Joop

VVD Amsterdam: 'Syrische vluchtelingen in Joodse buurt geen goed plan'

  •  
11-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
zuid.jpg
Amstelveen maakt kantoorpand gereed voor 400 vluchtelingen 
Ron Eisenmann, fractievoorzitter VVD Amsterdam-Zuid vindt het geen goed idee om Syrische vluchtelingen in de joodse buurt in Amstelveen te plaatsen. Dat meldt de Amsterdamse omroep AT5.
Eisenmann tweette het bericht nadat bekend werd gemaakt dat in een kantoorpand in Amstelveen 400 vluchtelingen opgevangen zullen worden. De asielzoekers zullen er een aantal maanden zitten en het pand zal ongeveer drie jaar als noodopvang gebruikt worden.
In Amsterdam zijn er meerdere locaties waar vluchtelingen worden opgevangen. Zoals een kantoorgebouw in Amsterdam-Zuidoost en een oude gevangenis in Zuid.
RTEmagicC_tweet.png

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (89)

pietdezwart
pietdezwart11 okt. 2015 - 8:49

Prima plan. Goed voor de integratie.

Paul22
Paul2211 okt. 2015 - 8:49

'Syrische vluchtelingen in Joodse buurt geen goed plan' Ook een manier om de vluchtelingen ver van de grachtengordel en Zuid geplaatst te krijgen.Variant op Not In My Backyard(NIMBY). Maar goed indien deze angst valide zou zijn ,dan horen die vluchtelingen ook niet in Nederland lijkt me.

Job2
Job211 okt. 2015 - 8:49

Ik kan me deze tweet goed voorstellen. De conflicten in Europese asielzoekerscentra tussen de verschillende religieuze groeperingen door moslims geïnitieerd worden stelselmatig door de policor gebagatelliseerd, omdat het draagvlak bij de bevolking nog minder maakt dan die al is. In In A'dam worden joden door moslims - om het eufemistisch te zeggen - niet al te vriendelijk benaderd, want Joods = Israël. Voeg het portie traditioneel antisemitisme bij de moslim bevolking daaraan toe en je weet dat je een kruitvat ontwikkelt. Van de andere kant nog eens een goede gelegenheid om asielzoekers mores bij te brengen over onze multicultisamenleving, onze grondwettelijke basisrechten en de verplichtingen die hieruit voortvloeien. Natuurlijk allemaal op straffe van direct uitzetten bij misdragingen.

Foliesoof
Foliesoof11 okt. 2015 - 8:49

Wat bezielt de heer Eisenmann dat hij het geen goed idee vind om de Joodse buurt te Amstelveen te verrijken met de komst van de overwegend hooggeleerde vluchtelingen? Wat zou de grond zijn voor de bedenkingen die hij daartegen heeft? Zijn die wel rationeel? Ik ben daar eigenlijk wel benieuwd naar.

Pietersen2
Pietersen211 okt. 2015 - 8:49

Ja, ja, de naïviteit van bestuurders en politici kent geen grenzen. Is dat soms een vereiste voordat je wordt aangenomen?

Peter Lankhorst
Peter Lankhorst11 okt. 2015 - 8:49

Ik zie het probleem niet. De vluchtelingen die daar komen doen geen vlieg kwaad want alle potentiele raddraaiers zijn er door onze waakzame overheid allang tussenuit geplukt en retour afzender gestuurd. Toch?

Meta Foor
Meta Foor11 okt. 2015 - 8:49

dan ligt de oplossing dus al voor de hand door vvd-er van aertsen: mooie bestemming voor voorbeeldwijk schildersbuurt. een een-tweetje noemt van gaal dat

GDR66
GDR6611 okt. 2015 - 8:49

Sinds wanneer hebben arabieren problemen met joden? Naar mijn weten hebben zij slechts problemen met zionisten die pro "Israël" zijn en onderdrukking en Apartheid voorstaan.

Paul22
Paul2211 okt. 2015 - 8:49

Trouwens wel opvallend . De vluchtelingen komen niet te wonen ''in'' een ''Joodse buurt'',maar in Kronenburg ,naast studentenflats van Uilenstede op de grans van Amstelveen en Amsterdam ,dus naast ''Joods'' Buitenveldert. Uilenstede is nou niet echt een woonlocatie to be. Dus voor de Gutmenschen is dat al te dichtbij. Dan maar naar de boertjes van Oranje denkt men zeker?

