Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD'ers oneens over eurocrisis

  •  
13-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
weisglas_300.jpg
Weisglas tegen gulden-discussie ... Van Balen tegen neuro 
VVD-prominent Frans Weisglas keerde zich in Buitenhof tegen de heimwee-discussie die gedoogpartner PVV is gestart over terugkeer naar de gulden. Volgens Weisglas schaadt dat debat onder meer het internationale imago van Nederland.
Volgens Weisglas is het ook zaak dat er binnen de VVD een aantal taboes geslecht worden. Zo moet er in de partij nagedacht worden over het op termijn afschaffen van de hypotheekrenteaftrek. NRC Handelsblad :
Als dergelijke taboes verdwijnen, hoeft het kabinet volgens Weisglas niet meer na te denken over verdere bezuinigingen. “Als ik mijn gezond verstand volg, lijken structurele hervormingen mij beter dan nieuwe bezuinigingen. Daarin ga ik met de oppositie mee.”
Hans van Baalen, VVD-vertegenwoordiger in het Europarlement, uitte zondagochtend in een talkshow van Telegraaf-omroep WNL kritiek op de plannen van partijgenoot Patrick van Schie, directeur van het wetenschappelijk bureau, om de ‘neuro’ te voeren, een Noordwest-Europese variant op de euro. NRC Handelsblad :
Het voorstel voor de neuro komt volgens hem neer op de oude situatie met de gulden. “Die was gekoppeld aan de Duitse mark.” Volgens Van Baalen is de export naar het zuiden door de invoering van de euro flink gegroeid. Die export zou voor een groot deel wegvallen als de neuro wordt ingevoerd.
Ondertussen peilde Maurice de Hond dat een derde van zijn panelleden de gulden terug wil hebben. Onder PVV-kiezers loopt dat aantal op tot 72 procent.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.