Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Vrouwenemancipatie, is dat nu nog steeds nodig?

  •  
08-03-2011
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
In de opmaat naar internationale vrouwendag, dinsdag 8 maart, lanceerde Eurocommissaris Reding een vrouwenquotavoorstel
Als laatste redmiddel moet er een Europese regeling voor meer vrouwen in topposities komen wanneer bedrijven het zelf niet voor elkaar krijgen. Onderzoek toont keer op keer aan dat bedrijven met een divers team aan de top beter presteren; op onder andere risicomanagement, controle en winstgevendheid. Onderzoek van Goldman Sachs toont aan dat het bruto nationaal product in de Eurozone fors kan stijgen als er voldoende vrouwen in topposities zitten. ‘Appeltje eitje’ voor de ondernemerspartij van Nederland zou je zeggen. Betere kansen voor onze bedrijven, herstel van de (kennis)economie en met meer belastinginkomsten minder staatsschuld.
Toch wijst de VVD dit voorstel af omdat het nu even niet goed uitkomt. ‘Het draagvlak voor de Europese Unie is al broos. Een voorstel over vrouwenquota leidt onnodig de aandacht af van de kerntaken van de EU’ . Volgens Hennis (in NRC van 1 maart jl.) gaat het glazen plafond vanzelf aan diggelen als vrouwen zich niet meer als verwende prinsesjes gedragen.
Gelijke behandeling is een kernafspraak in het EU Verdrag.  Hoewel er voldoende hoog opgeleide vrouwen met ambitie zijn in de EU, zitten er nog weinig vrouwen in directies (gemiddeld 10 procent). Elke wijziging van ondernemingsbeleid vereist denkkracht en durf. Meer vrouwen in topfuncties staat niet op de prioriteitenlijst bij bedrijven of het staat er al zo lang op dat het een ‘pro forma’ prioriteit lijkt. In het huidige tempo duurt het zeker 50 jaar voordat raden van bestuur en commissarissen echt gemengd zijn. En ja, Nederlandse vrouwen zouden er best harder aan kunnen trekken. Prof voetballer wordt je ook niet met 3 dagen per week trainen. Gelukkig eindigt Hennis ermee dat EU-lidstaten prima in staat zijn om hiervoor zelf initiatieven te ontwikkelen.  
Zo ook in Nederland. De Tweede Kamer heeft op 8 december 2009 het ‘amendement Kalma’  met ruime meerderheid, waaronder de VVD,  aangenomen . Dit voorstel regelt dat in grotere bedrijven de raden van bestuur en commissarissen ten minste voor 30 procent uit vrouwen moeten bestaan. Als het niet lukt moeten bedrijven in hun jaarverslag uitleggen waarom dat zo is en hoe zij dit in de toekomst wel gaan aanpakken. Dit wetsontwerp ligt nu bij de Eerste Kamer. Het voorstel bevat een tijdelijke regeling, tot 2016, omdat als de vaart er eenmaal inzit een wettelijke regeling overbodig wordt. De VVD kan zorgen dat deze wet door de Eerste Kamer komt en verdere bemoeienis vanuit de EU dus onnodig zal zijn.
Meerdere Europese landen gingen ons al voor en ook onze Belgische buren is het, zelfs zonder regering, gelukt dit te regelen. De Belgische Kamercommissie Handelsrecht heeft net precies een wetsvoorstel goedgekeurd om genderquota in te voeren bij het bedrijfsleven.  Overheidsbedrijven en beursgenoteerde ondernemingen zullen in de toekomst in België verplicht worden om beide geslachten voor minstens 1/3de te vertegenwoordigen in hun raden van bestuur.
Zeker vanuit economisch en financieel perspectief moet er in Nederland snel werk gemaakt worden van het beter benutten van vrouwelijk talent voor topfuncties. We kunnen ons niet langer permitteren de kennis en het probleemoplossend vermogen van vrouwen te blijven buitensluiten. Het gaat ons er niet om dat alle vrouwen 60-urige werkweken zouden moeten draaien onder het mom van emancipatie. Het gaat erom dat die vrouwen die het talent en de ambitie hebben steun in de rug krijgen. Het ‘old boys’netwerk, dat Neelie Kroes terecht het grootste kartel ter wereld heeft genoemd, moet verdwijnen. Vrouwenemancipatie; is dat nu nog nodig? Ja helaas wel.
Dit artikel is geschreven door Liesbeth van Tongeren en Tineke Lambooy

