Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD adopteert PVV-verkiezingsthema's

  •  
21-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
vvdpvv

© DEN HAAG - Minister-president Mark Rutte tijdens het debat over de Europese top. Op de voorgrond Geert Wilders (PV). ANP MARTIJN BEEKMAN

De VVD maakt zich op voor de naderende Tweede Kamerverkiezingen en ziet daarbij vooral electorale kansen bij bezorgd Nederland. Dat blijkt uit een interview van Jan Anthonie Bruijn, de schrijver van het nieuwe VVD-verkiezingsprogramma. In een geluidsfragment, gepubliceerd door BNR , geeft Bruijn aan dat de ideeën van Frits Bolkestein uit de mottenballen kunnen en dat we het de komende periode maar weer eens over integratie zullen gaan hebben. Ook zou migratie beperkt dienen te worden en daarom moeten we niet langer ‘het hele land volstoppen met kansloze economische gelukszoekers’, aldus Bruin. Daarnaast noemt hij veiligheid en ouderenzorg als speerpunten:
"De problemen tijdens de vorige verkiezingen waren heel anders dan de problemen nu. We zijn voor dit verkiezingsprogramma het land ingegaan en hebben geluisterd naar de mensen. Toen zaten we in een financieel-economische crisis. Nu gaat het om de vrijheden van mensen en zorgen om migratie"
De VVD-verkiezingsthema’s zijn niet toevallig exact hetzelfde als die waar de PVV sinds jaar en dag over roeptoetert. Het nieuwe verkiezingsprogramma moet eerst nog langs het VVD-hoofdbestuur, voordat het in oktober officieel zal worden gepresenteerd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.