Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Coronavirus is begonnen aan najaarsoffensief, aantal besmettingen neemt razendsnel toe

Duitsland scherpt maatregelen aan
Joop

Vrouwen inwendig onderzocht op vliegveld Qatar, Australië woest

  •  
26-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
42664189442_36f22162a1_k
Negen vrouwen zijn begin deze maand op het vliegveld van Qatar uit een vliegtuig met bestemming Sydney gehaald en inwendig onderzocht. Dit nadat op het toilet van de internationale luchthaven Hamad een achtergelaten baby was aangetroffen. De vrouwen werden tijdens het onderzoek niet verteld waarom. De Australische overheid heeft zijn zorgen geuit over de gebeurtenis en heeft gevraagd om een onderzoek.
De vrouwen die het vliegtuig moesten verlaten, werden naar de kelders van het vliegveld geleid, door een donkere garage, waar drie ambulances stonden te wachten. Daar moesten de vrouwen zich ontkleden waarna werd onderzocht of een van hen onlangs was bevallen. Slechts een van de vrouwen bleef het inwendig onderzoek bespaard. Volgens haar eigen zeggen “omdat ik grijs haar heb en in de 60 ben. Ze keken waarschijnlijk naar me en dachten: dat is onmogelijk”.
De Australische minister van Buitenlandse Zaken Marise Payne heeft verbolgen gereageerd. Ze heeft gezegd zoiets nooit eerder te hebben meegemaakt. Volgens Payne heeft de Australische overheid hun woede ‘duidelijk kenbaar’ gemaakt aan de autoriteiten in Qatar. Het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft formeel om openheid van zaken gevraagd.
Na een vertraging van zeker vier uur, kon het vliegtuig alsnog naar Sydney vertrekken, met alle vrouwen aan boord. Bij aankomst moesten de passagiers verplicht in quarantaine vanwege het coronavirus. De Australische overheid heeft laten weten dat de vrouwen daar zowel medische als psychische zorg hebben ontvangen.
In Qatar is seks buiten het huwelijk illegaal. Ongetrouwde vrouwen die zwanger raken, riskeren een celstraf. Ook is het verplicht voor ziekenhuispersoneel en andere hulpverleners om ongetrouwd zwangere vrouwen bij de autoriteiten aan te geven. Om die reden gebeurt het geregeld dat ongetrouwde vrouwen ervoor kiezen om zelfstandig, zonder medische hulp, te bevallen.
Bron: The Guardian / cc-foto: David McKelvey

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (22)

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin27 okt. 2020 - 22:22

Het lijkt de VS van Barrott wel.

Bouwman2
Bouwman227 okt. 2020 - 12:08

Ik zou het liefst dit soort intieme verhalen niet lezen. De handelingen als hier beschreven komen inderdaad voor, maar in Nederland zijn ze gewoon strafbaar gesteld. Zelf raak ik een vrouw zelfs niet aan met een roos. tenzij met haar toestemming. Dan koop ik eventueel een hele emmer van die witte grote kanjers van rozen. van twee euro per stuk. Charme mag wel iets kosten ten slotte. . . Ik heb gekeken of ik me wel zorgvuldig aan de wet en de regels van het Huis heb gehouden. Maar ik houd er rekening mee dat deze regels toch niet geplaatst zullen worden omdat de kleur wit maar zou detoneren. .

Marcel Rozeboom
Marcel Rozeboom27 okt. 2020 - 6:16

Dat heb je dus bij schurkestaten. Ik zou zeggen, met dezelfde munt terugbetalen die hap, het liefst nog net even wat lomper.

MaxMax2
MaxMax226 okt. 2020 - 14:54

Pfff wat moet dat een bijzonder nare en vernederende ervaring zijn voor die vrouwen :(

Joop den Uil
Joop den Uil26 okt. 2020 - 14:12

en de baby ? daar zwijgt men maar over

2 Reacties
DiederikZeeman
DiederikZeeman26 okt. 2020 - 15:39

Hou op met die complotterige toon alsjeblieft. "Men" zwijgt helemaal nergens over. Dit artikel gaat gewoon over iets anders. Dat is een redactionele keuze. Babies die achtergelaten of te vondeling gelegd worden, zijn natuurlijk ook een heel tragisch verhaal. Maar toch minder zeldzaam dan deze gebeurtenis. Het meenemen van nietsvermoedende vrouwen naar een donkere garage in een vreemd land, waar ze zich zonder opgave van redenen moeten uitkleden voor inwendig onderzoek, is een dusdanig beangstigend verhaal, dat dat hier blijkbaar meer aandacht trok. Dus sla niet meteen zo'n verdenkend toontje aan. Als je van de geschifte complotten bent, ga dan ergens op Facebook je quasi-snuggere vragen stellen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 okt. 2020 - 16:39

Die maakt het goed, en de moeder is niet gevonden.

