Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

VVD-CDA-PVV: Sound of Silence

  •  
28-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
silencio.jpg
NOS laat horen hoe het liedje bij de elkaar besnuffelende coalitiepartners klinkt

Meer over:

kijk nou, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Piranesi2
Piranesi228 jul. 2010 - 10:10

De film Die Blechtrommel is een aanrader om te kijken tijdens deze radiostilte. __ en niet te worden als een van de ellendige voorbeelden van de volwassenenwereld, die hij rondom zich ziet. Wanneer de wereld rondom hem te grof wordt, begint de jongen op zijn trommel te slaan --- Voor de diepere boodschap: gewoon kijken.

Klaas2
Klaas228 jul. 2010 - 10:10

lekker transparant, die informele informatieronde.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman28 jul. 2010 - 10:10

Stilte Het geluid van de achterkamertjes

ErnsTT2
ErnsTT228 jul. 2010 - 10:10

De firma List en Bedrog,, deze weken in het Theater op het Binnenhof met Klucht: "De Achterkamer" Een Klucht in drie delen, geheel in Pantomime uitgevoerd...

Milieunet
Milieunet28 jul. 2010 - 10:10

Geweldig, briljant, vooral alle afgewezen conclusies. Het is vrij simpel: er kan nog van alles gebeuren. Lubbers wordt ook ongeduldig, dus vrijdag of zaterdag weten we meer.

FransGerard2
FransGerard228 jul. 2010 - 10:10

Voor mij de beste oplossing (van meet af aan) was en is een 3-tallig 'rechts' kabinet of een minderheidskabinet PVV-VVD met gedoogsteun CDA. CDA moet zich niet te afhankelijk mken van PVV door als schietschijf in een dubbelcoalitie met VVD te dienen. CDA is een verliezer en dient daar de consequentie uit te trekken. PVV heeft de achterban niets minder dan een "verovering van Den Haag" beloofd. En VVD moet in zo'n dubbelrechts kabinet dan geheel met de billen bloot: rechts-liberaal of conservatief-rechts ? Waarom ? Ik heb slechts 1 doorslaggevende reden voor mijn voorkeur: de wens om te weten of de PVV de vuurproef van (mede)regeren zal doorstaan. In Bali heb ik recentelijk kunnen zien dat je daar veel eelt op je voeten en heel veel spirit in je hoofd voor nodig heb. Met bla-bla-en geeft de vuurdanser alleen maar aan dat hij eigenlijk de hete kolen onder zijn voeten niet kan verdragen noch een "enduring spirit" heeft. Eerst dan -na die vuurdansproef van de PVV- heb ik hopelijk weer een goede nachtrust met veel 'roze' dromen. Daarvoor ben ik bereid 'collateral damage' voor Nederland als geheel te accepteren, in de verwachting dat de omvang van die 'collateral damage' de wal zal zijn die het schip doet keren. Zwak is mijn redenering is dat ik toch nog teveel blijf uitgaan van de rationaliteit van "de" Nederlandse kiezer. En heel, heel zeker ben ik daar toch niet van. Hoe ver kan en mag een mens gaan in zijn eufemismen om geen olie op het vuur te gooien ??

ErnsTT2
ErnsTT228 jul. 2010 - 10:10

Tis net een stelletje kleuters, die in het donker de katjes knijpen... Zakdoekje leggen Niemand zeggen, Kukeleku zo kraait de haan. Twee paar schoenen heb ik aangedaan Een van stof en een van leer, Hier leg ik mijn zakdoekje neer. Kijk voor je... Kijk achter je... Wie hem vindt, die mag me pakken Alle ogen zijn gesloten, en wie er omkijkt die krijgt hem niet, die krijgt hem niet, Kijk om!

HuubBellemakers
HuubBellemakers28 jul. 2010 - 10:10

Ik vind het een hele beroerde coalitie, maar rondom paarsplus was het net zo stil, behalve dan dat ze af en toe lieten weten dat ze gingen lunchen. Tendentieus dus.

1 Reactie
AnneMarieMineur
AnneMarieMineur28 jul. 2010 - 10:10

Oh, hou es op zeg, om alles meteen tendentieus te noemen. Destijds zijn er vast en zeker ook opmerkingen over gemaakt, en nu ook. Ik weet wel dat Geert Wilders voor een aantal mensen de Grote Held is die Rammelt aan de Poorten van de Gevestigde Macht en die Eindelijk de Zeer Gehate PvdA eens zal Onttronen, maar voor de rest van ons is deze mogelijke coalitie niet meer dan weer een mogelijke coalitie. Met of zonder PVV is-ie wat mij betreft even ongewenst, maar goed, dat is weer een ander verhaal.

Hofman2
Hofman228 jul. 2010 - 10:10

Coalitievorming vind altijd plaats in stilte. Pas als allerlei partijen naar buiten beginnen te twitteren ziet het er slecht uit. En dat is gelukkig niet het geval, zodat Nederland over een week of wat weer een nieuwe frisse regering kan hebben, die snel de hand aan de ploeg kan slaan.

2 Reacties
JanB2
JanB228 jul. 2010 - 10:10

Ze hebben alleen geen benul waar ze wel en niet mogen ploegen: dwars door de wuivende korenvelden, een puinhoop achterlatend.

Yggdrasil
Yggdrasil28 jul. 2010 - 10:10

die snel de hand aan de ploeg kan slaan. ======= Ik heb liever dat ze de hand aan zichzelf slaan. PVV club van lemmingen