hompel
hompel11 okt. 2015 - 8:49

Tja..dat gaat wederkerig fout.. dat is 2 NIET geïntegreerde groepen die een geconditioneerde antipathie naar elkaar hebben, in 1 ruimte onderbrengen. Je kunt geen 2 finaal verschillende getto's op 1 plek onderbrengen. Een etnische buurt is niet anders dan ene eigen etnische afbakening met subcultuur, los van het grotere geheel maar er wel aan ondergeschikt..geassimileerd, maar niet geïntegreerd. En gezien onze vicepremier is dat mee teen onze problematiek rond hetmislukken van integratie. Als NL de integratie verplicht stelt voor Marokkanen, turken,Syriërs dan moet dit ook voor de Joodse minderheid..en dat mag dan weer niet Dan zijn er inens allerlei onzinnige dingen, 3000 jarig lijden enz die dat moet etgenhouden.. De gevolgen merk(t)en we vanzelf

Jan5
Jan511 okt. 2015 - 8:49

een mooie klus voor Vogelaar ! kan ze eindelijk beginnen met de prachtwijken ... het getto-paradijs voor de laag-inkomens

panterarosso65
panterarosso6511 okt. 2015 - 8:49

er staan door beleid van college heel veel panden op de wallen leeg ideetje?

wimzew
wimzew11 okt. 2015 - 8:49

Mark Grootendorst, Onzin over dat samenleven van Syriërs met joden. De grote joodse gemeenschap is uitgemoord en een kleine minderheid is inmiddels ook bijna weg. Zelfs in perioden,dat de joden in Syrië enige bescherming kregen van de machtshebbers,was het de islamitische bevolking,die hen onderdrukte. Met de vluchtelingen halen we heel wat facisme binnen de grenzen.

Banjaard
Banjaard11 okt. 2015 - 8:49

is inderdaad geen goed plan. De vluchtelingen zouden worden kaalgeplukt door de lokale bevolking. ...Of is dat soms een racistisch stereotype over mensen met een bepaald geloof?

BertF2
BertF211 okt. 2015 - 8:49

Ronn Eisenmann vindt onverdoofd slachten gerechtvaardigd op basis van godsdienstvrijheid en het verbod op onverdoofd slachten. Vooral de joden worden daardoor getroffen en de islamieten niet, omdat die ritueel slachten 2.0 hebben uitgevonden. https://www.youtube.com/watch?v=uFP7Fa-6BgU Dit soort godsdienstwaanzinnigen verdient juist de confrontatie met andere religies. Al was het alleen maar om even de hemelse hoogmoed af te moeten leggen en met beide benen op de grond te staan.

Spelchecker2
Spelchecker211 okt. 2015 - 8:49

'En gezien onze vicepremier is dat meteen onze problematiek rond hetmislukken van integratie. Als NL de integratie verplicht stelt voor Marokkanen, turken,Syriërs dan moet dit ook voor de Joodse minderheid gelden..' Originele kijk op deze problematiek. Zo had ik er nog niet tegenaan gekeken.

Armagaddon
Armagaddon11 okt. 2015 - 8:49

>>> Citaat: VVD Amsterdam: 'Syrische vluchtelingen in Joodse buurt geen goed plan' >>> Hm...prenataal angst makerij....typisch een uiting van lafhartigheid...!! >>> Om de integratie en assimilatie te bevorderen is het goed alles door elkaar te husselen....Echter geen AZC in een Joodse wijk, dat is vragen om problemen, want de psychologie leert dat groepen mensen van dezelfde etniciteit of religie zich snel dictatoriaal gaan gedragen t.o.v. de andere.

insignia
insignia11 okt. 2015 - 8:49

@Ben Twigt - antisemitisch! Kun je dat hard maken? Voor jouw informatie, er is op dit moment veel agressie vanuit de bevolking tegen de vluchtelingen, Oranje, Woerden, Purmerend en dit is ook zo'n geval. Voor mij zijn alle mensen onder gelijke omstandigheden gelijk. Lees artikel 1 van onze Grondwet er eens op nee. Ik hoop dat je jouw scheldpartij terug neemt.

Molly Veenstra
Molly Veenstra11 okt. 2015 - 8:49

De geschiedenis herhaalt zich: in de dertiger jaren waren joodse vluchtelingen uit Nazi-Duitsland niet welkom in Nederland. Tegenwoordig zijn vluchtelingen uit Syrië hier niet gewenst.

Armagaddon
Armagaddon11 okt. 2015 - 8:49

>>> Tja...deze tweet van Ron Eisenmann, fractievoorzitter VVD Amsterdam-Zuid viel te verwachten.... >>> Hetgeen exact in lijn is met de politieke koers van de VVD...!! >>> VVD de politieke zogenaamde Volkspartij met de valse banier van de eigen uiterst selectieve Vrijheid en Deceptie (Let op: Spelling van 1858 deceptio, Lat., bedrog, misleiding, grote teleurstelling ,kater, ontgoocheling,tegenvaller, teleurstelling,

JanB2
JanB211 okt. 2015 - 8:49

Damascus heeft van oudsher een joodse gemeenschap. Het hoeft dus niet tot problemen te leiden. Maar het woord "hoeft" geeft meteen al aan dat het misschien toch niet verstandig is om grote groepen asielzoekers in deze buurten onder te brengen. Gewoon een kwestie van een beetje gezond verstand lijkt me. Kleinere groepen zouden echter geen probleem moeten zijn. Kleine aantallen doorbreken immers de groepsdynamiek en de neiging naar collectief gedrag dat je in grotere groepen aantreft en dat een geheel eigen leven kan gaan leiden.

