Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD is zo bang voor Wilders dat ze doen wat hij zegt

  •  
18-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6134 keer bekeken
  •  

Kee & Van Jole zijn terug na het kerstreces dat volgens Van Jole een van de rustigste kerstrecessen uit de geschiedenis is. Kee beaamt dat: "Normaal gesproken is er altijd nog wel een ruzie die voortwoekert maar het bleef overal stil." Mede daardoor kwam het vertrek van Gert-Jan Segers als leider van de ChristenUnie als een donderslag bij heldere hemel. "Ik zag dit totaal niet aan komen," bekent Kee. Hij was door een contact wel gewaarschuwd dat er een politiek leider zou opstappen maar had niet aan Segers gedacht.

Volgens Van Jole is het vertrek daardoor op het juiste moment gekomen. "Je ziet dat Bikker nu overal groot nieuws is. Dat zou in een andere tijd met meer nieuws niet het geval zijn." Volgens Van Jole heeft Bikker de taak om de ChristenUnie groter te maken. "Het is natuurlijk nu al de grootste christelijke partij omdat het CDA in handen van McKinsey is gevallen. De vraag is wel of zij de grootste religieuze groep in Nederland, de katholieken, zal weten aan te spreken."

Ook gaat het nog over het brisante interview dat Soumaya Sahla aan het AD gaf waarin het spraakmakende VVD-lid vertelt hoe ze door de partij voor de bus is gegooid. Sahla was 16 jaar geleden betrokken bij de Hofstadgroep en daar ook voor veroordeeld. Inmiddels heeft ze haar leven gebeterd en is de partij binnengehaald door oud-VVD-leider Frits Bolkestein. Wilders ontdekte dat en begon een campagne tegen haar. De VVD dumpte haar vervolgens. In het interview vertelt ze wat haar overkwam. Kee stelt dat het zeldzaam is dat een interne kwestie is zo in de openbaarheid komt. "Ook dat je kunt meelezen met het sms-verkeer, ik heb het met rode oortjes gelezen."

Van Jole constateert dat Wilders macht uitoefent over de VVD. "Uit angst voor hem schuiven ze al hun liberale principes aan de kant."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (18)

Break on through
Break on through19 jan. 2023 - 12:13

Goeie bijdrage, best wat de CU kan doen is het CDA overnemen. Binnen de gelderen van het CDA zijn ze immers van het marktkapitalisme..... VVD is de broedplaats voor ideologien voor figuren als Wilders, Baudet, Haga, Eerdmans gewoon omdat extreemrechtse denkbeelden daar ook aan bod komen. Immers, omdat je daarmee ruimte creeert voor het enige wat heilig is binnen de VVD, ongebreidelde kapitalisme...

Jan Wijn
Jan Wijn19 jan. 2023 - 11:18

Er zijn er hier nog al wat dat van hen een voormalige terrorist niet de jas mag aantrekken die haar past. En steeds maar met de fantasie uiting komen dat de kogel van links komt.

Harold6
Harold619 jan. 2023 - 7:53

Onvoorstelbaar naief ...... een ( ex) terrorist laten werken waar ook potentiele targets rondlopen.

6 Reacties
Vervatte
Vervatte19 jan. 2023 - 9:23

Wat jij dus zegt is als iemand brandmerken op het voorhoofd. Vast en zeker heb jij ook wel eens buiten de lijntjes gekleurd. Wat staat er op jouw brandmerk?

oproerkraaier
oproerkraaier19 jan. 2023 - 10:15

Wat vind je dan van het feit dat er nazi's in de 2e kamer zitten?

Harold6
Harold619 jan. 2023 - 13:00

Deze reactie is verwijderd

Harold6
Harold619 jan. 2023 - 13:05

Deze reactie is verwijderd

Vervatte
Vervatte19 jan. 2023 - 15:05

@harold6 Volgens mij is ze al veroordeeld en heeft haar straf uitgezeten. Dus verdedigen hoef ik dat 'volk' niet. Of een functie na een veroordeling voor een feit voor iemand beschikbaar moet zijn is een andere discussie.

Harold6
Harold619 jan. 2023 - 16:35

Deze reactie is verwijderd

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick19 jan. 2023 - 7:36

Wat, een politieke partij is bang voor weglopende stemmers en dus voor de partij waar ze naar toe gaan.... Ongeveer tien jaar geleden besloot de PvdA dat niet te zijn en daarom is het nu een dwerg.

