Joop

Voorzitter@pvda.nl

  •  
17-01-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Er werd gezegd dat ontvangers van haatmail zich er maar voor moeten afsluiten...
Op Facebook liet ik vorig week een aantal haatmails lezen die ik de afgelopen tijd in mijn mailbox vond. Het zal niemand zijn ontgaan want de pers pakte er groot mee uit. Kranten, radio en televisie waren allemaal benieuwd wat ik zoal ontvang. De afgelopen week kwamen er ook weer veel mails binnen. Helaas ook weer wat vervelende, maar vooral veel steunbetuigingen.
Ze werken bij de sociale dienst of een woningbouwcorporatie. Ze staan voor de klas, of zijn de agent in de wijk. Stuk voor stuk moeten ze bereikbaar zijn om hun werk te kunnen doen. Om er te kunnen zijn voor wie hen nodig heeft. Om het verschil te kunnen maken.
Er werd gezegd dat ontvangers van haatmail zich er maar voor moeten afsluiten. Een van mijn medegasten dinsdag bij Pauw & Witteman , Leon de Winter, gaf aan dat hij zijn mailbox dan maar gesloten laat. Hij heeft die luxe. Veel anderen niet. Als die zich afsluiten, komen de ‘goeden’ er niet meer door. Die lijden dan onder de kwaden.
Wat mij betreft kan een oplossing beginnen met het voorhouden van een spiegel. Daarom heb ik die berichten geplaatst. Ik heb al een paar aardige reacties binnen van mensen die zeggen dat ze spijt hebben van eerdere uitlatingen. Dat is pure winst.
Ik wil niet dat we ons ooit voor elkaar gaan afsluiten. Ik wil het horen wanneer mensen boos zijn. Horen wat er beter kan en moet. Of juist hóe we dat voor elkaar zouden kunnen krijgen. Voel jij je aangesproken? Mijn mailadres vindt u bovenaan deze tekst.

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

mees.
mees.17 jan. 2013 - 12:17

Goed dat Spekman dit doet,die laffe haatmailstuurders moeten maar eens met de billen bloot,gewoon aangifte doen Op de laffe reakties vanuit de media,ook bij Pauw en Witteman komt steeds meer kritiek http://bit.ly/XFpn7Q

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort17 jan. 2013 - 12:17

Wel een beetje schijnheilig om nu te doen alsof je een leraar of sociaal maatschappelijk werker bent Spekman. Je bent maximaal publiek figuur, dus trek je vanzelfsprekend een hoop mongolen aan. Dat is van alle tijden: hoge bomen van een hoop wind, en u bent inderdaad voorzitter@pvda.nl , wat toch ECHT anders is dan een leraar.

RMHeijmans
RMHeijmans17 jan. 2013 - 12:17

Wat een held!!!! De voorzitter van de meest corrupte partij van Nederland wint de strijd tegen de onfatsoenlijke. Wat een "winst" voor Nederland.

madwim
madwim17 jan. 2013 - 12:17

Haatmail, niet leuk. Geeft de staat van ontbinding aan waar " we " met z'n allen in verkeren. Opperflop M. Rutte komt geheel verbaasd onder zijn elitaire steen gekropen en boert wat deuren open. Ons Markje Leeft al een tijdje niet meer onder " het volk " zoveel is duidelijk. Maar nu heer Spekman. Niets, en ik zeg niets is er overgebleven na alle verkiezingsretoriek noch van hem noch van zijn rooie roderik. Aan het vernaggelen van jan met de....is bij lange na geen eind gekomen, dat begint nu pas. De "natuurlijke" achterban van de PvdA en dan met name de oudere gaat erin met boter en suiker. Kreeg net een pensioenbericht van het ABP wat ik als wettelijk bewijs kan en mag aanvoeren. Meneer Hans, U wil met alle geweld de neo liberale agenda helpen uitvoeren verbaas U dan niet over de gevolgen nu en later. Ondergang van Uw ordinaire rooie kliek is wat ik U voorspel.

robvaniren
robvaniren17 jan. 2013 - 12:17

Mwah, Guusje kreeg een kogelbrief.... zeg niet dat t gezeur is ,maar een secretaresse die scheldmails uitzeeft lijkt me genoeg. Helpen doet deze aktie van de heer Spekman, behalve naamsbekendheid en scoringsdrang, natuurlijk net zo min als een stille tocht tegen zinloos geweld.

