Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD-fossielen willen dat Yeşilgöz toch ultrarechts kabinet vormt met de PVV

  •  
26-11-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4967 keer bekeken
  •  
hoogervorst

Halbe Zijlstra, bekend van zijn leugens over de datsja van Poetin, en Hans Hoogervorst, bekend van het kotsgebaar in vak K, roepen VVD-leider Dilan Yeşilgöz in het partijblad De T. op om toch vooral met Geert Wilders te gaan regeren. De twee denken dat het gedoogsteun-aanbod van Yeşilgöz een te groot obstakel is voor de vorming van wat zij abusievelijk een centrumrechts kabinet noemen.

Nieuwe verkiezingen en nog meer tijdsverlies worden dan vrijwel onvermijdelijk en nog meer kiezers zullen zich van de politiek afkeren. Het is nu al duidelijk bij wie de zwarte piet dan komt te liggen, namelijk bij de VVD. De VVD wacht dan hetzelfde lot als het gedecimeerde CDA.

Zijlstra en Hoogervorst verwijzen naar de formatie in 2002, toen de VVD kort na de verkiezingen ook geen zin had in kabinetsdeelname. “Net als nu had de VVD zwaar verloren en, net als nu wilden wij om die reden aanvankelijk niet meedoen. We hebben onze blokkade al na één week opgegeven. Nederland was getraumatiseerd door de moord op Fortuyn. Het was duidelijk dat zijn partij, de LPF, moest gaan regeren, zodat de mensen zich gehoord voelden. Het was ook duidelijk dat de steady hand van de VVD nodig was om te zorgen dat er geen ongelukken zouden gebeuren.

De twee VVD’ers zijn ondanks het dramatische verlies hun gevoel voor humor niet verloren, zo blijkt uit de zin: “Ook de talrijke Nederlanders die bang zijn voor Wilders kunnen zich geruster voelen door kabinetsdeelname van een partij die zich in het minderhedendebat altijd correct heeft opgesteld.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.