Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

VS zet zanger James Taylor in om Fransen te paaien

  •  
16-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
taylor_01.jpg
'You've Got a Friend' na pijnlijke Amerikaanse afwezigheid bij vrijheidsdemo
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry reisde naar Parijs om de diplomatieke blunder te herstellen dat de VS niet vertegenwoordigd waren bij de massale demonstratie voor vrijheid en tegen terrorisme zondag. Tientallen buitenlandse leiders gaven daar acte de présence maar vanuit Washington was niemand gekomen. Het Witte Huis erkende later dat de afwezigheid een blunder was.
Om het goed te maken laste Kery een spoedbezoek in aan Parijs. En hij nam mee de Amerikaanse zanger James Taylor die een uitvoering van de jaren zeventig hit ‘You’ve got a friend’ (ook bekend geworden door Carole King) ten beste gaf. Na een wat moeizame start houdt de Parijse burgemeester Anne Hidalgo een microfoon bij de zanger waarna het nummer als vanouds klinkt.
You just call out my name And you know wherever I am I’ll come running to see you again Winter, spring, summer or fall All you have to do is call And I’ll be there You’ve got a friend

Meer over:

kijk nou

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Marcus2
Marcus216 jan. 2015 - 14:12

Ik vond het wel goed dat de Amerikanen even op de achtergrond bleven. De mars was echt een Europees statement. Volgens mij is deze ‘damage control’ ook vooral bedoeld voor Amerikaanse consumptie, want die kritiek klinkt toch vooral in Amerikaanse media.

Bernie2
Bernie216 jan. 2015 - 14:12

Jammer dat een van de beste en meest sympathieke liedjesmakers ooit zich hiervoor laat gebruiken. Beter was geweest dat Kerry zelf een klimaatvriendelijke anti-oorlogsballade op de stoep van de redactie van Charlie Hebdo was komen kwelen. Dylan heeft er altijd wel een paar te leen.

Maart5469
Maart546916 jan. 2015 - 14:12

"Ook bekend geworden door Carole King" Zij heeft dit nummer zelfs geschreven en uitgebracht op haar hit album Tapestry.