TheoJ2
TheoJ217 jan. 2013 - 12:17

Ik hoor nooit wat Spekman doet met de gefundeerde inhoudelijke kritiek op zijn beleid.. Misschien vindt hij dat ook wel haremail.

MissyBurps
MissyBurps17 jan. 2013 - 12:17

Een aantal maanden geleden schreef een journalist van de Guardian over zijn ontmoeting met zijn cyberstalker. Iemand die haar het leven flink zuur had gemaakt. Iemand die haar bang had gemaakt. Het bleek een schriel mannetje te zijn die geen idee had wat zijn gedoe had veroorzaakt.

PeterMiddle
PeterMiddle17 jan. 2013 - 12:17

Haatmails moeten niet kunnen. Ik probeer mij af te sluiten van de wetenschap dat mijn eigen overheid het minimimale bedrag waarvan schuldenaars- mensen die diep in de problemen zitten- moeten leven bij wet mag stelen en dat ook doet. corrupte boevenbende.

Joeri2
Joeri217 jan. 2013 - 12:17

Ja sorry hoor maar voorzitter@pvda.nl is niet jouw email adres. Het is de email van een functie binnen een organisatie. Het verhaaltje begon zo goed en dan maak je het helemaal kapot door duidelijk te maken dat alle hatemail die jij krijgt helemaal niet aan jou gericht is maar aan de invulling van jouw functie. En ja sorry hoor, maar die mag wat mij betreft geschreven worden met elk woord dat de Nederlandse taal rijk is.

MartPos
MartPos17 jan. 2013 - 12:17

Een beetje twijfelachtig sta ik in deze discussie. Zijn er niet altijd mensen geweest die dit soort uitlatingen (haat) deden? Naar mijn mening wel. Enige verschil is dat voor het www tijdperk deze uitlatingen en frustraties doodsloegen op het bolle beeldscherm van de TV of het stoffen lapje van de speaker van de radio. Het enige wat dit nieuwe tijdperk van internet doet is het meer zichtbaar maken. Elke gefrustreerde luisteraar met een laptop op de leuning van de bank drukt al op zend voordat hij er eerst eens een paar uur over heeft nagedacht. (Zint eer gij begint of nu dan Zint eer gij Zend). Worden er tegenwoordig meer politici lastig gevallen dan 20 jaar geleden? Ik bedoel dan fysiek dus het ten uitvoer brengen van de in de haatmail geuite verwensingen? Volgens mij niet want is me niet echt opgevallen. Duidelijk is wel dat wij allen nog erg moeten wennen aan deze nieuwe snelle manier van communicatie. Of het nu downloaden is of haatmail we zullen er vast wel binnen afzienbare tijd een oplossing voor vinden. Ik snap zeer goed de frustratie en uiting van Hans Spekman denk dat het goed is dat er aandacht aan wordt geschonken maar aan de ander kant zie ik het niet zo zeer als een nieuw probleem maar meer als een oud probleem in een nieuw jasje.

robvaniren
robvaniren17 jan. 2013 - 12:17

De frustratie druipt van de scheldmails af, maar men ziet het niet. Merkwaardig. Men wil alleen nog de eigen gekwetstheid zien of fatsoensstokpaardjes berijden. Hadden we daar na Balkenende nog niet mee afgerekend? Maak het politieke persoonlijk, leerde ik op de sociale akademie. Maar ook: maak het persoonlijke politiek. M.a.w. : vertaal die frustratie in politiek inzicht. Fortuyn wilde geen beveiliging, in feite zei hij: ik ben politicus, schiet mij maar lek.

