Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD-kamerlid Boekestijn stapt op na schenden geheimhouding

  •  
18-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
610 keer bekeken
  •  
boekestijn300
Kamerlid vertelde voor camera RTL Nieuws vrijuit over gesprek koningin met parlementariërs
VVD-kamerlid Boekestijn is woensdagavond opgestapt nadat hij eerder op de avond tegenover RTL Nieuws uit de school klapte over het geheim overleg. Het is de zoveelste blunder van de VVD-er. Dergelijke uitglijders werden in Den Haag ‘Boekestijntjes’ genoemd. Eerder al zei hij na afloop van De Wereld Draait Door in een onbewaakt moment over partijleider Mark Rutte: ‘Hij heeft geen ideeën’. Dat werd vastgelegd door een cameraploeg van EenVandaag die een dag op stap was met Boekestijn.
Bekijk het interview bij RTL Nieuws
Lees meer over zijn opstappen bij  De Pers
Bij Nova stelde Rutte het te betreuren dat hij een goed kamerlid is kwijtgeraakt.
In een interview met RTL vertelde Boekestijn vanavond onder meer: “Het was een heel inhoudelijk gesprek. Het ging over de kloof met de kiezer en de hypecultuur.”, Het ging over hypes, Europese integratie en ontwikkelingssamenwerking, aldus de VVD’er. Ook onthult hij dat de omstreden vakantievilla van kroonprins Willem-Alexander, die zelf ook bij het gesprek met kamerleden aanwezig was, niet ter sprake is gekomen.
Het overleg tussen kamerleden en koningin werd tien jaar geleden opgeheven omdat kamerleden aan de Volkskrant hadden verteld waarover gepraat werd. Vandaag werd de traditie weer in ere hersteld. Of het meteen voor het laatst is moet nog duidelijk worden.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.