Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD jaagt kustbewoners schrik aan met photoshop

  •  
04-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
vvd_wiond_300.jpg
Liberalen knippen en plakken kustlijn vol met windmolens om verzet tegen bouw te kweken
De VVD in de badplaats Noordwijk voert een vreeswekkende photoshopcampagne om bewoners te mobiliseren tegen de bouw van windmolens in de Noordzee. In werkelijkheid ziet het beeld er wat anders uit.
De bouw van een nieuw windmolenpark in zee is omstreden omdat er plannen zijn de installaties dichterbij de kust te plaatsen. Tot nu toe werd een afstand van 23 kilometer aangehouden maar om kosten te besparen wordt door het kabinet onderzocht of het wenselijk is ze dichter naar de kust te halen. De ANWB heeft in beeld gebracht hoe dat er uit zou zien.
RTEmagicC_andb_620_346.jpg
Voor de VVD, fel tegenstander van de windmolens, is dat beeld niet voldoende afschrikwekkend. OM de bevolking te mobiliseren is een photoshop gemaakt die de windmolens presenteert als een soort IJzeren Gordijn, dicht op de kust. Op de foto ook VVD-wethouder Bas Brekelmans die zegt : “Wij kunnen ons niet voorstellen dat er Noordwijkers zijn die dit vooruitzicht zoals op de impressiefoto niet beklemmend vinden.”
RTEmagicC_vvd_molen_366.jpg
Arthur Eijs, gemeenteraadslid voor GroenLinks, twittert :
In #Noordwijk vecht de VVD weer tegen #windmolens, met misleidende foto’s en al. VVD=Vreselijk aan Volksverlakkerij Doen

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (35)

msj_meijerink
msj_meijerink4 jul. 2013 - 8:55

Dit doen alle actiegroepen in Nederland die tegen windmolens zijn op dezelfde wijze. Een beetje selectief photoshoppen en wat eenzijdige stemmingmakerij doet dan wonderen. Ik mis hier wel de meestal ook gevoerde 'stralingscomponent'!

JongLinks
JongLinks4 jul. 2013 - 8:55

Als je niet realistisch kan photoshoppen blijf dan weg van de computer!!!

Kierewiet66
Kierewiet664 jul. 2013 - 8:55

Mooie foto vindt ik persoonlijk. Kunnen er nog meer windmolens bij op?

LastShadowPuppet
LastShadowPuppet4 jul. 2013 - 8:55

Ach, hier in Utrecht doet de Windmolenlobby precies hetzelfde. Hebben een photoshop gepubliceerd van het geplande windmolenpark Lage Weide naast de centrale van Nuon, waar uit de schoorsteen van die centrale een dikke zwarte rookpluim komt. Dit terwijl die centrale al sinds mensenheugnis stil ligt...

GingerTed
GingerTed4 jul. 2013 - 8:55

Zo deed groen dat toch ook zo vaak al? Een in een foto bewerkt met knip- en plakmiddelen door snelwegen, bedrijven, afval, olieresten, etc. verwoest gebied wat nu nog prachtig is om weerstand te kweken. Ik heb een groen én liberaal hart. Ik vind dat er best nagedacht mag worden over verschillende groene alternatieven met de specifieke consequenties van die keuzes.

Dewik2011
Dewik20114 jul. 2013 - 8:55

Ik ben ombij het zien van deze foto ..ik ga tekenen

JongLinks
JongLinks4 jul. 2013 - 8:55

Ik wacht nog op de foto van de windparken die nu al in zee liggen. Ik heb er namelijk weinig last van als ik op het strand lig en de plannen voor de komende windparken gaan uit van de zelfde afstand tot de kust.

Michiel Online
Michiel Online4 jul. 2013 - 8:55

Windmolens is goed tegen Shell, maar ja Shell verdient nogal veel dus geen wonder waar de VVD voor is. Goh en stel je eens voor dat het straks goed gaat in Afrika. Haha!

entropy
entropy4 jul. 2013 - 8:55

Laten we ons vooral geen zorgen maken over het ecologisch beheer van de aarde, maar van het uitzicht erop... Niks mooiers dan de toekomst van onze kinderen statig voor ons neus!

