Joop

VVD adopteert PVV-verkiezingsthema's

  •  
21-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vvdpvv

© DEN HAAG - Minister-president Mark Rutte tijdens het debat over de Europese top. Op de voorgrond Geert Wilders (PV). ANP MARTIJN BEEKMAN

De VVD maakt zich op voor de naderende Tweede Kamerverkiezingen en ziet daarbij vooral electorale kansen bij bezorgd Nederland. Dat blijkt uit een interview van Jan Anthonie Bruijn, de schrijver van het nieuwe VVD-verkiezingsprogramma. In een geluidsfragment, gepubliceerd door BNR , geeft Bruijn aan dat de ideeën van Frits Bolkestein uit de mottenballen kunnen en dat we het de komende periode maar weer eens over integratie zullen gaan hebben. Ook zou migratie beperkt dienen te worden en daarom moeten we niet langer ‘het hele land volstoppen met kansloze economische gelukszoekers’, aldus Bruin. Daarnaast noemt hij veiligheid en ouderenzorg als speerpunten:
"De problemen tijdens de vorige verkiezingen waren heel anders dan de problemen nu. We zijn voor dit verkiezingsprogramma het land ingegaan en hebben geluisterd naar de mensen. Toen zaten we in een financieel-economische crisis. Nu gaat het om de vrijheden van mensen en zorgen om migratie"
De VVD-verkiezingsthema’s zijn niet toevallig exact hetzelfde als die waar de PVV sinds jaar en dag over roeptoetert. Het nieuwe verkiezingsprogramma moet eerst nog langs het VVD-hoofdbestuur, voordat het in oktober officieel zal worden gepresenteerd.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (241)

Donutz
Donutz23 aug. 2016 - 20:35

Hallo Ton, ik weet welke site je bedoeld maar of ik daar iets over profileren heb geschreven staat me niet bij. Alleen op afkomst (nationaliteit, geboorteland, etniciteit, ...) bepaalde groepen meer of minder controleren lijkt mij nogal onzinnig. Je gaat volgens mij ook niet alle mannen die met minderjarige werken extra vaak onderzoeken lijkt me zo. Maar een combinatie van eigenschappen kan natuurlijk wel zijn nut hebben. Is alleen de vraag hoe je zoiets in de praktijk doet want niet alles staat op iemands voorhoofs geschreven. Kan me voorstellen dat kinderontvoering een risico is, en dat "man, orthodox moslim, slecht lopende relatie met vrouw, ruzie met de puberkinderen, reizend naar land X, moeder niet aanwezig, vader in bezit van alle paspoorten van de familie" een groter risico is dan "bejaarde vrouw, agnost, samen met dochter en kleindochter op reis land X, alle zelf het eigen paspoort op zak" als je kinderontvoering preventief wil opsporen/detecteren. Het zou dus erg dom zijn om te profileren op "ziet er uit als een moslim, is mogelijk een moslim, kan dus radicaal zijn, dus even door de mangel halen of het geen IS aanhanger is" , dan zorg je er IS wel voor dat die "jonge Europese blonde man, mogelijk christen of agnost" een of ander terroristisch plan uitvoert. Profileren ja maar lijkt me in de praktijk vooral beperkt tot specifieke onderzoeken in plaats van algemeen beleid. Maar dit is mijn onderbuik die praat, ik heb niet voor deze dingen gestudeerd, dus als ze bij de opsporingsdiensten een beter plan van aanpak hebben om foute burgers er uit te halen zonder ontzettend veel onterechte en dus nutteloze controles, prima.

1 Reactie
Donutz
Donutz23 aug. 2016 - 20:36

Oeps, dit is als antwoord bedoeld op de reactie van TonWi van 23 augustus 2016 at 18:25

Klazien2
Klazien223 aug. 2016 - 19:01

Het gat in de Politiek is een partij die vluchtelingenstroom indamt ouderenzorg weer op de rails zet privatiseringen in de zorg terug draait. Doorbetalen door werkgever tijdens ziekte gedurende 2 jaar. Deel van de ontwikkelingshulp overhevelen naar bejaarden en zorg Onze defensie weer op niveau brengt Onze gevangenissen weer eens gebruikt waarvoor ze bedoelt zijn. BTW weer naar 19% brengt. geen verplichte sollicitatie boven de 60 jaar Geen extra geld meer naar bijzonder onderwijs. Zorgt voor meer blauw op straat enz enz

Uitgekleed
Uitgekleed23 aug. 2016 - 11:20

Leuk plaatje met Rutte op de achtergrond van Wilders. Redelijk goed gekozen omdat een van de speerpunten ouderenzorg blijkt te zijn. Even het geheugen opfrissen. Rutte 1 moest geformeerd worden met de gedoger PVV. Het liep onverwacht stuk op het speerpunt van de gedoger namelijk ouderenzorg. Wilders werd tijdens de onderhandelingen gewaar dat de rekening van de schuldencrisis moest betaald worden door de ouderen. Dat was een ondraagelijke verantwoording. Wat er daarna is met de ouderenzorg is gebeurd behoeft verder geen betoog.

1 Reactie
Andy Capp
Andy Capp23 aug. 2016 - 18:34

correctie: Bijna alle private schulden van de beleggers natuurlijk; jij en ik -wij Nederlanders- hebben ook een hoge private schuld -zelfs de hoogste in de wereld heb ik wel eens gehoord- , maar wij moeten die natuurlijk gewoon terug betalen.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik223 aug. 2016 - 10:34

Het zal wel niet meer lang duren of dit onfatsoenlijke falderappes zal fuseren met deze verachtelijke fundi's.

1 Reactie
Brave Hendrik2
Brave Hendrik223 aug. 2016 - 11:58

Toegegeven, het is wat klungelig verwoord, maar de goede verstaander - d.i. de echte Nederlander - zal wel begrijpen wat ik bedoel. (Voor Brusselman: M. Toonder).

Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis23 aug. 2016 - 10:24

Ik zou als SP liever met de PVV in zee gaan, dan met de VVD. En wie dat niet wil bij de SP, kan altijd nog een volkstuintje nemen en zich er niet meer mee bemoeien.

5 Reacties
Brave Hendrik2
Brave Hendrik223 aug. 2016 - 10:48

Hmm, een nieuw Molotov-Ribbentroppact is in de maak, hoor ik.

insignia
insignia23 aug. 2016 - 11:19

Ben je SP-lid Jacobus? Duidelijk niet, er is geen enkele kans dat de SP met de rechtervleugel van de VVD in zee zal gaan, denk ik. Maar het bemoeien is juist een van de dingen die een politieke partij doet. En dat kan op jouw PVV manier zijn maar ook op een andere, in mijn ogen meer sociale manier zijn. Wat de volkstuintjes hiermee van doen hebben moet je nog eens nader uitleggen.

Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis23 aug. 2016 - 15:53

Ik ben geen PVV lid of fan, maar geef alleen maar mijn mening over het feit dat die partij deel uitmaakt van de politieke realiteit en dus niet bij voorbaat afgeschoten moet worden als coalitiepartner. De partijprogramma´s leken in het verleden best veel op elkaar. Dan moet je zo´n partij serieus nemen en niet al van te voren uitsluiten.

Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis23 aug. 2016 - 15:54

van te voren moet zijn van tevoren..

Minoes2
Minoes224 aug. 2016 - 2:13

Ik heb nergens kunnen ontwaren dat die partijprogramma's veel op elkaar leken. Het sociale gezicht m.b.t. ouderen van de PVV is een farce, is er bij de PVV enkel tijdelijk in gemonteerd en wordt zo weer verwijderd na de verkiezingen. Daarmee lijken ze misschien op dat hoofdstuk op de SP maar zijn ze alleszins gelijk(waardig) M.b.t. immigratie en andere items lijken de partijen totaal niet op elkaar, integendeel. De PVV is zo rechts als maar kan, kijk maar eens naar de daadwerkelijke stemmingen in de Kamers. Men probeert dat wel steeds te zeggen maar dat is pure manipulatie.

Klazien2
Klazien223 aug. 2016 - 8:41

Het is schandalig dat de grootste (belangrijke) partij nu deels letterlijk de dogma's van de PVV in haar programma gaat doorvoeren. Het is daarom schaamteloos dat al jaren wordt beweerd dat Wilders onzin loopt te verkopen. Het verschil is alleen dat Wilders gewoon 10 jaar vooruit kijkt. veel van zijn voorspellingen zijn uitgekomen. Was het niet hij die als eerste stelling nam tegen het toevoegen van Turkije aan de EU? Verder dan economische belangen komen die partijen niet. Ze hebben een visie die een diepgang heeft van maximaal 4 jaar en dan nog verkopen zij hun moeder met het badwater. Het enige wat ze daar tegen kunnen verwerpen is het oeverloos herhalen dat de PVV heeft toegestemd in de verschuiving van de AOW. Behalve ouderen partij is iedereen daar immers ook voorstander van? Nu zie je ze terugkrabbelen vanwege de verkiezingen. Wat een halve garen daar in Den haag..

peterh2
peterh223 aug. 2016 - 6:51

Hoop dat heel snel ook de SP, GL, DENK, PvdD en PvdA met hun programma's komen zodat de linkse kiezer een goede keuze kan maken voor echt ander beleid.

Blitskikker
Blitskikker23 aug. 2016 - 6:47

De VVD heeft deze verkiezingsthema's altijd al gehad, het probleem is alleen dat ze altijd bereid zijn gebleken om dit soort punten op te offeren in coalitieonderhandelingen.

1 Reactie
Arie Roos
Arie Roos23 aug. 2016 - 10:24

A, dat is zoals je het voor jezelf goedpraat ? De meeste niet-VVD stemmers zien het toch anders. Die zeggen meer: Daar heb je de VVD weer met beloftes die ze toch nooit kunnen nakomen. Dom dat al die kikkertjes er blind achteraan blijven lopen.

flibbertje
flibbertje23 aug. 2016 - 6:19

Hoeveel beloftes heeft VVD wel niet gebroken de laatste 4 jaar? Stemde vroeger VVD maar dat dus de eerste tijd niet meer.

martygenius
martygenius23 aug. 2016 - 6:10

If you can't beat them, join them! Slappe zakken, pfff. Hoe doorzichtig en verraderlijk ben je niet als je opnieuw duidelijk laat zien dat deze en andere partijen ons mensen naar de mond praat om stemmen te winnen. Gadverdamme. Waar sta je dan werkelijk voor vraag ik me af? Niet voor de spiegel neem ik aan, want ik zou mezelf niet meer in de ogen durven kijken om steeds maar de karakterloze zwakke blik te hoeven zien en te beseffen dat ik slechts een marionet ben van mijn eigen verslagen ego die zijn rug niet recht kon houden. Go on, join them, en wie heeft er dan toch gewonnen? Precies, Wilders!

remcoo37
remcoo3723 aug. 2016 - 4:43

Ik ben geneigd net zo te denken als Harry...een redelijke manier om de PVV wat wind uit de zeilen te nemen... bovendien, het vluchtelingen vraag stuk is er nu eenmaal, en zal toch aangepakt dan wel benoemd moeten worden! Dan liever door de VVD als de PVV...

reforcer
reforcer22 aug. 2016 - 22:23

Nou, de ellende begint nu al weer. Verkiezingspraatjes. Na 3/12 jaar vol list, leugens en bedrog heb ik het in ieder geval gehad. De buis gaat het komende halfjaar op donker als ik die louche tronies zie verschijnen. Bij Rutte zap ik nu sowieso al weg. Bizar ook dat de VVD nu ineens een soort van PVV-light wil gaan uitvoeren. We gaan beginnen en dwdd zullen ook wel weer tezamen met het staatsjournaal met hun oubollig elan de linksche waarden gaan presenteren, dus we kunnen onze borst weer nat maken. Het enige wat nu nog uiterst amusant zal zijn is de paniek rondom de te verwachte zege van de heer Wilders. Want ze zijn natuurlijk als de dood voor hem en het is vrijwel onmogelijk om zonder hem een coalitie te smeden als alles zo verder verloopt. De VVD hanteert nu waarschijnlijk het motto "if you can't beat him, join him" om de schade nog enigszins te beperken, de PvdA is op sterven na dood en de rest rommelt ook maar wat door. Ik vind de politieke bestuurders van dit land totaal ongeloofwaardig en ik zal niet de enige zijn. Er komt een verschrikkelijke afrekening aan in 2017. Let maar op. De mensen zijn het gewauwel meer dan zat.

OlavM
OlavM22 aug. 2016 - 21:56

In de komende tijd zullen we helaas weer een heleboel bellenbazen krijgen. Een hoop gedoe om niets. Grote woorden en gemakkelijke kreten zonder concrete inhoud. Holle retoriek. Valse beloften, die direct na de verkiezingen worden gebroken. Ook de PvdA is hier sterk in. Nog steeds leeft een grote groep mensen in relatieve armoede, is de werkloosheid groot, kunnen veel mensen de ziektekosten niet of nauwelijks betalen, zijn steeds mee huren niet meer te betalen, gaat de kwaliteit van het onderwijs achteruit, worden publieke verworvenheden in de private sfeer verkwanseld, wordt het idee van solidariteit uitgehold, steken racisme en discriminatie hun monsterlijke kop op, enz. De neoliberalen hebben veel afbraakwerk verricht. Die willen geen echte oplossingen voor deze problemen, laat staan echte vernieuwingen, want daarin zijn de rechtse partijen - inclusief de PVV- niet geïnteresseerd. Ze willen alleen maar macht behouden of vergroten (ook de PVV op een indirecte manier, door het bespelen van gevoelens van frustratie en agressie) en de status quo handhaven. Het is ontluisterend, dat altijd weer zo veel mensen erin stinken. En b.v. ook het waanidee koesteren, dat je “strategisch” zou moeten stemmen, terwijl ze daaraan bijna altijd een kater overhouden.

1 Reactie
Coronarias Redig
Coronarias Redig23 aug. 2016 - 22:45

"Het is ontluisterend, dat altijd weer zo veel mensen erin stinken. " Zeer mee eens.

Thom Holterman
Thom Holterman22 aug. 2016 - 21:28

In Frankrijk loopt dit spel uit op een geweldige uitverkoop van de rechtsstaat. In vergelijk met de situatie daar, wacht ik op de aanbieding van de VVD van een ‘Guantanamo op zijn Hollands’…Dan lijkt me de PVV van alle kanten voorbij gestreefd. Maar misschien is dat al gebeurd en heb ik iets gemist.

