Joop

VVD: Geen uitkering voor Occupybetogers

  •    •  
19-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
occupy.jpg

Plan komt van Haagse VVD en heeft de steun van de landelijke fractie. D66 noemt het idee "sneu en ultra-conservatief wapengekletter"

De Haagse VVD-gemeenteraadsfractie wil onderzoeken of er Occupybetogers zijn met een uitkering. En als die er zijn, moeten betalingen per direct worden stopgezet. De landelijke VVD-fractie steunt het initiatief.
De demonstranten moeten te allen tijde beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt,” zegt Malik Azmani van de landelijke VVD-fractie. “Als zij met hun laptop voor hun tentje sollicitatiebrieven zitten te tikken, vind ik het prima.
Azmani stelt overigens niets tegen de Occupy-activisten zelf te hebben. “Het gaat om het principe, als mensen maandenlang in een Big Brotherhuis gaan zitten, gelden dezelfde regels.”
Via Twitter laat Martijn Bordewijk (D66) weten dat hij het overduidelijk niet eens is met zijn collega-raadsleden:
Wat een sneu, loos, dom en ultra-conservatief wapengekletter van en .
Foto cc: Edgar Neo

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (162)

Zjenny
Zjenny19 nov. 2011 - 10:06

Tweederangsburgers...een uitkering ontvangen betekent dat je je recht als burger niet mag uitoefenen. les 1; Hoe hou ik de loonslaven in angst en onder controle.

Waterbeer
Waterbeer19 nov. 2011 - 10:06

Dus armen mogen niet protesteren tegen armoe van de VVD - Die mensen zijn geestelijk niet in orde, VVD-ers . Knettergek! Maar laat ze maar voor laptopjes zorgen voor occupy uitkeringtrekkers - kunnen ze lekker in hun tentje solliciteren bij het wetenschappelijk bureau van de VVD . VVD heeft in ieder geval een nieuw slachtoffer gevonden naást Wilders moslims - De uitkeringtrekkers. Wat ze nu ook al van plan zijn is om ze hun eigen land (lees regio) uit te zetten om verplicht te verhuizen . In tijden van stijgende armoe armen 'keihard aanpakken' - hoe ver van de realiteit kun je staan?

harryo2
harryo219 nov. 2011 - 10:06

Vrijheid van meniingsuiting: ja! Maar niet met behoud van uitkering... Alweer een mooi voorbeeld van VVD-bekommernis.

Simbro
Simbro19 nov. 2011 - 10:06

Geef die bijstandstrekkers huisarrest ! Als ze de straat op kunnen zijn ze ook in staat postbezorger te worden ! De meeste bijstandgerechtigden willen wel werken, maar er is geen werk voor. De werkloosheid bedraagt 5,8 % van de beroepsbevolking. Dit is mede het gevolg van VVD-beleid. Een hoge werkloosheid drukt de loonkosten, daarvan profiteert de Vereniging Van Directeuren het meeest. En dan nog wordt het de mensen, die gebruik moeten maken van de sociale voorzieningen niet gegund zich vrij in de samenleving te bewegen. Waar zijn de èchte liberalen gebleven ??? Of zou de VVD bang zijn, dat het anti-kapitalistische geluid van de Occupy-beweging aanslaat bij de bevolking ?

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra19 nov. 2011 - 10:06

`"De demonstranten moeten te allen tijde beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt," zegt Malik Azmani van de landelijke VVD-fractie. "Als zij met hun laptop voor hun tentje sollicitatiebrieven zitten te tikken, vind ik het prima."´ Het is al vele jaren zo, dat iedereen die een WW- of bijstandsuitkering krijgt, regelmatig moet solliciteren. Dat wordt ook al net zo lang streng gehandhaafd, dus deze slimme VVD-er heeft helemaal niks nieuws bedacht.

boogey55
boogey5519 nov. 2011 - 10:06

Fantasieloos ongenuanceerd rechts tea-party gedrag. Een voorbeeld van het rechtse gegraai. Precies waar de Occupiers tegen opkomen. Heeft de VVD liever het zelfde aantal daklozen? (mag ik ook even populistisch zijn?)

JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

De sympathie voor de Occupy beweging gaat met dit voorstel natuurlijk weer een flinke boost krijgen. En die sympathie is al aanzienlijk.

Yggdrasil
Yggdrasil19 nov. 2011 - 10:06

Beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt ? Er zijn nog 455.000 wachtenden voor u.

TheBigLebowski
TheBigLebowski19 nov. 2011 - 10:06

Wat is het ook een zielige partij he, notabene de medeveroorzakers van al deze ellende.

bobbie2
bobbie219 nov. 2011 - 10:06

De VVD is in navolging van haar bastaardkind de PVV de schaamte voorbij. Nu hebben Nederlanders vooral in het buitenland nooit bekend gestaan als beschaafd maar dat het ooit deze vorm zou aannemen had niemand kunnen dromen.

marietjejansen
marietjejansen19 nov. 2011 - 10:06

Alleen als de VVD-ers Albayrak en Wever hun salaris terugstorten, wil ik nog luisteren naar de VVD. Vooralsnog bevestigen, en verergeren ze mijn oordeel dat het eigenlijk nog achterbakser zijn dan de PVV en het CDA bij elkaar. Afknijpen voor eigen gewin, dat is wat ze doen. Het liberalisme is dood.

Yggdrasil
Yggdrasil19 nov. 2011 - 10:06

Steun ! De werklozen kregen hulp van de regering. Zij moesten zich dan elke dag melden bij het stempelkantoor. Als je aan het eind van de week alle stempels had, kreeg je een uitkering van de regering. Je moest je op verschillende tijdstippen op een dag melden. Op die manier kon je dus niet stiekem toch ergens gaan werken. http://www.schooltv.nl/mmbase/images/2212250

meijerlahn
meijerlahn19 nov. 2011 - 10:06

Daar 2 V's in de VVD staan voor: Vrijheid voor de Vrije marktjongens: zo vrij als een vogel in de lucht. Steel wat je stelen kunt. De loonslaaf daarentegen: Bek houden en dankbaar en nederig zijn.

pvandenbemt
pvandenbemt19 nov. 2011 - 10:06

Goh, lijkt erg op de houding van de PVV: hebben jullie kritiek op ons? Daar moet een straf op komen, of een verbodswet. Liberaal is dus niet zo democratisch.

christiaane
christiaane19 nov. 2011 - 10:06

Slimme en sluwe mediatrucjes toch altijd aan de rechterkant van het politieke spectrum. Ze lijken er daar patent op te hebben.

degewoneman
degewoneman19 nov. 2011 - 10:06

Alle uitkeringstrekkers (uitkeringsgerechtigden) die aanwezig zijn bij een van de diverse Occupy acties behoren een bonus te krijgen, bovenop hun uitkering, als beloning voor hun grote inzet voor de maatschappij. Alle gezonde uitkeringsgerechtigden (die het reisgeld nog kunnen betalen) die er niet heen gaan terwijl ze er de wel de tijd voor hebben tonen verwijtbaar gedrag. Dit soort VVD-ers willen heerlijk geuren in eigen kring, maar verpesten het milieu in het hele land door de verspreiding van een walgelijke stank.

rene612
rene61219 nov. 2011 - 10:06

Het jeukt bij de VVD!

JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

Een VVDer is in feite een Tokkie met een krijtstreepje. Dat is nu eens temeer bevestigd.

JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

Tijd om de FIOD eens bij alle VVD-bestuurders langs te sturen. Veel te halen vermoed ik.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 nov. 2011 - 10:06

Toen de Arabische Lente in Tunesie ontplofte zei de president Ben Ali: ''Ze zijn werkloos en verslaafden aan drugs''. Mubarak zei ook hetzelfde en Ghaddafi helemaal en die zij: ''Ze zijn verslaafd aan pillen en wijn''. Natuurlijk is Nederland geen Tunesie of Egypte, maar de uitkering af pakken van burgers die op een vredige manier hun mening verkondigen is wel zwaar!

Simbro
Simbro19 nov. 2011 - 10:06

Een redenering die ongeveer in de zelfde lijn gaat als die van de VVD: "Mensen met huizen van boven de half miljoen hebben blijkbaar zoveel geld, dat de subsidie die ze krijgen in de vorm van hypotheekrente-aftrek geheel overbodig is en met onmiddellijke ingang moet worden ingetrokken". Er zijn wetten in dit land, waarin bepaalde zaken zijn geregeld. Bijvoorbeeld: -Heb je een bijstandsuitkering dan moet je met regelmaat solliciteren , maar kun je gaan en staan waar je wilt. -Heb je een hypotheek op je huis dan is de rente die je daarvoor betaalt aftrekbaar voor de belasting. Als politieke partij kun je in je programma zetten, dat die regels veranderd moeten worden, maar je kunt niet zomaar een uitkering intrekken van een groep waarvan het gedrag je niet aanstaat. Uit een site van de Rijksoverheid: "Verplichtingen bij een bijstandsuitkering" 1.U moet ingeschreven staan als werkzoekende bij UWV WERKbedrijf. 2.U moet zo veel mogelijk zelf in uw eigen onderhoud voorzien. Dat geldt ook voor uw partner. 3.U moet solliciteren naar alle soorten normaal werk. 4.U moet meewerken aan ondersteuning die de gemeente geeft, zoals een sollicitatiecursus. 5.U moet de gemeente voorzien van de juiste informatie. Als u gaat samenwonen, moet u dat bijvoorbeeld doorgeven. Want dat heeft gevolgen voor de hoogte van de uitkering. 6.U moet meewerken aan huisbezoeken en psychologische en medische onderzoeken als dit nodig is." Ik wens de VVD in Den Haag en ook de landelijke VVD veel succes bij de rechtbank ! Dit is nou wat je noemt populistisch gezwets van wat ooit een respectabele partij was (héél lang geleden).

TheRealHandyman
TheRealHandyman19 nov. 2011 - 10:06

Tja, die occupiers toch. De hand bijten die hen voedt. Dat is niet netjes. Zonder kapitalisme ook geen uitkeringen. Ga toch een keer werken, dan heb je een stuk minder last.

Opinius
Opinius19 nov. 2011 - 10:06

Dit mag men als een strafmaatregel zien, op vrije meningsuiting!(behalve voor eentje die moscovitsch kan betalen. grinn de politiestaat komt steeds dichterbij.

cormol
cormol19 nov. 2011 - 10:06

"Hij wil dat de gemeente sociaal rechercheurs naar het Malieveld stuurt om uit te zoeken wie van de actievoerders een uitkering ontvangt." Hopelijk hebben die demonstranten hun "Ausweis" bij zich. Ik stel voor dat die sociale recherche ook even langs gaat bij de golfclubs, Draf en Renbaan Duindigt , fitness centers en bridge competities.

karuna2
karuna219 nov. 2011 - 10:06

Hoezo populistisch. De VDD gaat ervan uit dat de mensen die daar zitten dus helemaal niet solliciteren of moeten solliciteren. Hoe weten ze dat? Onderzoek gedaan? Nee natuurlijk. Als een rechtgeaarde PVVD'er ergens van uitgaan. Het gaat niet meer goed komen met de VVD.

sam tosha
sam tosha19 nov. 2011 - 10:06

Het groot kapitaal trekt openlijk crimineel meer en meer geld naar zich toe. Het volk komt in opstand en het groot kapitaal ziet een kans hen nog verder uit te knijpen. Een uitkering pfffff. Een habbekrats als beloning omdat je bent weggesaneerd zodat het bedrijfsleven meer geld onder minder mensen kan verdelen. Maar goed het groot kapitaal heeft een leger en wat doe je tegen 5 man ME die je op je kanus meppen.....

