Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouwenhaat velt volgend slachtoffer: ook Liane den Haan vertrekt uit politiek

  •  
13-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3152 keer bekeken
  •  
ANP-459457848

Liane den Haan verlaat de politiek. Dat laat het zelfstandige Kamerlid via Twitter weten. Ze schrijft dat opportunisme en populisme aan de orde van de dag zijn, en dat het te weinig over de inhoud gaat. Ook geeft ze aan last te hebben van (vrouwen)haat en bedreigingen. "De huidige politiek is lelijk", aldus Den Haan.

Den Haan werd in 2020 lijsttrekker van ouderenpartij 50Plus. Na de Kamerverkiezingen van 2021 won ze de enige zetel voor die partij in het parlement. Ongeveer een maand later stapte ze op en ging onafhankelijk verder, waardoor 50Plus ook de laatste zetel verloor. Onlangs richtte Den Haan nog een nieuwe partij op, GOUD, die eveneens voor de belangen van ouderen zegt op te komen. "Ik geloof in GOUD en in onze boodschap", aldus Den Haan, maar ze zal zichzelf dus niet opnieuw verkiesbaar stellen bij de aankomende verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.