Meer over:

opinie, leven

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Michiel Online
Michiel Online8 mrt. 2011 - 11:04

Ik ben aan de ene kant wel voor een minimum % vrouwen/mannen (bedrijven moeten enige vrijheid hebben. Aan de andere kant denk ik dat het onderliggende probleem religie is, en dat daaronder weer het probleem dominantie ligt. Een diepgeworteld probleem dat je niet met een paar woorden kan weergeven..denk ik.

anoan
anoan8 mrt. 2011 - 11:04

Ja hoor. Ik steun het vrouwenquotavoorstel van harte. Straks ook gesluierde vrouwen op topposities die in dilemma zijn omdat hun geloof de vrouw op de tweede plaats zet en zij door het hun leidende boek niet meer mogen verdienen dan hun mannelijke, lagergeplaatste collega's. ;-)

x.x
x.x8 mrt. 2011 - 11:04

Het ‘old boys’netwerk, -------------------------------------- Zo'n netwerk kom je natuurlijk niet tegen in Groenlinks, Greenpeace, Stichting Natuur & Milieu en milieudefensie...

fjacobse
fjacobse8 mrt. 2011 - 11:04

--- We kunnen ons niet langer permitteren de kennis en het probleemoplossend vermogen van vrouwen te blijven buitensluiten.--- Ik kan er geen genoeg van krijgen, van deze zin. De wereld vergaat weer eens volgens Groen Links, deze keer als we niet onmiddellijk gebruik gaan maken van het 'probleemoplossend vermogen' van de Nina Brinks, de Ella Vogelaars, de Agnes Kants, de Mariet Hamers, de Tineke Huizingas en vooruit, de Willie Dilles van deze wereld. Ik ga moslim worden.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa8 mrt. 2011 - 11:04

Als de vrouw Nu pas gelijk aan de man is heb ik hier een paar vragen: Wie was de boosdoener? Waarom werd de vrouw niet gelijk gezien aan de man door de man? Was de hele werld Nederlandse SGP-ers? Ik vraag me zich vaak af: is de mán wel gelijkwaardig aan de vrouw???????

tentenmaker
tentenmaker8 mrt. 2011 - 11:04

Waarom hebben we momenteel zoveel kinderen met rugzakjes. O, ja Pa werkt en Ma werkt . Geen aandacht meer voor hun kinderen. Ik hoor de vaders en moeders het al uitroepen mijn kinderen hoeven geen thee met een koekje. Mijn kinderen vinden het prachtig, Van 8.00 tot 20.00 opgehokt te worden.Vinden kinderen het mooi dat hun ouders thuiszitten met een dubbele hersenschudding omdat ze door het glazen plafond zijn geschoten.

[verwijderd]
[verwijderd]8 mrt. 2011 - 11:04

""Het ‘old boys’netwerk, dat Neelie Kroes terecht het grootste kartel ter wereld heeft genoemd, moet verdwijnen. Vrouwenemancipatie; is dat nu nog nodig? Ja helaas wel.""" En in directe samenhang daarmee het corporatisme dat van iedere regering een volgzame zetbaas maakt en daarmee de democratie belachelijk maakt.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer8 mrt. 2011 - 11:04

"En in directe samenhang daarmee het corporatisme dat van iedere regering een volgzame zetbaas maakt en daarmee de democratie belachelijk maakt." Hoe waar.

[verwijderd]
[verwijderd]8 mrt. 2011 - 11:04

Mooi afgewogen stuk, mevrouw van Tongeren, inspirerender dan het stuk dat op de startpagina onder dat van u staat. Maar toch blijf ik als liberaal van mening dat een bedrijf dief van eigen portemonnee is als men niet een divers team aan de top zet. Daar moet een overheid zich verder maar niet mee bemoeien. Beter zou het zijn om als liberalen in gemeenschap te kijken naar de kansen in het publieke domein. Waar kan in het publieke domein de emancipatie geoptimaliseerd worden?