JacquelineXXX
JacquelineXXX19 nov. 2011 - 10:06

Frank van Dalen en Robert Flos hebben even gelobbyd bij de VVD en hun oldboysnetwerk VVD: Geen uitkering voor Occupybetogers Plan komt van Haagse VVD en heeft de steun van de landelijke fractie Inmiddels heeft hij zijn vriendjes opgetrommeld van de Haagse VVD die de occupybeweging wel even monddood willen maken. Ben benieuwd wanneer hij zijn knokploeg op ze afstuurd.

frankie50
frankie5019 nov. 2011 - 10:06

Wat mij verbaasd dat er vanuit het maatschappelijk middenveld totaal geen reactie is op deze voorstellen. Waarom horen we niets van Agnes Jongerius van de FNV?

Zjenny
Zjenny19 nov. 2011 - 10:06

_TheBankers_ The Bankers We define human history because we are the one's financing the careers of the historian.

Opinius
Opinius19 nov. 2011 - 10:06

Natuurlijk is dit voorstel volstrekt te begrijpen,. men gaat toch niet mensen in leven houden die je eigen psychopatisch getint politiek systeem en beheer onder uit willen halen. die moet je de honger in jagen joh met hun vrije mening-demonstratie. Een vrije mening ,hoe a sociaal en samenlevings-overbelastend ook , is toch slechts weggelegd voor hen die hun vrije mening tot in hoge Raden verdedigen kunnen en betalen , middels een dure advocaat. Zulke krijgen zelfs omdat zij dat wel mogen , let op dagelijks klauwen vol Gratis Geld van de Staat door tig aan beveiliging... teneinde vooral door te kunnen krakelen !! Welcome to nederland Uw "gekkenhuis" . geregeert door neoliberalen en anderen psychopaten welcome tot Uw politiestaat! voor het talk- virtueel media personeel stel toch eens langzaam Uw vragen scherper als er weer eens eentje aan menige tafel loopt te zwammen. U heeft het podium, voor dit soort kwalijke gang van zaken en feiten. waar elke verhouding m.b.t samenleving vrije meningsuiting en wie die wel en niet betaald krijgt volstrekt zoek is geraakt. stelletje sufferds . niemand in nederland ontvangt een ww als hij niet aantoont minsten 10 sollicaties p.m. te schrijven . het is foei! geregeert door neoliberalen en anderen psychopaten

JacquelineXXX
JacquelineXXX19 nov. 2011 - 10:06

De journalist van Het Parool, Addy Schutte, besteedt ook in een column aandacht aan Frank van Dalen. Hij doet dat onder de kop: “Er is iets met VVD’r Frank van Dalen en geld”. Daarbij stelt hij vast dat Van Dalen ‘een oude bekende is voor sommige politici in de Stopera’. In 2002 was er, zo herinnert Schutte zich, een incident rond een pand aan het Rapenburg. “Projectontwikkelaar Van Dalen kreeg op een cruciaal moment een fax vanaf de werkkamer van toenmalig wethouder Ton Hooijmaijers (VVD). Zo was Van Dalen, die in een juridische procedure was verwikkeld, eerder op de hoogte van een besluit van b. en w. dan de tegenpartij. Van Dalen was daarvoor campagneleider geweest van de VVD, dus het verband was snel gelegd. Hooijmaijers ontstak in toorn over de brief van de advocaat van de tegenpartij. Het college van b. en w. oordeelde dat geen sprake was geweest van belangenverstrengeling. Van Dalen zelf gaf een heel andere lezing van de feiten, maar een onafhankelijk onderzoek kwam er niet.” Ook verwijst hij naar de onbetaalde rekening van de Gay Games in 1998. “Van Dalens taak was toen steun van het bedrijfsleven te krijgen. Maar het was uiteindelijk de gemeente die moest dokken.” En meer recent over Van Dalens voorzitterschap van COC Nederland concludeert Schutte dat dit ‘in een mistige affaire eindige waarbij grote verliezen werden gemaakt’. “De rode draad: er is iets met Van Dalen en geld. Van Dalen maakt het zichzelf en zijn fractie lastig door raadslid én voorzitter van Pro Gay te zijn. Welk standpunt de VVD ook kiest in discussies over de Gay Pride, het zal tot discussie leiden. Als ze van het gezeur af willen, moeten Van Dalen en de VVD kiezen.” http://www.gaysite.nl/nieuws/1015/Subsidie_Gay_Pride_niet_volgens_de_norm.html

Monique Sparla
Monique Sparla19 nov. 2011 - 10:06

Gut wat een mentaliteit en wat een lol die menig VVDer er nu blijkbaar in heeft om vanuit zo'n nu blijkt conservatief perspectief stug door te gaan op de voet waar we vandaan komen. Het lijkt wel of ze iets uit de doos van 1945 hebben genomen...FOEI!!! ...al eens nagedacht over het woord samenleving? Waarschijnlijk zijn ze onderling actiever voor een treetje bier. Wanneer mag dit kabinet naar huis? Of zijn dit soort concepten en verlangens de voorbodes van een nieuw te vormen Gestapo...ipv de dieren politie?

Monique Sparla
Monique Sparla19 nov. 2011 - 10:06

Hierbij, voor al die VVDers, PVVers en CDA'ers en die mensen die geloven dat je er met een oer conservatieve paternalistische houding er wel komt. En hierbij graag teruggrijpen naar oplossingen uit het verleden... een artikel ter inspiratie, gewoon als voorbeeld hoe je er ook over kunt nadenken... http://whatmatters.mckinseydigital.com/social_innovation/new-ways-to-fund-social-innovation?utm_source=twitter&utm_medium=marketing&utm_campaign=socinnovation

msj_meijerink
msj_meijerink19 nov. 2011 - 10:06

Als de serieuze argumenten op zijn, komt altijd weer het fatsoen (zeg amice, deze actie is ten enen male affreus te noemen) bij onze brallende rechtse rakkertjes boven drijven.

JacquelineXXX
JacquelineXXX19 nov. 2011 - 10:06

VVD ? Volkspartij Volksverlakkerij Demagogen

ColorHugo949
ColorHugo94919 nov. 2011 - 10:06

Laat de VVD hun eigen schaduw bankiers van hun bonus ontheffen, die in een luie stoel op de Bahama's gezellige derivaten aan het verhandelen zijn op een laptop. Oh, die kunnen ze niet traceren.... aan het werk luie donders en gauw! Anders salaris inleveren wegens wanprestatie.

Reprehensionem
Reprehensionem19 nov. 2011 - 10:06

In plaats van dat de VVD zich es gaat bezighouden met het rechtzetten van criminele praktijken binnen de eigen partij. De lijst met belangenverstrengelingen wordt steeds groter. Overigens nog een praktisch punt: hoe wilt de VVD nagaan welke occupier een uitkering krijgt? Een soort gestapo de tenten laten controleren? Ach, het zou dit kabinet wel passen... VVD: Veel Voor Decadenten, maar de voor hun ongewensten schoppen ze het liefst uit de tenten. Als er uitkeringstrekkers zitten, zijn dat wellicht mensen wiens stem juist gehoord moet worden. Ik begin echt een beetje beu van dit kabinet te raken...gadverdamme. Het is echt om van te kotsen.

ColorHugo949
ColorHugo94919 nov. 2011 - 10:06

Van mij mogen de occupy demonstranten net zo lang kamperen en solliciteren bij de financiële illusionisten voor de deur, totdat de EUro en bankencrisis is opgelost. Wie profiteren op de garantie, goodwill en op kosten van de gemeenschap? Politici en bankiers. VVD mag zich diep gaan schamen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 nov. 2011 - 10:06

De VVD is helemaal ''geaminaliseerd'' door de PVV. Als een bejaarde man samen met zijn hondje het water ingaan, geeft dit kabinet het stokje eerts aan de hondje, later als aan de bejaarden man! Het kabinet ''Rutte-Wilders'' ziet geen mens meeer! Hou je kop dicht Mostafa! Is goed.

mosygi30
mosygi3019 nov. 2011 - 10:06

hallo de vvd zou eens naar zich zelf moeten kijken ,neem albayrak,loek hermans ,hooimeier , voordat naar mensen te kijken die deze graaier willen aan pakken,ook de banken spelen hier een belangrijke rol in als de vvd nou eens gewoon zou zeggen de gewone mens heeft het te goed dat pst bij de vvd het zou mooi zijn als deze club zou verdwijnen

python
python19 nov. 2011 - 10:06

inmiddels is dit onderwerp wel voldoende uitgebaggerd.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen19 nov. 2011 - 10:06

Ik denk eerder dat de PVVD deze mensen in een hoek wil plaatsen, waar het makkelijk scoren is. Zeg gewoon dat het uitkeringsgerechten zijn en dan gaat rechts Nederland wel weer los. Terwijl we helemaal niet weten of het uitkeringsgerechtigden zijn. Ik geloof niet dat er een razzia is geweest op de plekken waar de demonstranten zijn neergestreken. U weet wel, om hun ID te checken en die vervolgens te vergelijken met, de inmiddels, vele tientallen gekoppelde bestanden. Wat het wel laat zien dat de VVD burgerrechten wil aantasten. Heb je een uitkering, dan mag je niet demonstreren. Krijg je subsidie, dan mag je niet tegen regeringsbeleid protesteren. Daar zit het fundamentele gevaar van rechts. De V van vrijheid bij de twee rechtse partijen is eigenlijk steeds vaker door de mand aan het vallen. Jammer, want daarmee besmeurt men zelf het liberale gedachtegoed. Het wordt meer een gedachtenkwaad! Kortom: Frame de demonstranten en we hoeven niet meer na te denken over waar de demonstranten voor staan. Jammer voor Henk en Ingrid, want deze beweging komt nota bene op voor de slachtoffers van het ver doorgeschoten kapitalisme.

Spelchecker2
Spelchecker219 nov. 2011 - 10:06

Een gotspe Mocht u uw kinderen uit willen leggen wat een 'gotspe' is dan is de actie van de VVD tegen de Occupy-beweging een prachtig schoolvoorbeeld aan de hand waarvan u dat begrip prima kunt uitleggen. De crises die ons nu al een paar jaar teisteren zijn – volgens vriend en vijand - veroorzaakt door het neoliberale gedachtegoed, hét leerstuk bij uitstek van politiek rechts. Dan is het zacht gezegd toch curieus te noemen als de VVD, prominente representant van de rechtse partijen, een beweging dwars wil zitten die juist dat neoliberale gedachtegoed aan de kaak stelt. In plaats van je dertig jaar stil in een hoekje te gaan zitten schamen (dat noemen ze ook wel herbronnen) kiest de VVD onbeschaamd voor de aanval, in de hoop dat iedereen daardoor haar rol in het ontstaan van de ellende vergeet. ‘Zo’n onbeschaamde brutaliteit, kinderen, noemen we nu een gotspe'!

denmol
denmol19 nov. 2011 - 10:06

Ik dacht dat de VVD stond voor vrijheid van het individu met zo min mogelijk bemoeienis van de vreselijke staat. In het geval van de demonstranten, die van een uitkering leven, gedraagt men zich alsof het hier gaat om mensen die daarom ter beschikking gesteld zijn van de staat en deze houding zie ik ook terug in de algemene opstelling naar bijstandsgerechtigden alsof het gaat om stelletje vogelvrij verklaarden. De VVD lijkt te laf om toe te geven dat het liberale moord en brand schreeuwen over te veel staatsbemoeienis een gelegenheidsargument is en dat zij, eenmaal aan de macht, deze verfoeilijke staatsmacht, net als andere partijen die het belang van de staat hoog en noodzakelijk achten, inzet om hun beleid vorm te geven waarbij individuele vrijheden, zoals in dit geval, van onderschikt belang zijn. Ik ben tegen deze ver gaande bemoeienissen in het leven van mensen die de pech hebben in de bijstand te zitten als ze zich aan de geldende regels houden en dat wil zeggen dat het recht op demonstratie ook voor hen geldt mits ze voldoende solliciteren en zich bereid tonen een baan te aanvaarden. De VVD doet alsof er panklaar banen beschikbaar zijn voor deze mensen maar dat is zeker niet het geval.