3 Reacties
Donostia2
Donostia222 aug. 2016 - 21:50

Misschien enkel en alleen in Uw machtsfantasietjes?

peterh2
peterh223 aug. 2016 - 5:16

Ik verwacht dat het vreemdelingenverdrag op de helling gaat: het is allang duidelijk dat dit onhoudbaar geworden is maar de eerste 'fatsoenlijke' partij die dit ter discussie stelt wint de verkiezingen...

Thom Holterman
Thom Holterman23 aug. 2016 - 6:11

@Donostia: ???

Harry5
Harry522 aug. 2016 - 20:59

Het mag raar klinken maar ik ben blij dat de VVD deze strategie voert. Waarom? Omdat velen die anders op de krankzinnige populist Wilders zouden gaan stemmen hierdoor toch VVD zullen stemmen. Niet omdat ik pro VVD ben, integendeel maar de VVD kan op die manier de dreiging van de populisten neutraliseren, zodat die buitenspel worden gezet. Want je moet er niet aan denken wat er zou gebeuren als de PVV de grootste zou worden.

9 Reacties
dordtenaar2
dordtenaar223 aug. 2016 - 5:06

Je bedoelt dat je het prima vond dat de VVD en P.V.D.A zich voor de vorige verkiezingen elkaar tot de grond toe afbrandde en daardoor kiezers naar zich toetrokken die anders op PVV of SP hadden gestemd. Hoeveel kiezers voelden zich toen bedonderd denk je en zouden ze opnieuw in die truc vallen? Dat ze elkaar weer tot de grond toe gaan afbranden is een zekerheid alleen denk ik niet dat de kiezers er opnieuw in trappen.

peterh2
peterh223 aug. 2016 - 5:19

De PVV is een stuk socialer dan de VVD, gelukkig hebben we in dit land voldoende keuze maar stel je als echt 'linkse' en socialistische kiezer de vraag: PVV of VVD, nu kiezen... Dan zou ik toch echt voor de PVV gaan (met grote tegenzin), die graai-kapitalisten voor de rijken dat nooit!

Albert Einstein
Albert Einstein23 aug. 2016 - 6:16

Dus jij vindt neoliberaal populisme beter dan sociaal populisme?

Freeman2
Freeman223 aug. 2016 - 6:25

Je bedoelt dus dat zodra VVD het evenbeeld van PVV wordt is Nederland meteen gered. Prachtig!

insignia
insignia23 aug. 2016 - 7:38

Harry, besef je niet dat de PVV niets meer of minder is dan de rechtervleugel van de VVD?

Klazien2
Klazien223 aug. 2016 - 8:44

Ik heb zelden een krankzinnige meegemaakt waarvan de ideeën zo veelvuldig gekopieerd zijn geworden.. Zou het misschien ergens anders aan liggen?

Arie Roos
Arie Roos23 aug. 2016 - 10:26

[De PVV is een stuk socialer dan de VVD] O ja ? Heb je wel eens gekeken hoe de PVV stemt in de Tweede Kamer ? Keurig netjes met de VVD mee. Dat "sociale" van de PVV is gewoon kiezersbedrog van Wilders, zoals we van hem gewend zijn.

Dunya2
Dunya223 aug. 2016 - 17:50

@peterh "PVV of VVD, nu kiezen…" VVD uiteraard, daar kan je tenminste nog van verwachten dat die optreedt binnen de kaders van de wet. Binnen de PVV heb je veel politici met een crimineel verleden. PVV wil aan de macht komen, zo nodig middels geweld, nu kiezen...

Coronarias Redig
Coronarias Redig23 aug. 2016 - 22:47

Dunya "PVV wil aan de macht komen, zo nodig middels geweld… " Nou, dat schiet dan niet echt op. Ik ben bijna overleden in al die jaren.

Pietersen2
Pietersen222 aug. 2016 - 18:21

En de mensen gaan er weer op stemmen, zonder twijfel. De VVD levert wederom de premier Kan vervolgens ook dat programma weer de prullebak in na de verkiezing, alsmede dat van coalitiegenoten GL/D66/PVDA en CDA Gelukkig hebben we over 4 jr weer hele andere problemen. Dan gaat het over de gegroeide en inmiddels volop zichtbare armoede, een zorgstelsel dat is ingestort omdat het onhoudbaar werd en of we wat kunnen doen aan de politiestaat waarin we dan zitten

Frank Straathoff
Frank Straathoff22 aug. 2016 - 18:03

Wilders voert de Bolkestijn agenda uit. Had de VVD dat zelf maar eerder gedaan, was er geen PVV geweest. Het enige wat je Wilders kunt nageven is dat zijn timing goed was. Bolkestein was te vroeg. Verder zou het mij als politiek experiment interessant lijken wat er zou gebeuren als een van de linkse partij in Nederland in haar verkiezingsprogramma harde standpunten inzake vluchtelingen, migranten en Islamproblematiek zou innemen.

5 Reacties
Paleocon
Paleocon22 aug. 2016 - 19:02

"Verder zou het mij als politiek experiment interessant lijken wat er zou gebeuren als een van de linkse partij in Nederland in haar verkiezingsprogramma harde standpunten inzake vluchtelingen, migranten en Islamproblematiek zou innemen." Dan krijg je de PVV...

kapitanlaipose
kapitanlaipose22 aug. 2016 - 19:22

Hangt er vanaf wat je bedoelt met harde standpunten? Sowieso zou er voor een progressieve partij geen islamproblematiek moeten zijn. Voor zo''n partij zijn er wel problemen als werkloosheid, criminaliteit, schooluitval, achtergestelde positie van vrouwen, gezondheid, burgerzin, sport etc. etc.

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus22 aug. 2016 - 20:25

Verder zou het mij als politiek experiment interessant lijken wat er zou gebeuren als een van de linkse partij in Nederland in haar verkiezingsprogramma harde standpunten inzake vluchtelingen, migranten en Islamproblematiek zou innemen. @ Frank Straathoff - het verbaast mij meer dat er niet zoiets is als groen rechts. Zorg om het milieu en streven naar verduurzaming is niet iets typisch links. Althans zou het niet moeten zijn. Hoe je daar komt is zegt wel iets over je maatschappijbeeld. Links wil dat doen met veel regeltjes, verboden en heel veel subsidies (dat kan weer alleen met enthousiast belasting heffen). Terwijl je daar volgens mij helemaal geen grotesk overheidsapparaat voor nodig hebt. Ik zou veel meer van de ondernemerskant verwachten. Overheid zou alleen moeten faciliteren. Van links verwacht ik niets anders dan wegkijken, cultuurrelativisme, en vooral heel veel moralisme.

Donostia2
Donostia222 aug. 2016 - 21:05

@ Gluteus. Ik ben bang dat U de vinger op de zere plek legt. Er is helemaal geen links antwoord op de vraagstukken van deze tijd. Enkel schelden en ridiculiseren.

Arie Roos
Arie Roos23 aug. 2016 - 10:28

[Wilders voert de Bolkestijn agenda uit. ] Dat is natuurlijk idiote onzin. Bolkestijn zou er nooit voor pleiten om burgerrechten in te perken, terwijl dat zo'n beetje het kernpunt van Wilders is. [Verder zou het mij als politiek experiment interessant lijken wat er zou gebeuren als een van de linkse partij in Nederland in haar verkiezingsprogramma harde standpunten inzake vluchtelingen, migranten en Islamproblematiek zou innemen.] En wat zijn dan precies "harde" standpunten, volgens jou ? Want zoveel verschil is er niet tussen de gevestigde partijen op dit vlak ...

Mostafa
Mostafa22 aug. 2016 - 17:49

Gaat mijn lieve SP deze keee die slappe tomaten laten vervangen door lekkere stevige ovale pomoddorie ?! Zoja , dan ben ik de eerste die mijn neus in dat soep steekt!

2 Reacties
Edwin038
Edwin03822 aug. 2016 - 19:48

Nou, Harry van Bommel vertrekt dus verwacht niet teveel stevige politici binnen de SP. Weer waterige Hollandse tomaten.

koffieleut2
koffieleut222 aug. 2016 - 19:58

Nee, dan hadden ze bij tijdens de vluchtelingencrisis wel een overduidelijk standpunt ingenomen. Geniet er nog maar van. Als ze zo doorgaan kunnen ze, als ze samengaan met de PVDA, misschien nog 20 zetels halen

IJsbrant
IJsbrant22 aug. 2016 - 17:26

Verkiezingsthema`s zijn als formule 1 racewagens. In handen van de een levensgevaarlijk in die van een ander een aanvaardbaar risico. Een DCV is voor de PVV kan nog net

[verwijderd]
[verwijderd]22 aug. 2016 - 17:03

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Edwin038
Edwin03822 aug. 2016 - 19:50

Tja, als milieu rendabel wordt en er goed geld op verdiend kan worden dan zal de VVD er brood in zien vermoed ik.

Donostia2
Donostia222 aug. 2016 - 21:52

Milieu? Big business, beste Erik. Geheel niet afwezig, maar een verdien model.

peterh2
peterh222 aug. 2016 - 16:49

De VVD geloof ik wel, ben vooral benieuwd naar het programma van GroenLinks: gaat Klaver echt een anti-kapitalistische koers varen of wordt hij teruggefloten door het eurofiele smaldeel van zijn partij...

7 Reacties
Ryder
Ryder22 aug. 2016 - 17:08

Dat zijn mij te veel veronderstellingen in één zin. - schrijft Klaver het verkiezingsprogramma? - een anti-kapitalistische koers; wat is dat? - een eurofiel smaldeel? is niet heel GroenLinks 'eurofiel', in elk geval niet eurosceptisch? - is er wel een tegenstelling tussen eurofiel en anti-kapitalistisch?

Ben Joop
Ben Joop22 aug. 2016 - 18:55

Ryder: veel te moeilijke vragen, zo had hij het ook niet bedoelt. Gewoon instemmen svp.

Corbieres
Corbieres22 aug. 2016 - 19:22

Ryder; schrijft Klaver het verkiezingsprogramma? Is VMBO jongen met snelle babbel, wat denkt u zelf?

kapitanlaipose
kapitanlaipose22 aug. 2016 - 19:25

Ik hoop het dat Klaver meer anti kapitalistisch wordt... of in ieder geval stelling blijft nemen tegen het economisme. @Ryder In mijn beleving is er een tegenstelling tussen Eurofiel en anti kapitalisme. De EU is vooral een EU van corporaties. De EU behartigt vooral de belangen van bedrijven en niet die van mensen.

Donostia2
Donostia222 aug. 2016 - 21:24

Interessante vraag. Wat maakt dat Jesse Klaver een rol van betekenis zou kunnen hebben? Anti kapitalisme is zoiets als tegen de wind in plassen. De hele wereld is kapitalistisch, het socialisme heeft zijn tijd gehad, en honderden miljoenen doden veroorzaakt.

Albert Einstein
Albert Einstein23 aug. 2016 - 6:33

Donostie, Het kapitalisme heeft gewonnen doordat de socialisten de kiezers hebben weggejaagd met het "linkse" immigratiestandpunt. Een mandaat krijg je van het je eigen kiezers, niet vanuit het buitenland.

Minoes2
Minoes224 aug. 2016 - 2:21

Ik weet het niet, zoals ik hem laatst een keer hoorde praten, dan heb ik er een hard hoofd in. Ik denk dat hij heel erg gaat tegenvallen op dat vlak.

Kilted
Kilted22 aug. 2016 - 16:46

Tja, Helaas brengt ons kiesstelsel met zich mee dat de kans op een meerderheid voor één partij nagenoeg nul is. En dus worden er coalities gevormd en dat betekent dat je nooit helemaal je zin krijgt. En zelfs als er ooit een partij 75+ zetels gescoord wordt door één partij zullen beloftes af en toe gebroken worden omdat geen enkele politicus een kristallen bol heeft. Verkiezingsbeloftes zijn in geen enkel land te borgen. Het zijn hooguit indicaties welke kant het op zou moeten.

2 Reacties
Kilted
Kilted22 aug. 2016 - 16:47

Bovenstaande reactie was in respons op koffieleut 22 augustus 2016 at 14:39

koffieleut2
koffieleut223 aug. 2016 - 10:20

Dan moet je geen beloftes doen. Het breken van beloftes houd namelijk in dat je een onbetrouwbare partner bent. Dat je water bij de wijn moet doen , het zei zo. Ik hoor ook Wilders zeggen, de OAW blijft op 65. Dag later was dit al van de baan. Dit zou niet moeten mogen, dit heet namelijk kiezersbedrog. Voor 1000 euro stemmen kopen, en vervolgens niet uit betalen is een klein voorbeeld van kiezersbedrog. VVD is ook tegen het referendum das dus lekker. Beloftes doen,breken, en vervolgens het volk niet om hun mening vragen. Lekkere partij is dat.

Mick64
Mick6422 aug. 2016 - 16:38

O ja, Bolkenstein....natuurlijk, de voorvader/uitvinder/stichter van de dienstenrichtlijn, waar liberalen het meest profijt van hebben komen nu met de oplossing ? Laat me niet lachen, haal dan alle graairekeningen van de liberalen leeg en het immigratie vraagstuk is direct opgelost. O nee, daar is het klootjesvolk voor gemaakt, dus saneren met die achterlijke PVV-ers zal de truc zijn op weg naar 2017. Nog meer VVD in dit land, en de Zuidas A'dam staat over een poosje vol met wolkenkrabbers gevuld met decadente graaiers. Want dan ben je volgens liberalen niet misdadig bezig, maar wel slim.

ljhbouwman
ljhbouwman22 aug. 2016 - 15:59

De wens dat de VVD de nieuwe PVV is een wens die de vader is van de gedachte. Met onzinnige gedachten kun je leuk spelen, maar je komt nergens. De PVV is net zo min op zinnige gedachten te betrappen als de achterban die goeddeels bestaat uit achterblijvers. Het zijn vooral de irreële gevoelens die kenmerkend zijn voor de PVVer. Bepalend is de grote angst bij de populisten en met name de vrees voor verantwoordelijkheid. Dat werkt verlammend. Wie geen fouten durft maken komt immers de deur niet meer uit. Bij de VVD zijn ze daar niet bang voor. De VVD zit zo'n beetje in elk kabinet, zelfs met de PvdA. De PVV heeft het één keertje geprobeerd en dan nog van een afstandje. Dat kostte het CDA bijna de kop en van Maxime Verhagen is nooit meer iets gehoord. Naar het schijnt doet hij iets in de bouw, vandaar die grote tekorten. Even aan de verantwoordelijkheid geroken en meteen weggerend. Het volgende kabinet is geheel PVV bestendig, maar de VVD zit er geheid weer in. Eigenlijk zijn verkiezingen overbodig. Maar het moet nu eenmaal want anders roept men dat Nederland niet democratisch is. Alsof een referendum waarbij de opkomst marginaal is dat wel is. Zolang de rechtsstaat fier overeind staat, de EU leidt en de NATO waakt is er genoeg democratie. Als het andere is franje. Leuk voor de aanblik, maar als je die afknipt houd je nog meer dan voldoende warme wol over. .

