Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

VVD'ers biechten schikking op bij fractievoozitter

  •  
01-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
StefBlok_300.jpg
Stef Blok wist al van de misstappen en onderneemt geen actie tegen VVD'ers Ziengs en Huizing
Twee VDD-Kamerleden pleegden ooit een strafbaar feit, maar kwamen er van af met een schikking. Tegen Kamerlid Erik Ziengs is enkele jaren geleden aangifte gedaan voor mishandeling omdat hij zijn buurman van zijn motor had getrokken. VVD’er Matthijs Huizing kreeg een hoge boete voor rijden onder invloed.
Omdat de Kamerleden er van af zijn gekomen met een schikking, kwamen de feiten niet aan de licht bij het onderzoek van RTL waar bij zeven Kamerleden een strafblad werd ontdekt. Toch biechtten Ziengs en Huizing hun misstappen op bij VVD fractievoorzitter Stef Blok.
Blok noemt de misstappen ‘ernstige feiten’, maar zegt dat hij al op de hoogte was van de gebeurtenissen. De VVD’ers blijven in hun functie als Kamerlid.
cc-foto: Roel1943

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

contra
contra1 dec. 2010 - 10:59

Dit kan toch niet waar zijn? Een heuse schikking getroffen? Belachelijk! Opheffen die VVD!

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos1 dec. 2010 - 10:59

Wel veel korte lontjes en alcohol bij rechts.

Tippex
Tippex1 dec. 2010 - 10:59

Voorgoed "ongeschikt"!!

Bouwman2
Bouwman21 dec. 2010 - 10:59

Hoe zo, strenger & langer straffen, lik op stuk beleid? De VVD is mild voor zichzelf, onbarmhartig voor anderen, dus volkomen ongeloofwaardig.

heggenland
heggenland1 dec. 2010 - 10:59

Iemand van het pluche trekken in het parlement is voor de trekker levensgevaarlijk: zeker als die zetelplakker een VVD'er is. Die zetelplakker zou zich zomaar bij de PVV aansluiten.

[verwijderd]
[verwijderd]1 dec. 2010 - 10:59

Foei toch, straalbezopen je buurman helemaal afrossen, voor dood achterlaten en dan wegkomen met een schikking. Het zijn altijd weer die rechts extreme PVV-knuffelaars die dergelijke misdadige dingen doen. Het is een schande voor het land. Fatsoenlijke linksmensen zouden dat nooit van zijn leven doen.

3 Reacties
JAWEH
JAWEH1 dec. 2010 - 10:59

Een man van een rijdende motor aftrekken is best gevaarlijk natuurlijk..

PeerJawel
PeerJawel1 dec. 2010 - 10:59

Ik ben het voor één keer met je eens Aert.

PeerJawel
PeerJawel1 dec. 2010 - 10:59

Ik kan me dat toch wel voorstellen hoor. Hele dag in de kamer zitten stressen en dan naar huis maar je wilt natuurlijk je werk en de stress niet mee naar huis nemen, ze ziet je aankomen zeg..... Nee hoor, eerste een flinke slok en dan lekker relaxed naar huis. Moet kunnen vind ik. Bovendien sta toch het merendeel van de tijd stil in de file dus waar hebben ze het nou over......

[verwijderd]
[verwijderd]1 dec. 2010 - 10:59

Wanneer worden de kamerleden van de "andere" partijen eens eerlijk? Wanneer komen zij met "het " water voor de dokter? Of zijn die misstappen nog niet verjaard???

1 Reactie
Joeri2
Joeri21 dec. 2010 - 10:59

Je bedoeld Duivendak van GL? O die zei dat het een kamerlid onwaardig is om niet van onberispelijk gedrag te zijn en stapte op. Het feit dat hij ook maar 1 iemand het leven zuur had gemaakt kon toch echt niet als kamerlid, vond hij, en hij is vervangen... Trek er je leering uit.