Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Finland vraagt lidmaatschap NAVO officieel aan

Russische dreigementen maken geen indruk
Joop

Vuurwerkverbod

  •  
21-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
VuurwerkVerbod

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

rupsje2
rupsje222 nov. 2020 - 13:01

Jammer dat de uitstoot van schadelijke stoffen op papier niet bestaat van vuurwerk. Was anders een uitgelezen kans om de bouw weer vlot te trekken.

Aart van de aap
Aart van de aap22 nov. 2020 - 11:32

Ik vind het een beetje onzin. Aart is voor vrijheid. Laat mensen een dagje per jaar hun vuurwerk afsteken. En, je kan toch gewoon binnen zitten, als je ieder risico wilt voorkomen. Ik zit ook altijd binnen dan. Als er vuurwerk afgestoken word

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland23 nov. 2020 - 11:20

Ach...bij elke verbod is er groot applaus van een groep mensen. Zo is mijn zus die een hond bezit er heel blij mee. Totdat deze krankzinnige verbodscultuur ook haar hond gaat verbieden. En dan staan er weer hondenhaters en dierenvrienden te juichen En zo werkt het hè, er is altijd wel een juichgroep te vinden voor elk verbod tot alles verboden is. Mensen zouden zich beter moeten beseffen wanneer ze staan te juichen want ook hun zondig vermaak komt aan de beurt .

Aart van de aap
Aart van de aap23 nov. 2020 - 14:39

Kijk, kameraad Het punt is een beetje. Je geeft ze een vinger en ze nemen de hele hand. Als 'verbieden' eenmaal een gewoonte is, gaan ze steeds meer 'verbieden' Maar ik zeg altijd Wat niet mag, kan wel. Je laat je toch niet je vuurwerk dagje afpakken. NL = soort Noord Korea, onder die Rutte.

Dehnus
Dehnus22 nov. 2020 - 8:57

Nou plaatje twee was geen gewoon legaal astronautje hoor. En reken er maar op dat er dit jaar meer slachtoffers zijn, helemaal met al dat extra carbid en illegale knallerij wat er verkocht is.

1 Reactie
Ryan2
Ryan223 nov. 2020 - 8:38

Waar praat je over? Carbid daar vallen geen gewonden bij. Natuurlijk moet je weten wat je doet. En er komt het een en ander bij kijken. Heel anders dan een mortier afsteken. Want dat is vragen om problemen. Met illegaal vuurwerk gaat men ook knutselen, en dan wordt het al helemaal een oorlogswapen.

Fredje3
Fredje322 nov. 2020 - 7:48

Ik steek zelf al jaren geen vuurwerk meer af (ik denk 20 jaar) echter betwijfel of dit vuurwerkverbod wel een goed plan is. Ik heb een beetje de cijfers nagelopen. Ongeveer 30% van de vuurwerkslachtoffers komt van illegaal vuurwerk. Dit zijn overigens wel de zwaardere problemen zoals amputaties. Grootste probleem is dat we hier geen zicht op hebben. Er zijn schattingen hoeveel kilo illegaal vuurwerk er binnenkomt, maar daarna zijn we het helemaal kwijt. We krijgen nu een enorme verdeling. Mensen die zich gaan houden aan het vuurwerkverbod, zijn over het algemeen gezien mensen die toch al verantwoordelijk omgaan met vuurwerk. Mensen dit toch vuurwerk willen hebben, komen daar toch wel aan, echter kiezen nu niet meer voor astronautjes of gekeurde pijlen e.d., maar kiezen nu voor vette nitraat gevulde vuurwerk. Mensen die zich wel aan de wet willen houden dus overstappen op Carbid. Nu zullen er ongetwijfeld minder vuurwerkslachtoffers zijn. Echter ben ik bang dat het letsel wat door vuurwerk veroorzaakt gaat worden veel erger gaat worden. Dus minder mensen met brandwondjes, meer mensen met amputaties en noem maar op, omdat het vuurwerk veel zwaarder wordt. Buiten dat om.... Carbid schieten. Over het algemeen gezien een redelijk verantwoordelijke bezigheid. Zoals het tot nu toe aan gaat... Een aantal 30plussers regelen de melkbussen, de ballen, het Carbid en eventuele opvang netten. Bij ons in het dorp worden er vaak tenten opgezet met tafels, bier, wijn en noem maar op. Iedereen kan daar van genieten wat geld in een pot, je pakt een biertje en gezelligheid verzekerd, Echter niet voor de Carbidschieters. Zolang er geschoten wordt drinken zij geen alcohol. Vanaf je vroege tienerjaren ben je al gewend aan het schieten met Carbid onder begeleiding van dit soort mensen dus hebben zij gemiddeld wel 20 jaar ervaring en ook zij laten af en toe jongeren wat Carbid afschieten, nadat goed gecontroleerd is, of alles wel veilig is. Een echt buurtfeestje dus. Nu gaat Carbid schieten overal gebeuren. Als vervanging voor vuurwerk. Dus lekker bezopen ergens een bussie scoren en afschieten maar. Ik denk dan ook niet of dit dan wel zo veilig is. Door haastwerk zal deze nieuwe regel waarschijnlijk meer overlast dan nut op gaan leveren. Dit zullen we wel zien als de rook is opgewaait na 1 januari. Ik hoop dat ik het bij het verkeerde einde heb.

Ryan2
Ryan222 nov. 2020 - 7:44

Tja, in het zuiden heeft men er een hard hoofd in. Je kan het afsteken van vuurwerk wel verbieden, maar dat valt in de praktijk nauwelijks te handhaven. Het is echt nodig om het bezit van vuurwerk ook te verbieden. En al helemaal als men dat zwaar illegale vuurwerk aan treft. Overigens vind ik het idioot dat de vuurwerkhandel gecompenseerd zou moeten worden. Ze hebben jarenlang aan de ellende meegewerkt. Hun ging de poen ook voor de moraal. Echt Hollands, om daar dan weer rekening mee te willen houden. Wie zijn billen verbrand, moet op de blaren zitten.

The Apple
The Apple21 nov. 2020 - 18:33

Hadden ze dat in januari of februari maar vast gedaan, dan was nu niet 300.000 ton op weg naar Nederland.

2 Reacties
adriek
adriek21 nov. 2020 - 20:07

De discussie loopt al wel zo lang, dus helemaal onverwacht kan het niet komen. Verder: gewoon de vuurwerkbranche schadeloos stellen en weer door.

The Apple
The Apple21 nov. 2020 - 22:10

Precies, dat bedoel ik nu: helemaal onverwacht komt het niet, maar zo kost het de gemeenschap een hoop geld - en misschien nog wel een hoop problemen extra, want waar laat je al dat spul en wat die je er dan mee?