Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

'Vrouwen, vlinders en verbrande bh's'

  •  
12-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Op felle wijze wordt bepleit dat er meer vrouwen in het nieuwe kabinet hadden moeten zitten. Te fel?
Kamerlid Boris van der Ham leest deze week uit het ‘Pleidooi voor het Vrouwenkiesrecht’ van Aletta Jacobs uit 1899. Zij vond een stevige stellingname noodzakelijk om de status quo te doorbreken.

Meer over:

politiek, opinie

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Milieunet
Milieunet12 okt. 2010 - 17:53

Nee toch, geen verbrande BH's!! Slecht voor het milieu en in de Breast Cancer Awareness maand is inlevern van die BH's natuurlijk een veel beter plan: Bra Bank for Breast Cancer Charities http://bit.ly/akTCQc

dadoo
dadoo12 okt. 2010 - 17:53

Ik vind het onacceptabel dat slechts 5% van de bewindslieden koemelkallergisch begaafd is terwijl onderzoek heeft aangetoond dat deze constitutionele aandoening bij 7,6^% van de bevolking voorkomt.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman12 okt. 2010 - 17:53

Geweldige lezing weer!

ErnsTT2
ErnsTT212 okt. 2010 - 17:53

Het is inderdaad erg wezensvreemd, immers het Kabinet bestaat uit volksvertegenwoordigers, maar de Mannen zijn duidelijk als de dood voor een Evenredige Volksvertegenwoordiging, dan valt hun plannetje om de vrouw terug achter het aanrecht te krijgen geheel in duigen...

JanB2
JanB212 okt. 2010 - 17:53

Onzinnige discussie. Je neemt gewoon de beste persoon voor een bepaalde functie. Als dat een man is dan wordt dat een man, als dat een vrouw is een vrouw, en als die persoon een groen mensachtig wezentje is met een schubbige huid dat van buitenaardse herkomst is dan wordt het een alien. Wilders zal in het laatste geval natuurlijk wel weer gaan zeuren over de vraag of dat wezentje wel een nederlands paspoort heeft en zo ja of het dan ook nog een ander paspoort heeft. Het zij zo. Wel vraag ik me af of Rutte 1 de juiste mensen op de juiste plaats heeft maar dat is een andere discussie.

[verwijderd]
[verwijderd]12 okt. 2010 - 17:53

Ik las dat 3 vrouwen al hadden bedankt voor aangeboden functies, dat zegt wel wat denk ik. Er zullen vast wel meer goede vrouwelijke kandidaten zijn, maar of die ook voor VVD+CDA+PVV willen werken is wat anders...

1 Reactie
keck66
keck6612 okt. 2010 - 17:53

Dat denk ik ook. Dat zullen we wel lezen in 2020 als de memoires van Rutte in de boekwinkel liggen.

[verwijderd]
[verwijderd]12 okt. 2010 - 17:53

Vrouwen voortrekken op topbanen lijdt tot tweedeling in de samenleving. Als je geschikt bent dan wordt je vanzelf gevraagd. Waarom mag een man niet aangenomen worden in dit kabinet en een vrouw wel? Hadden er maar meer vrouwen moeten solliciteren maar dat is dus niet gebeurt. Ondanks jarenlange politieke, maatschappelijke druk van NL om vrouwen in topfuncties te krijgen, kiezen ze toch liever voor een wat rustiger baantje. Wat is daar verkeerd aan?

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman12 okt. 2010 - 17:53

[Hadden er maar meer vrouwen moeten solliciteren] Jij dacht dat er keurig vacatures in de kranten komen voor ministersposten? LOL ;-)