Joop

Vrouw haalt meer dan een half miljoen dollar op voor Australië met naaktfoto's

  •  
06-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
395 keer bekeken
  •  
nude

© cc-foto: Twitter

Een vrouw heeft via social media op ludieke wijze een enorm bedrag opgehaald voor de bosbranden in Australië. Kaylen, op Twitter beter bekend als Naked Philantropist, postte op Instagram een opmerkelijk bericht. Mensen die bereid waren meer dan $10 te doneren aan de Australische brandweer, beloofde ze een naaktfoto van zichzelf op te sturen. Inmiddels is haar Instagram-account op non-actief gezet. Via Twitter is de oproep nog wel te bekijken.
Gedurfd, moedig en – zoals later blijkt – enorm effectief. In korte tijd slaagde Kaylen erin om honderdduizenden dollars aan donaties te binnen te slepen. Binnen enkele uren werd ze overspoeld door privéberichten met screenshots van mensen die aantoonden gedoneerd te hebben. Diezelfde dag stond de teller op 700.000 dollar. Twitteraars steunen haar actie met reacties als: ‘Niet alle helden dragen kleding’ en ‘naaktheid is geen misdaad, maar een gift’. Eén Twitteraar nomineert haar alvast als TIME’s Person of The Year voor 2020.
Met de bakken kritiek die de regering over zich heen krijgt wegens het late en onvoldoende ingrijpen, nemen burgers het heft in eigen handen. Eerder lieten artiesten Selena Gomez en Pink via Twitter weten een grote donatie te doen aan de Australische brandweer.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (68)

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin8 jan. 2020 - 8:27

Het lijkt wel prostitutie, ook al is het voor een goed doel.

12 Reacties
adriek
adriek8 jan. 2020 - 10:08

Dat schreef @Eigenwijs ook al. Gelukkig is prostitutie (onder voorwaarden) legaal in Nederland.

Libertain
Libertain8 jan. 2020 - 11:03

Wat lijkt? Hoe ga je het als prostitutie aanmerken op het moment dat de dader zelf geen enkel economisch baat bij heeft, tevens geen actieve verrichtingen uitvoert, is tevens enkel met beeldende kunst ter maatschappelijk voordeel bezig?

DanielleDefoe
DanielleDefoe8 jan. 2020 - 14:38

Ze verkoopt plaatjes net als de Calendar girls die in 2000 geld inzamelden voor een goed doel. https://www.televizier.nl/kijktips/calendar-girls-helen-mirren-maakt-een-naaktkalender-1

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin9 jan. 2020 - 0:03

"Dat schreef @Eigenwijs ook al. Gelukkig is prostitutie (onder voorwaarden) legaal in Nederland. " Jij blij.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin9 jan. 2020 - 0:04

“Hoe ga je het als prostitutie aanmerken op het moment dat de dader zelf geen enkel economisch baat bij heeft, tevens geen actieve verrichtingen uitvoert, is tevens enkel met beeldende kunst ter maatschappelijk voordeel bezig?” Ik hoor het al, erg veel fantasie heb je niet, ga dat geld voor mijn part ophalen met ringsteken, maar dit is toch zielig.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin9 jan. 2020 - 0:05

“Ze verkoopt plaatjes net als de Calendar girls die in 2000 geld inzamelden voor een goed doel.” Ja en, als je in je blote reet moet voor een goed doel om de heren de portemonnee te laten trekken dan is prostitutie m.i. inderdaad om de hoek.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin9 jan. 2020 - 2:01

Een natuurramp met blootplaatjes verlichten vind ik zoiets als vliegen met stroop vangen, dat staat me tegen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 jan. 2020 - 11:49

U hanteert een ruime definitie van prostitutie. Zelf denk ik bij hoererij eerder aan fysieke handelingen in ruil voor een (geldelijke) beloning. Dat staat mij pas echt tegen.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin9 jan. 2020 - 12:30

“U hanteert een ruime definitie van prostitutie.” Ik definieer niet, ik vergelijk, daarbij zijn het vaak bepaalde types die zich voor dit soort liefdadigheid acties opwerpen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 jan. 2020 - 21:21

Bepaalde types? Zoal die Australische brandweermannen bedoeld u?

