Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrienden van verkrachte vrouw Qatar doen oproep aan media en advocatuur

  •  
11-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Qatar
Vrijdag kwam aan het licht dat een jonge Nederlandse vrouw vastzit in Qatar, nadat zij aangifte heeft gedaan van verkrachting. Haar privé-gegevens, waaronder haar geboorte- en woonplaats, en een foto, worden veelvuldig door media gedeeld. Femmes for Freedom, de organisatie die zich inzet voor vrouwenrechten, doet nu namens Laura en haar vrienden een oproep aan media en advocatuur om terughoudend te zijn met het publiek maken van dit soort gegevens.
Femmes for Freedom schrijft op de website:
"Gisteren is de zaak in de publiciteit gekomen van een jonge Nederlandse vrouw die in Qatar een aangifte heeft gedaan van verkrachting en nu wegens illegale seks daar in de gevangenis zit. Femmes for Freedom is benaderd door vriendinnen van het slachtoffer. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Femmes for Freedom verzekerd dat ze hun uiterste best doen het slachtoffer te ondersteunen. Femmes for Freedom hoopt dat het ministerie erin slaagt deze vrouw zo snel mogelijk terug in Nederland te krijgen. Laten we daarnaast niet vergeten dat deze vrouw ook recht op privacy heeft in deze vreselijke situatie. Wat er nu gebeurt is dat zij herkenbaar in de media komt, waardoor ze ook wanneer ze vrij komt, maar moeilijk de gelegenheid zal krijgen om deze gebeurtenissen voor haar zelf te verwerken. Aandacht voor haar zaak is goed; het publiek maken van haar prive-gegevens is kwetsend en onnodig. Femmes for Freedom roept de media en advocatuur op verantwoordelijkheid te nemen en uitermate terughoudend te zijn met het publiek maken van dit soort gegevens."
Laten we daarnaast niet vergeten dat deze vrouw ook recht op privacy heeft in deze vreselijke situatie. Wat er nu gebeurt is dat zij herkenbaar in de media komt, waardoor ze ook wanneer ze vrij komt, maar moeilijk de gelegenheid zal krijgen om deze gebeurtenissen voor haar zelf te verwerken. Aandacht voor haar zaak is goed; het publiek maken van haar prive-gegevens is kwetsend en onnodig. Femmes for Freedom roept de media en advocatuur op verantwoordelijkheid te nemen en uitermate terughoudend te zijn met het publiek maken van dit soort gegevens.
 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.