Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrijwel onmogelijk om nog ergens een coronatest te krijgen

  •  
10-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Number of COVID-19 infections increase in the Rotterdam-Rijnmond region

© epa08572243 An employee of the Public health department GGD Rotterdam-Rijnmond takes a coronavirus test in Rotterdam, The Netherlands, 29 July 2020. The number of COVID-19 infections increase

Het is inmiddels vrijwel onmogelijk een coronatest te krijgen. Volgens de koepelorganisaties van GGD’s is er ‘nergens structureel plek’. Van de ruim honderd locaties waar mensen met coronaklachten zich kunnen laten testen, zijn er nog maar vier waar daadwerkelijk mensen terechtkunnen.
De GGD laat weten: “We denken dat dat komt doordat er simpelweg heel veel mensen met klachten zijn die zich nu willen testen”. Eerder al liet de GGD weten dat veel zogenaamde ‘ prettesters ’ – mensen zonder coronaklachten die alsnog een test laten afnemen – de testcapaciteit onder druk zeten. Hoewel RIVM en GGD geen concrete cijfers over het aantal prettesters hebben, zeggen ze wel dat het om een ‘substantieel aantal’ gaat.
Het grote tekort aan testcapaciteit heeft volgens de GGD echter nog een andere belangrijke reden, namelijk dat het ministerie van Volksgezondheid te weinig labcapaciteit heeft ingekocht.
Bron: NOS 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.