Minoes2
Minoes211 okt. 2015 - 8:49

Belachelijk!

frankcasper
frankcasper11 okt. 2015 - 8:49

Dit lid van de pvv met leden,wil simpelweg de israelische apartheid ook hier invoeren. opzouten hasbara clown.

Lunarts
Lunarts11 okt. 2015 - 8:49

Wat heeft een VVD-er van Amsterdam Zuid met Amstelveen van doen? Of bedoelt hij Buitenveldert? Dat grenst wel aan Amstelveen maar uit Amstelveen hoor je niets.

insignia
insignia11 okt. 2015 - 8:49

@Ben Twigt - uw scheldwoord "antisemiet" dat u mij toevoegde heeft u nog steeds niet ingetrokken. Wees een kerel, en beken je ongelijk, of herhaal het.

TomPoes2
TomPoes211 okt. 2015 - 8:49

Waarom reageren de mensen toch zo opgewonden als deze mijnheer zich zorgen maakt inzake het lot van die Syrische vluchtelingen?

johannn2
johannn211 okt. 2015 - 8:49

Die VVD toch. Joodse buurten zijn iets van meer dan 70 jaar geleden. Maar voor hen is het kennelijk nog steeds een als normaal ervaren verschijnsel.

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten11 okt. 2015 - 8:49

Ik hoop van harte dat ze het KPMG gebouw gaan gebruiken, laat even in het midden of het het oude of het nieuwe wordt. Krijgt het toch nog een zinnige bestemming!

OlavM
OlavM11 okt. 2015 - 8:49

Sinds wanneer worden in Nederland woonbuurten exclusief voor speciale religies of etnische groepen gereserveerd? Heb ik iets gemist? B.v. dat we inmiddels toch al zo diep zijn gezonken dat de tijden van "jodenbuurten" en apartheid herleven?

Zjenny
Zjenny11 okt. 2015 - 8:49

Eisenmann?

1 Reactie
Pukkie2
Pukkie211 okt. 2015 - 8:49

Je wilt hier kennelijk iets mee zeggen. Iets dat ik liever niet wil horen.

BertF2
BertF211 okt. 2015 - 8:49

De VVD heeft altijd al een scherp oog gehad voor wat wel kan en wat niet.

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen11 okt. 2015 - 8:49

[De VVD heeft altijd al een scherp oog gehad voor wat wel kan en wat niet.] Inderdaad, wat wel kan is een VVD-er die doet wat ie wil. Wat niet kan is een ander die de wet overtreedt.

JanB2
JanB211 okt. 2015 - 8:49

En doet vervolgens steevast wat niet kan.

Paulpeters
Paulpeters11 okt. 2015 - 8:49

Helaas is de tolerantie vanuit bepaalde islamitische groepen voor de Joodse medemensen beperkt. Dit lijkt me een serieus te nemen signaal.

1 Reactie
Ethio
Ethio11 okt. 2015 - 8:49

"Helaas is de tolerantie vanuit bepaalde islamitische groepen voor de Joodse medemensen beperkt." O ik dacht het signaal was ingegeven door de angst voor het omgekeerde

Jodokeskwak
Jodokeskwak11 okt. 2015 - 8:49

Kijk, nu de opvang in de buurt van de gutmensch komt, is het opeens geen goed plan.

1 Reactie
Qizilbash
Qizilbash11 okt. 2015 - 8:49

Eisenmann is fractievoorzitter van de VVD Amsterdam-Zuid. VVD'ers zijn over het algemeen asociale, egoistische slechtmenschen. Zij zijn het juist die links belachelijk proberen te maken met termen zoals gutmensch.

Mark Grootendorst
Mark Grootendorst11 okt. 2015 - 8:49

Deze Syriers waren gewend in hun eigen land met joden op normale voet te leven. VVD-meneer is bang voor waardedaling van zijn onroerend goed, meer niet.

6 Reacties
ietsminderzuurgraag
ietsminderzuurgraag11 okt. 2015 - 8:49

Ah, u gaat uit van de op geld beluste rijke Jood ! Hoe onkies. Ik zie de voorgedrukte aangifte tegen u met plezier tegemoet.