Gelijkhebber
Gelijkhebber19 nov. 2011 - 10:06

Een nieuwe alles omvattende snaartheorie is praktijk geworden. Occupy-aanhangers in de rol van perspolitie proberen een GS-mannetje het zwijgen op te leggen. Extreem-links past Dion Graus-methoden toe. Het moet niet gekker worden mensen

Zjenny
Zjenny19 nov. 2011 - 10:06

_TheBankers_ The Bankers If you want to keep the comforts that we throw at you, then shut your mouth and keep paying the bills.

Zjenny
Zjenny19 nov. 2011 - 10:06

http://www.guardian.co.uk/news/datablog/interactive/2011/oct/18/occupy-protests-map-world Wereldkaart met alle Occupy plaatsen.

JoopSchouten
JoopSchouten19 nov. 2011 - 10:06

Nog even dit, Interview met Geert Lovink.: De Occupy-beweging van de laatste weken, hoe zijn die mensen bij elkaar gekomen? De voorgeschiedenis van Occupy en de rol van het tijdschrift Adbusters is algemeen bekend. Adbusters is een populair maandblad uit Seattle dat propaganda en media-manipulatie aan de kaak stelt (vanuit vormgeversperspectief). Daarnaast zijn er ontelbare andere beginpunten aan te wijzen, van documentaires zoals Inside Job en Michael Moores Capitalism, A Love Story tot campagnes zoals US Day of Rage. En vergeet vooral niet het grote arbeidsconflict in Wisconsin, begin 2011. Maar de belangrijkste bron is natuurlijk het Tahrirplein in Caïro en het feit dat toen een plek is afgesproken: we komen samen en bezetten een plein, voor onbepaalde tijd. Het plein staat symbool voor de gemeenschap in zijn totaliteit, het publiek, het volk zo je wilt, met als democratische manifestatie de algemene vergadering (‘general assembly’). Deze ideeën bestonden al in februari 2011 op het Tahrirplein in Caïro. Facebook, e-mail, sms, chats en Twitter helpen allemaal wel, maar worden pas echt productief zodra de beweging op gang is gekomen. De buitenwacht denkt graag dat sociale media dit in gang hebben gebracht, maar dat is net iets te gemakkelijk gedacht. Verder is het zo dat individuen en kleine groepen al jaren bezig zijn. Dat geldt voor Egypte en Tunesië net als voor Israël en Spanje, en nu ook voor de VS en wat die Occupybeweging vervolgens op gang bracht, bijvoorbeeld in Amsterdam. Sociale bewegingen kun je niet oprichten en ook niet aankondigen of zelfs propageren. Dat is het mysterieuze ervan, maar ook het spannende. Je kan jaren en jaren ploeteren, en er gebeurt niets. En dan ineens raakt alles in een stroomversnelling. In dit geval is dat toch echt de omslag in de winter van 2010 - 2011 geweest. We hadden Wikileaks, de aanhoudende bankencrisis (zie Griekenland), hoge werkloosheid, en toen Tunesië en Wisconsin. Veel mensen zagen in dat de oorzaken van de wereldwijde financiële crisis van 2008 niet waren aangepakt en dat de gewone mensen hiervoor moesten opdraaien. Het beloofde herstel was niet in zicht. Dat was voor velen het teken om te gaan handelen en zich. Heb je een verklaring voor het feit dat de beweging vanuit de reguliere pers tamelijk welwillend is benaderd? Heeft die houding de beweging geholpen bij de verspreiding van de VS naar Nederland en andere landen? Oorzaak daarvan is toch wel de nieuwe samenstelling en aanpak van deze beweging, die vooral in deze eerste fase met zichzelf bezig is. Wie zijn we eigenlijk? Hoe organiseren we onszelf? Wat zijn onze eisen? Men is nog niet klaar voor grote confrontaties. Dat levert al met al een vreedzaam beeld op. Je kunt dat zien als zwakte, maar ook als een teken dat hier een nieuw begin gemaakt wordt. Weg van radicaal links, maar ook weg van de partijpolitiek en zelfs weg van de anti-globaliseringsbeweging die tien jaar geleden furore maakte en toch wel heel erg diep was ingebed in mainstream ngo’s. We hebben dus te maken met een nieuwe generatie, maar ook met een andere sociale samenstelling. Deze crisis gaat over onszelf. Het raakt gewone mensen, direct. Nu was dat al langer gaande (en de SP wijst daar al heel lang op) maar thans komt dat toch wel erg duidelijk aan het (mediale) oppervlak. Deze beweging marginaliseren lukt niet zo gemakkelijk. GeenStijl probeert het wel, maar je kunt duidelijk zien dat ze ditmaal met hun flauwe grappen de plank misslaan. Dat geldt net zo goed in de VS, waar de Tea Party zich door Occupy in het nauw gedreven voelt. p class="vraag">Is er behalve dat de bewegingen op elkaar lijken ook een soort ideologisch verband tussen Occupy, de indignados en misschien zelfs de Arabische lente, waar ook actie wordt gevoerd door pleinen te bezetten? Ik denk dat het zinloos is om te gaan zoeken naar een programmatische overlap tussen al die verschillende bewegingen. De eisen in het Midden- Oosten zijn toch echt anders dan in Zuid-Europa of de VS. Wat je ziet, is dat mensen qua hedendaagse protestvormen indirect veel van elkaar leren. Wat de beweging van de pleinen (want zo kun je ze toch wel samenvatten) laat zien is dat protest niet snel en heftig moet zijn, zoals de revoltes en radicale demonstraties van de afgelopen jaren, maar dat men vooral moet inzetten op permanente aanwezigheid. De gewelddadige erupties van sociale frustratie (zoals in Engeland deze zomer) leveren bar weinig op. We kunnen dus net zo goed de vraag stellen: welke vormen van verzet passen niet in dit rijtje? Wat voor soort mensen is betrokken bij de beweging? Jong, werkloos en hoogopgeleid? Mijn indruk van New York, waar ik net tien dagen was, en van het protest hier is dat het overwegend om een nieuwe groep mensen gaat die in actie komt. Ik weet niet goed of we van een nieuwe generatie moeten spreken. Daar zal het over een tijdje wel op neerkomen, maar wat we nu zien is toch echt een zeer gemengd gezelschap. Mensen vertrouwen de partijpolitiek niet meer en hebben ook geen kanalen om hun specifieke klachten op dit vlak te uiten. Vergeet niet dat we het in het geval van Occupy in eerste instantie niet hebben over gezondheidszorg of onderwijs of over het verschuiven van banen naar elders, maar over de structuur van het kapitalistische systeem zelf. Dat is nieuw. De groei van de financiële sector in de afgelopen dertig jaar is fenomenaal geweest, maar sociale bewegingen en zelfs ngo’s hebben daar weinig aandacht aan besteed. De antiglobaliseringsbeweging richtte zijn pijlen vooral op het IMF en de Wereldbank. Dat is vanuit een Derde Wereldoptiek van 15 jaar geleden nog wel te begrijpen, maar die instellingen spelen vrijwel geen rol in deze crisis en dat wordt door gewone burgers haarfijn aangevoeld. Deze crisis draait om de macht van de banken en investeringsfondsen. Kort samengevat: het geld wordt niet meer geïnvesteerd in de samenleving maar blijft hangen in de financiële sector zelf, waar veel grotere en snellere winsten gemaakt kunnen worden. Zit er qua samenstelling van het protest een verschil tussen de VS en Nederland? Zo ja, heeft dat iets met de fase van de crisis te maken? Daar bijvoorbeeld werklozen en hier – waar de gevolgen van de crisis nog maar mondjesmaat de bevolking raken – meer het type student, kunstenaar enzovoorts? Natuurlijk speelt de hoge werkloosheid in de VS en de relatieve lage werkloosheid hier, voornamelijk onder jongeren, een grote rol. Waar we voor moeten oppassen is om hier nostalgisch over te doen à la de jaren tachtig of jaloers naar Spanje te gaan kijken. Ik ben zelf van de werklozengeneratie van de jaren tachtig en ik vind het niet terecht dit anderen toe te wensen. Ik heb nooit geloofd in de heilzame werking van vervreemding. Natuurlijk hebben we er toen het beste van gemaakt en waren we in zekere zin gedekt door de naoorlogse welvaartsstaat en de Nederlandse aardgasgelden. Die omstandigheden zijn nu anders. Nederland is ook gewoon vrijer en individueler, en dat is lastig als het gaat om het opstarten van grote en aanhoudende protestbewegingen. Veel van de organisatorische skills zijn verloren gegaan, maar daar zijn ook weer andere voor in de plaats gekomen. Inderdaad weten veel studenten en jonge kunstenaars dat ze zullen moeten gaan vechten omdat ze anders als freelancers, de zogenaamde zzp’ers, zonder contracten of pensioen of zorgverzekering er vrijwel alleen voor staan. Komt de Europese beweging uit iets anders voort dan de Amerikaanse, uit hetzelfde gevoel onder de bevolking of is het puur een exportproduct? Ik denk zeker dat er grote gelijkenissen bestaan tussen de politiekeconomische omstandigheden in Zuid-Europa en die in de VS. Of dat ook geldt voor het nog relatief intacte Noordwest-Europa en Scandinavië betwijfel ik. We moeten specifieke culturele analyses blijven maken over wat waar wel en niet werkt. Tegelijkertijd moeten we oppassen deze bewegingen en hun motieven en aanpak af te doen als exportproduct. Nederland zelf leeft van de export. Wij importeren zelf heel veel, de hele dag. Steeds meer landen komen onder dezelfde regels te vallen. We kunnen steeds meer producten en diensten van over de hele wereld krijgen. Veel mensen herkennen zich in de Occupy-beweging omdat ze hun hypotheek niet meer kunnen betalen of geen betaalbaar huis vinden, hun pensioen zijn kwijtgeraakt of er nooit een hadden, hun spaartegoeden kwijt zijn of zich bont en blauw betalen aan het afbetalen van de creditcardschulden. En ga zo maar door. Het heilig vuur en het enthousiasme is binnen Occupy zeker aanwezig. Maar om uiteindelijk iets te bereiken zijn visie, standpunten, een strategie en organisatie toch onontbeerlijk? Dat is een gemakkelijke observatie van buiten. Ik weet niet of deze beweging wel iets concreets op korte termijn wil bereiken. Wat wordt afgegeven is een duidelijk signaal: nu is het genoeg geweest, we moeten het over de kern van de zaak gaan hebben. Wij willen niet langer geleefd worden door de zgn. ‘financiële markten’. Banken en fondsen zijn er voor ons, niet andersom. Hoe we dit gaan omzetten in concrete eisen zien we wel in de komende maanden. Mijn Italiaanse collega Franco Berardi en ik hebben voorgesteld de sociale verdichtingen van de pleinen verder op te voeren, en tegelijkertijd te eisen dat de realtime financiële software die zoveel schade aanricht wordt ontmanteld. We moeten net als in de jaren negentig de kernraketten die ons bedreigen uit de omloop nemen en onttakelen. Dat kan met software ook en is zelfs in een handomdraai te doen: gewoon deleten. Zo kan de financiële sector zich weer op de lange termijn gaan richten. Wij geloven niet in hervorming van deze sector. Het gaat niet om minder of langzamer. Ook niet om ethisch gedrag. De inzet zou moeten zijn het opheffen van ‘afgeleide producten’ en het fenomeen hedgefonds als zodanig met z’n futures, opties en swaps. Het gaat niet alleen om het aanpakken van zogenaamde derivatenfraude. In de VS wil Occupy vrij simpel belasting heffen op de 1%. Elders gaat het om het traceren van zwart geld en andere maffia-achtige praktijken. Dit alles moet zich verder gaan uitkristalliseren. Natuurlijk is het lastig dat er geen centrale slogan is die duidt op een haalbare eis. Maar persoonlijk zit ik daar niet zo mee. Belangrijker is nu om gezamenlijk uit te vinden hoe mensen met elkaar om willen gaan, hoe beslissingen worden genomen en nog concreter: hoe we de winter doorkomen als beweging van de pleinen. Verwacht je dat de beweging een tijdelijke opleving kent of lang kan gaan duren? In vergelijking met erupties van voorheen zoals de rellen in Parijs, de plunderingen in Londen of de protestbijeenkomsten op het Malieveld is er al heel veel vooruitgang geboekt. Bewegingen vandaag de dag zijn nu eenmaal sneller en vluchtiger dan voorheen. De tijd gaat ook gewoon sneller door de technologie. In die zin kunnen we ook echt van geregelde versnellingen van de geschiedenis spreken. Mijn Australische vriend en collega Ned Rossiter en ik pleiten al langer voor het ontwikkelen van ‘georganiseerde netwerken’, die een einde maken aan de ‘zwakke schakels’ van Facebook waarin iedereen vrienden van vrienden van vrienden tot vriend maakt. Dat is wel grappig als je snel even iets wilt verspreiden maar onhandig als je samen echt iets tot stand wilt brengen. Sowieso moeten we ons beter bewust worden van de duistere kanten van vooral Facebook en overstappen op alternatieve sociale media die nu in de maak zijn. Daar gaat ons project Unlike Us over, hier aan de Hogeschool van Amsterdam bij het Instituut voor Netwerkcultuur. Wordt Occupy op de langere termijn een duurzame organisatie dan liggen verbindingen met al bestaande duurzame organisaties (politieke partijen, vakbonden) voor de hand. Hoe kijk je aan tegen pogingen van de gevestigde politiek en dergelijke om aan te haken bij de Occupybeweging? Het gaat om brede coalities die hier tot stand komen, dus ik zie dat alleen maar als een verdere versterking. Occupy zoals het zich nu ontwikkelt, kan niet zomaar even worden overgenomen door deze of gene partij of groepering. Misschien bestaat dat gevaar wel op kleiner, lokaal niveau, maar niet in een groter verband. Trouwens, al zou dat wel gebeuren, dan kan de beweging altijd nog verdwijnen en onder een ander label weer verschijnen. Occupy en de SP kennen veel overlap: 99-procentsverhaal, kritiek op neoliberalisme, doen wat je zegt. Verwacht je dat die twee naar elkaar toegroeien of voorzie je dat er een scherpe scheidingslijn zal komen rond de uiteenlopende organisatieconcepten? Ik zie het anders. Ik denk dat de SP veel voorwerk heeft gedaan in Nederland, maar wat miste was het grotere kader dat verder ging dan de partij zelf. De SP is vooral bekend geworden vanwegen de belangenbehartiging. De Occupy-beweging doet daar heel bewust niet aan. Het gaat niet om de slachtoffers maar om een onmiskanbaar teken van de 99%: een overweldigende meerderheid die een einde gaat maken aan de dolgerdraaide logica van de autonome financiele software en de beleggers die daar achter zitten. De gigantische inkomensverschillen tussen CEO's, grootaanfdeelhouders en de gewone werknemers dient resoluut te worden teruggedraaid. Wat mij betreft mag de SP nog wat explecieter zijn in haar kritiek op het graaikapitaal en ook het onderzoek daarnaar meer gaan ondersteunen. Onderzoeksjournalisten maar ook wetenschappelijk op dat vlak is bijzonder hard nodig. Dat kan een beweging als Occupy moeilijk organiseren. De SP kan daarin wel een rol spelen door meer aandacht te besteden aan zaken als peer-to-peer betalingssystemen, alternatieven verdienmodellen, de kritiek op de gratis economie, de malaise van de micro-betalingen en ga zo maar door. http://en.wikipedia.org/wiki/Geert_Lovink Bron: http://www.sp.nl/nieuws/spanning/201110/occupy-beweging.shtml