Wouter3
Wouter317 jan. 2013 - 12:17

Hoewel er vierkant sta achter de moraliserende beschavingsoproep van Hans Spekman, is voor een comeback van de moraal in de samenleving meer nodig. Moraal, in de zin van ‘wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een …..’, overstijgt namelijk het partijpolitieke hokjesdenken. Zolang deze realiteit niet doordringt in de top van de PvdA, zullen moraliserende oproepen hun doel voorbijschieten. Daardoor zal de politiek met de dag aan geloofwaardigheid inboeten, met alle negatief maatschappelijke consequenties van dien. Helaas is dit afbraakproces niet te stuiten, zolang de partijpolitieke hokjesgeest, waar ons partijpolitieke bestel zijn bestaan aan te danken heeft, niet doorbroken wordt. Om ernst te maken met het socialistische ideaal van volksverheffing, wordt het dan ook tijd dat Spekman en de zijnen tot het besef komen dat ons partijpolitieke bestel hoognodig aan vervanging toe is en zij zich sterk gaan maken voor een brede maatschappelijke discussie (BMD) daarover. Medewerking van de media voor die broodnodige BMD is verzekerd. Dus daarover hoeven onze PvdA coryfeeën zich geen zorgen te maken.

Sternenstaub
Sternenstaub17 jan. 2013 - 12:17

Laat de PvdA eerst zichzelf eens een spiegel voorhouden, en dan praten we sociaal-democratisch verder, meneer Spekman, want uw partij gaat mee in de neoliberale waan, en dat betekent veel onverdiende, onnodige ellende voor de bevolking, die uw partij voorgeeft democratisch te vertegenwoordigen en wier rechten uw partij voorgeeft te willen beschermen, wat ook de plicht is van de PvdA, emancipatoir en sociaal-democratisch als haar wortels zijn, zo is het toch? Uw partij liet de SP vallen, maar de SP niet uw partij. Uw partij laat de bevolking lelijk vallen, en de bevolking laat nu ook uw partij lelijk vallen. Het krediet bij de bevolking is voorlopig weer grotendeels opgebruikt, hoor, en dat ging dit keer sneller dan ooit.

2 Reacties
lembeck
lembeck17 jan. 2013 - 12:17

Helemaal mee eens, maar dan nog vind ik niet dat iemand - wie dan ook - zulke vreselijke mails moet krijgen. Net zomin dat je iemand bedreigt, zelfs al is dat Wilders, stuur je ook zulke mails en brieven niet. Ik wens het niemand toe. Ook niet Wilders en dus ook niet Spekman, al ben ik het met Wilders 80% oneens (soms heeft-ie even een goed idee wel) en ben ik diep teleurgesteld in het flagrante verraad van de PvdA met Hans Spekman voorop. Maar dankzij de Islamhaters afgelopen 10 jaar mogen Nederlanders niet alleen alles zeggen, wat ze denken, ze mogen ook kwetsen. Ik heb dat vanaf het begin een rare zaak gevonden. Moedwillig iemand kwetsen, meestal zonder reden, vind ik niet kunnen. Maar ik denk dat ik wel hele stevige kritiek mag hebben, zolang ik me relatief netjes uitdruk. Dus Hans, jij mag het woord verraad niet leuk vinden, maar zo zie ik het echt. Draaien, als een blad aan een boom noem ik een vorm van verraad aan alles wat jullie eerder zeiden. Bovendien richt de PvdA kwaad aan, momenteel. En daarvan ben ik een van de slachtoffers, dus vergeef me mijn (terechte) boosheid. Vertrouwen komt te voet en mijn Vertrouwen in de PvdA is er galopperend vandoor gegaan. Voor je dat terugkrijgt zal je echt het e.e.a. moeten doen. En dat is het terugdraaien van alles waardoor mensen met lage inkomens klem komen te zitten. Van jong tot oud, gezond tot ziek. Zolang de PvdA vierkant achter sloper Rutte blijft staan, blijf ik je een minkukel vinden.

msj_meijerink
msj_meijerink17 jan. 2013 - 12:17

Jeetje, nu is de sp ineens ook op haar pik getrapt. Of is het de teleurstelling over de gemiste kans in een kabinet mee te kunnen doen bij Emiel en vrindjes nog steeds niet voorbij?

