Joop

'Vrijdag actiedag'

  •    •  
06-03-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
demonstratie300_01.jpg
Door heel het land heen demonstraties gepland tegen bezuinigingsbeleid van het kabinet
Nijmegen is het zat, Friesland 7 maart alles plat, West Brabant in opstand en Strijders voor Nederland. Onder deze motto’s wordt vrijdag door heel het land actie gevoerd tegen allerlei bezuinigingen. Het kan er hier en daar toe leiden dat de boel tot stilstand komt, maar dat is ook de bedoeling van het platform Landelijke Demonstratie 2013, meldt onder anderen RTL Nieuws.
Het platform roept via sociale media op te demonstreren tegen de  bezuinigingen. RTL meldt dat er al ruim 30 acties en demonstraties zijn aangekondigd:
Bij een aantal demonstraties zouden vrachtwagenchauffeurs op snelwegen in actie komen. Maar op dit kaartje staan ook al enkele afgelaste acties. Bovendien is bij enkele demonstraties nog niet zeker of er wel voldoende actiebereidheid is.
De groep is opgericht door mensen die tegen het regeringsbeleid zijn, maar ook tegen de EU. Ze stelt echter niet politiek gekleurd te zijn. Op de website, die is bedoeld om demonstraties en acties te ondersteunen en voor te bereiden, staan regels. Zo mogen geen wegen en kruispunten worden geblokkeerd, en moet de demonstratielocatie na gebruik netjes worden opgeruimd, aldus RTL. De NOS meldt dat de politie rekening houdt met de acties. Agenten zullen optreden als de verkeersveiligheid in gevaar komt. Volgens een woordvoerder is het niet te zeggen hoeveel mensen gehoor geven aan de oproep. Die informatie wordt nu verzameld, zegt de politie. Er wordt nog gekeken of er extra politiemensen moeten worden ingezet, aldus de NOS.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

JoopSchouten2014
JoopSchouten20146 mrt. 2014 - 11:39

Ambtenaren zijn ondertussen wetjes aan het opzoeken om arrestaties te mogen verrichten.

CliffClavin1993
CliffClavin19936 mrt. 2014 - 11:39

Lijkt me een rare, amorfe, en ongerichte bedoening. Zoals Eline opmerkte: tegen het beleid, tegen de EU? Mag het wat specifieker? Deze doelstellingen doen toch vooral denken aan aggregaties van klagers, malcontenten, algemeen gefrustreerden, populisten, vrije dansers, haarboeren, talentvrije straatmuzikanten, anderszins miskenden, en de 'usual suspects' die nooit op de hoogte zijn van waar al dat rumoer nu weer over gaat. Dit schiet niet op.

BioMike
BioMike6 mrt. 2014 - 11:39

Valt me op dat de meeste acties in Friesland zullen plaatsvinden... ook niet eerder van deze demonstratie gehoord. Website/logo ziet er ook uit alsof het uit de anarchistische hoek komt... geen idee wat ik hiervan moet vinden.

eeweew
eeweew6 mrt. 2014 - 11:39

Anti regeringsbeleid en anti EU? Dat klinkt als populistisch.

1 Reactie
lembeck
lembeck6 mrt. 2014 - 11:39

:-))

[verwijderd]
[verwijderd]6 mrt. 2014 - 11:39

De groep is opgericht door mensen die tegen het regeringsbeleid zijn, maar ook tegen de EU. Ze stelt echter niet politiek gekleurd te zijn. SP/FNV ????

1 Reactie
lembeck
lembeck6 mrt. 2014 - 11:39

Nee. Lees de site - heeft niets met FNV, Abva-Kabo en SP te maken.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen6 mrt. 2014 - 11:39

Dat dit kabinet bezuinigt is een misvatting. We zouden moeten demonstreren tegen lastenverzwaringen, en voor bezuinigingen.

1 Reactie
Jensbos
Jensbos6 mrt. 2014 - 11:39

"tegen lastenverzwaringen, en voor bezuinigingen." Lastenverlichting (HRA) wordt niet aangepakt, dit aanpakken wordt als lastenverzwaring gezien, we gaan dus wel bezuinigen op sociale voorzieningen want dat zijn wel "aanpakbare" lastenverlichtingen. Er lijkt toch echt met twee maten gemeten te worden.

[verwijderd]
[verwijderd]6 mrt. 2014 - 11:39

Niet alleen "actiedag", maar ook nog es mijn "verjaardag" ! Ze hadden geen betere datum kunnen kiezen. Yippieee !

2 Reacties
msj_meijerink
msj_meijerink6 mrt. 2014 - 11:39

Nergens actie te merken, behalve -naar verluidt- in Venlo en in Sambeek. Het was dus een slechte hoax, om ons schrik aan te jagen!

lembeck
lembeck6 mrt. 2014 - 11:39

Gefeliciteerd met je verjaardag vandaag!

Jensbos
Jensbos6 mrt. 2014 - 11:39

Een (gecorrigeerde) reactie in een ander lijntje mijnerzijds: Ook al zou het maar het grootste deel zijn het aantal officiele werkzoekenden een kleine 900.000 en daartegenover slechts 150.000 vacatures, volgens Piet is er behoefte aan 155.000 techneuten, zal daar deels ook wel in zitten. Dit is natuurlijk maar een druppel op een gloeiende plaat, zo een 10 a 15 procent van de werkelijke behoefte aan werk. Vandaag overigens in het nieuws, morgen wilde acties van chauffeurs onder regie van rechts (JB, -naar het lijkt- ... de vakbonden doen niets en de EU is de schuld....) om een aantal snelwegen te gaan blokkeren, reden arbeidsverdringing (goedkope arbeid uit het Oosten geimporteerd) Ik heb dit al jaren zien aankomen, dus volstrekt terecht, maar waarom moet dit nu weer uit rechtse hoek komen, links is echt ingeslapen. Nu wordt meteen het principe EU in de aversie betrokken, terwijl we de EU juist heel hard nodig hebben, alleen moet de (neo-liberale) bedrijfs-economische kleur wat meer rood gaan tinten Uiteindelijk hebben we al die sociale afkeer te danken aan de Bolkenstein doctrine (de dienstenrichtlijn) https://www.burgerforum-eu.nl/op-7-maart-sluiten-nederlandse-truckers-snelwegen-af/ .

1 Reactie
lembeck
lembeck6 mrt. 2014 - 11:39

Verkeerde 'boodschapper' hoor....