TheRealHandyman
TheRealHandyman4 jul. 2013 - 8:55

De voorstanders van die walgelijke molens begrijpen niet dat het enige wat Windmolens draaiende houdt is de subsidie. Flevoland staat vol met die dingen en waarvoor? Een paar duizend huishoudens. Buiten het feit om dat ze lelijk zijn, zijn ze gevaarlijk voor alle vliegende dieren, kosten ze klauwen vol met geld en zijn ze erg onderhoudsgevoelig. 9 van de 10 keer staan ze dan ook stil.

eeweew
eeweew4 jul. 2013 - 8:55

Het is wel opvallend dat er geen windmolens achter het hoofd van die meneer staan. Misschien moet hij daar maar blijven staan, dan is er in ieder geval een plaats waar geen windmolens komen.

Bammetje2
Bammetje24 jul. 2013 - 8:55

Zolang als wij die nieuwe windmolens kopen in Duitslanden Denemarken zal het financieel rendement negatief blijven. Ik roep al twintig jaar dat ons Nederland zich moet richten op de milieumarkt en nummer één moeten worden in dat marktsegment. Zonnecellen , windmolens maar ook andere groene en milieu verbeterende technieken moeten we verbeteren of uitvinden. De aarde zal er qua milieu alleen op achteruit gaan dus is het een markt met ongekende potentie. als we dat nu als speerpunt voor onze economie nemen kan het alleen maar beter gaan.

[verwijderd]
[verwijderd]4 jul. 2013 - 8:55

Bedankt voor deze post! Meteen even de petitie tekenen, en hopelijk komen die lelijke dingen er niet.

1 Reactie
JongLinks
JongLinks4 jul. 2013 - 8:55

U stemt vast op de pvv voor het eerlijke verhaal?? Dan wil ik u vertellen dat dit niet het eerlijke verhaal is.

[verwijderd]
[verwijderd]4 jul. 2013 - 8:55

Ik vraag me af of dit wel zo misleidend is. De eerste foto toont aan hoe het begint, maar de tweede foto geeft aan waar het wellicht eindigt. Want als de eerste stap eenmaal is gezet, dus als het precedent eenmaal daar is, dan is de volgende stap vaak makkelijk gezet.

2 Reacties
Nadiana
Nadiana4 jul. 2013 - 8:55

Hellend vlak.

toshiba
toshiba4 jul. 2013 - 8:55

Dat is om diverse redenen onzin. een daarvan is scheepvaart verkeer.

RobvanKan
RobvanKan4 jul. 2013 - 8:55

Ik heb altijd begrepen dat de VVD de ondernemerspartij bij uitstek is. Hoe haal je het dan in je hoofd om tegen innovatie te zijn, en tegen de bouw van windmolens? Ondernemers in de bouw, in de metaalindustrie, in de sector schilderen en onderhoud, in de techniek, de veiligheid en zelfs de scheepsbouw moeten het overduidelijk niet van de "liberalen" hebben.

2 Reacties
wvdstraat
wvdstraat4 jul. 2013 - 8:55

Ga er maar van uit dat het verdedigen van de belangen van de gevestigde bedrijven en dus fossiele brandstof hoger op de prioriteitenlijst van de vvd staat. Zorg voor milieu (dus ook horizonvervuiling) zal hen aan de derrière oxideren !

lembeck
lembeck4 jul. 2013 - 8:55

Vrij eenvoudig als je partij lekker gesubsidieerd wordt door de olie industrie onder andere....

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen4 jul. 2013 - 8:55

[VVD jaagt kustbewoners schrik aan met photoshop Liberalen knippen en plakken kustlijn vol met windmolens om verzet tegen bouw te kweken] Redactie,k hou nou toch eens op met het kwalificeren van de VVD als liberaal. De VVD is consevatief. Het gebrek aan liberalisme blijk uit zo ongeveer al hun ideeen, onder andere het tegenhouden van ondernemerschap op basis van argumenten als horizonvervuiling.

1 Reactie
lembeck
lembeck4 jul. 2013 - 8:55

Schat... de VVD is liberaal, noch conservatief. De VVD is RECHTS!

Kierewiet66
Kierewiet664 jul. 2013 - 8:55

Hoe lang gaat de olie lobby het nog vol houden? Je moet wel helemaal van de pot gerukt zijn als je tegen windmolens bent. Gratis energie. En er kan nog veel meer, maar het wordt allemaal de kop ingedrukt. Wat voor belang hebben mensen erbij om door te blijven gaan met het vervuilen van de hele planeet, en moet je die mensen niet eens tot DE ORDE ROEPEN...?