2 Reacties
bob b.
bob b.22 aug. 2016 - 18:39

@ljhbouwman, ben het met je eens datvnationale regeringen steeds overbodiger worden.

insignia
insignia22 aug. 2016 - 20:14

".. de EU leidt en de NAVO waakt..." (naar Nederlands vertaald) Genoeg democratie? Dan vraag je je af of de onzinnige gedachten jou geen parten gespeeld hebben. Er is wel een voorbeeld van zo'n "democratische" gemeenschap. Dat was de SovjetUnie met als sterke arm het warchaupact. Zoals je weet is dat bouwwerk ook ingestort.

rhakkert
rhakkert22 aug. 2016 - 14:32

Even twee verduidelijkingen. Tijdens het schrijven van het artikel realiseerde ik me dat er twee thema's door elkaar lopen. Enerzijds is er de beeldvorming over Brazilie. Anderzijds is er de vraag of het zin heeft om op deze manier Olympische Spelen te blijven organiseren. Ik heb het duidelijk over het eerste en niet over het laatste. Over de Olympische Spelen als zodanig en over de beslissing van Brazilie om zich kandidaat te stellen als gastland daarvoor heb ik ook mijn bedenkingen. En wat betreft die beeldvorming, ja, ik begrijp wel dat er ook journalisten zijn die proberen objectief te zijn. Daarom schrijf ik ook in de laatste alinea "de correspondenten hier willen misschien wel". Maar ze moeten opboksen tegen een cliche-cultuur. Natuurlijk is er van alles mis in Brazilie. Natuurlijk is Rio de Janeiro een gevaarlijke stad, maar het is er niet erger dan in New Orleans of in St. Louis. Maar gegeven dat je de sociale problemen van een land niet in 5 jaar opgelost hebt en dat het land midden in een economische crisis verkeert, vind ik dat ze het er uitstekend van af gebracht hebben.

1 Reactie
Nick Ros
Nick Ros22 aug. 2016 - 16:46

Delen de mensen uit de sloppenwijken ook jou mening ?

Poezenmens
Poezenmens22 aug. 2016 - 14:25

Ronald Giphart over het rampjaar 1672 en het historisch besef: http://www.nporadio1.nl/de-nieuws-bv/onderwerpen/371454-druktemaker-ronald-giphart

Mostafa
Mostafa22 aug. 2016 - 14:05

Van liberalen naar diep graaien. Mag ook gezegd worden.

Freeman2
Freeman222 aug. 2016 - 13:40

Is het titel eerder bedoeld als - VVD adoreert PVV?

koffieleut2
koffieleut222 aug. 2016 - 12:39

Maakt niet uit welk programma ze hebben, ze houden zich toch niet aan hun beloftes/programma. Hier nog op reageren is net zoiets als reageren op Juncker die mededeelt dat de EU gaat bezuinigen. Next.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen222 aug. 2016 - 12:39

Voorspelbaar van onze fraudepartij. Wéér voor de harde aanpak, de eigen criminelen blijven vrijuit gaan, en de behoeftigen zullen nog verder vernederd, en wellicht dakloos gaan worden. Eigenlijk is elk woord, aan deze zielepoten besteed, er één te veel.

3 Reacties
Nick Ros
Nick Ros22 aug. 2016 - 16:50

Voor jou een lijstje vanaf 2010 • PvdA (36) • VVD (21) • CDA (16) • Groenlinks (7) • PVV (6) • SP (4) • D66 (3) • ChristenUnie (2) • SGP (1) • Overige partijen (0)

H.Witte
H.Witte22 aug. 2016 - 20:03

Nick Ros, volgens mij heb je dit lijstje al eens ooit eerder gepresenteerd en volgens mij heb ik er ook toen op gewezen dat. a. het gewicht van de misdraging nogal uiteen loopt; b. sommige partijen nou eenmaal meer vertegenwoordigers in raden, Staten en Kamers hebben; c. de reacties van partijen op misdragingen binnen hun partij nogal verschillen. Ik vind het trouwens tekenend dat je overzicht begint bij 2010. Terwijl in de paar jaar daarvoor de schandalen binnen de PVV bijna maandelijks wel een issue waren.

Nick Ros
Nick Ros22 aug. 2016 - 21:01

Henk het gaat mij om de bovenste DRIE. Ik zie dit lijstje vandaag voor het eerst. Die PVV heb ik nooit serieus genomen. Daar reageer ik niet eens op.

[verwijderd]
[verwijderd]22 aug. 2016 - 12:31

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen22 aug. 2016 - 12:57

[...dan zal zij ook moeten kijken naar wat het programma van die partijen zo aantrekkelijk maakt voor hun voormalige kiezers.] Die kiezers lezen geen programma's, meer dan 140 tekens kunnen ze niet onthouden, ze horen one-liners.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen23 aug. 2016 - 12:51

[Wat maakt dat nu uit.] Het maakt mij niets uit. Ik deel alleen een waarneming als reactie op iemand die stelt dat er verandering in programma's nodig is.

rechtdoorzee
rechtdoorzee22 aug. 2016 - 12:06

Goede zaak dat partijen opschuiven naar rechts, zouden ze allemaal moeten doen.

2 Reacties
pk49
pk4922 aug. 2016 - 15:09

waarom naar Rechts? Sinds de laatste echte sociale kabinet Den Uyl "73-'77 is alleen rechts aan de macht geweest en de puinhoop dat die aangericht hebben is algemeen bekend. Misplaatste privatisering en een volkomen mislukte VVD zorgwet, die alleen de burger op kosten hebben gejaagd is het resultaat. Het zou 'ns heel verfrissend zijn om een geheel linkse kabinet aan de macht te hebben. PvdA,Groen Links en misschien de SP om de puinhopen van rechts op te ruimen.(Sorry Pimmetje !)

Corbieres
Corbieres22 aug. 2016 - 15:49

pieter66 Goed idee, de milieu terrorist, de schoolmeester en de VBMO- er aan het bewind, dan komt het goed.Is er al een offerte gevraagd voor groene bezems. Dacht dat het niet veel beroerder kon dan het huidige clubje, heb niks gezegd dus.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon22 aug. 2016 - 11:56

Het is toch niet zo verrassend dat immigratie, veiligheid, onze positie binnen de EU en ouderenzorg de thema's worden van de aanstaande verkiezingen? Dit zijn toch geen exclusieve PVV thema's? De linkse partijen zullen hier een eigen verhaal met duidelijk oplossingsrichtingen tegenover moeten zetten i.p.v. van het voorspelbare jeremieren over de plannen van rechts.

2 Reacties
D'Holbach
D'Holbach22 aug. 2016 - 12:55

Helaas heeft links geen oplossingen en wil ze er ook niet over denken. Midden heeft ook geen oplossingen maar denkt tenminste na.

Cees Groninger
Cees Groninger22 aug. 2016 - 15:30

De linkse kerk heeft feitelijk niets te bieden, behalve dan de 'zieligzijncultus' in stand te houden.

Ben Joop
Ben Joop22 aug. 2016 - 11:51

aan de andere kant is het wel goed, laat die 2 xenophobische partijen elkaar maar leeg eten. De rest van Nederland, de meerderheid, bekijkt het vol walging.

8 Reacties
Opperrechter
Opperrechter22 aug. 2016 - 12:44

Beste Joop, ik denk dat je bedrogen uitkomt met die meerderheid. Ik heb de verwachting dat de wegkijkers een kleine minderheid gaan vormen in de toekomst.

koffieleut2
koffieleut222 aug. 2016 - 12:46

Fijn dat jij er zo veel vertrouwen hebt in de overige partijen. Even kijken, PVDA. o nee, das duidelijk, D66 whahahaha, Nederland in de uitverkoop en alle macht naar Brussel, Groen links? geen idee .De SP dan ? die ligt in een spagaat door de vluchtelingen crisis . CDA? misschien? maar met wie? Denk dat de walging er wel zal zijn, maar het alternatief is alleen Kwalitatief Uitermate Teleurstellend.

HughRodham
HughRodham22 aug. 2016 - 13:03

Behalve als die twee partijen de meerderheid halen...maar ik begrijp dat u dande democratie niet respecteert. Che was ook een gevaarlijk moordelijke man.

Ben Joop
Ben Joop22 aug. 2016 - 13:11

zolang deze 2 populistische- en door en door racistische partijen geen 76 zetels halen zijn ze gewoon een minderheid. Niet iets om trott op te zijn als Nederlander, maar in elk geval een minderheid. Het grote gevaar zit hem in het feit dat justitie en defensie vol zit met lieden met het fascistische gedachtengoed van deze 2 walgelijke partijen.

truusbeek2
truusbeek222 aug. 2016 - 14:26

dan bevinden ze zich in "goedgezelschap" “Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. (…) Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt (…), vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt (…). Zoals nu kan het niet”. Citaat van de stalinist Theun de Vries bij zijn steun aan het standpunt van de Socialistische Partij zoals verwoord in de brochure Gastarbeid en Kapitaal en de daarbij gevoegde reacties en commentaren, alsook in het partijorgaan Tribune.

koffieleut2
koffieleut222 aug. 2016 - 14:33

Joop , leg uit, racistische partijen . Want die snap ik even niet.

OlavM
OlavM22 aug. 2016 - 22:42

@ truusbeek: Jaja, en maar doen alsof de SP nog precies hetzelfde is als in 1983, en alsof het marxisme-leninisme niet in 1989 uit het beginselprogramma is geschrapt.

Coronarias Redig
Coronarias Redig23 aug. 2016 - 22:52

Olav Door die beweging kun je stellen dat SP regressief Links is geworden.

Ben Joop
Ben Joop22 aug. 2016 - 11:44

ach als het moet gaan we gewoon het verzet in net zoals vroeger in 40-45, de laatste keer dat fascisten hier de macht hadden.

8 Reacties
koffieleut2
koffieleut222 aug. 2016 - 12:41

weet je waar nazi een afkorting van is. Ik wist niet dat VVD en PVV socialisten waren.

kindval
kindval22 aug. 2016 - 13:48

Ik ben bang dat je dit nog meent ook....geen haar beter dan extreem rechts..

Corbieres
Corbieres22 aug. 2016 - 14:13

Wauw, u gaat zich opstellen tegen de Islam, want dat zijn m.i. de nieuwe fascisten, nou ja succes dan maar.Snap het wel, met de PvdA wordt het ook niks meer als Tompoes geen list verzint.

Ben Joop
Ben Joop22 aug. 2016 - 14:24

koffieleut: gaap. Vooral de PVV is een ordinaire fascistische partij of u nu hoog springt of laag. Ik wacht dan ook met smart op de rechtszaak tegen de leider van de PVV de openlijk fascistische Geert W.

D'Holbach
D'Holbach22 aug. 2016 - 14:31

@koffieleut, dan heeft u het programma van de PVV nooit gelezen, rechtstreeks overgenomen van de SP, de VVD is gewoon conservatief maar de PVV wel degelijk nationalistisch socialistisch.

opdebank
opdebank22 aug. 2016 - 14:57

Do ist der Bahnhof.

koffieleut2
koffieleut222 aug. 2016 - 20:14

Ben Joop fascisme is afkomstig uit het Italiaans en onder Mussolini liep dit door tot in de tweede wereld oorlog. Adolf zijn kindje was het Nationaal Socialisme ze hebben raakpunten, maar de een is niet de ander. Als je nu eens niet zo suf achter de computer overal commentaar op geeft (gaap), maar je gewoon in de materie verdiept zijn we al een stuk verder. En voor je begint dat wilders dan meer een nationaal socialist is, Wilders valt geen rassen af, maar een geloof.

koffieleut2
koffieleut222 aug. 2016 - 23:04

d`holbach. Heb ik wel gelezen. En inderdaad zijn er veel punten van links in geparkeerd. Dit is overigens ook de reden waarom Bontes en van Klaveren uit de PVV zijn gestapt. Maar u heeft een punt, als de PVV dan toch door de mangel des tijds moet worden gehaald, en we moeten ze toch met iets kwaardaardig vergelijken, dan is het wel nationaal socialisme. Nationaal Socialisme sluit vaak echter een ras uit, en geen godsdienstige groep. Tevens zal het tegen de vrijheid van meningsuiting zijn, Dat laatste is juist datgene waar Wilders op vaart. Denk dat Erdogan er eerder een is.

opdebank
opdebank22 aug. 2016 - 11:41

Wilders laat wat (speer)puntjes vallen. Kabinet PVV-VVD. Wilders president.

Floepert
Floepert22 aug. 2016 - 11:40

Ik vind het overigens bijzonder hoopgevend dat dit nu openlijk gezegd kan worden: “‘het hele land volstoppen met kansloze economische gelukszoekers” Dat was jarenlang ondenkbaar maar wel precies de kern van het hedendaagse migratieprobleem. Laat hier nou eens fatsoenlijk europees beleid op maken. Stop met het binnenlaten van economische vluchtelingen die hier zijn veroordeeld tot een leven in een achterstandswijk, levend van een door het werkende deel van de bevolking opgebrachte uitkering. Wanneer men daar nou eens echt werk van zou maken zodat men er zeker van kon zijn dat iedere vluchteling die binnenkomt ook echt vluchteling is, die ook na verloop van tijd (verplicht) weer vertrekt zal de weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Stroompie
Stroompie22 aug. 2016 - 11:40

Volgens mij heeft Rutte al voldoende tijd gehad om de problemen die Wilders ervaart te adresseren. De vorige verkiezingen zette Rutte vol in op veiligheid en hij heeft daar alleen maar op bezuinigd. In zoverre dat zelfs linkse partijen Rutte op het matje moesten roepen. Ik vind Rutte heel sympathiek, maar zijn praatjes zijn niets waard.

