Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD: Godzijdank hebben we de SGP

  •  
28-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
ANP-VVD_SGP300.jpg
Liberale achterban heeft nauwelijks bezwaar tegen de tegemoetkomingen die aan de confessionele worden gedaan in ruil voor de macht
Stilstand op de medisch-ethische thema’s, geen verbod op weigerambtenaren. De VVD-achterban heeft het allemaal over voor de steun van de SGP in de Eerste Kamer. Dat bleek zaterdag tijdens de algemene ledenvergadering in Zaandam. Een kritisch geluid was amper te horen, zo schrijft het Reformatorisch Dagblad blij.
Premier Rutte, partijvoorzitter Korthals en VVD-fractievoorzitter Blok hielden tijdens de vergadering vol dat hun partij weliswaar compromissen had gesloten met het CDA en de SGP, maar dat ze niets heeft afgedaan aan haar standpunten.
De enige kritische noot kwam van de voorzitter van de VVD-jongeren, Martijn Jonk: “Regeren doet soms pijn. We hebben principes moeten inleveren en pijnlijke concessies gedaan. De vraag is: waar trekken we de grens?” Jonk vindt dat de liberalen in Den Haag er wel heel veel voor over hebben om de coalitie in stand te houden en het pakket bezuinigingen door te voeren.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.