Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrijheid van meningsuiting

  •  
09-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2630 keer bekeken
  •  
vrijheidvanmeningsuiting
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

Joop15
Joop1516 jul. 2022 - 16:28

Kinderen vanaf 6 jaar moeten daar naar tekenfilmpjes kijken over hoe slecht het westen is, werkt een leeraar daar niet aan mee riskeerd die dus 15jaar ,,,Hitler dacht ook wie de jeugt hebt heeft de toekomst dat werd de Hitlerjugend, ga maar na wat voor een land Rusland is geworden en dan ons nazi's noemen is gewoon de wereld op zijn kop. Ik kan alleen maar hopen dat het Putin ding de apenpokken krijgt en dat de verpleging het dan afmaakt door een beetje novitsjok-zenuwgif in zijn onderbroek te smeren .......FREE NAVALNY,,,,Rusland is allang van hem .weet niet of jullie dit plaatsen omdat ik mischien lelekke dingen zeg maar kan het niet helpen sorry

Jopie666
Jopie66610 jul. 2022 - 11:50

De dictatuur in Rusland kiest voor oorlog en een lastige vader van een dode matroos Moskva wordt nu gewoon vervolgd als terrorist. Dit is Rusland anno nu.

Effie2
Effie210 jul. 2022 - 5:40

Woorden doen ertoe. Als ze gepaard gaan met een intense gevoelslading, kunnen ze zó hard in ons kwetsbare innerlijk aankomen, dat ze onze levens veranderen. Afhankelijk van wie ze uitspreekt, en op welke toon, kunnen ze invloed hebben op het vormen van de mening en de gevoelslading van anderen. Terwijl het gezegde veelal niet meer is dan een persoonlijke interpretatie van een deel van de feiten. Maar intussen wél het gedrag en het welzijn van die andere mensen beïnvloedt. Daar horen ook de leugens en halve waarheden bij. En waaróm een mening met grote stelligheid wordt verkondigt blijft, niet zelden door vermeend eigenbelang, in nevelen gehuld. Kortom, onze uitspraken kunnen een zegen zijn. Maar helaas ook ernstige schade toebrengen. We kunnen er kennis mee verspreiden. Maar niet zelden zetten we ze in als wapen. Iets dat ons erg dwarszit uiten, voelt aan als het zich ontdoen van een pijnlijke last. En dat heeft dan een positief effect op onze gezondheid. Dit alles zorgt ervoor dat de vrijheid van meningsuiting een positieve, negatieve, of neutrale uitwerking heeft.