Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VS helpt alleen landen die opkomen voor homo's

  •  
06-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
LGTBs_300.jpg
Obama zet strijd tegen homofobie internationaal door
Amerika voert de druk op ontwikkelingslanden op die niets doen om discriminatie en criminalisatie van homoseksuelen en transseksuelen tegen te gaan. Wie nog hulpdollars wil ontvangen zal moeten bewijzen iets te doen tegen homofobie. Dat maakte minister Hillary Clinton (Buitenlandse Zaken) dinsdag bekend tijdens een toespraak in Genève.
De strijd tegen homofobie is één van de speerpunten van president Obama. Amerikaanse ambassades zullen regeringen stimuleren te vechten tegen de criminalisatie van homoseksuelen en transseksuelen, zo is te lezen in het rapport. Ook homoseksuele asielzoekers in de VS zullen voortaan beter beschermd worden.
Joe Solmonese, de president van de Human Rights Campain vindt dat de regering van Obama een ‘gigantisch verschil’ maakt met dit nieuwe beleid. “Zijn leiderschap en nieuwe strategie zal nu ook in de rest van de wereld voor hen strijden”, zei hij in een verklaring.
cc-foto: Brocco Lee

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.