[verwijderd]
[verwijderd]19 nov. 2011 - 10:06

De VVD snapt er helemaal niets van. Die mensen zijn aan het netwerken. Een belangrijke bezigheid als je op zoek bent naar werk. Dit riekt naar onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting. Nu komt de repressieve aap uit de mouw en hij heet Volkspartij voor Vrijheid en Democratie.

3 Reacties
Waterbeer
Waterbeer19 nov. 2011 - 10:06

Die apen waren toch al lang uit de mouw

TheRealHandyman
TheRealHandyman19 nov. 2011 - 10:06

Het wordt ze niet verboden hun mening te uiten, maar niet ten koste van werkenden. Er zijn nu eenmaal regels en als er mensen zijn die die regels overtreden, dan moeten die worden aangepakt. Je kan nu eenmaal niet zomaar de regels overtreden omdat ze je niet bevallen, dan is het hek van de dam.

Joeri2
Joeri219 nov. 2011 - 10:06

Die aap is allang uit de mouw. Maar nsbers denken nu eenmaal dat ze voordeel uit de repressie kunnen halen.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder19 nov. 2011 - 10:06

Zo kennen we de vvd weer. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die een uitkering hebben. Die ook nog onbemiddelbaar zijn. Die geen kant meer op kunnen. Van die kun je een uitkering afpakken. Bij de vvd hebben ze nog steeds niet door dat er na dertig jaar rechts beleid een steeds grotere groep aan het ontstaan is die zich helemaal afwend van de samenleving. Die willen niet meer meedoen. Die willen geen klote baantjes waarvan de baas 1000x meer verdiend. Die zijn het zat. Dat gesjoemel met geld. De vernedering en het bedrog En op de pvda hoeven die mensen ook niet te rekenen want daar weten ze héeel goed dat de mooiste baantjes door de mensen met heel veel geld vergeven worden.

2 Reacties
PietMonster
PietMonster19 nov. 2011 - 10:06

dan doen ze het toch niet, dan wend je je toch af van dei klotebaantjes? het is een vrij land , met vrije keuzes, maart de tijd dat je een ander financieel kon laten opdraaien voor die keuzes is wel voorbij.

boeie
boeie19 nov. 2011 - 10:06

na 30 jaar rechts beleid zijn de mensen nergens zo gelukkig als in nederland.. maarja, sommige mensen zijn zo afgunstig dat ze alleen maar kijken naar die baas die meer verdient, maar niet naar hoe het ook minder kan..

[verwijderd]
[verwijderd]19 nov. 2011 - 10:06

Ik vind dat de loonbetaling van mensen per direct gestopt moet worden van mensen die gefaald hebben in zake menselijkheid en de Mauro's van Nederland weigeren een verblijfsvergunning te geven. Ik vind dat de loonbetaling van mensen per direct gestopt moet worden van mensen die die banken vrijspel hebben gegeven en zo meegeholpen hebben aan het ontstaan van deze crisis. Ik vind dat de loonbetaling van mensen per direct gestopt moet worden van mensen die tot nog toe niet verder komen dan, spaarpot omkeren, 130 op snelweg, en brullen dat de gulden terug moet om de crisis het hoofd te bieden Ik vind dat de loonbetaling van mensen per direct gestopt moet worden van mensen die de grondwet niet respecteren Ik vind dat de loonbetaling van mensen per direct gestopt moet worden van mensen die alleen voor het belang van rechts Nederland gaan zodat de vingers erbij afgelikt kunnen worden Ik vind dat de loonbetaling van mensen per direct gestopt moet worden van mensen die de crisis afwentelen op de zwakste schouders en de sterkste schouders kaqdootjes uit aan het delen is. Dit lijstje kan ik pagina na pagina volhouden.... Occupiers hebben in korte tijd voorelkaar gekregen wat nog niet in eeuwen door wie dan ook gelukt is....het kapitalisme als systeem voor een samenleving ter discussie stellen. Ergo, een stuk capabeler volk lijkt mij zo. VVD is wat mij betreft een bekakte PVV verworden. Volledig Seniel in een eigen wereldje incontinet lopen zijn in andermans werelden. Opzouten!

3 Reacties
JanJansen9
JanJansen919 nov. 2011 - 10:06

Mooier had ik het niet kunnen verwoorden.

Simbro
Simbro19 nov. 2011 - 10:06

Ik ben het in grote lijnen helemaal met je eens Mandarijn, maar... "Occupiers hebben in korte tijd voorelkaar gekregen wat nog niet in eeuwen door wie dan ook gelukt is....het kapitalisme als systeem voor een samenleving ter discussie stellen" ...dit is natuurlijk onzin. Je hebt vast wel eens de naam van Marx horen vallen of van de politieke stroming , die 'socialisme' genoemd wordt ? Het enige droevige van de Occupy beweging vind ik, dat het lijkt alsof het antikapitalistische wiel opnieuw moet worden uitgevonden. Er zijn bibliotheken vol geschreven met kritiek op het kapitalistische systeem. Blijkbaar wordt er door de huidige generatie nauwelijks meer gelezen. Zo schiet het niet echt op met de strijd tegen het kapitalisme.

Bakker2
Bakker219 nov. 2011 - 10:06

"Ik vind dat de loonbetaling van mensen per direct gestopt moet worden van mensen die gefaald hebben in zake menselijkheid en de Mauro's van Nederland weigeren een verblijfsvergunning te geven." Ik vind dat we kostenposten in Nederland moeten saneren, of je doet mee of niet. Maar in het laatste geval mag je lekker op de noordpool duimen gaan zitten draaien. In nl behoor je wereldwijd altijd tot de 5% en voor velen is deze luxepositie nog te schraal en komen ze alleen hun nest uit om hun zogenoemde rechten te vergroten. F-off, kies voor je eigen verantwoordelijkheid ipv verwachten dat de staat als papa alles voor je betaald.

[verwijderd]
[verwijderd]19 nov. 2011 - 10:06

Logisch: als je niet beschikbaar bent voor de arbeidsmarkt, krijg je geen gratis geld.

