Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Vrouwenbladen weigeren advertentie Vlaams Belang

  •  
21-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flair_300.jpg
'Boodschap in strijd met waarden'
De Vlaamse vrouwenbladen Flair en Libelle hebben een advertentie geweigerd van een politica van de extreemrechtse partij Vlaams Belang. De advertentie is onderdeel van de partijcampagne ‘Vrouwen tegen islamisering’.
De Standaard schrijft:
De Vlaams Belang-politica Anke Van dermeersch wou een anti-islamadvertentie plaatsen in Libelle en Flair, maar de twee vrouwenbladen van Sanoma weigeren die op basis van inhoud en ethiek. ‘Beide hoofdredacteurs hebben de advertentie geweigerd omdat ze die niet konden verzoenen met de waarden van hun blad’, zegt Christine Festjens, uitgeefdirecteur bij Sanoma Media.
De advertentie promoot een boek van Van dermeersch en stelt dat de islam vrouwen vernedert en onderdrukt. Een peuter draagt een t-shirt met de tekst “Als ik groot ben word ik wat ik zelf wil’ met daarnaast de dwingende leuze ‘Vrijheid of islam? Durven kiezen!’
RTEmagicC_adv.jpg
Dit weekend plaatste de Volkskrant wel een advertentie om het omstreden Polen-meldpunt van de PVV te promoten. Volgens hoofdredacteur Remarque geldt alleen de vraag of de inhoud in strijd is met de wet. Over waarden van de krant had hij het niet. Die houding leidde tot tientallen opzeggingen

Meer over:

nieuws, media,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (23)

JanB2
JanB221 feb. 2012 - 12:50

Zo kan het dus ook.

Bernie2
Bernie221 feb. 2012 - 12:50

Lijkt me volslagen normaal. Haatzaaien en vrouwenbladen staan mijlenver uit elkaar. Heeft België ook niet zo'n besmette oud-NSB krant waar onze Volkskrant haatzaaier Wilders eigenlijk naartoe had moeten verwijzen?

JAWEH
JAWEH21 feb. 2012 - 12:50

Sanoma is zo groot..Die advertenties zullen hun weg wel hebben gevonden naar andere tijdschriften die door het concern worden uitgegeven. Kennelijk wil Vlaams Belang het strijdperk verleggen en/of nieuwe kiezersdoelgroepen aanboren. Dat is ze (deze keer) niet gelukt.

Yggdrasil
Yggdrasil21 feb. 2012 - 12:50

Het is sowieso al vreemd dat het racistische en xenofobe Vlaams Blok zich richt op typische vrouwenbladen want ik heb toch de indruk dat racisme wat minder goed scoort bij de vrouwen in het algemeen. Uitgezonderd natuurlijk die enkele asociale tokkievrouw maar als je die ziet is het vaak al de vraag of je te doen hebt met een man of vrouw. Hetzelfde geldt eigenlijk met de link leggen tussen de Islam en vrouwenonderdrukking, die link wordt meestal door mannen gelegd en bijna nooit door vrouwen.

Poolhond
Poolhond21 feb. 2012 - 12:50

Vrouwenbladen houden zich, zover ik kan zien, van nature niet echt bezig met politiek. Waarom zouden ze zich wat dat betreft 'branden' aan een partij die als controversieel te boek staat? Logisch, lijkt me.

lancelot2
lancelot221 feb. 2012 - 12:50

Wel Wynand Duyvendak (RARA) heeft ook eens een keer in de Autovisie gestaan. ;-) Het kan dus wel.

Tealc2
Tealc221 feb. 2012 - 12:50

Gelukkig hebben de vrouwen-bladen het RECHT om NEEE te zeggen tegen xenofobie en fascisme.

[verwijderd]
[verwijderd]21 feb. 2012 - 12:50

Kunnen die sukkels bij de VK nog wat van leren.

1 Reactie
Hermans2
Hermans221 feb. 2012 - 12:50

Ik kan het niet beter verwoorden. Misschien mijn VK lidmaatschap omzetten in een Vlaamse Flair en Libelle....

[verwijderd]
[verwijderd]21 feb. 2012 - 12:50

Jammer dat inhoud aldus beperkt blijft tot theekransje. Moge de Vlaamse Libelle en Flair snel failliet gaan, dat zal hen een lesje leren.