2 Reacties
Corbieres
Corbieres22 aug. 2016 - 15:43

Ik weet niet waarom het uitpersen van de bevolking 'bezuinigen"genoemd wordt, door mensen van regeringswege ok, maar hoezo heet dat bezuinigen in de volksmond? En ze zijn vooral zichzelf vergeten in die "bezuinigingsrondes", geloof maar niet dat er iemand van de bewindspersonen bv een dienstauto deelt, of heb ik iets gemist? Zijn de wachtgelden op hetzelfde niveau als de WW?

Paddy3
Paddy322 aug. 2016 - 18:09

@Corbieres, Het wachtgeld is in het algemeen in het eerste jaar 80%, en in het tweede jaar en daarna 70% van het laatste salaris als politicus. De WW uitkering bedraagt de eerste twee maanden 75% van het dagloon, daarna 70%. Ontloopt elkaar dus niet veel, al is de regeling van politicus beter.

Floepert
Floepert22 aug. 2016 - 11:35

Het is iedereen natuurlijk al lang duidelijk waar de stemmen te halen zijn. We zullen een enorme ruk naar rechts gaan maken, vooral op het punt immigratie en inburgering. Niet alleen zal de PVV een veel groter aantal zetels krijgen, andere partijen zullen ook rechtser worden op deze punten. Alleen voor de bühne natuurlijk, daarom moet je die punten ook niet serieus nemen tot ze daadwerkelijk zijn doorgevoerd. De vraag is nu hoeveel mensen zich weer door de VVD bij de neus laten nemen? Kiezen ze voor de kopie (VVD) of gaat men voor het origineel (PVV)?

Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis22 aug. 2016 - 11:04

Hoe zit het eigenlijk met het SP programma ? Het zou prettig zijn als we daar eens wat meer over lazen op Joop. Hoe de VVD in elkaar steekt is inmiddels wel duidelijk. Die dienen het belang van de rijke elite en het algemeen belang interesseert ze helemaal niets.

3 Reacties
D'Holbach
D'Holbach22 aug. 2016 - 12:36

Heeft de sp andere standpunten dan NEE dan?

insignia
insignia22 aug. 2016 - 13:47

@Holbach - kan je niet lezen? De standpunten moeten best wel te vinden zijn op internet (hint : tik eens sp.nl in) en er gaat een wereld voor je open. Nee zeker niet jouw wereld maar voor bestrijden van het kwaad dien je eerst het kwaad te kennen. Dus doe eens wat anders dan oude schilderijen bekijken en dan kun je je eigen vraag beantwoorden.

OlavM
OlavM22 aug. 2016 - 22:34

@ Pieter Jacobus: Dat is heel eenvoudig. Het beginsel- en vorige verkiezingsprogramma is te vinden op de website van de SP. Het nieuwe verkiezingsprogramma is nog in de maak, en het concept zal eerst intern worden besproken en geamendeerd, tot en met het partijcongres in het najaar, voordat het gepubliceerd zal worden.

Donutz
Donutz22 aug. 2016 - 11:03

En ik maar denken dat VVD, PvdA en CDA al sinds 2004 de PPV plaat afdraaien als het komt op migratie en integratie. De wind op dat vlak is dus zal zo'n 10 jaar guurrechts want immigranten zijn natuurlijk kansloos (zo roep de onderbuik) en het publiek weet ook het verschil niet tussen de diverse migratiestromingen. Al jarenlang lezen we de grootste kolder en pruts cijfers want ook de journalisten maken er een potje van. En links is te netjes om op de feiten te wijzen, stel je eens voor dat men cijfers zou noemen waaruit je kan zien dat er al jarenlang geen massa immigratie meer is of massale toestroom van kansarmen. Maar het mag niet verwonderen, het zijn destijds de VVD, CDA en PvdA geweest die schuldig zijn aan de migratie en integratie in de jaren 60-90 en die bang geschrokken de sinds 10 jaar de PVV plaat spelen ook al zijn de grenzen van wat wettelijk mogelijk is al lang bereikt. Ik verwacht dus dat de programma's van deze drie partijen meer van hetzelfde is als we de afgelopen programma's al zagen. We gaan weer een hoop geroeptoeter zien en slapende journalisten. Ik heb er geen vertrouwen meer in dat we het eerlijke verhaal te horen krijgen. Gewoon weer de onderbuik volgen en diezelfde jan modaal en beneden modaal op alle fronten naaien met neo-liberaal beleid.

6 Reacties
D'Holbach
D'Holbach22 aug. 2016 - 12:38

En u heeft wel correcte cijfers, cijfers die door niemand mders verspreid worden en enkel bij u bekend zijn? Wow, wat goed, maar u wilt ons vast niet laten weten wat die cijfers zijn en hoe u er aan komt, anders had u dat wel gedaan denk ik zo.

Donutz
Donutz22 aug. 2016 - 14:43

Ja hoor, Flip van Dijke heeft een mooi blog (en twitter en facebook account) waar hij regelmatig overzichtelijke tabellen en grafieken publiceert op basis van CBS en IND cijfers. De bronnen worden ook netjes vermeld zodat hen die een beetje schrikken dat de pers veelal de hoge en soms te lage cijfers opgeeft. Zo meld Flip al weer een stijging terwijl de pers nog inkt natte koppen heeft over asieldaling. En dankzij de bronvermelding e.d. valt het ook nog na te rekenen voor hen die toch denken dat er iets fout zit. Vooral met asielcijfers gaat men vaak de mist in (denk aan het optellen van 1st en herhaalde aanvragen + nareis, wat men de "asielinstroom" noemt en deze dan rapporteren als zijnde asielzoekers/1ste aanvragen). maar de fouten zijn legio, ook bij reguliere migratie (nu minder in de pers dan een paar jaar terug onder bijvoorbeeld Rutte 1) omdat er bijna geen journalist is die met de diverse termen bekend is. Als je zo de tientallen artikelen met correcties op kranten (en politici) leest dan zou je daar moedeloos van worden. Ik heb de hoop op eerlijke en correcte cijfers in de media zo'n beetje opgegeven. http://www.flipvandyke.nl/

Paddy3
Paddy322 aug. 2016 - 18:11

PVV is opgericht in 2006...

Ton4
Ton423 aug. 2016 - 6:45

Dag Donutz, Ik ken de site van Flip van Dyke maar zijn cijfers tonen volgens mij nergens aan dat moslim immigranten dit land vooruit gaan helpen. (HET thema van de PVV) Kijk het is leuk om aan te tonen dat dat de netto migratie wel mee valt en Marokkanen met een hoop getalgechogel "slechts" 4x crimineler zijn ipv 6x crimineler maar die correcties zijn niet wat de gemiddelde burger interesseert gok ik zo.

Donutz
Donutz23 aug. 2016 - 11:01

@Paddy: PVV achtig beleid was er natuurlijk al voor de PVV. Dank aan de LPF. Neem Balkenende I en II, denk aan Minister Verdonk. @Ton: Het lijkt mij niet aan Flip om een mening te gaan verkondigen bij de cijfers. De politiek scheert om diverse redenen alle immigratie op een hoop (het foute beeld is er nog steeds dat immigrant veelal gelijk staat aan moslim immigrant, ook kun geen apart 'moslim immigrant' beleid maken ivm gelijkheidsbeginsel etc.). Laat de politici en kranten in iedergeval de juiste cijfers hanteren. Dan kunnen we op die basis een echte discussie aan maar daar is het na ruim 10 jaar 'problemen mogen benoemen' nog nooit van gekomen in mijn ogen. Zeg gewoon helder ' nou de moslimpopulatie bestaat uit X en Y, prognoses geven ontwikkeling Z aan'. Los daarvan kun je dan de mening hebben of (meer dan) X moslims 'teveel' is of 'een probleem' , of 'niet bevorderlijk voor de maatschappij' of wat dan ook. Maar dat is natuurlijk een moeilijke discussie, al was het maar omdat elke persoon uniek is en het dus bijzonder knap is om moslims per definitie aan problemen te koppelen. Lijkt me prima om statistische kansen/verhoudingen te noemen om zo proberen werkelijke problemen zo precies mogelijk aan te pakken om zo rotte appels (ongeacht geloof mag ik hopen) er uit te filteren, of om bijvoorbeeld de verzorgingsstaat houdbaar te houden. De dag dat er volop objectieve cijfers genoemd worden, men dit breed beaamt en los daarvan dan in discussie gaat wat dan mogelijk kan betekenen voor ons land en hoe we daarop in zouden moeten spelen of niet, op die dag gaat hier de vlag uit. Ben bang dat die vlag voorlopig nog in de kast blijft gezien de trackrecord de afgelopen jaren van media en politici.

Ton4
Ton423 aug. 2016 - 16:25

Even een vraagje tussendoor Admiraal. Kan ik me herinneren uit de discussies op een andere website dat je vóór etnisch profileren bij politiecontrole bent of heb ik de verkeerde voor me ? Ik ben namelijk wel vóór groepsaanpak op basis van goede statistiek maar tegen etnisch profileren omdat je daarmee je "tegenspeler" voorkennis over je handelen geeft.

Klapschaats2
Klapschaats222 aug. 2016 - 11:00

Wat een kletskoek. De nieuw omarmde thema's bestaan al decennia bij de gewone Burger. Blijft overigens voor de VVD de vraag: waar zijn al die banen waarvoor NL gebloed heeft? Hoeveel minder EU hebben exact nu in vergelijking met 4 jaar geleden? Hoe gaan we om met de reactie op het referendum? En wat is de reactie op de Sorosleaks? Een mi zeer niet serieus te nemen partij die VVD; stoere verhalen vooraf, en in de realisatie te zwak voor woorden.

marius20452
marius2045222 aug. 2016 - 10:52

Op zich prima programmapunten, echter de VVD is volkomen onbetrouwbaar!

1 Reactie
koffieleut2
koffieleut222 aug. 2016 - 12:49

Jij wacht ook op nog op die 1000 euro? , de MH17 onderste steen? en de uitslag van de oekraine? de.. en de.... ?enz.

Rode druppel
Rode druppel22 aug. 2016 - 10:45

Ik maak mij niet druk om de VVD. Ik maak mij druk om mijn eigen partij. Zijn ze in staat om een goed verkiezingsprogramma te maken. Geen leugens, geen valse beloften, maar eerlijk en geloofwaardig zijn. Dat is op de lange termijn veel belangrijker. En juist daar heeft oa. de VVD een ernstig probleem.

1 Reactie
koffieleut2
koffieleut222 aug. 2016 - 12:50

En dat is,..... niet te spannend maken.

truusbeek2
truusbeek222 aug. 2016 - 10:33

En nu maar wachten op SP om te kijken hoeveel zij van PVV jatten om het oude electoraat weer terug te winnen. Huidige peilingen( welke peilingen?) voorspellen anders niet veel goeds voor SP

3 Reacties
Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 12:10

Misschien worden ze wel gewoon eindelijk eens verstandig en rukken ze dat manifest uit 1983 uit de vriezer.

koffieleut2
koffieleut222 aug. 2016 - 12:58

Als de SP zegt minder vluchtelingen, dan stoten ze daar de middenklasse en hoger tegen de kop. Je bent socialist of niet. Als de SP zegt , vluchtelingen kan makkelijk, dan krijgen ze de onderste laag van de samenleving in het harnas, want die zien al jaren dat ze steeds verder achterop raken. De SP heeft echt een vluchtelingen probleem, en zal met een blabla bla van Roemer niet omhoog komen, de man moet geen les geven, die moet korte statements maken, en bij de kern van de boodschap blijven. Sorry, t ìs een beste vent. Maar in het debat sneeuwt hij volledig onder. Later als hij sociologie gaat geven op de VU , dan mag hij uitgebreid van stof zijn. Dus, de SP zal niet klimmen zolang het vluchtelingen probleem nog op de agenda staat, en Roemer geen stevige media cursus volgt ( mischien bij Jan Slagter?).

OlavM
OlavM22 aug. 2016 - 22:15

@ truusbeek: Je durft wel, zeg! Wat een omkering van de werkelijkheid! Juist de PVV heeft het "sociale deel" van haar vorige verkiezingsprogramma zo'n beetje letterlijk overgepend van de SP. Zonder trouwens dienovereenkomstig te handelen en te stemmen, want daarin is die partij niet echt geïnteresseerd.

I F Stone
I F Stone22 aug. 2016 - 10:29

De kans dat de PVV mee gaat doen(ook niet als gedoogpartner) in een regering is vrijwel nihil. Dat is ook helemaal niet nodig ,want de redelijk grote populariteit van deze partij (en ook heel belangrijk ,in potentie kan die populariteit nog enorm groeien )zorgt ervoor dat heel veel van het PVV programma nu wordt overgenomen door vrijwel alle andere partijen. Zo heeft een partij die van deelname aan de regering wordt uitgesloten toch heel veel invloed! Net voor de vorige verkiezingen liet Tricky Rutte weten aan een interviewer van de Telegraaf dat hij de PvdA zag als een ramp voor het land om er vervolgens direct na de verkiezingen mee in zee te gaan en Rutte is nu beste maatjesmet de heer Asscher (ook politiek gesproken) Rutte is en blijft een aartsleugenaar en een man zonder eer en geweten Trouwens je kunt de VVD NOOIT vertrouwen op hun woord en het kan ze niets schelen Halbe Zijlstra zal worden ingezet voor het grof geschut De kiezer zal er wel weer intuinen. Mensen will over het algemeen blijkbaar graa voorgelogen worden

1 Reactie
Corbieres
Corbieres22 aug. 2016 - 15:54

Hoop dat je geen gelijk hebt, maar vrees er wel voor.

nomen nescio
nomen nescio22 aug. 2016 - 10:09

De islam angel kan dan wel uit het debat zijn gehaald. Maar inmiddels zit er de veel grotere angel van de influx van al dan niet bona fides vluchtelingen.

richarrd
richarrd22 aug. 2016 - 10:00

Dat is toch wel een goede zaak denk ik. Het zou mooi zijn geweest als er ook een linkse partij zou zijn die geen vluchtelingen meer in het land wil toelaten, maar dat zie ik nog niet zomaar gebeuren jammer genoeg. Het zou wel beter zijn want ik heb net de cijfers opgezocht en daaruit bleek dat er rekening houdend met nareizigers uiteindelijk twee keer zoveel mannen als vrouwen naar Europa komen, en dat is helemaal niet goed. In Zweden zijn er al 20% meer jonge jongens dan jonge vrouwen, en dat blijft vanaf nu zo. Het enige wat je nog kunt doen is de schade die er al is zoveel mogelijk beperken. Als de VVD daar aan bij wil dragen dan is dat alleen maar goed.

