Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouw die Kaag-bedreiger filmde ook gearresteerd

  •  
10-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
30167066543_d672b9c720_k
De vrouw die vorige week filmde hoe complotextremist Max van de B. Sigrid Kaag thuis intimideerde, is eveneens door de politie opgepakt. Dat meldt het AD. Het zou gaan om de 44-jarige Eline van ’t N. die met regelmaat optreedt als de persoonlijke cameravrouw van Van den B.
De krant schrijft dat Van ’t N., die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, in Amsterdam werd opgepakt. Ondanks haar nauwe betrokkenheid bij Van den B. die momenteel vastzit, werd zij niet eerder gearresteerd in Nederland. Zondag werd ze wel aangehouden bij een coronademonstratie in Brussel, maar dezelfde dag weer vrijgelaten. Donderdag wordt de vrouw voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Van den B. blijft in voorarrest tot hij op 19 januari voor de politierechter moet verschijnen. De 29-jarige man die in december ook toenmalig gezondheidsminister Hugo de Jonge al op zijn huisadres intimideerde, wordt ook nog verdacht van het bedreigen van voormalig secretaris-generaal van justitie Joris Demmink. Sigrid Kaag deed aangifte wegens intimidatie en bedreiging. Zondag liet de D66-leider weten ook nog aangifte te doen tegen een andere complotextremist, namelijk Willem Engel. Die besloot dit weekend het privéadres van Kaag op Twitter te zetten.
cc-foto: Michel Curi
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.