Mark Gh
Mark Gh11 okt. 2015 - 8:49

Zou het? Er was in 2010 nog precies één synagoge in Syrië. Van de tienduizenden joden die er in het begin van de 20e eeuw nog woonden is het gros vertrokken vanwege de discriminatie die ze ondervonden. "Syrische joden werden gediscrimineerd en met veel wantrouwen bejegend: op hun identiteitsbewijs stond ’mossawi’ (volger van Mozes), ze werden geweerd uit sommige bedrijfstakken, en moesten toestemming bij de overheid vragen om te kunnen reizen buiten én binnen Syrië. „In de jaren vijftig had ik een visum nodig om Damascus te verlaten”, zegt Albert Caméo." http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1116076/2010/08/10/De-laatste-joden-van-Damascus.dhtml

panterarosso65
panterarosso6511 okt. 2015 - 8:49

welke joden in syrie, hoewel gezien hoe men er met christenen omgaat zou je zeggen dat ze tussen christenen plaatsen ook geen goed idee is

pmolenaar71
pmolenaar7111 okt. 2015 - 8:49

Mark... Ik neem aan dat dit een cynische opmerking is. Toch? Vroeger waren er 10.000en joden in Syrie. Dit is in 2010 afgenomen tot ongeveer 20 a 30 joden. Dat was dus nog voor de opkomst van IS... http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1116076/2010/08/10/De-laatste-joden-van-Damascus.dhtml

FransAkkermans1947
FransAkkermans194711 okt. 2015 - 8:49

U weet al wie er komen? En is het zo dat de waarde van onroerend goed daalt als er een AZC in de buurt komt? Van 2000 tot 2005 was er in mijn dorp een AZC. Nergens last van gehad, ook geen waardedaling. Overigens zijn er nog weinig joden in Syrië over om op goede voet mee te leven. http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1116076/2010/08/10/De-laatste-joden-van-Damascus.dhtml

rechtselul
rechtselul11 okt. 2015 - 8:49

Je doelt op die mensen die andersgelovigen zonder pardon het bootje uitkieperen midden op zee? Tuurlijk, zo zijn ze niet allemaal. Maar kun jij aan de buitenkant zien wie zoiets wel en wie dat niet doet? Er wordt gewoon een risico genomen wanneer je ze in een joodse buurt zet, hoe je het ook wendt of keert. Overigens ben ik wel van mening dat het maar gewoon moet gebeuren. Gewoon confronteren met wat ze niet willen zien, misschien wennen ze er dan aan voor ze echt losgelaten worden.

[verwijderd]
[verwijderd]11 okt. 2015 - 8:49

Wat een onzin. Wat kan er nou misgaan?

1 Reactie
dino_radja
dino_radja11 okt. 2015 - 8:49

Het joodse geloof roept op tot geweld tegen niet-joden. We moeten hen duidelijk maken dat asielzoekers welkom zijn, en niet zwichten voor racisten en xenofoben.

vriest
vriest11 okt. 2015 - 8:49

Nee dat is op zeker geen goed idee ,maar sinds de asiel storm die over EUROPA RAAST . Is er bijna geen enkele goede beslissing genomen ,alleen de zinloze kreten van zo wel een MERKEL als een JUNCKER en laten we ook HOLLANDE niet vergeten .Om van onze politieke nitwits maar te zwijgen ,die juist dit soort beslissingen bedenken zonder het draagvlak en gevolgen daarvan in te schatten .Zij dumpen zo langzamerhand alles bij de gemeentes en hun inwoners ,met het idee dat hoort bij de participatie maatschappij . Je kan ook stellen dan zijn zij er van af en lijkt het dat zij goed bezig zijn .De gerede angst van de joodse gemeenschap is niet geheel ongegrond ,misschien dat de nep MP ASSCHER hun kan gerust stellen ,deze faal hans zal ook dit wel ontduiken en zich net als bij de vagen rond het geld debacle bij de gemeente AMSTERDAM een acuut geheugen verlies . Je vraagt je alleen af hoe deze politieke eigenpijpers instaat zijn om een land te regeren .Maar om het geen men in AMSTELVEEN wil doen heeft vast te maken met geld ,daar begint het althans op te lijken geld voor rede dat bleek ook in het dorpje ORANJE deze week .Waar VVD icoon met de smoes kwam dat het hem ook overviel .Wat een grove leugen is als eigenaar was hij niet in gelicht zegt hij ,als eigenaar niet ingelicht dan had hij kunnen zeggen he ho eens even dat gaat zo maar niet maar nee niets daarvan . hij strijkt lekker de centen op en heeft net als de regering schijt aan de inwoners van zo wel AMSTELVEEN en ORANJE .

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen11 okt. 2015 - 8:49

[... ,maar sinds de asiel storm die over EUROPA RAAST . Is er bijna geen enkele goede beslissing genomen...] Al 12.000 jaar? Die storm raast al zolang er mensen zijn migratie is niets nieuws, het enige dat je erover kunt zeggen is dat het fluctueert.

juliusvold
juliusvold11 okt. 2015 - 8:49

Lijkt me inderdaad geen goed idee. Tenzij er geld beschikbaar is om alle joden en joodse instellingen te beveiligen.