3 Reacties
Candide2
Candide221 feb. 2012 - 12:50

'Moge de Vlaamse Libelle en Flair snel failliet gaan, dat zal hen een lesje leren.' Vreemd standpunt, laatst was er een rel over NRC dat opeens een SP-krant zou zijn. Je meet blijkbaar met twee maten.

Dehnus
Dehnus21 feb. 2012 - 12:50

Dus als een weekblad niet constant politiek wil zijn moetenz e maar failiet. Ga alstjeblieft eens oprotten man. Ik wil niet constant tegen ponums van politici aan moeten kijken en ik denk dat dat met andere Europeanen niet veel anders is. Heeft Geert Wilders niet een keertje kamervragen gesteld dat de Donald Duck te Links was omdat ze een advertentie hadden voor een vegetarische schotel ofzo? Was ook al zo idioot.... houdt toch eens op overal politiek in te smijten. Ga eens LEVEN!

Dehnus
Dehnus21 feb. 2012 - 12:50

Verdorie het is net alsof jullie hooligans van die Politieke partijen (Op Links en Rechts) niet zullen rusten totdat alles in een politiek moddergooien is gedegenereerd. Want het moet AL het leven ter wereld constant beinvloeden. Je moet al opstaan met "HEIL GROTE GEERT/JOB/EMYL/MARK/JOLANDA!". Houdt toch eens op, dit blad heeft gelijk, geen politiek in een niet politiek blad.

lancelot2
lancelot221 feb. 2012 - 12:50

De waarheid mag niet gezegd worden. Het zijn allemaal struisvogels, en struisvogels steken hun kop in het zand als er gevaar is. Ze willen het niet zien en horen dat er Islamitische vrouwen zijn, die worden mishandeld. Waar zijn de dolle mina`s van wel eer gebleven?? Gewoon plaatsen s.v.p.

1 Reactie
JAWEH
JAWEH21 feb. 2012 - 12:50

Dat vind ik nou ook van de lezers van Voetbal International?

[verwijderd]
[verwijderd]21 feb. 2012 - 12:50

Het is een keuze... Maar kom dan niet aan met de smoes dat Libelle en Flair de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel hebben.

3 Reacties
Le Chat Botté
Le Chat Botté21 feb. 2012 - 12:50

Vrijheid van meningsuiting houdt niet in de plicht van de media om een podium te bieden aan iedere gek met een mening. Je uitspraak raakt kant noch wal.

Dehnus
Dehnus21 feb. 2012 - 12:50

Fijn maak er een wet van en verpest dat ook maar eventjes. Alleen nog maar politiek 24 uur per dag om de ster allures van de kut politici die er hun carrière van gemaakt hebben tegemoet te komen. Alles moet om hun draaien, het lijkt GVD voetbal wel. Beide Hooligans, beiden willen ze alles naar hun toe trekken en beiden geen begrip voor mensen die het gewoon even niet meer willen.

harryo2
harryo221 feb. 2012 - 12:50

Misschien staat die vrijheid van meningsuiting van jou bij hen niet zo hoog in het vaandel, inderdaad. En ook wat mij betreft: u roept maar ...

[verwijderd]
[verwijderd]21 feb. 2012 - 12:50

Goede titel "Vrijheid of islam". Afijn, ze heeft nu wel de (gratis) media-aandacht.

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink21 feb. 2012 - 12:50

Maar dan wel uitgerekend op een podium van tegenstanders, die het boek zeker niet zullen kopen!

kapitanlaipose
kapitanlaipose21 feb. 2012 - 12:50

Hier kan de Volkskrant een puntje aan zuigen. Ik vraag me trouwens af of de Volkskrant een advertentie zou plaatsen voor een meldpunt voor overlast van Joden. Daar kan u al uw fraude, geldklopperij, valsheid in geschrifte, veroorzaken van de economische crisis door Joden op melden. Gewoon om het allemaal in beeld te krijgen. Iets als: www.overlastjoden.nl [of www.neuzen.nl]

1 Reactie
ockham
ockham21 feb. 2012 - 12:50

Bedoeld zal zijn overlast veroorzaakt door joden. Geen enkele EU krant zou een dergelijke advertentie plaatsen, wed ik. De holocaust zou meteen weer eens van stal gehaald worden.