3 Reacties
Edwin038
Edwin03822 aug. 2016 - 11:57

Een realistische linkse partij? Dat wordt lang zoeken vrees ik. Al had Paul Cliteur (ex lijstduwer PvdD) wel een prima interview in het FD. Ik ben ook meer voorstander van het Canada model omtrent immigratie. Daar worden de kosten ook voor 50% betaald uit private (bedrijfsleven en vrijwilligers) betaald. Helaas zolang de PVV blijft schreeuwen dat de grenzen dicht moeten zullen linkse partijen het tegenover gestelde blijven zeggen.

Johan eldert
Johan eldert22 aug. 2016 - 12:19

nou ga jij je cijfers dan nog maar een keer nakijken. Je snapt er dus werkelijk niets van. Hint : kijk op de site van flip van dyke. Een van de weinig mensen die het wel snapt.

richarrd
richarrd22 aug. 2016 - 13:56

Johan eldert Ik stel het wel op prijs dat u uw mening uit, maar als u enkel de bedoeling heeft om mensen zoals mij dus, te kleineren, houdt u dan liever stil want dat dient geen enkel ander doel dan het veroorzaken van chaos en conflict.

Wat een slechte moderatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wat een slechte moderatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!22 aug. 2016 - 9:53

Kijkend naar de trend in de wereld zal de grootste malloot die het hardst schreeuwt dat alles aan, vluchtelingen, migranten en de Islam ligt zal gaan winnen. Het maakt men niet meer uit wat voor andere standpunten er zijn of hoeveel er wordt gelogen. Al zijn alle andere standpunten tegen hun eigen belang, ze lijken ze niet te begrijpen of te boeien zolang men maar hoort, "de grenzen gaan dicht". (al zou het de SGP zijn) Hoe en of dat wel bereikt kan worden lijkt niet uit te maken evenmin als eventuele vluchtelingen die aan het hek moeten creperen want.....Nederland. Een kleine groep die hun "normen en waarden" niet wil opgeven door hun normen en waarden zwaar te verlagen. Sorry maar dat is juist niet des Nederlands maar zeer bekrompen en intolerant. Laten we de oude politiek (neoliberaal aangestuurd) die al iets van 30 jaar de kans heeft gehad en de huidige situatie heeft laten ontstaan (al dan niet bewust laat ik er even buiten) de rug toe keren. Het is tijd dat er opgekomen wordt voor de burgers en niet meer alleen de allerrijksten(1%) en grote (internationale) bedrijven. Ook tijd om te stoppen met links en rechts denken want dat is wat ze willen om het team gevoel te bewerkstelligen dat ervoor zorgt dat mensen die het met 1 punt eens zijn ook automatisch de rest ondersteund wat eigenlijk tegen hun eigenbelang is) Waar op te stemmen weet ik nu ook nog niet maar het zal in ieder geval niet worden; CDA- VVD- PvdA - PVV- SGP- SP- (GL wat twijfel want J.Klaver lijkt niet bij de neoliberale club te horen) Dus Piraten Partij met z'n allen?

2 Reacties
Edwin038
Edwin03822 aug. 2016 - 12:04

Piraten of PvdD zie ik eerlijk gezegd als gezond alternatief. GL, ondanks de goed bedoelende J.Klaver is GL wel altijd een zeer elitair en rijke stinkerds partij geweest.

Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 12:17

"Dus Piraten Partij met z’n allen? " Waar leidt jij uit af dat een overgrote meerderheid(jij noemt die wij)genoeg heeft van het neo liberalisme?

2C
2C22 aug. 2016 - 9:34

Goh, wat een verrassend bericht... De PVV gaat voorop in de peilingen, dus het valt te verwachten dat de VVD virtuele zetels probeert af te snoepen, door hardere taal uit te slaan en mensen naar de VVD te trekken. Concurrentie is er niet alleen tussen supermarkten, maar ook tussen politieke partijen.

HughRodham
HughRodham22 aug. 2016 - 9:22

Off course, voorbereiden op verkiezingen en stemmen winnen. Wachten op dat PvdA wat DENK standpunten opneemt om stemmen te winnen of D66 met onhaalbare baanstandpunten komt. Wanner focust een partij eens op de toekomst. Abraham Lincoln: "You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time."

1 Reactie
ratio2
ratio222 aug. 2016 - 11:53

Helaas laat de geschiedenis ons wel zien dat het ruim voldoende is om verkiezingen te winnen als je 'all of the people some of the time and some of the people all of the time' voorliegt. Daarvoor hoef je helemaal niet "all the people all the time" voor te liegen.

[verwijderd]
[verwijderd]22 aug. 2016 - 9:20

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon22 aug. 2016 - 11:27

Klopt. Bolkenstein wilde al in de jaren negentig een discussie op gang brengen over een integraal immigratiebeleid. Ik vond dit destijds als linksstemmer zeer legitiem. Hij werd destijds door linkse partijleiders ten onrechte weggezet als een xenofobe racist. Wel in andere bewoordingen, maar daar kwam het wel op neer.

Johan eldert
Johan eldert22 aug. 2016 - 12:22

[Gadfly 22 augustus 2016 at 13:27 Klopt. Bolkenstein wilde al in de jaren negentig een discussie op gang brengen over een integraal immigratiebeleid.] Dat kwam vooral omdat bolkestein hypocriet was. het was zijn eigen partij die de kraan wagenwijd had opengezet maar dat niet wilde erkennen. Hij deed voorkomen alsof dat kwam door linkse politiek wat een aperte leugen is en was. Maar de linkse politiek heeft wel degelijk de zaken aangepakt. Wet Cohen soms vergeten? Dus de VVD heeft de ellende veroorzaakt en links heeft het opgeruimd.Lijkt mij dat je niets te klagen heb

Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 12:25

Het is natuurlijk een aluhoedje theorie maar ik ga er al jaren vanuit dat de PVV een bliksemafleider is voor de VVD. Deze 2 zijn 2 handen op 1 buik. Wilders trekt allerlei voormalig Linksstemmend naief publiek op zich af door te suggereren dat hij iets heeft tegen de VVD. PVV is geen Stoer Flinks : harder inzetten op immigratie, integratie of tegen Islam gekoppeld aan SP gedachten over mensen die het financieel zwaar hebben. Het is cliche maar we worden aan alle kanten belazerd.

[verwijderd]
[verwijderd]22 aug. 2016 - 9:04

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
peterh2
peterh222 aug. 2016 - 10:56

Wat moet het fijn zijn om in zo'n droomwereld te leven: alsof een paar artikelen in de MSM ervoor zorgt dat opeens alle anti-eu/anti-islam/anti-neoliberale gevoelens als een zeepbel verdwijnen...

D'Holbach
D'Holbach22 aug. 2016 - 11:00

Het wijzen op de paralellen in de bijbel is dan ook terecht. Het christendom heeft ook geen prettige geschiedenis (en af en toe heden). Religie is nu eenmaal de wortel van het/veel kwaad.

Donostia2
Donostia222 aug. 2016 - 21:49

@ Erwin. Het is een rare paradox. In weerwil van alle "ombuigingen", er is namelijk geen cent bezuinigd, groeit het aandeel dat de overheid neemt uit de echte economie nog steeds. De VVD is derhalve alles behalve liberaal/rechts/kapitalistisch, de VVD doet braaf mee met de linkse neo-liberale ideologie. Mark Rutte heeft braaf meegewerkt met deze PvdA gekkigheid. "Nivelleren is een feestje". Wanneer de VVD weer liberaal rechts is zal ik een gat in de lucht springen.

Voice
Voice22 aug. 2016 - 8:59

Ik geloof niet, dat veel mensen voor de namaak zullen kiezen. Ze zullen voor de PVV kiezen en die mensen die al constant achter de PVV stonden zullen bevestigd worden in hun oordeel, dat Wilders en Fortuijn al al die tijd gelijk gehad hebben, doordat partijen nu dat over gaan nemen wat al 16, 17 jaar gezegd werd. Maar ik denk dat het ook niet helpt, je tegen de PVV te verzetten want dan gaan veel mensen die sympathie hebben met een onderdrukte voor die onderdrukte staan. Imo is de enigste manier om de PVV te bestrijden is er 1 van je eigen ideeën aan de man te brengen en je daarmee bezig te houden en je weinig aan te trekken van wat de PVV zegt of doet. Reageren daarop maakt de PVV belangrijk en lenkt mensen af van jouw partij en idealen naar de idealen en ideeën van de PVV.

msj_meijerink
msj_meijerink22 aug. 2016 - 8:49

De vvd heeft toch al jaren geleden een groot deel van de pvv-xenofobie overgenomen?

Anonymous3
Anonymous322 aug. 2016 - 8:40

Dezelfde thema's die ook ineens weer opspeelden 4 jaar geleden. Niks nieuws onder de zon en de vraag rijst alleen of het gros van Nederland weer last krijgt van geheugenverlies als ze weer met leugens hun partijprogramma's gaan vullen. En Rutte is daar meester in evenals Pechtold die ervoor gezorgd heeft en voor gepleit dat de arbeid maximaal is geflexibiliseerd. Deze laatste presteert het nu zonder blikken en blozen om maar even de tegenovergestelde weg op te gaan. Maar wetten maken dat is niet altijd maar een jojo beweging en waar mensen eruit zijn geschopt na 20 jaar trouwe dienst dankzij D66 en VVD beleid; daar zal men heel hard lachen om deze retoriek omdat het simpelweg onomkeerbaar is. Dankzij het sloopwerk van de zekerheden zien ze niet eens in zogenaamd dat het sloopwerk blijvende sporen heeft achtergelaten. Een verdrag als TTIP welk door beide heren wordt gesteund evenals de PvdA, zal tot gevolg hebben dat dit soort uitingen wordt gezien als het belemmeren van overheidswege het personeelsbeleid van bedrijven en hun winstgevendheid omdat jongeren nu eenmaal goedkoper zijn.en dus gaat daar een streep doorheen via de rechter welke niet door Pechtholt en Rutte betaald gaat worden maar door de belastingbetaler.

1 Reactie
Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 10:58

"Deze laatste presteert het nu zonder blikken en blozen om maar even de tegenovergestelde weg op te gaan" Ik dacht dat ook toen dat D66 artikel hier werd geplaatst. Blijkbaar brengt het velen op een dwaalspoor hoe het gebracht is.

peterh2
peterh222 aug. 2016 - 8:31

Toch pakt de VVD dit veel slimmer aan dan partijen aan de linker zijde: wat 'niet politiek correcte' ideeën lanceren en de ophef van de gutmenschen zorgt dat de kiezers toestromen. Laat ze lekker, besteed er geen aandacht aan een kom met eigen plannen!

[verwijderd]
[verwijderd]22 aug. 2016 - 8:29

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 11:03

Ben ik al wakker? Wrijft vermoeid wat in zijn ogen.... Je dedain jegens bepaalde mensen valt mij wat tegen van je, maar misschien heb je in het verleden slecht gevolgd. De enige echt liberale partij? D66?

Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 11:04

ik

D'Holbach
D'Holbach22 aug. 2016 - 12:43

Ja, ik denk wel da D'66 de enige liberale partij is. De VVD is weer totaal terug naar zijn conservatieve wortels en mag de liberale vlag nog niet met de vingertoppen aanraken.

Coronarias Redig
Coronarias Redig23 aug. 2016 - 23:00

Ik heb niet de indruk dat de VVD door MBOrs bevolkt wordt. "En inderdaad is D66 de enige echte liberale partij en een die, geheel in lijn met het klassieke liberalisme, ook nog oog heeft voor de noden van de machtelozen." Youre killing me, whahahaha

Mostafa
Mostafa22 aug. 2016 - 8:22

Integreren zoals VVD-ers zoals van Roy, Teenven ? Ha ha ha ...dan moet ik eerst leren goed verstoppen van bonnetjes ... Integratie juf: "" nou bij het verstoppen van verdachte bonnetjes moet je leren overal te roepen : " ikke niet begrijpen".....dan....... Hihihihi

Paddy3
Paddy322 aug. 2016 - 8:22

Dit is voor de VVD al jaar en dag een verkiezingsthema. Al van voor dat de PVV bestond.

1 Reactie
Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 11:06

Op papier, ja

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen22 aug. 2016 - 8:17

Het gaat saai worden. De PvdA gaat ongetwijfeld SP thema's jatten, en in de wetenschap dat het programma van de PVV sowieso al een kopie van dat van de SP was gaan de conserveblikken van SP PvdA VVD en PVV dus gewoon voor hetzelfde.

rbakels
rbakels22 aug. 2016 - 8:09

Voor de zekerheid heb ik even doorgeklikt naar het originele BNR artikel. Daar staat dat de VVD vooral inzet op veiligheid. Dat is inderdaad een authentiek VVD stokpaard. Maar ook dat is populistisch. De VVD maakt ons namelijk wijs dat Nederland ongelooflijk onveilig is geworden, en keihard politieoptreden dus geboden is. Ik woon in een middelgrote plaats in de Randstad. Af en toe krijg ik enquêtes hoe onveilig ik mij voel. Nou, helemaal niet. De grootste bedreiging die ik zie is de politie zelf, die bij het minste geringste al grof geweld inzet. Intussen beschermt de politie niet je eigendommen: met toestemming van de politie was laatste mijn oude fiets al met toestemming van de politie op weg naar het grofvuil omdat de buren hadden geklaagd dat al die oude fietsen zo'n rommelig gezicht waren. Bij een lekkage ging de politie mijn flat binnen zonder de wettelijke formaliteiten in acht te nemen, die ook in een noodgeval in acht moeten worden genomen bij een inbreuk op het fundamentele huisrecht. Een tijdje terug was hier een wijkbijeenkomst, georganiseerd door een wijkwethouder uit de Leefbaar-bloedgroep. Nooit zie ik hier een agent, maar daar stond het opeens beangstigend vol met politie. Nu woon ik misschien in een goede wijk, hoewel hier ook hoogbouw is waar mensen uit lagere sociaal-economische klassen wonen, en een "zwarte" VMBO school. Misschien worden criminelen geïmponeerd door mijn lengte (echter nog geen twee meter), maar ik ben niet jong meer en echt geen wandelende spierbundel. Ik moest weer denk aan die aanvaring in het parlement toen de Staatssecretaris van Justitie een wetenschappelijk rapport citeerde waarin werd vastgesteld dat de zware criminaliteit significant was afgenomen, waarop een PVV-er in woede ontstak en de staatssecretaris vroeg of zij (het was Albayrak nog) zich wel realiseerde hoe onveilig de mensen in het land zich voelen. Ja, door het gezeur van de PVVD! een typisch populistische benadering: val ons niet lastig met de feiten!