Scheef ehh ninger
Scheef ehh ninger18 jan. 2023 - 21:27

Kom op nou zeg… Sahla was een veroordeelde terroriste en werd op een dossier gezet waar ze nooit op had mogen worden gezet. Natuurlijk mag ze een kans krijgen bij de VVD, maar niet op dit dossier. Geef haar dan een kans op een willekeurig ander dossier. Wilders had natuurlijk een punt bij deze zaak. Zij wilde hem ombrengen en zonder dat hij of zijn beveiligers op de hoogte waren gebracht liep ze binnen het gebouw rond.

1 Reactie
Zandb
Zandb20 jan. 2023 - 6:57

Polarisario U beweert: "Wilders had natuurlijk een punt bij deze zaak. Zij wilde hem ombrengen en zonder dat hij of zijn beveiligers op de hoogte waren gebracht liep ze binnen het gebouw rond." Ik vier mijn sarcasme bot: Wat dom dan toch dat ze van die prachtige gelegenheid die haar geboden werd geen gebruik maakte!

develhunt
develhunt18 jan. 2023 - 18:50

De Vvd is niet bang voor Wilders, ze hebben geen enkele identiteit meer, ze omarmen net zo gemakkelijk de principes van D66 of van Groen links als van Wilders, dat maakt de Vvd niets uit, zolang ze maar aan de macht blijven, de Vvd is natuurlijk Rutte geworden, zijn achterban is monddood en een serieuze opvolger is er niet meer, hij heeft niet alleen de landelijke politiek in zijn zak maar ook zijn eigen partij.

oproerkraaier
oproerkraaier18 jan. 2023 - 18:08

Het interview in het AD is te lezen via het internetarchive: https://archive.ph/qSiQj

Joop  den Uil
Joop den Uil18 jan. 2023 - 17:53

Kans niet gegrepen; met (ex-) boeven kun je boeven vangen.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier19 jan. 2023 - 1:40

onbegrijpelijk

hgroen2
hgroen218 jan. 2023 - 17:47

Ik denk dat rutte niet bang is voor wilders. Maar dat hij moet dealen met het feit dat een zeer groot deel van zijn partij / achterban net zo extreem is als wilders. Alleen keurig toegedekt in een blauw jasje. Check maar gewoon wat dilan voor haar ministerschap aan uitspraken deed, of uitspraken van lokale vvd bestuurders. DAt is geen pvv corvee, maar opvattingen die gewoon leven binnen de VVD.

4 Reacties
vdbemt
vdbemt18 jan. 2023 - 18:42

"Ik denk dat rutte niet bang is voor wilders. Maar dat hij moet dealen met het feit dat een zeer groot deel van zijn partij / achterban net zo extreem is als wilders. Alleen keurig toegedekt in een blauw jasje. " Precies. En Rutte hoeft maar eventjes wat soepeler te zijn t.a.v. migratie, asylzoekers en de Islam, of dit volk gaat naar de PVV. DAT wordt bedoeld met 'Rutte is bang voor Wilders'. Nee. Hij zal niet echt bang voor de persoon Wilders zijn.

hgroen2
hgroen218 jan. 2023 - 22:06

#vdbemt Nee in mijn opvatting zal Rutte ook niet bang zijn voor overlopen van vvd naar pvv. Die switch heeft al plaatsgevonden. Wat resteert zijn VVD'ers die de PVV te grof en smakeloos vinden, maar qua inhoud wel degelijk het op veel punten eens zijn.

oproerkraaier
oproerkraaier19 jan. 2023 - 1:42

Ik denk ook dat dilan representatief is voor veel VVDer/sters. Dat is de realiteit helaas.

vdbemt
vdbemt19 jan. 2023 - 10:26

@hgroen "Wat resteert zijn VVD'ers die de PVV te grof en smakeloos vinden, maar qua inhoud wel degelijk het op veel punten eens zijn." Die dan niet voor Wilders, maar voor JA21 kiezen. TOCH stemverlies. Al is het aan een andere extreemrechtse partij. Reden dus om dat te voorkomen en zelf ook zo misselijk te doen.

r v b
r v b18 jan. 2023 - 16:45

Vreemd dat juist een veroordeelde crimineel klaagt over een andere veroordeelde die haar straf heeft uitgezeten.

2 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem18 jan. 2023 - 17:49

Hoewel ik niks met Wilders heb en ik het niet eens ben met hoe hij die vrouw bejegend kan ik me er ook wel iets bij voorstellen, de Hofstadgroep wilde Wilders vermoorden; en nu werkt iemand in de TK die bij die zelfde Hofstadgroep heeft gezeten.

oproerkraaier
oproerkraaier19 jan. 2023 - 1:44

Deze reactie is verwijderd