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 jan. 2020 - 0:03

bedoelt/bedoelde

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin10 jan. 2020 - 14:38

"Bepaalde types? Zoal die Australische brandweermannen bedoeld u? " Ik bedoel types die voor m.n mannen aan een “droombeeld” dienen te voldoen, de plaatjes hierboven lijken me aan dat profiel voldoen, alsof we het over marketing hebben.

I am Legion
I am Legion7 jan. 2020 - 21:34

Bij de Australische brandweermannen was precies ditzelfde middel om geld voor de goede zaak te verzamelen door middel van sexy brandweermannen-kalenders al sinds 1993 traditie en is voor dit jaar het goede doel natuurlijk ook bekend. https://www.australianfirefighterscalendar.com

Gefaald
Gefaald7 jan. 2020 - 15:53

Er zijn schilderijen uit musea verwijderd want te bloot. Daar gaan de feministen echt te ver.

1 Reactie
Libertain
Libertain8 jan. 2020 - 10:59

("Er zijn schilderijen uit musea verwijderd want te bloot.") Wat is bloot komen te liggen, de hersenlosheid?

Joop den Uil
Joop den Uil7 jan. 2020 - 11:51

ranzige randstad reacties... het #metoo principe is dat de dame (of heer) ''nee'' kan en moet zeggen. Deze dame heeft gekozen voor Ja, en alleen daarvoor heeft zij mijn instemming

2 Reacties
Gefaald
Gefaald7 jan. 2020 - 15:52

Wie een lustobject wil worden moet dat zeker doen ! Ik beslis dan wel of ik lustsubject wil worden. Bij deze vrouw krijg ik wel zin.

O3
O37 jan. 2020 - 18:26

Vooruit, Gefaald. Trek je portemonnee en geef gul voor de Australische mens en dier in nood.

Gefaald
Gefaald7 jan. 2020 - 8:04

Australië is uiteraard veel te arm om zelf zijn brandweermensen te betalen.

7 Reacties
O3
O37 jan. 2020 - 10:19

Zeker niet te arm. De opper-opwarming-ontkenner pemier Morrison is alleen te beroerd daarvoor.

Freek3
Freek37 jan. 2020 - 20:35

Alsof er door het geven van geld aan de brandweer volgende week ineens voldoende brandweerlieden zijn om de branden onder controle te krijgen... Het idee van de gulle gevers dat de wereld zo in elkaar zit is op zijn minst enigszins gestoord.

O3
O37 jan. 2020 - 22:12

Ach gossie, Freek. Weet je wat echt gestoord is? Het rechtse gedram is gestoord en heeft de wereld moedwillig of uit stompzinnige volgzaamheid op 40 jaar achterstand gezet door serieuze maatregelen tegen de uitstoot van broeikasgassen en opwarming van onze aarde te saboteren. Dat is pas goed gestoord, Freek. Deze dame heeft meer integriteit in haar linkerpink, dan die gestoorde Australische premier in zijn rechtse lijf. Meer nog, dan zij concreet geld inzamelt, vestigt zij de aandacht op een haast crimineel rechts beleid, dat de vrijwillige brandweer in dat land al jaren weigert financieel of belastingtechnisch te compenseren, terwijl zij voor eigen risico en rekening de vuurstormen bestrijden. Daar hoor ik jou niet over, Freek. En wat heb jij bijgedragen, om de Australische nood te verlichten?

Paulus3
Paulus38 jan. 2020 - 6:46

@Freek Inderdaad. Geld 'nadat' is niet hetzeflde dan een regering die haar verantwoordelijk neemt door goed doorgaands te investeren, coordineeren, vliegtuigen te kopen, of brandweerlieden te werven en te betalen. Dat maakt de tegenstelling tussen goede burgers en slechte regering van de conservatieve partijen nu net zo scherp.