6 Reacties
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch19 nov. 2011 - 10:06

Waar blijven de beloofde banen Aert? Het aantal werklozen is in oktober met 17.000 gestegen tot 455.000. Dat betekent dat inmiddels 5,8 procent van de beroepsbevolking zonder werk zit. ... Eind september 2011 stonden er, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 133 duizend vacatures open. Dat zijn er vierduizend minder dan een kwartaal eerder. Het aantal vacatures lag ook aan het einde van het eerste en tweede kwartaal rond de 135 duizend. De lichte vacaturedaling in het derde kwartaal is toe te schrijven aan de particuliere bedrijven. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch19 nov. 2011 - 10:06

VVD; Arbeit macht frei

JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

Laat die demonstarnten dat nu wel zijn.

boogey55
boogey5519 nov. 2011 - 10:06

Welke aebeidsmarkt?

Waterbeer
Waterbeer19 nov. 2011 - 10:06

Gratis geld is weer zo'n typische VVD-leugen.

rgeurtsen
rgeurtsen19 nov. 2011 - 10:06

Aert wel eens van frictie werkeloosheid gehoord. Wellicht vind je als liberaal dat iedereen aan het werk moet, maar dat is van meneer en mevrouw de ondernemer en politieke bestuurders helemaal niet wenselijk. Er moet tbv flexibiliteit ruimte zijn in de arbeidsmarkt. En de kosten daarvan moet het systeem opbrengen, dat zijn namelijk ook systeemkosten. Vrije markt betekent dat een relatief grote groep mensen zonder werk zitten. Werkgevers willen toch ook gemakkelijk van hun personeel af? Een verbond aangaan met elkaar om met die mensen (jouw personeel) een economisch leefbaar en gezond bedrijf neer te zetten en te runnen, dat willen liberalen (GL, VVD en D'66) helemaal niet. Die willen mensen als individuele ongebonden slaven en volstrekt inwisselbaar - leve de sociale cohesie... Overigens beste Aert tik ben blij dat je hier reageert, het maakt dat ik nooit meer zal en kan twijfelen over de ware aard van nederlandse VVD-liberalen... dan hoef ik daar niet meer kritisch over na te denken.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch19 nov. 2011 - 10:06

1. Wet- en regelgeving kent rechten en plichten; 2. Krijg je een uitkering (bv. WW, bijstand) dan ontvang je middelen om in je bestaan te voorzien, maar zitten daar ook plichten aan vast; 3. Voldoe je niet aan die plichten, dan geen uitkering; 4. Heb je hierover een onenigheid met de uitkeringsinstantie (bv. Gemeente), dat leg je dat aan de Rechter voor. Die beslist uiteindelijk. Als je het niet eens bent hierover als demonstrerende uitkeringsgrechtigde, leg het dan aan de Rechter voor. Zou best wel eens kunnen die die de gemeente ongelijk geeft. Malik Azmani: Woordvoerder Sociale Zaken en Werkgelegenheid: Werk/Arbeidsmarktbeleid Inkomens/ WWB Armoedebeleid /Schuldhulpverlening Arbo Arbeid en Zorg (deeltijdregelingen, verlofregelingen, vrijwilligerswerk) Leeftijdsdiscriminatie Handhaving / sociale zekerheidsfraude Biografie: 34 jaar geleden ben ik geboren in Heerenveen en opgegroeid in een gezin met een Marokkaanse vader en een Friese moeder. Als kind was ik al politiek geïnteresseerd en nam op jonge leeftijd al eigen verantwoordelijkheid. Met rechtvaardigheid hoog in het vaandel lag het voor de hand dat ik, na een tijdje bij de Koninklijke Marine te hebben gezeten, Rechten ben gaan studeren. Na mijn studie ben ik als pleiter aan het werk gegaan bij het ‘advocatenkantoor’ van de Immigratie en- Naturalisatiedienst. Snel ben ik aldaar opgeklommen als leidinggevende, en uiteindelijk toegetreden tot de directie van een ander groot onderdeel van de IND. Dit heeft me niet weerhouden om lokaal politiek actief te worden in Ommen, waar ik inmiddels Raadslid ben. In de komende jaren zullen moeilijke keuzes moeten worden gemaakt in ons land, mede gelet op de vele miljarden die moeten worden bezuinigd. Deze verantwoordelijkheid wil ik juist nú als volksvertegenwoordiger namens de VVD op me nemen. Graag wil ik bijdragen om het imago van Nederland als béste jongetje van Europa, door altijd nét iets meer bij te dragen dan de rest, te veranderen in het slímste jongetje door juist nú te investeren in eigen land. Daarnaast is mijn ambitie om minder wetten en regels in dit land te krijgen. Regelgeving op hoofdlijnen en niet dichtgeschreven met vele bijzonderheden. Alleen dán kan een kleine slagvaardige overheid ontstaan met de nodige ruimte voor burgers. Ik ben er daarom voor ú, zeker nu!

2 Reacties
JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

Zou best wel eens kunnen die die de gemeente ongelijk geeft. Reken maar. Een rechter met een beetje rechtskennis schiet dit voorstel meteen af.

boogey55
boogey5519 nov. 2011 - 10:06

Volgens mij staat er in de wet niets wat wijst op de veplichting om thuis te verpieteren. Dat mag best op straat. En. Trouwens. Gisteren op de radio: Een ondernemer die meedeed. Volgens mij wordt er veel aangenomen wta niet klopt, maar dat is ook een aanname.

[verwijderd]
[verwijderd]19 nov. 2011 - 10:06

Waarom krijgen deze lieden in hemelsnaam een uitkering?

1 Reactie
harryo2
harryo219 nov. 2011 - 10:06

Het begin van een antwoord op die vraag heb je zojuist gegeven. Je bent dus op de goede weg. Nu ben ik benieuwd naar de rest van je antwoord.

JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

Ik pleit voor afschaffing van de honoraria van ALLE VVD bestuurders. Wie zich opwerpt als marionet van het grootkapitaal moet zich daar ook maar door laten betalen. Velen doen dat toch al dus ze zullen geen honger lijden (helaas).

1 Reactie
ElChe
ElChe19 nov. 2011 - 10:06

Juist. Je laten betalen door het kapitaal en vervolgens nog subsidie van de gemeenschap. Deze dubbele, criminele plukkers.

tm2000
tm200019 nov. 2011 - 10:06

Toch blijft het ironisch dat mensen demonstreren tegen een systeem die er voor zorgt dat ze uberhaupt te eten hebben. Hun recht is dat ze niet hoeven te werken, hun plicht... tsja dat is een woord wat ze liever niet horen. Dan beginnen ze over individuele vrijheden te spreken, behalve als de poet verdeeld moet worden, dan zijn ze ineens onderdeel van het geheel...

2 Reacties
Waterbeer
Waterbeer19 nov. 2011 - 10:06

Nee ze demonstreren tegen de AFBRAAK van dat systeem

zegmaarmark
zegmaarmark19 nov. 2011 - 10:06

Dat gegeven zien de meeste reageerders hier op Joop voor t gemak over het hoofd. Waarschijnlijk omdat de meeste reageerders hier op Joop in dezelfde situatie zitten...

JanJansen9
JanJansen919 nov. 2011 - 10:06

De wereld op zijn kop. De VVD is verantwoordelijk voor deze crisis door haar bankdirecteuren, haar commisariaten, hun rotary's, de golfbanen en hun primaire drijfveer: Hale, Hebbe, Houwe.... De mensen die slachtoffer geworden zijn van de duistere VVD praktijken geven uiting aan hun afkeer van het ongebreidelde kapitalisme. En wat wil de VVD: de handen in onschuld wassen en meppen naar betogers die ervoor pleiten de financiele wereld weer gezonder en vooral eerlijke te maken.

1 Reactie
juliusvold
juliusvold19 nov. 2011 - 10:06

Tuurlijk: de VVD alleen is verantwoordelijk voor de crisis in de hele wereld....

Zjenny
Zjenny19 nov. 2011 - 10:06

Is het niet verbijsterend dat we hier over dit onderwerp praten? Wie had dat nog maar 4 of 6 jaar geleden kunnen bedenken??? Men had je voor gek verklaard..toch niet in Nederland??

1 Reactie
marietjejansen
marietjejansen19 nov. 2011 - 10:06

Ik deel je mening. Ik was toen onder buitenlandse vrienden, nog trots op dat ik uit Nederland kwam. Tolerant, en goed in het erkennen en resultaatgericht aanpakken van problemen. De politie waar je niet bang voor hoefde te zijn, en het rechtssysteem was door en voor ons. Dat was in Engeland, Israel, Australie, Azie, de VS en Duitsland wel anders. Euthanasie? Hans Teeuwen, fietspaden, spuitenomruil voor junks en coffeeshops? Ondenkbaar in het buitenland! Wat is er ontstellend veel verwoest door de populisten. Fortuyn wordt rechts ingehaald en iedereen denk zijn verongelijktheid factfree te moeten spuien. Proefballonnetjes op onderbuikgas alom. 'Verwende apen', staat er als reactie. Pardon? U bedoelt; minder dan een mens, de mensen die vreedzaam protesteren tegen dit extreem-rechtse beleid? Waar heb ik zo'n redenatie eerder gehoord? Maar ook deze opmerking van mij mag niet meer gemaakt worden, want dat is een Godwin. Brinkman gister, in Motel de Jong op tv, riep "Prachtig!" bij een foto van een bebloed meisje die door 5 ME-ers een schedelbasisfractuur geslagen was. "Nou, ja, ze staat toch nog", vulde hij aan. Dit soort regeringsvolk betalen we salaris , onkostenvergoeding, en HRA. Om de maatschappij in goede banen te leiden, zogenaamd. De waarheid is dat we met die ene stem die de VVD meer had dan de PvdA (weet u nog?) de deur open hebben gezet voor volksverlakkers van het laagste allooi. De beschaving en de medemenselijkheid is door de plee gespoeld, en iedere week komen er weer meer bewijzen bij wat voor slag VVD-ers nou eigenlijk echt zijn. Heulen met de SGP (zie koopzondagen en weigerambtenaren), en met de Tokkies die door de PVV onder hun steen vandaan zijn gekropen. Ze gaan ermee om, ze zijn ermee besmet. Ik verwacht een nieuwe Kristalnach, Mariniers die voor de lol op de Occupiers in gaan staan hakken. En Brinkman staat vooraan te schateren, en de VVD er direct achter, met een jongensachtige 'the great communicator' grijns. Ik mis het Nederland waarin in opgegroeid ben, en vrees voor mijn kind die de puinhopen van rechts moet gaan opruimen straks.

Crunchy Frog
Crunchy Frog19 nov. 2011 - 10:06

De regels wat betreft solliciteren en beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt gelden voor iedereen die een uitkering ontvangt, en daar horen voor iedereen dezelfde controlemechanismen voor te zijn. De VVD vraagt nu om extra controle voor die mensen die momenteel betogen tegen de hebzuchtige casino-economie waar de VVD zelf de grootste pleitbezorger van is. Daarmee laadt deze partij op zijn minst de verdenking van machtsspelletjes of rancune-politiek op zich.

2 Reacties
Bakker2
Bakker219 nov. 2011 - 10:06

Of een van consequentie, als je staat te kamperen op het plein dan ben je niet beschikbaar voor de arbeidsmarkt. Of ze moeten zo slim zijn om te zeggen dat ze in de plantsoenendienst zitten... ;)

bobbie2
bobbie219 nov. 2011 - 10:06

"Daarmee laadt deze partij op zijn minst de verdenking van machtsspelletjes of rancune-politiek op zich. " Dat gevoel bekroop mij ook. Vooral dat laatste. De VVD wil de kritiek op het eigen disfunctioneren de mond snoeren met dit soort dreigementen. Dit laat de ware aard van de VVD zien die in wezen dezelfde is als die van de PVV: straatvechters.

