrouwenrechten en abortus te doen, en daar stond Ybeltje Berckmoes er helemaal niet goed op met haar gedoodverfde platte cynisme. Mooi dat Albert Verlinden er was. Die man is zo sociaal slim en vilein, die weet kritiek enorm goed te verpakken in zijn brede smile en slimme zinsconstructies. Hij nam het ook voor Ploumen en werk op, meermalen zelfs. Een genot om naar te kijken.

Grietje Genot
Grietje Genot26 sep. 2017 - 6:36

Dus bij de VVD zitten ze de godganse dag te lanterfanten en te pierewaaien en gaat de kadaver- en de fractiediscipline boven het landsbelang? En burgenmeestersposten zijn dumpplaatsen voor mislukte of uitgerangeerde politici? En het voetvolk is slechts stemvee? Schokkend, hoor. Not.

3 Reacties
Grietje Genot
Grietje Genot26 sep. 2017 - 8:20

burgemeestersposten...

Klaas Vaak2
Klaas Vaak226 sep. 2017 - 15:05

Als je het niet had verbeterd, had ik het niet gesnakt, ....eh..., gesnapt

Grietje Genot
Grietje Genot27 sep. 2017 - 7:30

Ja, spot er maar mee. Het is ernstig genoeg, zo'n obsessie.

Libertain
Libertain26 sep. 2017 - 6:29

Indien ik een cijfer voor dit artikel zou moeten geven is het dan regelrecht 10! Zelden heb je stukken die de werkelijkheid van de Nederlandse "politiek" echter nauwkeurig blootleggen. Dit is een artikel om in te lijsten - geconcentreerd zit erg veel in over onze virtuele realiteit die populair Tweede Kamer genoemd is: ("De fractieleden zijn in de praktijk niet meer dan stemvee.") Harde feit die iedereen wist - daarom lijkt alsof ons land als een postkoloniaal bedrijf middels een tandeloze Parlement de alles accepteert wordt geregeerd onder de vaste regie van paar zeer machtige en sterke jongens van het voornaamste bedrijf "Ons-kent-ons". Uit de onthullingen van Ybeltje Berkmoes blijkt dat Nederland in de hoogste sferen een plutocratie is die gestaag regeert door de lobbycratie van de Tweede Kamer, niets Democratie, die is een hele andere zaak. Daar moeten de burgemeester met vrije verkiezingen gekozen worden en de vertegenwoordigers horen serieus zaken te bespreken in plaats van likjes verf op de voordeur van een extreem-rechtse elitist. Deze soort onthullingen horen door links-democratische partijen en forums gedaan te worden om ons land uit het slaap van het postkolonialisme te gaan helpen. Deze slapen doorgaans hun lethargische slaap.

1 Reactie
Lodewijk2
Lodewijk226 sep. 2017 - 8:07

“De fractieleden zijn in de praktijk niet meer dan stemvee.” Ik vind het zo vreemd dat dit als een nieuwigheidje wordt gebracht. Coalities zijn op basis van zetelaantallen in de Tweede Kamer, en om dat systeem te laten werken moeten de coalitiefracties wel met de coalities meestemmen. Natuurlijk is dit niet waterdicht, Kamerleden kunnen anders stemmen, en kunnen zelfs de partij verlaten en toch blijven zitten. Dat komt regelmatig voor. Dit wordt dan vaak als verraad gezien, maar ieder Kamerlid heeft dat recht. Uiteindelijk zit ieder Kamerlid als persoon, niet al partijlid in de Kamer

Jan Vries2
Jan Vries226 sep. 2017 - 6:27

Toch hulde voor deze dame omdat ze met haar boek de domme argeloze VVD kiezers eindelijk eens een kijkje geeft in het duistere rovershol van de VVD. Als VVD er moet je inderdaad naadloos in de pas lopen met wat van boven af komt en dat heeft helemaal niets te maken met het begrip "Volkspartij". "Vrijheid" of "Democratie". De agenda van de VVD is namelijk er eentje om de democratie om zeep te helpen, om een pure elite partij te worden of te blijven en om de laatste restjes vrijheid te doen verdwijnen door gebruik te maken van de angst die wordt gezaaid door de aanslagen. Ook blijkt uit dit boek dus dat functies zoals burgemeester door de Haagse VVD politiek dankbaar gebruikt worden om afvallige partijleden te dumpen. Een soort VVD-vuilnisbak dus in feite.

