Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouwen verlaten VVD massaal

  •  
01-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
210 keer bekeken
  •  
schippers300_14.jpg
De helft van de vrouwelijke VVD-Kamerleden wil niet opnieuw kandidaat zijn. De Tweede Kamer fractie van de rechtse regeringspartij telt 15 vrouwen. Zeven daarvan hebben zich niet opgegeven voor de nieuwe kandidatenlijst. Daarnaast heeft Edith Schippers tabak van de verkiezingsstrijd. De nummer twee op de lijst bij de laatste twee verkiezingen werd vaak genoemd als opvolger van Mark Rutte maar wil niet opnieuw op de lijst. Een andere prominent die vertrekt is oud-Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg. Dat is geen verrassing aangezien haar voorzitterschap uitliep op een pijnlijk debacle.
Ook Brigitte van der Burg, Helma Nepperus, Anne-Wil Lucas, Karin Straus, Betty de Boer en Ybeltje Berckmoes keren niet terug op de lijst. Eerder vertrok ook Cora van Nieuwenhuizen al tussentijds naar het Europees parlement.
Daarnaast heeft een naar verhouding groot aantal Kamerleden in deze kabinetsperiode de fractie tussentijds moeten verlaten omdat ze in opspraak raakten. Dat waren opvallend genoeg allemaal mannen.

Meer over:

vvd, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.