Freek3
Freek38 jan. 2020 - 12:20

Nu ja O, Ik draag bij door simpelweg bewust geen nageslacht te hebben. Mijn ecologische footprint is vanaf ongeveer 2050 voor eeuwig nul. En daar naast doe ik op allerlei gebieden minder significante dingen om tot 2050 mijn footprint zo klein mogelijk te laten zijn. Ik zou vandaag een ton naar de Australische brandweer kunnen sturen. Maar dan hebben ze morgen echt nog geen extra opgeleide brandweer man of -vrouw in dienst die kan helpen om het acute issue op te lossen, zo werkt het simpelweg niet. Ik snap verder echt niet wat uit deze feitelijke observatie leidt tot links rechts classificatie, maar blijkbaar is het uitmaken van andere mensen voor guur rechts de zin van het online leven.

O3
O38 jan. 2020 - 20:00

@Freek [...Maar dan hebben ze morgen echt nog geen extra opgeleide brandweer man of -vrouw in dienst die kan helpen om het acute issue op te lossen, zo werkt het simpelweg niet...] Dat klopt, Freek. Zo simpel werkt, dat inderdaad niet. Helaas. Na 40 jaar door de fossielindustrie gefinancierd desinformatie en het uitstellen van drastische maatregelen tegen de uitstoot van broeikasgasseb zijn simpele oplossingen ver weg. Als er morgen geen oplossing is, dan laat Freek zijn schouders en hoofd hangen. [...Ik snap verder echt niet wat uit deze feitelijke observatie leidt tot links rechts classificatie...] Ik constateer gewoon, dat rechts beleid al 40 jaar aan de leiband loopt van de fossielindustrie. De Australische premier Morrison is daar het vleesgeworden bewijs van, omdat hij in de zak van de steenkoolindustrie zit en daar zijn beleid op voert.

Freek3
Freek38 jan. 2020 - 21:59

[Als er morgen geen oplossing is, dan laat Freek zijn schouders en hoofd hangen.] Jij begrijpt er echt helemaal niets van. In plaats van de schouders te laten hangen kies ik voor oplossingen die effect hebben, hou klein op individuele basis ook. In plaats van geld te sturen wat als enig effect een goede gemoedsrust van de zender heeft.

TigressApril
TigressApril6 jan. 2020 - 22:48

Wel weer jammer dat preutse platforms naaktheid censureren. Niks mis met naakt.

2 Reacties
O3
O37 jan. 2020 - 9:35

Haha, door jouw paranoia zie je onterecht overal linkse hypocrisie en bedilzucht. Dat is eigenlijk niet grappig. Dat is best griezelig.

TigressApril
TigressApril7 jan. 2020 - 12:30

@O Facebook bijvoorbeeld censureert borsten. Het is tegen de seksuele vrijheid die wij hier in Europa ooit omarmde, het preutse Amerikaanse beeld sluipt er ook hier in. Het heeft niet met links te maken maar links was vroeger wel degene die echt progressief omgingen met het doorbreken van taboe.

O3
O36 jan. 2020 - 22:40

Deze dame lijkt vrijwillig haar lichaam te exploiteren, om een goed doel te ondersteunen. Zo te zien is zij meerderjarig en staat zij niet onder dwang. Je kunt aanstoot nemen aan het principe dat seks verkoopt. Misschien zien moderne linksmensen het in dit geval door de vingers en laten zij het wapperen met het vingertje over aan een rechtse zuurpruim.

3 Reacties
O3
O36 jan. 2020 - 22:43

Reactie@Martin Wester [...een vrouwenlichaam is geen lustobject...] [...Maar nu is het dus wel goed...]

DanielleDefoe
DanielleDefoe8 jan. 2020 - 14:01

Ze verkoopt geen sex alleen plaatjes. Net als de Calendar girls, respectabele dames van gevorderde leeftijd. In 2000 maakten Angela Baker en haar vriendinnen van het Women's Institute een naaktkalender om geld in te zamelen voor het ziekenhuis waar Angela's man werd behandeld voor leukemie. Die actie leverde ruim 3 miljoen pond op. Er is ook een film van gemaakt met oa. Helen Mirren, eveneens een dame op leeftijd.