1 Reactie
Zjenny
Zjenny11 okt. 2015 - 8:49

Jij lobbyt hier voor het CIDI en de staat Israël of wat nou!?

Sardar2
Sardar211 okt. 2015 - 8:49

[VVD Amsterdam: 'Syrische vluchtelingen in Joodse buurt geen goed plan'] Niet bij joden, niet in witte beurten, niet bij homo’s, niet … En dan men wilt dat deze vluchtelingen straks gaan de diversiteit in dit land respecteren! Straks hebben we door rechtse racisten tien duizenden sektarisch aangelegde minderheden, die op zijn beurt nog meer tegenstand gaan veroorzaken. Lekker volksgedachten!!

1 Reactie
pakmelk
pakmelk11 okt. 2015 - 8:49

Wellicht heeft dat hier ergens mee te maken? "Syrië kende ooit een grote joodse gemeenschap. Maar als gevolg van bedreigingen en discriminatie verlieten de meeste joden het land. Een handjevol gelovigen probeert nu de joodse tradities in ere te houden. Dat gaat moeizaam. Syrië telt nog slechts één functionerende synagoge, en de laatste bar mitswa is al lang geleden voltrokken." http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/article/detail/1116076/2010/08/10/De-laatste-joden-van-Damascus.dhtml

Opinius
Opinius11 okt. 2015 - 8:49

"VVD Amsterdam: 'Syrische vluchtelingen in Joodse buurt geen goed plan' Een heel goed plan, gewoon naast elkaar wonen ,want zo doen wij dat in nedeland. Wen maar aan elkaar. wie verder wil rotzooien om verschil van religie. Gaat naar uw eigen land,daar hebben ze het nog steeds niet begrepen. Neem gvd nu eens stelling VVD ,als was het voor te beginnen eens in je eigen nederland. Verdraagzaamheid onderling en anders move. Hier doen we niet aan borders noch getto's .uit grondwet weetjewel griin Punt . Laat het zien aan de wereld dat het kán,. Waarom? omdat het Móet! de enigste weg eruit nu ,.is er doorhéen ! samen. in verdraagzaamheid in/uit : wat u niet wil dat u geschiedt etc.. Laat de wereld zien dat het hier,- en in de EU kan. geef voorbeeld en niks neo Lib. l . praatjes meer. Dit is een kans een uitdaging om iets te overwinnen,zonder wapens. Dan begin.

1 Reactie
Jensbos
Jensbos11 okt. 2015 - 8:49

Prima bijdrage, hoedje af, dat is precies waar het om draait, de seculiere samenleving inclusief rechten voor minderheden (binnen een seculiere opstelling) handhaven, daar is men naar toe GEVLUCHT (als het goed is). Kennelijk functioneert dat systeem (voor de levende mens) beter...... Economisch minder neo-liberalisme (meer behoudendheid inzake werkgelegenheid, minder globalisering, eerlijke verhoudingen in vergelijkingen productiekosten) kan hier de werkgelegenheid weer aanzwengelen. Uiteindelijk was het neo-liberale (lees klassiek kapitalistische) systeem voor de opkomst van het socialisme al een verouderd systeem, jammer genoeg komt het steeds meer terug, zie TTIP

insignia
insignia11 okt. 2015 - 8:49

Dit is nu echt een bericht dat mij met stomheid van verbazing doet zijn. Is er werkelijk een aparte buurt in Amsterdam? Zoiets als een voororlogse Jodenbreestraat? Is dat de qchtergrond van die stedenband? En het gevaar is dat dat de inwoners van die wijk aanslagen plegen op de opvang ala Woerden? Ik begrijp er echt niets van.

1 Reactie
bendelft
bendelft11 okt. 2015 - 8:49

Een onzin posting. Je laatste zin is ongetwijfeld bedoeld als zijnde grappig. Nou hij is niet grappig maar onverholen anti- semitisch.

Opinius
Opinius11 okt. 2015 - 8:49

Eisenmann, gaat nu verder waar Moscovitsh het handwerk werd gelegd . nieuw vriendje van Wilders . gewoon overal de mensen door elkaar plaatsen. vluchtelingen opvangen doe je collectief als nederlanders,ook de joodse nederlanders gelijk de katholieken protesntanten hindoestanen..etc Typisch uit welke hoek dit weer komt waar er zich weer een paar als uitverkoren uitgesloten van...collectief dragen willen beroepen. Kap daar mee. Tis genoeg geweest de weerzinwekkende geschiedenissen. juist ook in de grachtengordel meedragen in de opvang huppa effe allemáal nu flinke grote volwassenen jonges zijn.