1 Reactie
Alexanderr2
Alexanderr28 mrt. 2011 - 11:04

Inderdaad, daarnaast als een bedrijf echt beter functioneert met meer vrouwen in het bestuur dan komt dat vanzelf wel. Een bedrijf zou dat dan immers alleen maar willen.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman8 mrt. 2011 - 11:04

Als de voorzieningen voor zowel mannen als vrouwen, op het moment dat er een kind is geboren, nu eerst eens gelijk getrokken worden met dat van minder achterlijke landen (zoals de Scandinavische) op dit gebied, hebben vrouwen in ieder geval de *kans* om te proberen door het glazen plafond te breken. Daar moet je mee beginnen. Als dat niet voldoende blijkt kun je alsnog quota instellen.

1 Reactie
Pjotrs
Pjotrs8 mrt. 2011 - 11:04

"Als de voorzieningen voor zowel mannen als vrouwen, op het moment dat er een kind is geboren, nu eerst eens gelijk getrokken worden met dat van minder achterlijke landen" Als die mannen en vrouwen die die kinderen maken dat onderling nou eens minder achterlijk oplossen, hoeven ze ook niet bij anderen aan te kloppen om hun conservatieve relatie op te lappen.

[verwijderd]
[verwijderd]8 mrt. 2011 - 11:04

"Gelijke behandeling is een kernafspraak in het EU Verdrag." Gelijke behandeling is geen vrouwen voortrekken tov mannen.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer8 mrt. 2011 - 11:04

"Gelijke behandeling is geen vrouwen voortrekken tov mannen." Klopt. Andersom ook niet.

leeuw2
leeuw28 mrt. 2011 - 11:04

"Onderzoek toont keer op keer aan dat bedrijven met een divers team aan de top beter presteren" Je kan je dan afvragen waarom er dan een overheid nodig zou zijn om dit af te dwingen he. Of dacht mevrouw van GroenLinks dat bedrijven doelbewust bergen geld gaan laten liggen omdat deze bedrijven geen vrouwen aan de top zouden willen? Of zou er toch iets mis zijn met de onderzoeken waar mevrouw aan refereert.....

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos8 mrt. 2011 - 11:04

Nee hoor. Old habits die hard. Als je denkt dat bedrijven alleen maar in hun eigenbelang handelen dan heb je weinig van de financiele crisis begrepen. Zelfs de VVD ziet dat de bonuscultuur een belangrijke oorzaak is van de crisis. Ieder weldenkend mens kan zien dat het systeem niet deugt maar toch gaat iedereen er mee door. Laat dat quotum maar komen, dan kunnen we zien of het werkt en waarom niet/wel.

kepos
kepos8 mrt. 2011 - 11:04

Het probleem is minder groot dan wordt geschetst. 70% van de vrouwen werkt en 80% bij de mannen. 25% van de werkende vrouwen doet dat fulltime. Dat is in totaal 17,5% van alle vrouwen. Bij de mannen werkt drie kwart full time. Dat is 60% van in totaal alle mannen. Op deze basis verwacht je in alle posities ongeveer een 71-29 verhouding tussen mannen en vrouwen, aangenomen dat er ongeveer evenveel mannen als vrouwen zijn - ook in top posities. Er speelt echter ook nog mee dat er sekse verschillen zijn in voorkeur voor type baan, domein en competitiviteit. Dat laatste zie je ook terug in bijvoorbeeld de sport. Mannen zijn beter in fysieke sporten vanwege andere lichaamsbouw, maar ook in denksporten zoals schaken en dammen, precisiewerk als darten, curling, bowlen, zijn er vrijwel uitsluitend mannen aan de top. Ook in de absolute top van de wetenschap, musici, koks en kunstenaars staan vele malen meer mannen dan vrouwen. Aangenomen dat intelligentie en andere aanleg gemiddeld gespreid is over mannen en vrouwen zie je dat de beslissende factor waarschijnlijk gedrevenheid is. Wat goede verhoudingen zouden moeten zijn vind ik gezien de lastige materie lastig in te schatten. Het zou best kunnen dat er inderdaad nog wel een glazen plafondje is en ik vind het bijvoorbeeld ook niet kunnen dat een vrouw anders beloond wordt bij exact eenzelfde baan als een man. Ik begrijp dat dan ook niet goed. Misschien komt dat omdat bedrijven het 'risico' zwangerschap daarin meenemen? Maar misschien is er ook nog altijd gewoon sprake van seksisme. Maar ik denk dat grootste altijd genoemde problemen imaginair zijn, van immer schreeuwende feministen die vinden dat mannen precies gelijk zijn aan vrouwen en daarom 50-50 de enige mogelijke verhouding is. Quota zijn daarbij geen goede oplossing. Als bedrijven met gemixt bestuur beter presteren, drijven de bedrijven die dat doen vanzelf boven en anders klopt die bewering niet. Bronnen: http://www.vkbanen.nl/banen/artikel/Vrouw-vindt-deeltijd-werken-vanzelfsprekend/100627.html , http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/A2841CF1-3743-4139-81E0-1D09E6A966D4/0/SET_20094_Pag0712.pdf en http://www.eurofound.europa.eu/pubdocs/2010/86/en/3/EF1086EN.pdf