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 okt. 2020 - 13:53

In de Verenigde Arabische Emiraten gaan ongehuwd zwangere migranten vrouwen de gevangenis in. Met de eigen vrouwen zal de familie wel afrekenen.

1 Reactie
Thuru
Thuru26 okt. 2020 - 14:45

Ook zo een lekkere land om te leven, NOT!

Tom Meijer
Tom Meijer26 okt. 2020 - 12:42

Wat een schoften.

Jerry Bidet
Jerry Bidet26 okt. 2020 - 11:44

Geweldig land dat Qatar. Hebben ze eigenlijk al geprotesteerd en met een boycot gedreigd tegen Frankrijk? Hebben ze alle recht toe, gezien hoe men daar mensenrechten hoog in het vaandel hebben staan.

2 Reacties
NoahAmber
NoahAmber26 okt. 2020 - 13:42

Met die laatste zin neem ik aan dat je Frankrijk bedoeld.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 okt. 2020 - 12:07

In Qatar en Koeweit hebben diverse winkelbedrijven besloten Franse artikelen in de ban te doen. Dan hoeven de landen zelf niet op te roepen tot een boycott en zich zo met Frankrijk's binnenlandse zaken te bemoeien.

korheiden2
korheiden226 okt. 2020 - 11:22

Waarom gaat het WK voetbal nog door in dit achterlijke, discriminerende land?

8 Reacties
Tampert
Tampert26 okt. 2020 - 11:30

Zoals de Germanen zeggen: zuerst kommt das Fressen und dann die Moral...

axetothehead
axetothehead26 okt. 2020 - 11:42

Dat is de cultuur van die mensen, daar moet je respect voor hebben..

NoahAmber
NoahAmber26 okt. 2020 - 13:41

@korheiden 26 oktober 2020 at 12:22 Waarom gaat het WK voetbal nog door in dit achterlijke, discriminerende land? Waarom niet alle betrekkingen met alle landen verbreken die niet voldoen aan onze hoge standaardwaarden? Konsekwent daar dan in zijn. Zal lekker rustig worden

JoostV52
JoostV5226 okt. 2020 - 14:56

Principes kosten geld.

Zandb
Zandb26 okt. 2020 - 16:01

bijl in het hoofd U kunt zo gauw geen reacties vinden van mensen die dat werkelijk vinden en daarom suggereert u dat maar, dat er mensen zijn, die vinden dat je respect moet hebben voor wat u denkt dat onderdeel uitmaakt van een cultuur? (Terwijl het gewoon een uiting is van dictatuur.) Of bent u werkelijk een van die zeldzame knurften die werkelijk meent dat je daar respect voor moet hebben?

korheiden2
korheiden226 okt. 2020 - 17:35

@Noah : Er is een verschil tussen het verbreken van betrekkingen en een boycot van een sportevenement. Behalve mensenrechten zijn er ook sportieve argumenten om het WK voetbal niet in Qatar te laten plaatsvinden. Maar ja, it's money that matters, Randy Newman zong het al.

NoahAmber
NoahAmber27 okt. 2020 - 9:04

@korheiden 26 oktober 2020 at 18:35 @Noah : Er is een verschil tussen het verbreken van betrekkingen en een boycot van een sportevenement. Maar je maakt het wel politiek door te roepen dat we er niet naar toe moeten omdat men daar handelt tegen de mensenrechten in. Dus niet sporten , maar wel contacten blijven onderhouden. Dan ben je dus hypocriet

axetothehead
axetothehead27 okt. 2020 - 9:54

@Zandb Tuurlijk niet joh, hoe verloopt de Frankrijk boycott?