Verwarrende kop. Ik dacht dat de dokter het over een "slecht nieuws gesprek" zou hebben. En het beeld kwam terug van de arts-assistent in het ziekenhuis die mijn dementerende moeder zou gaan vertellen dat ze ongeneeslijk ziek was. En mijn bezwaar dat mijn moeder er vreselijk van zou schrikken en het vervolgens geheel zou verdringen en vergeten in de wind sloeg. Ik was er bij en het ging zoals ik voorspeld had. Enfin, de arts-assistent zal daar wel haar "slecht niets gesprek" punten voor hebben gehaald. Over de rug van mij moeder. Maar ja, in het kader van een opleiding kan de patiënt niet altijd gespaard worden. Uh?
"Vrouwen wordt een empathie vermogen toegeschreven en dat kan ook meespelen." Inderdaad. Dat was ook mijn eerste gedachte. Maar binnen het kader van deze rubriek vol dolkomische weetjes over vrouwen vond de professor het blijkbaar grappiger om te schrijven dat vrouwen niet tegen slecht nieuws kunnen. Handig voor de mannelijke lezers: "Ik heb het je maar niet verteld, schatje, want vrouwen kunnen slecht nieuws niet aan." Behalve als het slechte nieuws over verkrachtingen gaat, zo herinneren we ons uit een vorige les van de professor, want daar worden vrouwen geil van. Je blijft lachen om die vrouwen.
Zou het niet zo kunnen zijn, dat vrouwen de uitwerking van slecht nieuws beter kunnen overzien en verder ook weten wat de gevolgen ervan kunnen zijn?
Ja of mannen beseffen eerder dat ze de individuen die het slechte 'nieuws' opleuken pas hebben leren 'kennen' via de jobstijding. Vrouwen hebben meer gevoel voor drama dat hen in wezen niet raakt en mannen weten daar weer (on)handig op in te spelen. Daar is overduidelijk politiek in te (h)erkennen; speel op de ongefundeerde emoties en voila. Niet dat dat bij de 'heren' niet zou werken maar die doen meer aan vlagvertoon waar alle slachtoffers onder moeten vallen.
'Vrouwen hebben meer gevoel voor drama dat hen in wezen niet raakt en mannen weten daar weer (on)handig op in te spelen.' Evert, u heeft kort geleden een genderoperatie ondergaan en spreekt nu met verstand van zaken?
Vrouwen kunnnen veel beter tegen slecht nieuws. Maar misschien is er veel meer slecht nieuws voor vrouwen dan voor mannen, dus onevenredig vaker getroffen en dat bemoeilijkt een goede intepretatie van de cijfers.
[Vrouwen kunnnen veel beter tegen slecht nieuws.] Is die stelling ook ergens op gebaseerd? Zo ja, dan ben ik geïnteresseerd waarop, dus laat dat even zien svp.