Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouwen willen geen roze gadgets

  •  
24-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pink-phone-girls.jpg
72% ergert zich aan roze of simpele apparaten
Een gadget hoeft niet roze te zijn om massaal door vrouwen te worden gekocht. Ook is het een misverstand dat de meeste vrouwen een overdreven eenvoudig apparaat willen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de verkiezing om de Girls Gadget van 2009.
Uit de reacties van Nederlandse vrouwen blijkt dat ze echt van gadgets houden, maar wel een duidelijke boodschap hebben voor de elektronicafabrikanten. Zo geeft op dit moment 72% van de vrouwen aan dat ze zich ergeren aan roze gadgets of gadgets die overdreven eenvoudig zijn.
Organisator van de Girls Gadget-verkiezing, Mark Stadhouders (van bedrijf Navigon), zegt in De Telegraaf :
“We merken dat er nog steeds heel veel vooroordelen zijn over vrouwen en gadgets. We moeten inzien dat vrouwen technologie steeds meer omarmen en vaak logische eisen stellen aan producten.”
De 15 genomineerde producten voor de Girls Gadget van 2009 zijn: iRiver e-reader, Sony Ericsson Jalou Dolce & Gabbana, Sony Vaio P-Series Notebook, Sony Digital Photo frame, Samsung Portable HD, Navigon 2410, Canon Digital IXUS, Apple iPhone 3GS, Nintendo Wii Balance Board, Polaroid Pogo instant printer, Asus eee PC, Sony T serie digital camera, Aiptek Pocket Cinema, LG EL40 New Chocolate en de Cooler-e-reader. De winnende gadget wordt op 7 januari bekend gemaakt.
Lees ook: Actiegroep tegen roze cadeaus voor meisjes

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.