JoopSchouten
JoopSchouten19 nov. 2011 - 10:06

Wat is dit nu weer voor een VVD klotestreek ? Wel neoliberalisme door de strot prakken en ondertussen criticasters gaan pesten ? Idioten. Ik zou VVD-ers allemaal de grens over willen gooien. Ik heb mijn buik vol van die aso's. Kwantumkop kan wel mee. Die fascist heeft hier ook niets te zoeken. Ga maar naar de VS. Opzouten hier.

2 Reacties
neutralist
neutralist19 nov. 2011 - 10:06

Toch heeft de VVD een punt, wie in de kou kan zitten kan ook werken. Hup luie donders jullie tenten uit. Tegen het geld protesteren terwijl je het zelf van de staat als uitkering aanneemt. Er zit iets tegenstrijdigs in.

juliusvold
juliusvold19 nov. 2011 - 10:06

De VVD heeft groot gelijk. Het neo-liberalisme heeft Nederland ongelooflijk veel welvaart gebracht en daar mag jij, Joop, het neo-liberalisme dankbaar voor zijn!

rgeurtsen
rgeurtsen19 nov. 2011 - 10:06

Haha wat laten de liberalen zich weer kennen. Armen en degenen die, om wat voor reden dan ook, fundamentele bezwaren hebben tegen de door de liberale aanbevolen en geidealiseerde inrichting van de maatschappij, en die bezwaren luid en duidelijk laten blijken moeten worden aangepakt. Heren en dames liberalen... er zijn al regels voor dit soort zaken... u maakt zich belachelijk.

2 Reacties
Rechterhand
Rechterhand19 nov. 2011 - 10:06

degene die er bezwaar tegen hebben kunnen wat mij betreft een enkeltje naar cuba of noord-korea krijgen. Als dat het ideaalbeeld van een samenleving is.

JanJansen17
JanJansen1719 nov. 2011 - 10:06

" Heren en dames liberalen... er zijn al regels voor dit soort zaken... u maakt zich belachelijk "" Precies,................ en zoals Mostafa ook schrijft, tegen de demonstranten van de Arabische Lente werd hetzelfde gezegd. Gewoon in discredit brengen met onbenullige opmerkingen die nergens op slaan. Er zijn altijd wel mensen die denken er de waarheid in te zien; omdat ze de wetten en de regels niet kennen!!! Het is pure manipulatie en menigeen trapt erin....

Florian2
Florian219 nov. 2011 - 10:06

Prima plan: waarom zouden we wildkampeerders subsidiëren? :-) In tegenstelling tot wat hieronder word geschreven doen de Occupyers.... n i e t s :-)

2 Reacties
Jonas DeRidder
Jonas DeRidder19 nov. 2011 - 10:06

Ach, hoe prettig zo'n forum. Vooral voor de niet weters. Makkelijk scoren met vooroordelen. Zover ik weet zijn er heel veel mensen heel erg druk bezig met occupy. En dat zijn niet alleen de uitkering ontvangers. Maar ook studenten die overdag heel hard moeten werken om hun schuld te kunnen aflossen. En mensen die normaal betaald werk hebben en die het niet meer redden met hun hypotheek. En die doen occupy er in hun vrije tijd bij. Dat is niet weing.

JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

U wel dan?

Zjenny
Zjenny19 nov. 2011 - 10:06

http://upwithchrishayes.msnbc.msn.com/_news/2011/11/19/8896362-exclusive-lobbying-firms-memo-spells-out-plan-to-undermine-occupy-wall-street Link spreekt voor zichzelf.

1 Reactie
JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

Maar ze onderschatten dus de macht van het internet. Deze pogingen (hoe perfide ze ook mogen zijn) zijn nu al tot mislukken gedoemd. Ze zijn bij deze immers bekend en kunnen alleen een averechts effect hebben. Het net sluit zich langzaam rond het neoliberalisme.

JoWe62
JoWe6219 nov. 2011 - 10:06

Het wordt tijd dat deze nietsnutten de handen eens uit de mouwen steken en zich dienbaar maken voor dit land. Een beetje vrij kamperen op kosten van het rijk, het moet niet gekker worden in dit land. Dan kunnen sommigen hieronder wel zeggen dat zij zich ergeren aan de VVD en dat alle VVD'ers maar het land uitgeflikkerd moeten worden. Al dat gratis geld dat die nietsnutten krijgen komt van mensen zoals van de VVD, niet van roeptoeters zoals zij die dit zeggen.

2 Reacties
Zjenny
Zjenny19 nov. 2011 - 10:06

De aloude framing van de machthebber die meent de geschiedenis te kunnen schrijven. Helaas ben je 1 van de 99% en zou je deze Occupy mensen moeten steunen.

JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

Al dat gratis geld dat die nietsnutten krijgen komt van mensen zoals van de VVD, niet van roeptoeters zoals zij die dit zeggen. Vlieg toch een eind op. Alsof VVDers de enigen zijn die geld in het laadje zouden brengen. De arrogantie ten top.

[verwijderd]
[verwijderd]19 nov. 2011 - 10:06

VVD is bang dat het elitekapitalisme wordt afgeschaft. Gebeurt toch wel, vraag is alleen wanneer.

1 Reactie
JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

Het zou wel eens 5 voor 12 kunnen zijn. Het neoliberalisme wordt alleen nog gedragen door een groep notoir asocialen en hun geestelijk minder bedeelde slippendragers. Die groep is nog redelijk groot, zal dat ook blijven (genetische component) maar raakt wel steeds meer geisoleerd. Geen normaal mens accepteert dit ultrakapitalistische gezooi nog.

ZwareVanNelle
ZwareVanNelle19 nov. 2011 - 10:06

Wat is het weer makkelijk vanaf de zijlijn te schreeuwen naar de VVD. Occupy is tegen het kapitalisme, claimt de rechten van Jan en Alleman te verdedigen maar vergeet dat een deel van de bevolking niets op heeft met Occupy. Als je tegen alles aan loopt te schoppen en tegen de overheid bent (die je in je uitkering voorziet nota bene) dan moet je niet raar opkijken als diezelfde overheid eens zegt: "Volgens jullie is het huidige kabinet fout, jullie vinden het kapitalisme slecht en de overheid is kwaadaardig. Neem het ons dan niet kwalijk als het belastinggeld dat opgehoest is door burgers en ondernemers niet meer naar jullie gaat in de vorm van uitkeringen." Gezonde redenering lijkt me.

3 Reacties
frankie50
frankie5019 nov. 2011 - 10:06

Beste L C, Is er volgens u nou niks aan de hand dan, moeten die zelfde burgers dan maar accepteren dat hun belastingcentjes worden gebruikt voor het redden van banken waar de top ongegeneerd en schaamteloos hun zakken hebben lopen vullen, daar moeten wel die belastingopbrengsten voor aangewend worden?

Andreyman
Andreyman19 nov. 2011 - 10:06

In principe klopt het best wat je zegt en alle overdreven verontwaardigde reacties hier vind ik een beetje makkelijk. Een belangrijker punt echter dat overigen al eerder is gemaakt ^^ hierboven is dat het niet uitmaakt waar de 'occupyer' zich bevindt, als hij zich immers niet aan zijn sollicitatieplicht houdt is hij zijn uitkering sowieso kwijt. Een iets overdreven maar wel in lijn van dezelfde VVD-redenering zou kunnen zijn dat iedereen die lid is van Natuurmonumenten, WNF etc. extra belasting gaat betalen/gekort wordt op huur- of zorg toeslag omdat deze organisaties tegen het huidige overheidsbeleid protesteren.

maclofty
maclofty19 nov. 2011 - 10:06

Zou je over je uitkering ook geen belasting betalen?? Ik dacht het wel, maar dat was je even vergeten, geeft niets hoor je moet ook zoveel leren. Je hoeft maar 1 zin te onthouden: iedere Nederlander is belastingplichtig. makkelijk nietwaar. Ik zal het nog duidelijker voor je maken, iedereen die in Nederland een inkomen heeft betaald dus belasting. We laten natuurlijk vermogens even buiten beschouwing. ;-((

Artois
Artois19 nov. 2011 - 10:06

VVD gebruikt regeltjes om vrijheid van meningsuiting van andersdenkenden te beperken. De PVV wil daarvoor een ander middel, de perspolitie. Als heeft de VVDert nog zo'n mooie liberale ring, het blijft een sociaal en democratisch gemankeerd ding.

1 Reactie
TheRealHandyman
TheRealHandyman19 nov. 2011 - 10:06

Wat een onzin. de demonstratie wordt niet verboden, maar als ik zou demonstreren heb ik ook al die tijd geen inkomen. Waarom zou iemand die niet werkt wel voordelen hebben tegenover iemand die wel werkt?

[verwijderd]
[verwijderd]19 nov. 2011 - 10:06

de VVD is als een kind dat na een schandaad niet doorheeft dat de grote mond misstaat. de bedoeling is overigens niet om echt de uitkeringen stop te zetten, de bedoeling is om occupy als 'lui' weg te zetten, terwijl iedereen weet dat de grootste parasieten het liefst VVD stemmen.

2 Reacties
PietMonster
PietMonster19 nov. 2011 - 10:06

de occupiers zijn als pubers die alles wat pappa en mamma doen zo verkeerd vinden, maar wel heftig verontwaardigd zijn als s'avonds het warm eten niet verzorgd is en er geen zakgeld wordt uitgekeerd.

TheRealHandyman
TheRealHandyman19 nov. 2011 - 10:06

Ah dus nu wordt werkend vol als parasiet weggezet, moet niet gekker worden.

Yggdrasil
Yggdrasil19 nov. 2011 - 10:06

Wanneer ik op een doodgewone doordeweekse dag, wat een werkdag zou behoren te zijn, door een winkelcentrum van welke middelgrote stad in Nederland loop dan valt het mij op dat ik veel twintigers, dertigers, veertigers en vijftigers rond zie lopen. Misschien dat de nieuwe afdeling van de politie waar de VVD nogal een voorstander van is, de zogeheten Job-Cops, ook die mensen eens kan controleren of er tussen het winkelend publiek geen uitkeringstrekkers lopen die eigenlijk beschikbaar dienen te zijn voor arbeid. Het zou trouwens sowieso verboden moeten zijn dat op doordeweekse werkdagen, uitkeringsgerechtigden zich buitenshuis bevinden.

1 Reactie
JoWe62
JoWe6219 nov. 2011 - 10:06

Ik ben het zelden zo met je eens geweest.

tabby2
tabby219 nov. 2011 - 10:06

De onderbuik van VVD loopt over. Van de partij die de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft staan moeten de uitkeringen van occupyers eraan omdat kritiek op de echte graaiers niet langer gewenst is. We zijn een triest landje geworden.

1 Reactie
lancelot2
lancelot219 nov. 2011 - 10:06

Hallo daar, hoe zit het met Lodewijk de Waal ING bank, die riep de lonen moeten met 13% omhoog! En dat was alleen voor de top bedoeld incl. de Waal zelf. Waar kennen we de Waal nog van............................. Heb het: PVDA en FNV. Die is ook 180 graden gedraaid, net als Wim Kok. OEPS!

meijerlahn
meijerlahn19 nov. 2011 - 10:06

Na 2 1/2 jaar werkloosheid zonder uitzicht op ander werk, omdat de werkgevers niet zitten te wachten op iemand die 36 jaar specifiek werk heeft verricht en opnieuw zou moet omscholen, heb ik al 2 1/2 jaar gratis geld ontvangen. Behoor ik nu ook tot dat werkschuw tuig? De harteloosheid en onwetendheid van VVD-ers op deze site is stuitend.