1 Reactie
juliusvold
juliusvold11 okt. 2015 - 8:49

gewoon overal de mensen door elkaar plaatsen. >> Het zou inderdaad kunnen, maar de joden en joodse instellingen dienen dan wél adequaat beveiligd te worden. Omdat dit nogal duur is, kun je de Syrische vluchtelingen beter elders plaatsen.

bendelft
bendelft11 okt. 2015 - 8:49

Het lijkt mij geen enkel probleem. De Joden zijn heel goed in staat om zichzelf te verdedigen tegen moslimterreur zoals we momenteel weer in Israel kunnen zien.

1 Reactie
Patrick Faas
Patrick Faas11 okt. 2015 - 8:49

"De Joden zijn... bla bla." Wel ja, doe er nog een schepje stompzinnige generalisatie bovenop.

Spelchecker2
Spelchecker211 okt. 2015 - 8:49

Die VVD-er is toch niet toevallig ook gelieerd aan het CIDI? Hoe die kringen er toch altijd weer in slagen van ieder issue iets antisemitisch te maken. Over framing gesproken!

2 Reacties
juliusvold
juliusvold11 okt. 2015 - 8:49

Hoe die kringen er toch altijd weer in slagen van ieder issue iets antisemitisch te maken. >> Joodse instellingen en scholen worden in Nederland al beveiligd. Bij de plaatsing van Syrische vluchtelingen zal deze beveliging moeten worden opgeschroefd. Daar hangt een prijskaartje aan. De vraag is of we dat willen betalen.

JohnVKR
JohnVKR11 okt. 2015 - 8:49

Jawel. VVD = CIDI = foute Halbe Zijlstra = Frits en Barbara Barend.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen11 okt. 2015 - 8:49

En al die islamitische expats uit India die in Amstelveen wonen dan?

1 Reactie
PromdePom
PromdePom11 okt. 2015 - 8:49

"islamitische expats uit India" ? Dat zullen er dan niet veel kunnen zijn, want 80% van de Indiërs is Hindu.

Patrick Faas
Patrick Faas11 okt. 2015 - 8:49

Vluchtelingen onthalen met vooroordelen is niet erg zinnig. Luister in eerste instantie eens naar wat die mensen zelf te vertellen hebben. Misschien kloppen je vooroordelen helemaal niet. Kan vele mensen uit de regio die totaal niets tegen Joden hebben en Koerden zien Israël vaak als een bondgenoot. Han van der Horst had laatst een lijstje opgesteld van gedragsregels voor vluchtelingen, ook geheel gebaseerd op zijn eigen vooroordelen. Ik snap wel dat ieder die een vluchteling in huis neemt, wil weten hoe die persoon denkt. Je kunt dan best eens gaan zitten en tegen elkaar zeggen: “Laten we eerst elkaars vooroordelen wegnemen. Wat zijn die precies?” Maar ga er niet van uit dat je vooroordelen kloppen, al voor de vluchtelingen gearriveerd zijn. En baseer er zeker geen beleid op.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos11 okt. 2015 - 8:49

Goed bedoeld allemaal maar niemand zit te wachten op importconflicten zoals Syrië en Israël ze decennia hebben uitgevochten. De abstracte democratische wereld waarin wij leven heeft niet altijd wat te doen met de lang ingeslepen politieke opvattingen en propaganda uit de regio daar. laten we dat sociale experiment nu maar even niet gaan opzetten.

Ikkyu
Ikkyu11 okt. 2015 - 8:49

Ik zou het zeker doen. Dan kunnen de vluchtelingen laten zien hoe bereid zij zijn onze normen en waarden te omarmen. Plaats de vluchten in wijken met joden, naast een homo-bar, in de rosse buurt, naast een coffeeshop, boven een cafe etc. Asielzoekers die daar problemen mee hebben zijn vrij om het land weer te verlaten.

3 Reacties
crumb2
crumb211 okt. 2015 - 8:49

U neemt me de woorden uit mond.

longlivemokum
longlivemokum11 okt. 2015 - 8:49

Ik denk dat oorlogsvluchtelingen vanuit Syrië sowieso een behoorlijk ruimdenkend en open volk zijn, tenminste gebaseerd op reportages bij tv programma's zoals Nieuwsuur. Syrië heeft al jaren een dictatuur, maar anderzijds is de bevolking blijkbaar behoorlijk goed opgeleid, in het algemeen. Het kwaliteit van levensniveau in het algemeen in Syrië (voor de burgeroorlog) was ook nogal OK, zover ik weet.

tano1
tano111 okt. 2015 - 8:49

De christenen,asyriers,armeniers,koerden uit syrie zouden dat niet erg vinden als hun buurman een jood is. En als vluchtelingen dat niet willen dan gelijk weer terug sturen.

