Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouw van corona-ontkennende president Bolsonaro liet zich stiekem vaccineren

  •  
28-09-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
256 keer bekeken
  •  
51493149642_48a299a78a_k

© cc-foto: Alan Santos/PR https://flic.kr/p/2msgRoS

Jair Bolsonaro, de extreemrechtse president van Brazilië die de ernst van de coronacrisis ontkent, bezocht vorige week New York voor de 76e Algemene Vergadering van de VN. Dat verliep niet zonder problemen omdat een deel van zijn entourage besmet bleek met het coronavirus. Zondag maakte Pedro Duarte Guimaraes, hoofd van het bankeninstituut Caixa Economica Federal bekend dat hij positief getest was. Hij is het vierde lid van de Braziliaanse delegatie dat positief blijkt, na de zoon van Bolsonaro, de minister van Volksgezondheid Queiroga en een diplomaat. Overigens verklaarden twee van de vier besmette personen dat ze volledig gevaccineerd waren.
Bolsonaro zelf wil zich niet laten vaccineren omdat hij al besmet is geweest. Hij stelt dat zijn immuunsysteem hem nu voldoende beschermt en weigerde mee te werken aan de coronacheck die de VN toepast voor toegang. Dat weigerde hij ook in de horeca. Een foto van Bolsonaro die in gezelschap op straat een pizza at, leidde in het zwaar door de pandemie getroffen New York tot publiciteit omdat toegang tot de horeca alleen mogelijk is met coronacheck.
Donderdag schokte Bolsonaro zijn trouwe aanhangers met de mededeling dat zijn echtgenote zich in New York toch even snel had laten vaccineren. “Ze vroeg me of ze zich moest laten vaccineren. Ik gaf haar mijn mening. Ik ga niet zeggen wat die mening was. Ik zeg alleen wat ze deed. Ze nam het vaccin.” De 66-jarige president wees er op dat Michelle, zijn echtgenote, 39 jaar is en “weet wat ze doet”. Overtuigde antivaxxers reageerden zwaar teleurgesteld. Ze verwijten het presidentiële paar gebrek aan solidariteit, naast natuurlijk een schandalig vertrouwen op wetenschappelijke vooruitgang. Anderen zijn boos dat ze zich niet openlijk in Brazilië liet vaccineren.
In Brazilië zijn inmiddels bijna 600.000 mensen overleden na besmetting met het virus. Slechts 41 procent van de bevolking is volledig gevaccineerd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Sjaantje2
Sjaantje23 okt. 2021 - 11:25

Jammer dat er niet bij wordt vermeld dat Brazilië ruim 207.500.000 inwoners heeft, dat brengt het dodenaantal van 600.000 een stuk meer in perspectief.

Gerygrr
Gerygrr28 sep. 2021 - 12:36

Wat ik mij afvraag bij het lezen van dit bericht is, hoe de regels zijn voor toeristen, reizend naar de VS in dit geval. Hoe kon de heer Bolsonaro met echtgenote toegang krijgen tot de VS zonder negatief testbewijs of vaccinatiebewijs?

Greendutch
Greendutch28 sep. 2021 - 10:29

jammer dat de Brazilianen zich met mooie praatjes hebben laten misleiden, hopen dat bols. niet de kans grijpt de grondwet te veranderen zodat hij -net als meer presidenten doen- levenslang president kan blijven. bij de volgende verkiezingen zal het Braziliaanse volk een andere keuze maken. hopelijk voor een socialist

ton14024
ton1402428 sep. 2021 - 8:53

Schuld van de paparazzi

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!28 sep. 2021 - 8:30

Ondanks dat ik hem niet mag, wat is het probleem? In Nederland voldoe je in iedergeval aan de gestelde eisen, namelijk gevaccineerd zijn of het virus gedragen te hebben. Kan zijn dat er in de VS andere regels gelden. Maar wat heeft zijn vrouw nu stiekem gedaan? Ze heeft zich laten vaccineren. Haar keuze. Ze heeft voorafgaand besproken met haar man. Had ze de hele wereld moeten vragen of het mocht?

1 Reactie
Greendutch
Greendutch28 sep. 2021 - 10:26

ze heeft haar kans genomen omdat ze in NY was waar dit in een winkel of drogisterij mogelijk is. de Brazilianen hebben deze mogelijkheid niet, zijn te arm om te kunnen reizen en in Brazilië is bols. de baas, niet een sociale president die het beste met de mensen voorheeft