2 Reacties
boeie
boeie19 nov. 2011 - 10:06

niets aan de hand, zolang u maar beschikbaar bent voor werk. Ik neem aan dat u er alles aan heeft gedaan om werk te vinden en niet 5 maanden bent gaan camperen...

TheRealHandyman
TheRealHandyman19 nov. 2011 - 10:06

Of deze VVDers hebben hetzelfde meegemaakt en hebben wel voor omscholing gezorgd of zelf werk gecreeerd i.p.v. 2 1/2 jaar wachten dat er iets langs komt.

JacquelineXXX
JacquelineXXX19 nov. 2011 - 10:06

De handel en wandel van dhr van Dalen Ook bestaat er binnen homobeweging onvrede over de financiële toestand waarin het COC onder leiding van Van Dalen is terechtgekomen. Maandenlang bekleedde Van Dalen een dubbelfunctie: enerzijds voorzitter en anderzijds interim-manager, een functie waarvoor hij zich liet betalen. De boeken laten daarvoor een kostenpost zien van 130.000 euro. De toenmalige partner van Van Dalen declareerde bovendien 250.000 euro voor pr, advocacy en lobbywerk. Als voorbereiding op algemene ledenvergadering in juni mochten penningmeesters van de afzonderlijke verenigingen van het COC alvast onder strikte geheimhouding een blik werpen in de boeken, die al twee jaar geen goedkeuring konden krijgen van de accountant. „Drie verschillende accountants wilden er hun handen niet aan branden.” Nog verontruster zijn critici over het feit dat 800.000 euro die COC als projectsubsidie van de overheid kreeg al niet meer in kas zitten..

2 Reacties
SuziQ
SuziQ19 nov. 2011 - 10:06

Nu vraag ik me af waar die 800.000 EURO is gebleven ?

JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

Voeg deze ook maar toe aan het "dossier" Frank van D. Vers van de internetpagina van AT5 geplukt. Frank van Dalen betrapt op leugens VVD-gemeenteraadslid Frank van Dalen zou geen illegaal hotel runnen, maar is ondertussen al op verschillende leugens betrapt. Van Dalen zou een pand bezitten aan de Prins Hendrikkade, waar al jaren zonder vergunning een hotel wordt geëxploiteerd. Het raadslid zei vervolgens dat het niet ging om een hotel, maar om shortstay appartementen. Bovendien was hij slechts eigenaar van het pand en had hij niets met de exploitatie te maken. Ook de brandveiligheid zou niet in orde zijn, maar ook dit sprak Van Dalen tegen. De VVD-fractie liet eerder deze week weten achter het raadslid te staan. Maar Het Parool meldt vandaag dat Van Dalen de (afgewezen) hotelvergunning zelf heeft aangevraagd en al jaren procedures voert over die aanvraag. Het raadslid is dus ook exploitant van het pand. Ook is er geen sprake van zogenaamde shortstay appartementen, omdat de praktijk uitwijst dat de appartementen ook voor een paar dagen geboekt kunnen worden. Over de brandvergunning heeft Van Dalen ook gelogen. Deze week heeft stadsdeel Centrum een brief gestuurd dat de veiligheid van de gasten in het hotel 'onvoldoende gewaarborgd' is en dat het gevaar in het complex 'onaanvaardbaar groot' is. Het hotel zal binnen een week gesloten worden, tenzij Van Dalen op zeer korte termijn een groot aantal voorzieningen treft.

[verwijderd]
[verwijderd]19 nov. 2011 - 10:06

Bij het aanzien van deze PVVD 'ers ga je jezelf toch afvragen uit welke oersoep deze mensen ontsproten zijn. Een rochel?

1 Reactie
ElChe
ElChe19 nov. 2011 - 10:06

"oersoep" Het is meer een slap, zwaar verdund, aftreksel.

JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

Profiteurs, frauders, oplichters en machtsmisbruikers. De lijst van VVDers op hogere posten op wie een of meerdere begrippen uit dit lijstje van toepassing is wordt steeds langer: Jos van Rey Loek Hermans Anne-Wil Duthler Frank van Dalen Wilma Verver Nurten Albayrak Ton Hooijmaijers Nelie Kroes (contacten met Jan-Dirk Paarlberg). Corrupte bende!

3 Reacties
boeie
boeie19 nov. 2011 - 10:06

dus als de een fout is, dan mag de ander dat ook?

SuziQ
SuziQ19 nov. 2011 - 10:06

Als die er niet is, mag er wat mij betreft een wet komen ter transparantie, dat ambtbekleders standaard jaarlijks worden gescreend op hun inkomsten. Ongeacht welk partij. Maar dat is natuurlijk ijdele hoop. Voor elitaire mensen op hoge posten, zijn er bijzondere uitzonderingen. Het volk dient ook netjes opgave van inkomsten en/of neveninkomsten op te geven, bij een uitkering van de overheid zoals, bijstand, WW, of WIA. Dus de inkomsten van ambtbekleders, dienen tot op de cent transparant te zijn.

politiekistuig
politiekistuig19 nov. 2011 - 10:06

wim kok.evelien herfkens,femke"precies 12,6 jaar in de kamer ,zodat ik tot 65 recht heb op 70% van laatst genoten salaris"halsema,tara singh varma,sp' er krista van velzen,lekker op kosten van belastingbetaler in het buitenland te fietsen het komt bij alle partijen voor wie appelen vaart........,politici zitten er voor hun zelf ,er zijn gerust uitzonderingen te noemen maar merendeel is voornamelijk met eigen portemonee bezig.

hannogroen
hannogroen19 nov. 2011 - 10:06

De VVD heeft blijkbaar geen zinniger verweer tegen de occupy beweging dan dit soort PVV achtige prietpraat.

1 Reactie
boeie
boeie19 nov. 2011 - 10:06

Heb je ook een inhoudelijk argument waarom dit idee niet goed is? Of vind je dat demonstreren tegen iets onduidelijks betaald werk zou moeten zijn?

Jerry3
Jerry319 nov. 2011 - 10:06

Zolang ze een voldoende opgeladen mobiel bij zich hebben zijn ze toch beschikbaar? De acties vinden plaats in de stadscentra, dus CWI is om de hoek voor een korte uitstap tijdens de protesten. Voor een uitkering moet je toch al aantoonbaar solliciteren? Als aan die verplichting voldaan wordt is er geen enkele reden om te controleren of uitkeringsgerechtigden al dan niet deel nemen aan de occupy protesten.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger19 nov. 2011 - 10:06

De occupiers maken nu gebruik van een soort wachtgeld regeling ipv uitkering. Als VVD'er je druk maken over een paar stadsnomaden... ...1000 miljard, stelletje VVD idioten

[verwijderd]
[verwijderd]19 nov. 2011 - 10:06

Demonstreren is geen kamperen. Demonstreren is een wettelijk recht. Ook als je demonstreert kan je beschikbaar zijn voor werk. ALS er werk is, en dat is er niet. De werkeloosheid is dit jaar alweer gestegen en zal het volgend jaar nog veel verder en harder stijgen. Dat VVD-ers over het algemeen zelf op hun luie reet zitten en dan denken dat dat voor anderen ook opgaat, is nog geen reden om dan maar ongecontroleerd en feitenvrij te generaliseren. Als er voldoende banen waren, minder corruptie en zelfverrijking door het rijke uitschot der aarde waaronder die VVD/gedrochten, zouden deze mensen niet hoeven protesteren. Doe wat aan de tweedeling, de armoe, de bonussen, de kapitalistische bedriegers, de rechtse zakkenvullers, de arrogantie van PVVD-ers en zorg dat er voldoende en voldoende betaald werk is en probleem opgelost. Maar nu loopt de VVD zwakteboden uit te delen en zielig te doen. De stumperds. Ook weer op deze draad zie je het verschil tussen links en menselijk en rechts en onwenselijk, weer levensgroot naar voren komen. Is er al eens studie verricht naar het verschil in denken tussen links en rechts? Lijkt me zeer de moeite waard om daar op af te studeren.

1 Reactie
Waterbeer
Waterbeer19 nov. 2011 - 10:06

Naar het schijnt hebben rechtse mensen een groter 'angstcentrum' http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/8228192/Political-views-hard-wired-into-your-brain.html

M1artinb
M1artinb19 nov. 2011 - 10:06

Wat een onzin nu weer van de vvd. Laten ze blij zijn dar er nog mensen opkomen voor de gemeenschap, ook al ben je het niet eens met die ideeën. Een voordeel nog voor de vvd is dat ze deze mensen niet meer hoeven te checken of ze niet in het zwart een grote villa aan het opknappen zijn. Als dit doorgaat hoop ik op een nieuw wetsvoorstel dat mensen die zulke domme voorstellen indienen tijdelijk hun riante salaris moeten inleveren. Tot ze weer afkomen met iets zinnigs voor de samenleving.

1 Reactie
Monique Sparla
Monique Sparla19 nov. 2011 - 10:06

laten we het nog markanter stellen ze reflecteren wel...op dit moment onder het genot van een treetje bier .... De leden van de JOVD zijn nu met Sweder van Wijnbergen aan het navel staren over de vraag: 'Crises: horen erbij of systeemfout'. #JOVD #herfstuniversiteit Alleen al het feit dat men overweegt of het idee heeft dat de economische crisis een weeffoutje van het systeem is. En het erbij haalt geeft aan dat men toch redelijk ver van de werkelijkheid vandaan staat. De menselijke maat komt blijkbaar op geen enkele wijze in hun systeem voor. Vandaar mijn voorstel dat de JOVD dames en heren eens een maand of 3 voor de voedselbank gaan werken. En dan eens hoe men dan over het weeffoutje kan discussiëren.

Coropa
Coropa19 nov. 2011 - 10:06

VVD betekent toch: Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Maar welke vrijheid en democratie bedoelen ze eigenlijk?

2 Reacties
sociaaltje
sociaaltje19 nov. 2011 - 10:06

Democratie.......lol Bij de VVD......werkelijk? Heb je hier voorbeeldjes van?

eeweew
eeweew19 nov. 2011 - 10:06

Die voor mensen die het met ze eens zijn.

[verwijderd]
[verwijderd]19 nov. 2011 - 10:06

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten19 nov. 2011 - 10:06

Dan moet het omgekeerd ook kunnen. Toch ?

harryo2
harryo219 nov. 2011 - 10:06

Emotie beste vrind. - blijdschap = leed - nood - toorn - verwondering - weerzin heel menselijk en niet voor rede vatbaar.

1 Reactie
harryo2
harryo219 nov. 2011 - 10:06

Dit was een reactie op Daniël Willemsen, za 19 november 2011 20:05 in reactie op Fatima Bloodhooft

opmerker
opmerker19 nov. 2011 - 10:06

Onze bankvrienden van de VVD blijken er ook niets van te begrijpen. Dat gewone mensen niet snappen hoe ze precies bestolen worden is te begrijpen, maar dat er ook simpele VVDers zijn die er net zo min weet van hebben, doet mij deugd. Binnen een jaar zullen ze zelf ondervinden waarom er occupiers zijn.

1 Reactie
JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

Binnen een jaar zullen ze zelf ondervinden waarom er occupiers zijn. Daar ziet het inderdaad naar uit.