5 Reacties
MarcoG
MarcoG26 sep. 2017 - 8:13

Jan, je kan helaas de VVD vervangen door iedere andere partij dus het is niet alleen voor de domme argeloze VVD stemmer.

Caligula2
Caligula226 sep. 2017 - 9:00

Ik weet hoe dat bij jou zit jan Vries, maar ik heb niet de illusie dat het er bij andere partijen significant anders aan toegaat. Uiteindelijk vermoed ik dat ze intern allemaal even rot zijn en voornamelijk gericht op persoonlijk belang ipv landsbelang.

Lodewijk2
Lodewijk226 sep. 2017 - 9:03

Het is wel een beetje op het nest dat haar grootgebracht heeft schijten. (Dat zei Albert Verlinde ook al, slim verpakt in de context van hemzelf over RTL) Ik ben benieuwd, als haar werk zo weinig voorstelt als ze zegt, of ze dan ook het wachtgeld weigert.

Enzo2
Enzo226 sep. 2017 - 9:51

Ik ben niet zo van hulde roepen wanneer men naar eigen zeggen jarenlang half slapend een riant inkomen incasseert en pas gaat trappen wanneer het makkelijk verdiende geld niet meer stroomt. Dat ze daarna probeert via talkshows en een rancuneus boekje nog wat extra poen bij elkaar te graaien verdient ook niet echt een schoonheidsprijs, en zegt meer over Ybeltje dan over de VVD. Conclusie: prima zet van de VVD om haar niet meer op de lijst te zetten. Beter was geweest nooit met zo iemand in zee te gaan, maar goed, beter ten halve gekeerd, etc....

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach26 sep. 2017 - 9:56

Hulde is teveel eer voor deze mevrouw die zich laat kennen als een grenzeloze opportunist. Zes jaar doen alsof je neus bloedt en dan proberen te cashen met een boek, bah! Maar het inkijkje in de VVD is niettemin interessant (zij het niet al te verrassend).

adriek
adriek26 sep. 2017 - 6:07

"Het VVD bestuur herkent zich desgevraagd niet in het verhaal."

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon26 sep. 2017 - 6:01

Of gewoon te veel "House of Cards" gekeken? Overigens blijkt die dekselse Baudet het allemaal toch goed in het snotje te hebben. Het ordinaire partijbelang komt op de eerste plaats en de inhoud is hieraan ondergeschikt.

3 Reacties
Lodewijk2
Lodewijk226 sep. 2017 - 8:10

Zoals de waard is......

Grietje Genot
Grietje Genot26 sep. 2017 - 8:27

Typisch: zijn fans staan met open mond te kijken en enthousiast te applaudisseren en te juichen dat 't een aard heeft, als van de lippen van Hem iets ontstijgt dat elke melkboer je had kunnen vertellen.

RU486v2.0
RU486v2.026 sep. 2017 - 8:42

Je doet net alsof Baudet het wiel opnieuw heeft uitgevonden. Deze openbaringen zouden toch geen nieuws meer moeten zijn. Politici horen gewoon bij de ge-organiseerde misdaad en noemen zich Volkspartij voor vrijheid en democratie , Partij voor de vrijheid of Forum voor democratie.

rbakels
rbakels26 sep. 2017 - 4:18

Deze mevrouw werkte eerder voor de farmaceutische industrie. Ik denk dat ze weer een voorbeeld is dat het bedrijfsleven kiest voor een heel directe manier van lobbyen, namelijk niet door in te praten op politici maar lobbyisten zelf tot Kamerlid te maken. Schrijnend voorbeeld is oud-VVD Kamerlid Afke Schart, die ook als Kamerlid keihard de belangen van haar vroegere(?) werkgever KPN bleef behartigen, zelfs wanneer dit evident tegen het algemeen belang inging (bijv. WhatsApp bestrijden omdat er weinig meer verdiend wordt aan SMS). Nu werkt dit mens voor de boevenbende van Microsoft. Dit bedrijf is aan het verliezen van Google en dat gevecht wordt meedogenloos gestreden. "Corruptie is niet erg als het maar bijdraagt aan de winst"