Paulpeters
Paulpeters11 okt. 2015 - 8:49

Zo gaat het er soms aan toe op straat. Geef toe, het is weerzinwekkend. http://www.spitsnieuws.nl/buitenland/2015/02/video-joodse-man-bespuugd-uitgescholden-in-parijs

1 Reactie
PromdePom
PromdePom11 okt. 2015 - 8:49

Daarvoor hoef je niet naar Parijs: https://youtu.be/crViy5QpCE0 Lijkt me wel begrijpelijk dat de joodse burgers niet op moslim-burgers als buren zitten te wachten.

clara51
clara5111 okt. 2015 - 8:49

Vorig jaar kreeg het mooie en hoopvolle Amsterdamse project van Chantal Suissa-Runne - 'Leer je buren kennen' - nog de Cidi Respect Award. http://www.cidi.nl/video-leer-je-buren-kennen/ Maar als de VVD Amsterdam al op voorhand bepaalt welke mensen wel en welke mensen niet buren mogen worden, dan is dat niet echt in de lijn van de gedachte achter zo'n project. Onder de Syrische vluchtelingen zijn ook vele Palestijnen die in de vorige eeuw gevlucht zijn naar Syrië, bijvoorbeeld naar Yarmouk, bij Damascus. Velen van hen zijn nu opnieuw op de vlucht geslagen. Wie de catastrofale ontwikkelingen in dat kamp een beetje heeft gevolgd weet dat de Palestijnen er klem zitten tussen alle strijdende partijen en de situatie is er onmenselijk. Ban Ki-moon bezocht het kamp in april van dit jaar en verklaarde dat Yarmouk al jaren letterlijk de bodem van de hel is. En dat hij de situatie daar een internationale verantwoordelijkheid vindt. https://nl.wikipedia.org/wiki/Jarmuk_(plaats) http://sharp5.nl/sites/claarsnotes/?p=21618 Misschien is het een idee de opvanglocatie in Amstelveen open te stellen voor Palestijnse vluchtelingen uit Syrië. Dat past ook mooi in de gedachte van de voorgenomen samenwerking van Amsterdam met Ramallah, die niet doorging, omdat de burgers van Ramallah ervoor bedankten en de samenwerking als schaamlap zagen voor de stedenband van Amsterdam met Tel Aviv. Een stedenband die in hun ogen de Israëlische bezetting van de Westoever legitimeert. Overigens ben ik van mening dat ook die stedenband van onze hoofdstad met die van Israël er niet moet komen. Amsterdam neemt namelijk de internationale rechtsorde als uitgangspunt bij het buitenlandbeleid en het valt, zeker met het huidige gewelddadige optreden van Israël tegen het Palestijnse verzet (ook in Tel Aviv), moeilijk vol te houden dat Israël zich veel gelegen laat liggen aan die internationale rechtsorde.

1 Reactie
juliusvold
juliusvold11 okt. 2015 - 8:49

Maar als de VVD Amsterdam al op voorhand bepaalt welke mensen wel en welke mensen niet buren mogen worden, dan is dat niet echt in de lijn van de gedachte achter zo'n project. >> Dat zegt hij niet. Eisenmann stelt dat het geen goed plan is om Syriers in een overwegend joodse buurt te plaatsen. Joodse instellingen moeten nu al zwaar beveiligd worden en die beveiliging zal dus worden moeten worden opgeschroefd. Waarom u Israel er maar weer eens bij haalt, is me een raadsel. Daar gaat deze draad helemaal niet over.

Tom Meijer
Tom Meijer11 okt. 2015 - 8:49

Wat krijgen we nou? Is deze meneer misschien zelf joods en heeft hij geen zin om gevluchte Syriers in zijn omgeving te hebben wellicht omdat Israel op gespannen voet met Syrië staat? Of is hij gewoon bang voor Syriërs? Het lijkt mij dat voor het rijke Amstelveen geen uitzondering gemaakt kan worden. Eerlijke spreiding betekent nu eenmaal dat ieder zijn deel krijgt. Een prima manier om erachter te komen hoe deze mensen in werkelijkheid zijn.

2 Reacties
juliusvold
juliusvold11 okt. 2015 - 8:49

Maar dat betekent wél dat de beveiliging opgeschroefd zal worden. Een keuze, maar wel een tje die veel geld kost.

pietdeg2
pietdeg211 okt. 2015 - 8:49

"wellicht omdat Israel op gespannen voet met Syrië staat?" Dat is nogal zacht uitgedrukt, aangezien Syrië formeel in permanente staat van oorlog met Israël is. En hoewel er in Syrië een breed scala aan partijen aan het strijden is, zit er daar geen enkele tussen die te kennen heeft gegeven naar vrede te streven. Ook van een vreedzame oppositie (leven die nog?) die zulks nastreeft is niets bekend. Wel is er e.e.a. bekend van 'vluchtelingenkampen' (lees: stadswijken) vol gewapende Palestijnen die Assad steunden en inmiddels het hazenpad moesten kiezen. Maar wellicht keren hun kansen dankzij de onvermoeide inzet van Poetin en Erdogan.