[verwijderd]
[verwijderd]19 nov. 2011 - 10:06

Ik verwacht overigens van de oppositie een motie van wantrouwen m.b.t. deze Nederland onwaardige regering! Of een bindend referendum... Nieuwe verkiezingen....Ja/Nee

1 Reactie
Alila
Alila19 nov. 2011 - 10:06

"Of een bindend referendum..." Verdiep je eerst eens in de grondwet voor je met dergelijke verwachtingen komt. Overigens zou je wat de uitslag van een dergelijk referendum betreft wel een bedrogen zou kunnen uitkomen. Be careful what you wish for.

Marsman2
Marsman219 nov. 2011 - 10:06

Nou, afgaande op dat bizarre en absurde onderbuikproefballonnetje van de (Haagse) VVD en de lichtelijk hysterische reacties en steunbetuigingen daarop van de rechts angehauchte reageerders hier (de Lichti's, de Duivels, de d'Holbachen, de Kortekazen, de Willemsen, de Drammers en de Duidelijk Rechtsen, of hoe ze allemaal ook mogen heten) heeft de Occupy-beweging goed raak geschoten! Rechtsgraaiend Nederland voelt zich kennelijk bedreigt. Als je dan geen argumenten meer kunt bedenken om je te verantwoorden of verdedigen, dan kom je met zulke raaskalplannen die een krankzinnige nog niet zou verzinnen... en waarmee je je opponenten en passant over één kam scheert, verdacht maakt en in een kwaad daglicht stelt. Het laat mooi zien wat voor vlees we in de VVD-kuip hebben. Katten in het nauw maken rare sprongen. De aanval is dan altijd de beste verdediging. Je moet ook wat als je partij de laatste tijd wel erg onder vuur ligt na de ene na de andere onthulling over liegende, frauderende en zakkenvullende partijgenoten, bestuurders en pseudo-ondernemers - over de wérkelijk gratis geld graaiende medemens gesproken! Kunnen ze zichzelf 's ochtends niet meer in de spiegel kijken? Zou het geweten soms opspelen? Zouden ze last hebben van het knagende besef dat ze aan de verkeerde kant staan en dat hun ideologie zijn langste tijd heeft gehad.... dat de wal de neo-liberale Titanic aan het keren is? Dit plan zou zo uit een sketch van Monty Python kunnen komen. Of uit een kort verhaal van Kafka. De argumenten die gevoerd worden waarom het plan een valide idee zou zijn, slaan de plank zo mis dat ze de moeite van het typen om ze hier (alwéér) te weerleggen niet waard zijn. De VVD laat zich met deze actie wel heel erg van de kleinzielige en benepen kruidenierskant kennen...

1 Reactie
ElChe
ElChe19 nov. 2011 - 10:06

Juist. Goed weergegeven!

[verwijderd]
[verwijderd]19 nov. 2011 - 10:06

http://therealnews.com/t2/component/seyret/?task=videodirectlink&id=11417

1 Reactie
Zjenny
Zjenny19 nov. 2011 - 10:06

De Gemeenteraad van Seattle heeft zijn bankrekening weg gehaald bij de grote Banc of America en is met hun hele budget naar de plaatselijke Credit Union gegaan. Dat zouden meer overheidsinstellingen moeten doen, ook in Nederland.

Gelijkhebber
Gelijkhebber19 nov. 2011 - 10:06

Nou weten we het wel met de Occupy-beweging. Het protest is duidelijk, maar nu de volgende fase. Wat dacht je van het socialisme. Cuba, de DDR, Sovjet-Unie en China. Pracht voorbeelden.

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen19 nov. 2011 - 10:06

Nou gezien de reactie van de VVD gaan we meer richting dat rijtje rechtse dictaturen.... ;>)

keck66
keck6619 nov. 2011 - 10:06

Angstige symboolpolitiek. Dat we de VVD niet horen als het gaat om de ideeën van Occupy, is niet verwonderlijk. De SP zou zich wel wat meer mogen laten gelden op dit punt.

2 Reacties
juliusvold
juliusvold19 nov. 2011 - 10:06

Ze hebben nauwelijks ideeen, daarom wordt het ook niets.

Cinema2
Cinema219 nov. 2011 - 10:06

Beste Kees, Occupy is al in het bezit genomen door "links" Nederland.... De overeenkomsten waren er zeg ik als (maatschappelijk) ondernemer/ rechts balletje, als u dit wenst.. Nu niet meer!

JoWe62
JoWe6219 nov. 2011 - 10:06

"STOP HEBZUCHT" staat op de foto. Waarom is dat zo typerend voor velen van deze demonstranten die van een uitkering leven en het verdommen te werken voor hun geld. Als je gratis geld wil, zonder er ook maar iets voor terug te willen doen, ben je niet alleen hebzuchtig maar ook buitengewoon egoïstisch. Typerend voor deze mensen die vrij kamperen op de zak van de gemeenschap.

3 Reacties
Zjenny
Zjenny19 nov. 2011 - 10:06

Intussen is het helemaal en effectief al gelukt om de politieke agenda te beheersen. Occupy de Agenda!

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen19 nov. 2011 - 10:06

Uw reactie is weer een staaltje van fact-free politics.... U weet wel.... waar feiten er niet meer toe doen, maar onvrede, haat, afgunst, onkunde en desinteresse het voor het zeggen hebben (onderbuik). Er is niet aangetoond dat het allemaal werklozen zijn en als er werklozen bij zijn is niet aangetoond dat ze zich niet houden aan de geldende regels. De VVD heeft een andere reden om dit te roepen! Bent u vóór hebzucht dan? Wat is daar tegen om er tegen te protesteren? En verder.... als er al uitkeringsgerechtigden tussen de demonstranten zitten..... waarom mogen die niet protesteren? Als ze zich houden aan de sollicitatieplicht is er toch niets aan de hand? En waar staat in de WWB en WW dat je niet een sollicitatiebrief mag sturen vanuit een tentje op het Malieveld? Waar staat dat je persé thuis moet zijn, als je werkloos bent? Pas als deze vragen zijn beantwoord is een zinvolle discussie mogelijk, anders is het vooral naar beneden trappen, naar de mensen die zich niet kunnen verdedigen en de pech hebben om baanloos te zijn. En kom niet aan met dat er werk genoeg is, want dat is simpel te vergelijken. Verder kan ik deze aflevering van de Rekenkamer aanbevelen: http://derekenkamer.kro.nl/seizoenen/2011-2/afleveringen/07-10-2011 Kortom.... Het is aantasting van burgerrechten als je niet meer vrij kunt gaan en staan als je in een uitkeringssituatie zit. Het wordt een beetje een gek land als de overheid ook nog gaat voorschrijven waar je verblijft als werkzoekende. Hoewel...het is al beetje een gek land aan het worden. Tenslotte: Die duizenden ontslagen bij ING....om de winst van de aandeelhouders te vergroten is natuurlijk de schuld van die hardwerkende Nederlanders bij die bank. Het is dan toch raar dat ze daarna en inkomensverlies hebben ook nog eens van hu recht tot demonstreren wordt ontzegd.

ElChe
ElChe19 nov. 2011 - 10:06

Jouw reactie doet mij denken aan de reactie van "burgers" in de jaren zestig en zeventig. De oogkleppen blijven op.

hetgroteplaatje2500
hetgroteplaatje250019 nov. 2011 - 10:06

Het is schandalig en verbijsterend dat er door VVD-ers geopperd wordt om demonstranten hun (mogelijke) uitkering af te nemen. Onvoorstelbaar in een democratisch land. Als onze politiek leider Rutte hier geen afstand van neemt zal de VVD dat gaan bekopen bij de volgende verkiezingen. Ik moet bekennen dat ik het Malieveld en het Damrak niet bezocht heb maar alleen de beelden en interviews van powned heb gezien; powned gaat nogal s selectief te werk. Maar de Occupy betogers die ik heb gezien en gehoord zijn wel een stelletje malloten waar ik niet mee geassocieerd zou willen worden. Met het onderwerp echter wel.

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen19 nov. 2011 - 10:06

Als je nu en dan eens naar Radio 1 luistert hoor je dat er ondernemers en zeer hoog opgeleide mensen aan het roer staan, die perfect aangeven waarom ze zich verzetten tegen het "graai-kapitalisme"

JoopSchouten
JoopSchouten19 nov. 2011 - 10:06

'Zorg dat je een baan krijgt, nadat je een bad hebt genomen', zei Newt Gingrich. Met andere woorden; er zijn banen en ik vind jullie onverzorgd. Een leugen en een belediging in één. Typische GOP-methodes die de VVD ook gebruikt. Allemaal Creeps. Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/4004/Verkiezingen-in-de-Verenigde-Staten/article/detail/3042797/2011/11/20/Republikeinen-halen-uit-naar-Occupy-Ga-je-wassen-en-zoek-een-baan.dhtml

1 Reactie
frankie50
frankie5019 nov. 2011 - 10:06

Beste Joop, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid H. Kamp van de VVD, zegt dat je mensen moet gaan korten op hun uitkering bij een verslaving, dus iedereen met drugs-eet-rook-gok of sexverslaving moet volgens hem gekort gaan worden. De regeringspartijen VVD, CDA en gedoogpartner PVV hebben al afgesproken dat uitkeringsgerechtigden ook gekort gaan worden als zij niet volgens de hun geldende regels het juiste gedrag of kledingvoorschrift volgt. Dus een hele blauwe met drie letters of één met de afbeelding van Jezus Christus of desnoods een horizontale wit en grijs gestreepte pyjama mag wel, maar een fel rode of één met de afbeelding van Che Guevara en die met een grote roos mag niet want dan wordt je gekort. Als uit je gedrag blijkt dat je bankiers graaiende ratten vindt en zegt dat niet alle Islamieten terroristen zijn en je enige sympathie kunt opbrengen voor betogers van de Occupy beweging dan is dat een reden om te gaan korten op iemands uitkering. Maar zeg je nou als slachtoffer en werkzoekende dat de rest van de werkeloze werkschuw en lui zijn dan korten zij je niet op je uitkering. http://www.vkbanen.nl/banen/artikel/Werkloze-moet-voor-baan-verhuizen/823918.html

JanB2
JanB219 nov. 2011 - 10:06

Even iets anders. Bij Buitenhof is aandacht besteed aan het bewuste filmpje met Dion Graus. Daar blijkt inderdaad zo selectief in te zijn geknipt dat er een verkeerd beeld ontstaat. De NOS heeft ook het volledige verhoor beschikbaar: http://nos.nl/video/312627-graus-verhoort-schmittmann-van-abn.html en dan blijken zaken toch iets anders te zijn. Het gewraakte stukje over het ABN-Amro deel van Fortis begint bij 12:30. Ik ben op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de NOS in dit verband. Ik ben geen voorstander van de PVV (en dan druk ik me nog zacht uit) en walg van Bruin-1 maar dit soort desinformatie kunnen we missen als kiespijn. Het publieke debat heeft behoefte aan juiste informatie en feiten en het kan in dit verband niet zo zijn dat de NOS een linkse tegenhanger van de Telegraaf wordt.

1 Reactie
Zjenny
Zjenny19 nov. 2011 - 10:06

Je hebt gelijk dat er wat arbitrair geknipt is in Graus zijn vragen maar ik zat te luisteren en dacht..man o man....is ie nu echt zo stom?? Het knip/plak stukje maakt dat wel duidelijk. Dat ie zo stom bezig.