3 Reacties
marius20452
marius2045222 aug. 2016 - 11:04

Wanneer je het over feiten wilt hebben! De meeste mensen hebben niet zoveel last van de zware criminaliteit maar misschien wel van allerlei ander straatterreur. Ergo: wanneer de zware crimnaliteit is afgenomen(denkt men) heeft dat bijna- of helemaal geen relatie met het gevoel van veiligheid van de gewone man. Dat zijn de feiten. Los van het feit of het onveiligheidsgevoel terecht is.

D'Holbach
D'Holbach22 aug. 2016 - 11:07

U matigt zich wel vaker de rol van jurist aan zonder ook maar enige vorm van kaas gegeten te hebben van het recht. De politie mag ten alle tijde een woning betreden (ook zonder last of bevel) als er gevaar dreigt voor personen of goederen. Ze waren dus volkomen gerechtigd dit te doen. Maar wat verwacht je dan ook van iemand die meent dat de huidige Australiërs door de erfzonde van hun voorouders ook crimineel zijn. Helder denken is niet echt aan u besteedt geloof ik?

Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 11:24

"Intussen beschermt de politie niet je eigendommen: met toestemming van de politie was laatste mijn oude fiets al met toestemming van de politie op weg naar het grofvuil omdat de buren hadden geklaagd dat al die oude fietsen zo’n rommelig gezicht waren" Herkenbaar. Ouderwetse NSB mentaliteit. Ik adopteerde hier het verwaarloosde openbaar plantsoen, lang geleden. De meeste mensen vinden het leuk wat ik ermee doe. Wel 1 moment mee gemaakt dat mijn buurman met wie ik "mot"had trachtte een gemeente ambtenaar wijs te maken dat het allemaal rotzooi was en er eigenlijk extra parkeerruimte voor in de plaats moest komen. Ik hoorde het gesprekje op afstand aan en hoorde de ambenaar gedecideerd antwoorden dat dat zo te zien nogal mee viel. Fietsen en bekeuringen. Nu begint het wat te beteren maar voorheen werd in Rotterdam de boel omgedraaid. Er was te weinig stallingsruimte voor fietsen en dus nam je noodsprongen. Gevolg : ook een nieuwe fiets met nieuw duur slot ging eraan. Kon je je fiets elders gaan ophalen tegen betalen. Schade : tijd, boete en nieuw slot kopen. Pas recent begint er op te lijken dat ze reden hebben je te bekeuren daar de stallingsruimte op niveau begint te komen. Ik had ze dat al in 1945 kunnen vertellen maar ja, die auto en zo he. Vorig jaar werd de straat opnieuw gelegd, een halve meter hoger of zoiets, trottoirs ook. Komen er op een gegeven moment 3 inspecteurs kijken hoe het gedaan was. Ik bracht te berde dat de nieuwe fietsstallingen korter waren en dus onhandiger. Maar dat er ook meer moesten komen. 1 van de drie leek serieus van mening dat fietsen in grote hoeveelheden sowieso lelijk waren en mensen met kratten, fietstassen, etc zeer lastig. Proberen te communiceren op een beschaafde manier met gemeente en dan toch steeds gepiepeld worden. Zo lees je overal dat door de zwaardere regenval er meer oppervlakte voor afvoer gerealiseerd moet worden, bijv geveltuintjes. Ik begon er indertijd mee in deze straat die helemaal strak was verder. Veel navolging gekregen, al duurde het jaren. Wat wil nu? Ze hebben de bestaande geveltuintjes kleiner gemaakt! Over geemaild en zo, geen antwoord. Het is dat ik het druk heb en een zere rug anders had ik ze allang weer breder gemaakt. "Misschien worden criminelen geïmponeerd door mijn lengte (echter nog geen twee meter), maar ik ben niet jong meer en echt geen wandelende spierbundel." Misschien maakt het uit dat we geen vrouw zijn want ik merk er ook zelden iets van. De link van criminaliteit met die zwarte school is er ook voor jou, begrijp ik? Voor mij niet meteen, dan zou ik ervaringen of horen van bij gehad moeten hebben. Ik ben ook de jongste niet meer en pakweg 1.72 maar wel redelijk getraind(zwem veel en doe al sinds 1985 aan andere sporten) ogend. Verder oog ik misschien wat alternatief. Misschien denken ze daarom dat ik sowieso op hun hand ben, hahaha

Gert1002
Gert100222 aug. 2016 - 8:07

Mensen maak je niet druk. Er is bijna niemand meer te vinden in Nederland die de VVD geloofwaardig vindt. De bijnaam van Rutte is niet voor niets Pinokkio. Het zou me verbazen als de mensen in de verkiezingsretoriek van de VVD trappen en dat deze partij na de verkiezingen meer als 20 zetels zal halen. Stel de PVV haalt 35 zetels dan hebben deze 2 partijen samen lang niet genoeg zetels voor een meerderheid in de 2 de kamer. De komende verkiezingen zullen in het teken staan van de strijd tussen PVV en de rest. Met de beste wil van de wereld zie ik de PVV geen 76 zetels of meer halen. Uiteindelijk zal er wel een coalitie komen tussen misschien wel 5 of meer partijen.

4 Reacties
Edwin038
Edwin03822 aug. 2016 - 9:04

Zo denk ik er ook over. Met de beste wil van de wereld zie ik inderdaad Greet geen 76 zetels bij elkaar scharrelen. Mocht de PVV de grootste worden dan moeten ze gaan onderhandelen met andere partijen en dan zal hij heel wat verkiezingsretoriek moeten laten varen. VVD/CDA/D66 en met 1 of 2 kleine christelijke partijen erbij zie ik eerder gebeuren. Of een minderheidscoalitie op links met gedoogsteun van D`66 ofzo. Het wordt een rommeltje aankomende verkiezingen dat weet ik wel.

Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 11:29

Edwin "Of een minderheidscoalitie op links met gedoogsteun van D`66 ofzo." Welk Links? De SP? D66 moet niets van de socialisten hebben.

Edwin038
Edwin03822 aug. 2016 - 11:51

Coronarias, Eerlijk gezegd weet ik het ook niet meer op links. Piraten pakken hopelijk 1 of 2 zetels. PvdD zakt alweer naar 4 zetels. PvdA mag zich geen links meer noemen maar zal 8-10 zetels pakken. GL is goed voor een zetel of 15, net zoals de SP. Nee, vrees dat links en midden niet verder komen dan een zetel of 50.

Paddy3
Paddy322 aug. 2016 - 18:15

Ik durf de weddenschap wel aan dat de VVD meer dan 20 zetels haalt.

Freeman2
Freeman222 aug. 2016 - 7:44

Is het de bedoeling van de Bruine om integratie met extreem-recht op te vragen? VVD zitten al lang daar op de goede plekje, toch?

Freeman2
Freeman222 aug. 2016 - 7:43

De verkiezingsstrijd van en voor de lang verborgen neofascisme gaat uiteindelijk losbarsten. Gelijk zou glashelder worden waarom extreem-rechts in ons land met een fluwelen handje wordt geaaid.

Bert Vlierman
Bert Vlierman22 aug. 2016 - 7:19

Het was met name de VVD die in de jaren 60 en 70 goedkope ongeschoolde arbeidskrachten uit Noord-Afrika liet komen. Integreren was verboden want ze moesten na 2 jaar weer terug. Het was de VVD die een streep zette door de verblijfsduur van 2 jaar. Reden: telkens een nieuwe lichting opleiden kostte te veel. Niettemin: integratie bleef ongewenst. Het was de VVD die een voorstel afwees om integratie verplicht te stellen Jaren later bepleitte de VVD de instroom van goedkope arbeidskrachten uit Oost-Europa. Integratie is daarbij geen item. Onder meer de VVD had dat zo geregeld. Het resultaat is een enorm integratieprobleem en een ontwrichte arbeidsmarkt. Maar gelukkig is er de VVD. Die heeft de schuldige gevonden, namelijk links. Ook heeft deze partij een oplossing voor het vreemdelingenprobleem. Dat dit zo kan, zegt alles over de bovenkamer van de meerderheid van Nederlandse kiezers.

2 Reacties
Freeman2
Freeman222 aug. 2016 - 7:57

Blijkens hebben ze bij de VVD een goed intern draaiboek over de massa-manipulatie van de burger.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer22 aug. 2016 - 17:55

Het halen van noodzakelijke arbeidskrachten is geen probleem, hoewel het stuitend was dat ongeschoold Nederland die jobjes niet invulde. Het onbeperkt laten verblijven was niet handig van rechts. De ruime gezinshereniging was ontzettend dom van links.

nesje2
nesje222 aug. 2016 - 7:19

Ze krijgen mijn stem stoppen de kansloze immigranten

1 Reactie
Bert Vlierman
Bert Vlierman22 aug. 2016 - 8:29

nesje, ik vrees dat je de VVD gelooft. Die heeft die stroom kansloze immigranten juist op gang gebracht. Bijvoorbeeld door te weigeren om ondernemers te straffen die illegalen te werk stellen. Of door die ondernemers licht te straffen. Dat de VVD iets anders roept, is goed politiek gebruik. En voor de goede orde: het wel allemaal de schuld van links hoor. Dus ook dat het de schuld is van de VVD.

rbakels
rbakels22 aug. 2016 - 7:17

Het is een tragische vergissing dat de VVD met Wilders probeert te concurreren. Ze kunnen nog zo veel standpunten overnemen, maar worden door de typische laagschedelige PVV kiezer toch als het establishment gezien waar hij juist zo de pest aan heeft. Ja, het is knap dat Wilders als zowat het langstzittende Kamerlid (op drie na, waaronder de vertrekkende Harry van Bommel) nog steeds het imago van outsider overeind weet te houden, maar het is wel een feit. Misschien komt het doordat Wilders er zorgvuldig voor zorgt nooit constructief te zijn, zodat ideeën nooit worden uitgevoerd, en hij dus kan blijven klagen. De PVV kiezer is chronisch ontevreden. Plannen realiseren zou hem minder ontevreden maken - waardoor hij zich zal afkeren van de PVV. Intussen maak ik mij ernstig zorgen waar de komende verkiezingen toe moeten leiden. Als de PVV de peilingen waar maakt, en de VVD een beetje redelijk scoort, dan gaan we een PVVD kabinet tegemoet onder leiding van Geert zelf. Dan gaan we subiet uit de EU, wordt de gulden opnieuw ingevoerd, en gaan de grenzen potdicht. "Linkse" mensenrechtenverdragen worden allemaal opgezegd. De economie zal zwaar te lijden krijgen. In Antwerpen en Hamburg gaat de vlag uit, want de Rotterdamse haven zal helemaal verzanden. De islam wordt uiteraard verboden, zodat we terug gaan naar vroeger eeuwen toen we schuilkerken bouwden - nu krijgen we "schuil-moskeeën". Wilders is een knap strateeg. Hij denk jaren vooruit. Hij heeft al lang bedacht dat ons land dramatisch zal verarmen onder zijn beleid, maar hij weet het weer zo te plooien dat hij daar niet zelf de schuld van krijgt. Integendeel, hij weet dat een land in nood vraagt om een Sterke Man - en dat is hij dan. Dictators zijn in het begin altijd populair, want ze stellen orde op zaken zonder democratisch geneuzel. Het regime in Thailand rechtvaardigt de macht van het leger in het landsbestuur mede met de observatie dat democratie maar tot uitwassen leidt, wijst fijntjes op het succes van een idioot als Donald Trump. Misschien wordt het tijd dat ook hier het leger ingrijpt, maar dan tegen de PVVD. Ik sluit echter niet uit dat het leger zich juist achter de PVVD opstelt. Dictators trekken meestal ook de politie naar zich toe, maar Wilders komt wat dat betreft in een gespreid bedje, want nog maar onlangs werd hier een nationale politie opgericht. Enfin, ik denk dat ik maar uitwijk naar Mutti Merkel, zo lang we nog wel in de EU zitten en ik dus nog naar Duitsland kan verhuizen.

4 Reacties
H.Witte
H.Witte22 aug. 2016 - 8:21

Frits, Grote kans inderdaad dat de PVV mee gaat regeren. We komen (of zitten al) in de periode van het zoet en dus kan de PVV mooie sier gaan maken met de door de VVD en PvdA opgeloste crisis ellende. Daar waar ze eerder wegliepen omdat ze zagen dat er veel impopulaire maatregelen genomen moesten worden, partijbelang boven landsbelang, zien ze nu vooral het partijbelang in meeregeren. Cadeautjes geven met de ruimte die door de bezuinigingen zijn ontstaan. Toenemende koopkracht die al is ingezet zullen ze op hun konto gaan schrijven, evenals de reeds ingezette toenemende werkgelegenheid.

marius20452
marius2045222 aug. 2016 - 11:15

@Frits Jansen "-de typische laagschedelige PVV kiezer-". Dat is heel eenvoudig te repareren. Gewoon op een andere partij (bij voorkeur linkse) stemmen en het laagschedelige verdwijnt! Simpel toch?

D'Holbach
D'Holbach22 aug. 2016 - 12:51

Laagschedelige PVV-kiezer, Jansen in de bocht als de nieuwe Lombroso. Voor iemand die beweert sociaal te zijn, scheldt en discrimineert u aardig veel. Ik heb het wel vaker gezegd, maar dan wordt het niet geplaatst, misschien nu ook niet, maar toch, als wat u zegt ov moslimso mensen met een ander kleurtje wordt gezegd bent u de eerste om het te hebben over racisme. Iets met splinter en balk misschien?