Lozerech
Lozerech11 okt. 2015 - 8:49

Een racistische tweet van een VVDer, ach, we kijken er al niet echt meer van op.

1 Reactie
juliusvold
juliusvold11 okt. 2015 - 8:49

Wat is hier racistisch aan? Hij stelt dat het geen goed idee is.

[verwijderd]
[verwijderd]11 okt. 2015 - 8:49

Veel mensen verwarren antizionisme met antisemitisme. Aan de andere kant hoef je in zijn Twitter-account (https://twitter.com/roneisenmann ) maar een kijkje te nemen in wat deze man bezig houdt, en wat niet. Treffend vond ik deze tweet op de paniekzaaier: https://twitter.com/dserphos/status/653193561190596608 Buiten dat is het natuurlijk een gotspe dat de vluchtelingen die komen al de omgekeerde davidster opgeplakt krijgen en als antisemiet bestempeld worden. Deze man heeft angst voor zijn eigen geweten. Als Bibi- fan (zie tweets) weet hij, zoals iedereen, hoe Israël (de staat) de extremisten van Al Nursa ondersteund heeft, hoe Israël met bombardementen het SAA heeft aangevallen op kritische momenten. Met deze steun aan extremisten heeft Israël laten zien dat ze niet alleen strijden tegen Bashar al Assad maar ook tegen zijn volk dat vele malen meer slachtoffer is van de terroristen, wegens hun steun voor Al Assad, dan van Assad. De man is ridder (lintjesregen) voor wat hij gedaan heeft voor de joodse gemeenschap maar van mij krijgt hij een drol voor wat hij doet voor de gemeenschappelijkheid.

3 Reacties
JanB2
JanB211 okt. 2015 - 8:49

Veel mensen verwarren antizionisme met antisemitisme Klopt.

pietdeg2
pietdeg211 okt. 2015 - 8:49

"Veel mensen verwarren antizionisme met antisemitisme." Dat doen ze welbewust omdat ze hopen dat ze er dan mee wegkomen.

juliusvold
juliusvold11 okt. 2015 - 8:49

Veel mensen verwarren antizionisme met antisemitisme. >> Het onderscheid is vaak akelig dun. Aan de andere kant hoef je in zijn Twitter-account (https://twitter.com/roneisenmann ) maar een kijkje te nemen in wat deze man bezig houdt, en wat niet. >> Maar is helemaal niet relevant in deze discussie. We discussieren over de uitspraak dat hij het geen goed idee vindt dat er Syriers komen in de joodse buurt. We discussieren niet over de persoon Eisenmann. Dat is namelijk ad-hominem. Buiten dat is het natuurlijk een gotspe dat de vluchtelingen die komen al de omgekeerde davidster opgeplakt krijgen en als antisemiet bestempeld worden. >> Dat gebeurt ook niet. Maar het is reeel te veronderstellen dat joodse instellingen hun beveiliging moeten opschroeven. Deze man heeft angst voor zijn eigen geweten. Als Bibi- fan (zie tweets) etc >> Irrelevant in deze discussie. Waarom wordt Israel er nou weer bij gehaald? De man is ridder (lintjesregen) voor wat hij gedaan heeft voor de joodse gemeenschap maar van mij krijgt hij een drol voor wat hij doet voor de gemeenschappelijkheid. >> Stuur 'm op, zou ik zeggen.

Bouwman2
Bouwman211 okt. 2015 - 8:49

Een "joodse buurt" kan niet bestaan. Dat was eens, maar nooit meer!

1 Reactie
JuniorC
JuniorC11 okt. 2015 - 8:49

@ Leo J. Kort door de bocht en té gericht op één groep (al eens eerder voorgekomen). Wat te doen met Chinese buurten, Italiaanse buurten, Molukse wijken, etc.?

Meta Foor
Meta Foor11 okt. 2015 - 8:49

al eerder geopperd: we zijn toch bezig aan een volksverhuizing en vernieuwing van maatschappij, dus meteen maar een nieuwe indeling gaan maken: Noord Nederland : Islamitisch Zuid-Nederland : Katholiek Midden-Nederland: Neutraal en intellectueel even kleine investering, maar op lange termijn betaalt het zichzelf dik terug ; zo worden we weer het voorbeeld van de wereld

1 Reactie
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten11 okt. 2015 - 8:49

Midden Nederland: neutraal en intellectueel, waar? Ik kom ze niet tegen. Intellectuelen zijn in Nederland een bedreigde diersoort. Komt door jarenlang bezuinigen op het onderwijs.