1 Reactie
Lodewijk2
Lodewijk226 sep. 2017 - 9:12

"Ik denk dat ze weer een voorbeeld is dat het bedrijfsleven kiest voor een heel directe manier van lobbyen" Ze schijt op het nest dat haar heeft grootgebracht. Ik denk dat ze nu is uitgekakt, en dat ze naast haar wachtgeld en opbrengsten van het boek, er niet veel meer te verdienen valt voor haar in Nederland. Baudet wil haar hebben, maar een verkiesbare plaats, er zijn er nog meer binnen de FvD die dat willen. Ik ben eens benieuwd wanneer er een partijcongres bij dit Forum voor Democratie zal plaatsvinden en hoe dat denkt over Ybeltje Berckmoes. Of democratie net zo belangrijk wordt binnen de FvD als vrijheid binnen de Partij Van de Vrijheid

Van Binsbergen
Van Binsbergen26 sep. 2017 - 3:47

Het is bij de andere grote partijen niet veel anders. Partijdiscipline is heilig verklaard wat ten koste gaat van de democratie.

5 Reacties
Lodewijk2
Lodewijk226 sep. 2017 - 9:00

Ik denk dat partijdiscipline het land bestuurbaar maakt. Stel je voor, een minister heeft geen idee hoe de Tweede Kamer op zijn plan gaat reageren, dan kan hij toch nooit een goed plan maken? Een ministerieel plan is niet op een middag geschreven, maar kost maanden werk door tientallen ambtenaren voordat het aan de Kamer wordt gepresenteerd. Dat kan alleen als de minister weet dat hij de Kamer voor 99% kan vertrouwen. Ongelukken gebeuren soms, personen die de partij verlaten en tegenstemmen, maar dat zijn toch uitzonderingen.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak226 sep. 2017 - 15:00

@Lodewijk legt ongewild de kern van de totalitaire manier van denken bloot die aan de wortel ligt van deze crisis van de -parlementaire- democratie. Bovendien hoeft een minister niet bang te zijn om de kamer te vertrouwen, zolang die minister niet probeert om controversiële voorstellen door de kamer te jagen met slechts 1 stem meerderheid.

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 sep. 2017 - 19:32

Het gaat over de kwalijke manier waarop de VVD fractie opereert. Dit gaat niet over andere fracties. natuurlijk is fractiediscipline nodig, maar het gaat dan nog om hoe je die discipline vormgeeft? En dan zijn dit om met RRutte te spreken, de beste mensen voor de job. net zoals hij zich omringde met zijn JOVD buddies, ook de beste mensen voor de job. Ik denk dat de VVD de schandaaltjes en misstandjes die gaan komen in de komende regering niet zo goed tebovenkomen als in het verleden. De druk op de doofpot wordt te groot en er zijn eigenlijk nauwelijks VVDers aan te wijzen die ethisch besef hebben. In dit verband is het de moeite waard de pleitnota te lezen van de advocaat van Keizer in de oplichtingszaak.

Lodewijk2
Lodewijk227 sep. 2017 - 10:48

"probeert om controversiële voorstellen door de kamer te jagen " Vernieuwende politici doen regelmatig controversiële voorstellen. Daarin verschillen ze van conservatieve politici die dat bijna nooit doen.

Lodewijk2
Lodewijk227 sep. 2017 - 10:50

"er zijn eigenlijk nauwelijks VVDers aan te wijzen die ethisch besef hebben" Voor ethisch besef moet je bij de SGP zijn, ik weet niet of je dat aanbevelenswaardig voor ons land vindt? Ik vind dat de VVD en de PvdA ons land prima hebben afgeleverd na de crisis en vier jaar kabinet. Natuurlijk is er altijd wel wat aan te merken, maar ik zie wel het goede.