Edwin038
Edwin03822 aug. 2016 - 15:29

U snapt natuurlijk wel dat als Gekke Greet aan de macht komt dat we dan de afspraken met de Belgen ook niet na gaan komen. Oftewel, geen verdieping van de Westerschelde en Antwerpen kan fluiten naar de grotere containerschepen. (absurd eigenlijk dat wij onze eigen concurrentie helpen en daar ook nog eens grondgebied voor onder moeten laten lopen...) Die kiezen gewoon fijn voor Rotterdam waar ze vanaf de rede maar 2x stuurboord uit hoeven te gaan om op de Maasvlakte te komen. Hamburg, ook zo`n vervelende haven aan het einde van een getijdenrivier. Dan denk ik eerder dat Bremerhaven een enorme boost gaat maken, al zullen die juist weer problemen hebben met het doorvoeren van goederen. Maar goed, voordat zo`n miljarden project van start is dan zijn er hier inmiddels alweer 2 verkiezingen geweest. Ik moet altijd wel lachen om de potsierlijke argumenten die men gebruikt om Wilders zijn plannen af te serveren. Er is inderdaad genoeg aan te merken op zijn plannen. Andere plannen zijn niet eens zo heel gek. Eerlijk gezegd, als zeevarende heb ik minder bewegingsvrijheid dan de gemiddelde emigrant. Immigratie en asielbeleid zijn heden ten dage hot topics. Een linkse partij die zich daar humaan maar realistisch op durft te profileren zou best eens hoge ogen kunnen gooien. Minder immigranten en hogere lonen voor het volk bijvoorbeeld. Maar nee, liever afgeven op Wilders want dat is makkelijker en dan hoef je niet echt na te denken.

blues boy
blues boy22 aug. 2016 - 7:04

De inzet van de VVD voor de 2e Kamerverkiezingen wordt dus het Kabinet Bruin 2. http://www.krapuul.nl/wp-content/uploads/2ly4h8m.jpg

the don
the don22 aug. 2016 - 7:02

Ik blijf bij Geert, enige die ik nog enigszins geloof in de Nederlandse politiek. De rest roept wat ze denken dat we willen horen en gaan dan 4 jaar lang hun eigen dingen doen.

18 Reacties
Tricky
Tricky22 aug. 2016 - 7:51

Al zou Wilders zich vergrijpen aan Maxima dan nog blijven de PVV-malloten achter de GBL aan lopen. Dus uw mededeling voegt niets toe.

Freeman2
Freeman222 aug. 2016 - 8:00

Het valt niet te betwijfelen dat zodra aan de macht, Wilders zou graag Maxima in zijn harem willen hebben. Het zal hem aan enige cachet helpen.

H.Witte
H.Witte22 aug. 2016 - 8:10

the don, ik vind het moedig van u en het verdient ook wel enig respect dat u Wilders blijft steunen. Ik zal u, zoals Tricky, nooit een malloot noemen, want dan zou ik mij immers verlagen tot het niveau van uw 'voorman' en uw andere grote voorganger Trump. Elkaar beledigen is niet wat we moeten doen, toch?

van der laak
van der laak22 aug. 2016 - 8:48

the don 22 augustus 2016 at 09:02 Ik blijf bij Geert Ik twijfel tussen Geert of VNL. Geert is me eigenlijk te links in zijn programma!

H.Witte
H.Witte22 aug. 2016 - 9:40

van der Laak, dankzij 'links' en 'links liberaal' profiteer je wel van veel verworvenheden. Je A.O.W. maar aan een goed doel geven dan. En ga volgende week maar weer zestig uur werken en lever je vrije zaterdag in. O ja, die vrije meningsuiting ook maar voor je laten voortaan en geen gebruik meer maken van je stemrecht. En mocht je werkeloos raken, je redt het wel zonder uitkering. Ga trouwens ook maar in een plaggenhut wonen, kan heel comfortabel zijn. Ik gun je de eerste echte tijdmachine, kan je de kinderen weer op het land en in de fabrieken laten werken, want schoolgaan is alleen voor de rijken. Zet je niet zo af tegen links en liberaal links en etaleer een beetje historisch besef.

Ben Joop
Ben Joop22 aug. 2016 - 10:22

U gelooft Geert en denkt dat de rest maar wat roept wat "we" willen horen? Als het niet zo triest was zou ik gierend van de lach over de grond rollen. Werkelijk de slechtste analyse die ik ooit gelezen heb. https://www.sp.nl/nieuws/2016/02/wat-stemt-geert-wilders

Tricky
Tricky22 aug. 2016 - 10:40

Henk. Het is slechts een kort en krachtig zinnetje, maar de boodschap was niet aan u besteed. De context is dat wat er ook gebeurt PVV-ers alles goedpraten van Wilders dat doen ze al jaren en men bijft hem steunen door dik en dun. Hij kan dus alles maken, het is altijd goed. Dat maakt zijn aanhang tot malloten die niet beschuldigd kunnen worden van enig kritisch onderscheidingsvermogen. Dat maakt hen ander dan alle andere kiezers.

van der laak
van der laak22 aug. 2016 - 11:53

Henk Witte 22 augustus 2016 at 11:40 Mijnheer ik ben ondernemer, dus alles wat u aan links toeschrijft verdien ik zelf. Ik maak af en toe weken van 80 uur, dus doe aub niet zo uit de hoogte. Door dit soort van aanmatigheid spuug ik intussen op links!

Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 12:07

The Don Ik vind je vaak verstandige uitspraken doen en ben het vaak met je eens. Maar hoe komt het nou dat je verdringt dat de PVV grotendeels mee stemt met dit kabinet? Dat dat sociale aspect er maar is als windowdressing?

Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 12:36

"Elkaar beledigen is niet wat we moeten doen, toch?" Je kunt het ook tricky formuleren en het toch doen impliciet.

H.Witte
H.Witte22 aug. 2016 - 13:15

Van der Laak Het is uw eigen keuze om 80 uur te werken en ik gun u een goed bestaan. Wat ik zei heeft niets met aanmatiging te maken, maar alles met de feitelijke vaststelling dat veel verworven heden in onze Nederlandse samenleving met vooruitstreven denken te maken hebben, toch voornamelijk een kenmerk van links en links liberaal en ook al bent u eigen ondernemer, dan nog heeft ook u te maken met die verworvenheden. Het zal ook in uw geval naar alle waarschijnlijkheid zo zijn uw voorouders ststreden voor afschaffing van de kinderarbeid, bereikbaar onderwijs voor iedereen, een behoorlijk dak boven het hoofd, verbeterde arbeidsomstandigheden. Wellicht hebben ook voorouders van u daarvoor gestaakt, geprotesteerd, ontslag geriskeerd en mogelijk zelfs gekregen. Waar het mij om gaat is dat we allemaal in Nederland schatplichtig zijn aan al die mensen die zich hard hebben gemaakt voor een betere samenleving en die dat nog dagelijks doen. Het gaat dan ook niet aan 'links' weg te zetten. Daar komt bij dat we in een evenwichtige samenleving/democratie zowel de gematigde linkse als de gematigde rechtse krachten hard nodig hebben om de extreme krachten te isoleren.

van der laak
van der laak22 aug. 2016 - 14:05

Henk Witte 22 augustus 2016 at 15:15 Mijnheer u kunt nu een heel verhaal met allerlei leuke geschiedenis wetenswaardigheden ophangen, feit blijft dat u, zonder mij te kennen op een manier neerzet die kant noch wal raakt. Dit alleen maar omdat ik kenbaar maak op een partij te stemmen die u niet aanstaat. Ik vind dat maar een eng trekje. Een eng trekje wat ik hier vaak zie bij linkse mensen. Bah!

H.Witte
H.Witte22 aug. 2016 - 16:19

Van der Laak U overdrijft. Ik 'zet u helemaal niet neer'. Ik wijs alleen ergens op. Vanwaar toch die verdediging. Ware het niet beter geweest meer inhoudelijk op mijn argumenten in te gaan. Als we het al over 'neerzetten' hebben, dan doet u dat met 'links' en nogmaals, gezien de geschiedenis en ook gezien het feit dat veel linkse mensen, zoals ook anderen, zich dagelijks inzetten voor de samenleving beoordeel ik uw stellingname als een klap in het gezicht van al die mensen die het goede voor hebben. Sterker; ik trek me dat, met al mijn vrijetijdsactiviteiten nu en in het verleden, persoonlijk aan. Links is meer dan de mensen in de politiek en ook daar zijn zeer gedreven mensen te vinden. U hoeft het met het gedachtengoed van links, een samenleving in solidariteit niet eens te zijn en u mag, overigens terecht vinden dat (een deel van) de linkse politiek dat gedachtegoed laat liggen, dan nog verdient links het respect dat ik op mijn beurt aan gematigd rechts geef. Daar gaat het om, eenheid in verschil. Onze samenleving snakt er naar.

Corbieres
Corbieres22 aug. 2016 - 16:35

Henk Witte "Zet je niet zo af tegen links en liberaal links en etaleer een beetje historisch besef". Mis bij u ook wat historisch besef; Dus deze verworvenheden zouden allemaal te danken zijn aan links liberaal, sorry hoor, maar ons arbeidsrecht komt grotendeels uit de tijd van 40-45, dus van die links, liberale nazi's dan?

Edwin038
Edwin03822 aug. 2016 - 16:56

Meneer Witte, in het verleden heeft Links inderdaad een hoop voor elkaar gekregen zonder echte meerderheid te hebben. Nu is dat zeer lovenswaardig maar inmiddels zijn we aanbeland in 2016. Waar er weer nieuwe zaken zijn die aandacht verdienen. Wat vroeger overwegend links stemde, is nu langzamerhand opgeschoven naar rechts van het midden. Zeg maar het conservatievere gedeelte van de politiek. Men wil namelijk wat men heeft bereikt behouden. Als ik aan links denk, dan denk ik eerder aan Piraten partij die zich enorm inzetten voor (online) privacy dan aan een PvdA dat niet verder komt dan wat generaal pardons voor uitgeprocedeerde immigranten. Een links wat zich op de toekomst richt en niet blijft hangen in het verleden. Een links wat nieuwe successen wil boeken en niet blijft teren op wat ze behaald hebben. Misschien is het juist daarom ook dat links in een crisis bevind en rechtse partijen het voor het zeggen hebben. Nu kunnen we daar lang over kibbelen, maar laatst had U zelf een opinie geschreven waarin U oproep om weer eens links te gaan denken om problemen op te lossen.

van der laak
van der laak22 aug. 2016 - 18:12

Henk Witte 22 augustus 2016 at 18:19 Waarom zou ik op u verhaal in gaan? U reageert op mij, komt daarna met een heel verhaal wat links allemaal gepresteerd heeft in de geschiedenis. Los daarvan of het waar is, zie ik niet in waarom ik met u daarover zou moeten debatteren. Ik heb mijn eigen redenen om op een bepaalde partij stemmen, daar heeft de geschiedenis van links Nederland niets mee te maken. Het huidige links heeft daar alles mee te maken. Het zal u verbazen maar ik kom uit een rood nest, en mijn vader was actief voor de PVDA, maar die schaamt zich inmiddels kapot voor die partij. Dus praat niet over vroeger en links, ik weet er alles van! De man heeft ze hele leven keihard gewerkt en moet nu elk jaar met minder genoegen nemen, omdat de regering het geld met bakken over de balk smijt.

H.Witte
H.Witte22 aug. 2016 - 19:50

van der Laak Ook ik heb mijn hele leven hard gewerkt. Ben inmiddels 69. Heb 51!!!! jaar gewerkt, begonnen op mijn veertiende, gestopt op 65. NOOIT zonder werk geweest. 10 jaar drie-ploegendienst bij Philips, langzaam opgeklommen door wat studie. Op mijn 49e Nederlands gaan studeren. Docent geworden. Terwijl ik in drie-ploegendienst werkte en drie kinderen had, geen auto reed, zes laar lang 60 gulden per maand betaald voor Foster Parents. Op mijn 17 voerde ik al actie voor waterputten in India, heb in het El-Salvador comitee gezeten, allerlei andere acties gevoerd en opgezet, allemaal naast mijn werk. Ik meen recht van spreken te hebben. Nog altijd sta ik achter de PvdA, al heb ook ik een hoop kritiek, maar ben en blijf de sociaal-democratie trouw. Vanwege de solidariteit die je met mensen moet hebben. Geen eigen belang, maar het algemeen belang. Ook ik ben er met mijn pensioen op achteruit gegaan, maar dat vind ik geen probleem, als het gaat om de pensioenen voor de volgende generatie. Ook dat is solidariteit. Ik heb dus weinig met mensen die alleen met zichzelf bezig zijn. Dat u zich nog moeten afvragen of het waar is wat ik schrijf over de verworvenheden in relatie tot links en links liberaal of de vrijdenkers verbaast me omdat u zegt uit een rood nest te komen. Of was het een stem van uw vader op een partij, niet op een principe, filosofie en historisch besef?

van der laak
van der laak23 aug. 2016 - 3:12

Henk Witte 22 augustus 2016 at 21:50 Goed van u! Het heeft allemaal verder niets met mijn oorspronkelijke reactie te maken waar u op reageerde, maar goed.

Mostafa
Mostafa22 aug. 2016 - 6:16

Meneer Bruin, wat zijn uw maatregelen tegen die meer dan 50 VVD-ers van de laatste 2 jaar , die betrapt zijn met grove misdrijven waaronder omkoping, fraude, corruptie, verstopen van verdachte bonnetjes ....ect.....? Of zegt u gewoon zoals de heer Rutte: ha ha ha ha..ze willen ons zwart maken ?!!

6 Reacties
Jhonathan
Jhonathan22 aug. 2016 - 6:56

@ Mostafa 22 augustus 2016 at 08:16, Daar worden dezelfde maatregelen tegen getroffen als tegen de meer dan 100 PvdA-ers die betrapt zijn.

Nick Ros
Nick Ros22 aug. 2016 - 6:56

Dan zijn er ook nog meer problemen, zoals die AUDI-bende die vanuit Amsterdam Duitsland onveilig maken.

rbakels
rbakels22 aug. 2016 - 7:21

De VVD gaat het verbod op corruptie opheffen. Ze zullen "marktwerking in het bestuur" verdedigen met het argument dat het gewenst is dat wie betaalt zijn zin krijgt. Het zal worden verdedigd als een heel directe vorm van democratie, waarbij bepalend is wat er in VVD-ogen echt toe doet, namelijk geld.

dordtenaar2
dordtenaar222 aug. 2016 - 8:26

@Mostafa Waarom zou jij alle VVD-ers mogen betrekken in fouten die enkele VVD-ers hebben gemaakt en waarom mag ik niet alle Marokkanen betrekken in de fouten die enkele Marokkanen hebben gedaan.

janwijn
janwijn22 aug. 2016 - 11:27

Dortenaar, U snapt blijkbaar niet dat er verschil is om een groep mensen vanwege hun afkomst verantwoordelijk te maken voor daden van iemand van dezelfde afkomst of ras en mensen aanspreken op hun politieke overtuiging en de misdaden die inherent zijn aan hun politieke overtuiging zoals velen bij de VVD en PVV. Waarom u niet alle Marokkanen mag betrekken bij fouten van enkele onder hen is omdat dit een misdaad is wel racistisch. Wat u ook etaleert want u spreekt hem aan op zijn Marokkaanse achtergrond wanneer hij zijn mening geeft over foute VVD'er, overigens iets wat hier vaker gebeurd door rechts-populisten die niet ingaan van wat hij te zeggen heeft, maar op zijn afkomst.

Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 12:20

"Waarom u niet alle Marokkanen mag betrekken bij fouten van enkele onder hen is omdat dit een misdaad is wel racistisch." Onzin. Zo redenerende is het ook racistisch als je alle VVDrs over 1 kam scheert. Hou toch eens op maar van alles aan racisme te linken.

Demotje
Demotje22 aug. 2016 - 5:34

Er is er nog maar EEN die ik vertrouw en dat is onze blonde leider Geert Wilders.Tot nu toe heeft hij altijd gelijk gehad. En wie zegt dat hij Geen verkiezingsbeloftes in mag wisselen , is een dief uit de eigen beurs.

9 Reacties
rbakels
rbakels22 aug. 2016 - 7:45

Het gaat niet om gelijk hebben, het gaat om beleid realiseren. Intussen constateer ik dat ook u tot de vele dwalenden behoort die Wilders gelooft. Hij heeft met een jarenlange hetze de islam weggezet als een "achterlijke ideologie" (die wel 1,7 miljard aanhangers heeft op de wereld). Even leek hij in moeilijkheden te komen toen tegenstanders er op wezen dat er ook een alleszins gematigde (westerse) islam bestaat, maar daar redde hij zich magistraal uit met het argument dat je juist ziet hoe oneerlijk de moslims zijn door zich als onschuldig voor te doen. Wilders is een eersteklas haatzaaier. Hij zou net zo moeten worden aangepakt als islamitische haatpredikers. Wilders heeft bloed aan zijn handen want hij veroorzaakt hoogstpersoonlijk islamitisch terrorisme. Moslims in het Midden Oosten vrezen dat het westen erop uit is de islam uit te roeien, en als je de retoriek van Wilders en zijn buitenlandse collega's hoort is die vrees alles behalve ongegrond. En die vrees brengt fanatiekelingen onder hen tot terroristische daden. Natuurlijk predikt Wilders geweldloosheid. Dat adviseren hem zijn advocaten. Intussen heeft hij wel degelijk wat in het strafrecht "voorwaardelijk opzet" heet, d.w.z. dat hij "willens en wetens de geenszins verwaarloosbare kans" aanvaardt dat zijn uitspraken wel degelijk tot geweld zullen leiden. Natuurlijk zal hij roepen dat hij de knokploegen die zijn beleid ongevraagd ondersteunen niet "aan een touwtje heeft", maar moreel - en dus ook strafrechtelijk - pleit hem dat allerminst vrij.

willemb2
willemb222 aug. 2016 - 8:42

@Frits Jansen: uw reactie is werkelijk hilarisch. En dan Wilders verwijten dat hij overdrijft met zijn vrees voor de Islam. Ik begrijp overigens dat u zijn argument "dat je juist ziet hoe oneerlijk de moslims zijn door zich als onschuldig voor te doen" magistraal noemt, want u doet precies hetzelfde met de gedachtenkronkel dat Wilders door haat te zaaien moslims aanzet tot moorden. U beweert dat "Moslims in het Midden Oosten vrezen dat het westen erop uit is de islam uit te roeien" terwijl het westen ze met honderdduizenden tegelijk binnenlaat. U meet ook met twee maten, want als moslims zeggen dat er ook een gematigde (westerse) islam bestaat moeten we dat voor zoete koek aannemen, maar als Wilders zegt dat hij tegen geweld is houdt hij de boel voor de gek. Hou me ten goede, ik ga er ook vanuit dat moslims normaal gesproken vredelievende mensen zijn, niet minder dan anderen, maar de Wildershaat is sterk overdreven omdat er nog maar heel weinig moslims door hem en zijn aanhangers zijn vermoord alleen maar omdat ze moslim zijn. Zulks in tegenstelling tot de massale slachtpartijen die in naam van de islam hebben plaatsgevonden. En ten slotte: Wilders wordt vervolgd voor uitspraken die hij heeft gedaan. Dus u heeft ook in dit opzicht niets te klagen.

van der laak
van der laak22 aug. 2016 - 8:50

Demotje 22 augustus 2016 at 07:34 Er is er nog maar EEN die ik vertrouw en dat is onze blonde leider Geert Wilders.Tot nu toe heeft hij altijd gelijk gehad. Dat is dan wel weer waar, ja.

Demotje
Demotje22 aug. 2016 - 9:27

U durft heel veel te zeggen ''Wilders heeft bloed aan zijn handen want hij veroorzaakt hoogstpersoonlijk islamitisch terrorisme.'' Ik heb nog geen programma gezien waar dat wordt verkondigd. Maar u stemt op de ultralinkse, waarbij 10.000 assiel kinderen in de prostitutieterechtgekomen zijn. Hoe zit het met uw handen en wie stuurt wie nu de zee in!

ATM2
ATM222 aug. 2016 - 9:36

@Frits Jansen Hij heeft met een jarenlange hetze de islam weggezet als een “achterlijke ideologie” (die wel 1,7 miljard aanhangers heeft op de wereld). Dat er wereldwijd 1,7 miljard mensen in een ideologie geloven zegt helemaal niks over die ideologie. Die kan dan nog steeds achterlijk zijn. De meerderheid van de Russen en Turken staan toch ook achter hun dictator, en die twee zijn de ultieme vertegenwoordigers van achterlijke ideologieën.

H.Witte
H.Witte22 aug. 2016 - 11:30

van der Laak, dan volg je kennelijk het gedrag van de PVV in de kamer niet. Die partij heeft al in meer dan zestig gevallen tegen het eigen programma gestemd. Ze hebben de zwakkeren behoorlijk in de steek gelaten en stemden zelfs tegen meer openheid van bestuur. Ik raad u aan de verslagen van de Kamerdebatten eens terug te lezen en dan vooral te kijken naar het stemgedrag bij moties. U zult ONAANGENAAM verrast zijn en beslist wat terughoudender in uw opvatting dat Geert Wilders de enige is die te vertrouwen is. Let wel, ik zeg daarmee niet dat andere politici wel te vertrouwen zijn, maar een objectieve kijk op de dingen kan zeer verhelderend werken.

Johan eldert
Johan eldert22 aug. 2016 - 12:28

Nee hoor. GBL roeptoetert al jaren dat NL overspoeld en islamiseert. Niets van waar. Het aantal moslims is redelijk stabiel. Er is geen vloedgolf van moskeeen, haatbaarden etcetcetcetc allemaal leugens van GBL. maar goed, als je graag in de fantasiewereld van GBL wil geloven.... Het is een vrije wereld. Niet dankzij GBL maar desondanks

Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 12:34

Ik zie niet goed in hoe je de Islam moet uitroeien. Dat is onbegonnen werk! Je kunt moeilijk 1, 7 miljard mensen gaan vermoorden, al hun lectuur verbranden, etc. De suggestie dat Wilders het internationale terrorisme door moslims veroorzaakt is hem echt overschatten. Dat zoveel mensen iets aanhangen betekent idd niet dat het zonder twijfels bestaat. Je kunt ook niet stellen dat het eten bij Mac Donalds haute cuisine is omdat daar de hele wereld aan verslaafd is. Idem voor een verslaving als roken. Om meer iets tot de verbeelding sprekends te noemen : ik vrees dat er heel veel meer aanhangers van het neo liberalisme zijn dan jij en ik leuk vinden. Hun omvang zegt ook niets over het grote gelijk.

janwijn
janwijn22 aug. 2016 - 16:44

Domme Coronarias: sinds wanneer is een VVD'er of PVV'er een ras.

Mostafa
Mostafa22 aug. 2016 - 4:45

Aldus de Bruin dus! Dat zegt toch genoeg?!

1 Reactie
RoBru
RoBru22 aug. 2016 - 6:42

Mostafa, Even los van de inhoud van de Bruins opmerkingen (tenslotte blijf jij daar ook verre van); als dit soort grapjes die verwijzen naar zijn naam leuk of to the point zijn, dan kunnen grapjes over vrouwen in een burkini of mannen in een djellaba (die mensen uit vrije wil dragen, in tegenstelling tot hun naam) ook wel, neem ik aan?

peterh2
peterh222 aug. 2016 - 4:44

Iemand echt iets anders verwacht? Krijgen we trouwens onze 1000,- deze keer wel?

4 Reacties
insignia
insignia22 aug. 2016 - 7:35

Ik heb ze waarschijnlijk wel reeds ingeleverd die € 1000, als gepensioneerde oudere. Dus ik zou zeggen vier er een feestje van!

Paddy3
Paddy322 aug. 2016 - 8:24

Als werkende heb ik die € 1000,- inmiddels ontvangen...

Bartje822
Bartje82222 aug. 2016 - 9:21

Paddy, Oh vertel eens... Zeker via je arbeidskorting zeker?? Hahahaha

peterh2
peterh222 aug. 2016 - 10:58

Na eerst 2000,- ingeleverd te hebben...

Andy Capp
Andy Capp22 aug. 2016 - 1:30

Daar zal wel de een of andere opiniepeiling aan ten grondslag liggen, die de waan van de dag feilloos in cijfers heeft weten te vangen. Dat is altijd wel gemakkelijk als je eigenlijk geen standpunten hebt. Waarschijnlijk bestaat de doelgroep vooral uit de mensen die anderen verwijten in de slachtofferrol te kruipen, terwijl ze van mening zijn dat die eigenlijk aan hen toekomt. Het is bijna afgelopen met Nederland, -zo zielig....

1 Reactie
willemb2
willemb222 aug. 2016 - 7:23

Ik zou zeggen doe er wat tegen in plaats van alleen maar klagen.

Erik20
Erik2021 aug. 2016 - 23:16

De VVD heeft ouderenzorg als speerpunt? Dat hebben we wel gezien de afgelopen jaren met al die bezuinigingen. (Met hulp van de PvdA) Ach, genoeg mensen die er na een "mooie campagne" helaas weer in gaan trappen

5 Reacties
Nick Ros
Nick Ros22 aug. 2016 - 6:45

Vergeet de gedogers niet. D66-CU-SGP en vaak ook GL. Dus niet alleen VVD en PVDA. Alleen is de vraag hadden ze gelijk of ongelijk ? Op vele punten waren organisaties zeer chaotisch en er was wel een crisis. Om iets weer op de rails te kunnen zetten, moet je vaak eerst radicaal ontsporen. Dat is dan ook in deze periode gebeurd. Een goed voorbeeld hierin is de puinhoop bij de SVB. Het is de taak van de volgende regering om zaken weer goed en betaalbaar op de rails te krijgen.

rbakels
rbakels22 aug. 2016 - 7:31

Langs de Nederlandse grens zal een muur worden opgetrokken die de grens hermetisch afsluit op een manier waar de Berlijnse muur van verbleekt. Maar dat gaat miljarden kosten. Nederland heeft als klein land een relatief lange grens, die bovendien grillig verloopt: we hebben 1053 km landgrenzen (België 478 km en Duitsland 575 km. Bovendien moeten nog 451 km kustlijn beveiligd worden, ander krijgen we volgens Wilders alsnog een tsunami van moslims uit zee (echt tsunami's komen altijd uit zee!). Het zal duidelijk zijn dat er dan geen cent meer over is voor de gezondheidszorg, die toch al zwaar te lijden zal krijgen onder het economisch verval dat onvermijdelijk zal intreden als Wilders de baas wordt.

van der laak
van der laak22 aug. 2016 - 8:54

Frits Jansen 22 augustus 2016 at 09:31 Frits Jansen 22 augustus 2016 at 09:31 Langs de Nederlandse grens zal een muur worden opgetrokken die de grens hermetisch afsluit op een manier waar de Berlijnse muur van verbleekt. Maar dat gaat miljarden kosten. Nederland heeft als klein land een relatief lange grens, die bovendien grillig verloopt: we hebben 1053 km landgrenzen (België 478 km en Duitsland 575 km. Bovendien moeten nog 451 km kustlijn beveiligd worden, ander krijgen we volgens Wilders alsnog een tsunami van moslims uit zee (echt tsunami’s komen altijd uit zee!). Domlinkse praat. Hongarije heeft een veel grotere grens, en daar komt geen kip meer door! Kwestie van prioriteiten stellen!

Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 12:41

Frits, hahahaha Lachen met jou. Tja, weet je, een muur aan zee is wel nodig want een BREXIT alleen houdt die daar verblijvende moslims niet tegen hier heen te komen. Voorlopig gaan ze daar nog liever heen dan naar NL. Of de Britten daar iets aan weten in te in te dammen moet ik nog zien gebeuren. Zoniet, zitten we in de toekomst met een islamitisch Brittannie net over de Noordzee. Misschien komt de Hollandsch oorlog met de Engelsen wel weer terug. Who knows!

koffieleut2
koffieleut222 aug. 2016 - 20:00

Dacht het niet, zelfs het rooie noorden heeft de PVDA de vorige keer laten vallen. Gezien de behaalde resultaten zullen er wel niet veel kiezers bijkomen.

ikdus2
ikdus221 aug. 2016 - 23:15

dhr. Bruin heeft z'n naam al mee. de racismemarkt kan bezocht worden bezorgde burger.

2 Reacties
Jhonathan
Jhonathan22 aug. 2016 - 6:58

@ ikdus 22 augustus 2016 at 01:15, Want als je bezorgd bent, dan zit je te wachten op een racismemarkt??

Coronarias Redig
Coronarias Redig22 aug. 2016 - 12:43

Wie heette er ook alweer de Wit?

Paleocon
Paleocon21 aug. 2016 - 22:55

Beter goed gejat, dan slecht bedacht zullen we maar zeggen... Maar je moet toch wel onder een hele grote berg stenen hebben gelegen als je de VVD nog op haar woord gelooft...