DanielleDefoe
DanielleDefoe8 jan. 2020 - 14:32

https://www.televizier.nl/kijktips/calendar-girls-helen-mirren-maakt-een-naaktkalender-1

I am Legion
I am Legion6 jan. 2020 - 21:16

En dan zijn er natuurlijk weer die het ook nodig vinden dat het onschuldige erotische vuur geblust wordt. Niet ik hoor. Een geweldige manier om een bijdrage aan het blussen het reële vuur van die ramp te leveren maar anders is het ook prima.

Martin Wester
Martin Wester6 jan. 2020 - 21:06

Modern links is toch tegen bloot? Want een vrouwenlichaam is geen lustobject? Maar nu is het dus wel goed? Apart.

10 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer6 jan. 2020 - 21:29

Waar haal je dat in vredesnaam vandaan???

O3
O36 jan. 2020 - 22:20

Kom je lekker moreel verheven met je vingertje wapperen tegen de linksmens? Maak je liever nuttig en stort ook gul voor die arme Australiërs.

TigressApril
TigressApril6 jan. 2020 - 22:43

Ik denk dat 'modern' links (eerder regressief 'links') er ondertussen ook wel achter zijn dat vrouwen toch wel een genot voor het oog (dat is wat beter omschreven dan 'lustobject') zijn. Het mutualisme tussen man en vrouw (Niet alleen bij mensen!) hangt grotendeels af van uiterlijk, de men voelt zich vaak aangetrokken tot gezond uitziende mooie mensen. Dat is de reden waarom mensen zonder inhoud het toch ver kunnen schoppen, ze zijn mooi en het feit dat ze alleen maar onzin uitkramen doet er dan niet meer toe. Overigens de mevrouw hierboven is 13 in een dozijn, iets van 70% van de jonge vrouwen ziet er sexy uit wat mij betreft, dan zijn er nog een stel moeders die er ook sexy uit zien. Zelf zou ik niet 10 dollar betalen voor een naaktfoto want dat kan je gewoon gratis bemachtigen en dan zijn ze ook nog privaat en exclusief (=veel leuker dan een camgirlkiekje).

Molly Veenstra
Molly Veenstra7 jan. 2020 - 0:14

Zou dit 'links' zijn? Die branden -en trouwens alle gevolgen van de klimaatcrisis- maken geen onderscheid tussen links en rechts.

Katootje2
Katootje27 jan. 2020 - 3:35

Daar had ik ook al kritiek op, maar gelukkig werd die niet begrepen, want anders was mijn opmerking niet geplaatst.

Joe Speedboot
Joe Speedboot7 jan. 2020 - 5:49

Domrechts doet haar naam weer eer aan.

Grietje Genot
Grietje Genot7 jan. 2020 - 11:27

De term domrechts is niet uit de lucht gegrepen.

Martin Wester
Martin Wester7 jan. 2020 - 16:47

Oef, ik krijg het er hier wel van langs, zeg. 'Rechtse zuurpruim', toe maar. En uiteraard 'domrechts'; sommigen hebben voor dat woord kennelijk een sneltoets geprogrammeerd. Het is allemaal prima - ieder z'n eigen visie. Alleen dat 'moreel verhevene' zie ik niet zo. Ik heb in het geheel niets tegen bloot, mits vrijwillig, meerderjarig enz. Ik merk juist bij mijn wat linkser georiënteerde collega's (we discussiëren graag) een zekere walging ten aanzien van zaken als missverkiezingen, uitdagende buitenreclames e.d. Woorden als 'vrouwonvriendelijk' vallen dan al gauw. Vandaar mijn verbazing over dit juichende artikel.

Freek3
Freek37 jan. 2020 - 20:37

[Want een vrouwenlichaam is geen lustobject?] Natuurlijk is een vrouwenlichaam een lustobject, net zo goed als een mannenlichaam dat is, als dat niet allebei zo zou zijn, dan zou lust überhaupt niet bestaan.

DanielleDefoe
DanielleDefoe8 jan. 2020 - 16:33

Als ik me goed herinner is het toch vooral de religieuze orthodoxie die een moeizame verhouding heeft met het (onbedekte) menselijk lichaam. Geld doneren aan het WNF kan natuurlijk ook nog.

Eigenwijs2
Eigenwijs26 jan. 2020 - 20:30

Klimaatprostitutie. Mag dat ?

