Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Vrouwen die hond uitlaten doelwit van bendes: ‘pups meer waard dan drugs’

  •  
31-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
goldenretrieverpup

© cc-foto: jagdprinzessin

Zeker twee Britse vrouwen die buiten liepen met hun hond, zijn het doelwit geworden van mannen die probeerden hun huisdieren te stelen. Volgens de Daily Mirror zijn honden door de lockdown zeer in trek, en hebben fokkers moeite om aan de vraag te voldoen. Voor sommige hondenrassen wordt inmiddels 75 procent meer neergeteld dan in maart vorig jaar. “Puppy’s zijn nu meer waard dan drugs”, schrijft de krant.
Een vrouw van 23 werd in Dorset benaderd door mannen die deden alsof ze voor de dierenwelzijnsorganisatie RSPCA werkten. Zij vertelden dat ze op zoek waren naar een gestolen hond. Omdat de mannen geen uniformen droegen en ook geen antwoord konden geven op haar vragen, besloot ze weg te rennen.
In West Sussex hadden twee mannen het voorzien op de golden retriever-pup van een 28-jarige vrouw. Nadat de vrouw haar telefoontoestel pakte om een foto te maken van de mannen, gingen ze er snel vandoor.
De RSPCA verklaart tegenover de Mirror dat er meer berichten binnenkomen van aanvallen op hondeneigenaren. Er worden jaarlijks tweeduizend honden gestolen in het Verenigd Koninkrijk.
Ondertussen kloppen Nederlanders bij het asiel aan voor een ‘leenhond’ om de avondklok te omzeilen, meldt NH Nieuws. Christl Rodink van de dierenopvang in Tuitjenhorn noemt dergelijke verzoeken ‘belachelijk’. “Je kunt dat een hond toch niet aandoen.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Greendutch
Greendutch1 feb. 2021 - 20:56

en elke situatie lokt mensen uit om het slechte in zichzelf te vinden. rücksichtslosigkeit. dit is 1 situatie waarin mobieltjes een voordeel zijn,

JasDon
JasDon1 feb. 2021 - 11:42

'Pups and drugs' Het is wachten op het eerste liedje waar deze term in gebruikt wordt.

Thuiszitter
Thuiszitter31 jan. 2021 - 19:45

Vrouwen die hond uitlaten doelwit van bendes. Nou beetje overdreven als er maar twee pogingen bekend zijn.

1 Reactie
Poeha
Poeha31 jan. 2021 - 20:10

Heb je het artikel uit the mirror wel gelezen? “ The RSPCA said they were hearing of more attacks on lone dog owners and added: “It’s worrying.”

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander31 jan. 2021 - 15:01

Triest. Vooral voor de dieren die wellicht na de lochdown en avondklok weer worden afgedankt. Dierenrechten in de grondwet opnemen zou heel wat leed kunnen voorkomen. Maar met de boerenlobby en de instelling van deze regering zal dat nog wel even duren

3 Reacties
adriek
adriek1 feb. 2021 - 9:08

Mishandelen van dieren is al strafbaar. Een hondje kopen 'uit pure liefde' mag, ook in coronatijd, net zoals het beestje afdanken als blijkt dat een hond ook na de leuke-puppie-periode aandacht nodig heeft. Hoe zou je dat in de grondwet willen vormgeven? Alleen aaibare dieren beschermen, of ook muggen, ratten, slangen en vissen? Het lukt al niet om de universele rechten van de mens in de praktijk goed te laten functioneren. Dierenwetten er aan toevoegen heeft weinig meer waarde dan de (spreekwoordelijke) inkt waarmee deze geschreven zijn.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen1 feb. 2021 - 12:25

"Triest. Vooral voor de dieren die wellicht na de lockdown en avondklok weer worden afgedankt." Die kunnen naar Azie worden geexporteerd.

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 feb. 2021 - 4:17

Sjoerd Bonnema Ik ben bang dat je gelijk hebt.