Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vraag of brexit gestopt kan worden komt voor Europese Hof van Justitie

  •  
21-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
29846803157_19de87142d_z
Schotse en Britse politici die tegen de brexit zijn gaan hun wens bepleiten voor het Europese Hof van Justitie. De vraag ligt voor welke mogelijkheden er zijn om een uittreding uit de Europese Unie te voorkomen. Sinds het Britse referendum waarin voor een brexit werd gestemd, is de steun voor een brexit onder kiezers afgebrokkeld. Ook op politiek vlak zit de boel op een doodlopende weg. Een plan van de Britse premier Theresa May om de brexit te regelen werd door Europese leiders afgeschoten.
Het gezelschap dat de stap naar de rechter wil zetten bestaat onder andere uit Schotse parlementsleden van verschillende politieke partijen, waaronder de Scottish Green Party, Labour en SNP. Een en ander werd mogelijk nadat het Britse Hooggerechtshof tot het oordeel kwam dat het Europese Hof van Justitie antwoord op zou moeten geven op de vraag of er een mogelijkheid is een brexit te stoppen.
Cc-foto: Matt Brown
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.