2 Reacties
omaoeverloos
omaoeverloos4 jul. 2013 - 8:55

" Gratis energie" ja, die dingen groeien zomaar uit de zeebodem. Even een windmolenzaadje planten en hoepla, gratis energie. Komt u geheel gratis dan even zo'n molen bij mij op het erf plaatsen? Of.... is deze bijdrage ook van een misleidend allooi. Overdrijven wordt natuurlijk door voor- en tegenstanders van deze molens gedaan. Ook wat betreft de opbrengst zijn de getallen steeds gekleurd. Plaats die dingen gewoon 25km uit de kust, desnoods langs de gehele kustlijn. Kost iets meer, maar dan heb je tenminste nog een beetje uitzicht en heb je kans dat er ook nog eens een badgast langskomt.

boswachter2
boswachter24 jul. 2013 - 8:55

U woont zeker niet in Noordwijk. Voor u is het iets waar u geen last van heeft, dus doen.

Jantje68
Jantje684 jul. 2013 - 8:55

Idd een afschuwelijk plaatje. laten we hopen dat het nooit werkelijkheid wordt. Als het nu nut zou hebben maar dan moeten we nog steeds 95% van de stroom uit fossiele brandstoffen halen, de kustlijn verpest en de toeristische sector om zeep geholpen

1 Reactie
lembeck
lembeck4 jul. 2013 - 8:55

Lees dit eens? Er zit een filmpje bij.... leerzaam http://www.bright.nl/windmolen-zonder-wieken-bij-tu-delft

sjaakie2
sjaakie24 jul. 2013 - 8:55

Waarom zou je in hemelsnaam windmolens plaatsen als er een veel goedkoper alternatief is: kernenergie.

5 Reacties
itsme3
itsme34 jul. 2013 - 8:55

Goedkoper???? Dat is dan toch exclusief de gewoonlijke verdriedubbeling van oorspronkelijk geschatte bouwkosten, de miljarden die uiteindelijk door de staat worden opgehoest en het feit dat de staat mag betalen op het moment dat het vreselijk mis gaat. Dan hebben we het nog niet over het afvalprobleem.

JongLinks
JongLinks4 jul. 2013 - 8:55

Omdat kernenergie alleen goedkoper is als je niet kan rekenen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen4 jul. 2013 - 8:55

Ja hè hè, de totale kosten van kernenegie zijn nog steeds groeiend en nog steeds onbekend. Er worden nog immer kosten gemaakt voor Harrisburgh, Sellafield, Tsjernobyl, Fukushima en andere rampen, maar die kosten kunnen niet in de prijs per KwH meegenomen worden omdat onbekend is hoelang ze nog doorlopen. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten van beveiliging van afvaldumps, die lopen ook nog tienduizenden jaren door en worden gewoon afgewenteld op ons nageslacht in plaats van door de gebruiker betaald.

hannogroen
hannogroen4 jul. 2013 - 8:55

Tegen de tijd dat zo'n kerncentrale af is, is het nog maar de vraag of hij goedkopere energie levert dan duurzame bronnen.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra4 jul. 2013 - 8:55

== Waarom zou je in hemelsnaam windmolens plaatsen als er een veel goedkoper alternatief is: kernenergie. == Nou Sjakie, reken ons dát maar eens voor. Met daarin inbegrepen de kosten van winning van uranium (inclusief bijbehorende vervuiling), opwerking van uranium, bouw van de centrale, operatie, ontmanteling van de centrale aan einde levensduur en veilige opslag van radioactief afval? Ik ben zeer benieuwd op wat voor kWh-prijs je dan uitkomt.

dijkhuis2
dijkhuis24 jul. 2013 - 8:55

Als onverbeterlijke techneut heb ik in dit forum waarschijnlijk geen spreekrecht. Toch ben ik zo brutaal om te wijzen op wat voor een beetje bèta evident is (brugklas meetkunde is alles wat je nodig hebt). De molens op de ANWB foto staan op 2 a 3 km uit de kust, als ze echt 10 tot 18 km op zee zouden staan zouden ze 4 a 5 keer kleiner zijn. ANWB en VVD gebruiken dus fotomontages die zelfs niet bij benadering kloppen. VVD en ANWB ruien het ongecijferde deel van de bevolking op met valse beelden.

1 Reactie
eeweew
eeweew4 jul. 2013 - 8:55

Het lijkt me lastig te beoordelen omdat er niet veel referentiemateriaal in die ANWB foto is. Maar ik neem aan dat ze het goed hebben gedaan, je zou eventueel de verhouding tussen beide parken na kunnen meten, en even uit kunnen rekenen wat de afstand tot de horizon is. Maar daarvoor heb je de hoogte van de fotograaf nodig. Het zou zoveel beter zijn als men de berekeningen bij dit soort foto's levert.