Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrijheid en kwetsen

  •  
09-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
244 keer bekeken
  •  
vvmu 02
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Mokker
Mokker10 nov. 2020 - 6:59

Of iets kwetsend is, ligt in de eerste plaats bij de ontvanger. En er zijn mensen die nogal snel gekwetst zijn, omdat ze zichzelf en de groep waar ze zichzelf deel van voelen veel te serieus nemen. Kwetsen is moeilijk te vermijden als je veel mensen tegenkomt die anders over zaken denken dan jij, en die kans is groot in Nederland omdat we in een nogal diverse samenleving wonen. Als je het dat kun je maar beter enige tolerantie opbrengen, en accepteren dat je soms zaken tegen komt die je kwetsen. Figuren die eisen en denken dat zij een privilege hebben om niet gekwetst te worden, hebben niets begrepen van de vrije samenleving. En wie probeert een dergelijk privilege met intimidatie en geweld af te dwingen, is gewoon strafbaar, en het zou fijn zijn als het OM dat eens wat consequenter zou oppakken.

The Apple
The Apple10 nov. 2020 - 5:44

Gelukkig krijgt de jeugd vanaf nu les in burgerschapskunde, zodat we in de toekomst gediplomeerde burgers hebben. Als je zakt verlies je je stemrecht. Vanzelfsprekend zijn de lessen niet bedoeld om de gevestigde orde ter discussie te stellen.

djh
djh9 nov. 2020 - 21:02

Ik vind deze cartoon kwetsend!

Greendutch
Greendutch9 nov. 2020 - 20:15

de toon bepaald de muziek maar het hele liedje moet wel gezongen worden

Phil2
Phil29 nov. 2020 - 19:19

Mensen die te weinig abstract kunnen nadenken om hun eigen dogma's en geloven bekritiseerd en becartoond te zien worden, moeten zich maar eens bezinnen wat het betekent om in een democratie te leven. Moeilijke zin, maar ik wilde me genuanceerd uitdrukken voor het geval er doodswensen komen.

1 Reactie
Albert_Bakker
Albert_Bakker10 nov. 2020 - 5:32

In het geval de afgelopen 20 jaar straal aan je voorbij zijn gegaan, maar de manier waarop je je uitdrukt maakt voor het aantal doodswensen niets uit. Waar het om draait is dat je je goed op de hoogte blijft houden welk woord recent aan de lijst is toegevoegd dat je niet meer mag gebruiken omdat er iemand is gevonden op twitter die met stipt is gestegen op de slachtofferladder naar eeuwige roem. Links is namelijk nogal van de lijstjes geworden.