Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VS dreigt: 'Bij vermoeden van Noord-Koreaanse atoombom vallen we aan'

  •  
13-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
1026570349_d7f8de6134_b
De Verenigde Staten zullen Noord-Korea preventief aanvallen, als de Amerikaanse regering van Donald Trump overtuigd is dat Noord-Korea inderdaad een nucleaire bom zal testen. Dat meldt het Amerikaanse NBC News. Noord-Korea zinspeelt al enkele dagen op ‘een grote gebeurtenis’. De Amerikanen geloven dat die gebeurtenis, het detoneren van een atoombom, dit weekend al kan gebeuren.
Volgens NBV hebben de Amerikanen twee marineschepen in de regio die in staat zijn Tomahawk raketten op Noord-Korea af te vuren. Een van de schepen vaart op minder dan 500 kilometer van de nucleaire testlocatie van de Koreanen. Daarnaast hebben de Verenigde Staten zware bommenwerpers gestationeerd in Guam in de Stille Oceaan en is het vliegdekschip de USS Carl Vinson naar de regio gestuurd.
Kenners waarschuwen ervoor dat de Amerikaanse dreiging averechts kan werken. Het onvoorspelbare regime in Noord-Korea, geleid door dictator Kim Jong-un, heeft geen enkele interesse in dialoog met omringende landen of een diplomatieke oplossing. Woensdag nog liet Noord-Korea weten ‘de Verenigde Staten eerst te beschieten’ als er tekenen zouden zijn die wijzen op een Amerikaanse aanval.
Zaterdag wordt in Noord-Korea de verjaardag van Kim il-Sung gevierd, stichter van Noord-Korea en grootvader van de huidige leider. In Noord-Korea is het een gewoonte om dergelijke plechtigheden te voorzien van buitensporig militair vertoon. Gevreesd wordt dat deze zaterdag gekozen wordt om een atoombom te detoneren.
Donald Trump zou zijn Chinese collega Xi hebben gevraagd te bemiddelen in de kwestie, maar liet er geen twijfel over bestaan: als China niet in staat is Noord-Korea op andere gedachten te brengen, doet de VS het. De Amerikaanse dreiging om preventief aan te vallen, komt op dezelfde dag dat de Verenigde Staten de grootste niet-nucleaire bom ooit hebben afgeworpen op een gebied in het oosten van Afghanistan
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.