3 Reacties
leeuw2
leeuw28 mrt. 2011 - 11:04

Dat vrouwen minder betaald krijgen voor dezelfde functie is vaak doordat vrouwen minder snel om loonsverhoging vragen. Dat is niet echt netjes inderdaad. Maar ligt ook wel een beetje aan het gebrek aan assertiviteit bij de vrouw zelf. De rest van je verhaal kan ik mij wel bij aansluiten.

FransAkkermans
FransAkkermans8 mrt. 2011 - 11:04

Ik ben het met u eens dat gedrevenheid waarschijnlijk de beslissende factor is. Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de top van het bedrijfsleven omdat er te weinig vrouwen zijn die die positie ambiëren. En veel meisjes kunnen best wel schaken maar vinden dat geen leuk spelletje. Dan stromen er natuurlijk ook weinig door naar het kampioenschap. Ik weet ook niet wat je aan gebrek aan gedrevenheid moet doen, en of je er wat aan moet doen. Echte belemmeringen met beleid wegnemen, wat kun je meer doen. In quotering als oplossing geloof ik niet.

Alexanderr2
Alexanderr28 mrt. 2011 - 11:04

Ik heb hier weinig op toe te voegen, goed geschreven Kees.

[verwijderd]
[verwijderd]8 mrt. 2011 - 11:04

!4 augustus; Internationale Mannendag! Kom allen en eis je gelijke rechten op!

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten8 mrt. 2011 - 11:04

: )))))

JoopSchouten
JoopSchouten8 mrt. 2011 - 11:04

(Jemig.) Deze viel me direct op: '...als vrouwen zich niet meer als verwende prinsesjes gedragen...'? Ik realiseer me weer dat er een wereld bestaat waar mensen een vreemde generaliserende kijk op vrouwen hebben. .. Ik heb een hoop gezien en meegemaakt. Ook met vrouwen. Ik ben opgegroeid tussen vrouwen, getrouwd met vrouwen en verwend met 3 dochters. ... Een 'prinsesje' ben ik nog niet tegengekomen. Wel verwende nesten en aanstelsters (...) Net als sommige mannen, maar dan anders. ; ) ... De meeste vrouwen die ik persoonlijk ken hebben een scherpere 'sociale blik' dan ik (...), kunnen bijvoorbeeld een kamer vol mensen overzien en scannen terwijl andere taken doorgaan. Knap.: Directie-niveau. ... Rendabiliteit en/of opbrengst discussies over personen in gelijkwaardige situaties zouden geen issue mogen zijn. Nooit. Alle 'onrendabelen' in een groep verdienen bemoedering. Zeker in 'de top'. (Of wat daarvoor moet doorgaan.) ... Dus vrouwen. Flikker 'de strijk' aan de kant, leer en solliciteer. (Als het maar betaalbaar is (...). Echte mannen vouwen de was wel op. ... Als ze de koffie maar kunnen vinden. ... ; )

2 Reacties
Pjotrs
Pjotrs8 mrt. 2011 - 11:04

"Deze viel me direct op: '...als vrouwen zich niet meer als verwende prinsesjes gedragen...'?" Toch geef je er op geen enkele wijze blijk van dat je weet dat dat een verwijzing is naar het boek Verwende prinsesjes van Elma Drayer. Anders had je de rest van je bericht achterwege gelaten.

kepos
kepos8 mrt. 2011 - 11:04

[De meeste vrouwen die ik persoonlijk ken hebben een scherpere 'sociale blik' dan ik (...), Knap.: Directie-niveau.] Dat zegt wellicht meer over jou dan over hen. Ik vermoed dat je zelf ook niet bepaald 'directie-niveau' hebt, dus waarom jouw stereoptype vrouw beschrijving dat automatisch daarom wel zou hebben weet ik niet.