3 Reacties
adriek
adriek7 jan. 2020 - 13:46

In Nederland wel, zolang het op vrijwillige basis is, en er netjes belasting afgedragen wordt.

Lucas2000
Lucas20007 jan. 2020 - 16:33

Zolang maar flink gephotoshopped.

Freek3
Freek37 jan. 2020 - 20:38

[Zolang maar flink gephotoshopped.] Ik schat zo in dat deze dame meer geshopt heeft dan alleen haar foto's...

Katootje2
Katootje26 jan. 2020 - 20:26

Ja, je moet wát, om de aandacht te trekken.

4 Reacties
Katootje2
Katootje26 jan. 2020 - 21:00

Een vrouw als sex-object mag, voor het goede doel. Me tóóóóóóóó.

Gefaald
Gefaald7 jan. 2020 - 8:03

Als iemand lustobject wil zijn moet zij/hij dat vooral doen. Ik kijk dan wel of ik lustsubject wil worden.

4Vier!
4Vier!8 jan. 2020 - 23:13

Katootje 6 januari 2020 at 22:00 “Een vrouw als sex-object mag, voor het goede doel. Me tóóóóóóóó“ Leuk! Op de rand van je zwembad? Als je je insta geeft kan ik wil ik best assisteren je foto viral te laten gaan.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 jan. 2020 - 14:08

Katootje 6 januari 2020 at 22:00 wat let u?

Lijster2
Lijster26 jan. 2020 - 19:59

Dat is nog eens een keer ander nieuws. Aardig gebaar

ton14024
ton140246 jan. 2020 - 19:28

Mag ik een kalender voor $120?

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe10 jan. 2020 - 0:13

die van de brandweermannen? Met koalas of toch liever hondjes.

Sam V
Sam V6 jan. 2020 - 19:09

Serieus, donaties? Zelfs het Rode Kruis heeft een gironummer geopend voor hulp aan Australië. Veel gekker moet het niet worden. Op een totale begroting van meer dan 500 miljard, waarvan bijvoorbeeld voor defensie meer dan 32 miljard, zullen die enkele miljoenen het verschil gaan maken? https://www.budget.gov.au/2019-20/content/overview.htm#appendices

2 Reacties
Folkert2
Folkert26 jan. 2020 - 23:21

Donaties aan bijvoorbeeld de vrijwillige brandweer zijn hard nodig. Veel vrijwillige brandweerlieden zijn namelijk werkeloos en leven van een uitkering. Maar omdat ze al weken bezig zijn met branden blussen komen ze niet toe aan de verplichte sollicitaties waardoor hun uitkering op de tocht staat. Die overheid met een begroting van 500 miljard neemt zijn verantwoordelijkheid dus niet. Daarnaast zijn er genoeg dierenwelzijn organisaties die ook wel wat extra`s kunnen gebruiken.

Verver
Verver7 jan. 2020 - 3:39

Hier in Nederland zullen er vast mensen zijn die plannen hebben om een stille tocht te organiseren tegen de bosbranden in Australië. Wellicht misschien zelfs een fakkeltocht.

RealistischLinks
RealistischLinks6 jan. 2020 - 17:55

Goed idee. Ga ik ook doen, ook een lelijke vent als ik moet een paar cent waard kunnen zijn.

3 Reacties
Starter2
Starter26 jan. 2020 - 19:48

Daar zal het dan waarschijnlijk ook wel bij blijven. Al vraag je bijna alle forumleden........

LaBou
LaBou 6 jan. 2020 - 20:54

Kom zeg, als ik daar naar moet kijken wil geld toe.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland7 jan. 2020 - 10:45

Je moet gewoon zeggen "doneer of ik stuur je een naaktfoto" :D

O3
O36 jan. 2020 - 17:36

Het komt natuurlijk uit een goed hart van die dame. Maar de mensen hebben al zo heet in Australië.

2 Reacties
Starter2
Starter26 jan. 2020 - 19:49

Geen biologie in je vakkenpakket gehad?

O3
O36 jan. 2020 - 21:11

Ik begrijp wel, dat deze dame perfect gekleed is voor een reis in Australië.