[verwijderd]
[verwijderd]17 jan. 2013 - 12:17

haat mails of reacties komen al jaren voor. hoorde ik de PvdA nooit over en nu het Spekman zelf betreft lijkt het of hij een nieuw fenomeen heeft ondenkt Welkom in de grote mensenwereld anno 2012 Het lijkt wel of Spekmen en Plasterk het CDA hebben overgenomen "fatsoen moet je doen"

1 Reactie
hphilippens
hphilippens17 jan. 2013 - 12:17

Wat een zuur commentaar. Kun je Spekman niet gelijk geven en aan het probleem doen wat je kunt, mensen in je omgeving aanspreken die zich te buiten gaan?

a.doorgeest
a.doorgeest17 jan. 2013 - 12:17

Voor dhr. Spekman kan het wellicht handig zijn een secretaresse in dienst te nemen die de binnenkomende e-mails selecteert, zodat de heer Spekman verschoond blijft van al te brute eelectronische correspondentie. Voor organisaties is welicht hetzelfde model denkbaar: één centraal punt inbouwen dat inkomende e-mails voorselecteert. Alles wat zwaar ongepast is en buitengewoon vervelend, kun je dan tegenhouden. Verder is het natuurlijk leuk een e-mailbombardement los te laten op zwaar ongepaste e-mail. Het moet niet zo moeilijk zijn rare afzenders te bestoken met buitengewoon ludieke post om hen een beetje aan het lachen te maken. Humor doet vaak wonderen...

1 Reactie
a.doorgeest
a.doorgeest17 jan. 2013 - 12:17

En mijn laatste alinea is iets te jolig en daardoor onbruikbaar. Het is voor dhr. Spekman waarschijnlijk beter een standaardmail op te stellen waarin staat dat hij slecht geschreven en beledigende e-mails niet kan en zal beantwoorden, en slechts tot beantwoording overgaat indien de inkomende post correct geformuleerd is, vrij van grofheden en voorzien van de naam van de afzender. Waarschijnlijk is de lol er voor een aantal heethoofden dan snel af. Correct afgedwongen gedragsverandering dus.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai17 jan. 2013 - 12:17

Heer Spekman allereerst haat-mail is niet nodig. Heb enige staaltjes gezien en het viel me op dat de schrijver een laag opgeleid individu moet zijn. Waarschijnlijk een ex PVDA man of vrouw die erg teleurgesteld is in uw nieuwe gezicht. Namelijk een van nu en dan een linkse opmerking maken maar in daden uw best doet om de VVD rechts te passeren. Uit alles blijkt dat u uw kiezers wel heel erg heeft bedrogen. Zie nog zo de sprekende pop op zijn omroep de VARA verkondigen dat het allemaal anders moest. Socialer, de menselijke maat, etc. Wat blijkt om wille van het comfortabel zitten in het midden van de macht u al uw beloftes overboord heeft gegooid. Zelf meneer Spekman uw feestje blijkt een wassen neus te zijn. Natuurlijk uw achterban uitkleden is iets wat u enkel stemmen oplevert. Als er een beleid op erfelijkheid van armoede is geweest dan is dat wel van de PVDA. De laatste 30 jaar is er een constant systeem van pappen en nathouden geweest. De opgelegde slachtofferrol is een van de speerpunten van de PVDA waarbij heel mooi, de verfijnde sociale zieligheid systeem van vergoedingen, kwijtscheldingen, subsidies, en bijzondere bijstand worden gebruikt. Tot en met de gotspe van de armoede val. Een ieder zou het boek The Worldview That Makes the Underclass moeten lezen van Theodore Dalrymple uit 2001. Daarin staat haarfijn waar de PVDA mee bezig is. Uitkleden en daarna verbetering toezeggen die er natuurlijk nooit komt. Maar in de tussentijd wel aan alle touwtjes van de macht trekken en zorgen dat de inner circle allemaal in prachtige banen en commissies rollen. Weet eerlijk niet wat me meer verontrust de scheld kanonnade van de simpele ziel of de valse en berekende strategie van de PVDA.

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub17 jan. 2013 - 12:17

"Een ieder zou het boek The Worldview That Makes the Underclass moeten lezen van Theodore Dalrymple." Juist niet, want zwakke, makkelijk beïnvloedbare geesten hebben het onderscheidend vermogen niet paraat om te kunnen begrijpen dat Dalrymple's morele beleringen hem worden ingegeven door zijn eigen pathologische narcisme, met andere woorden, zijn eigen perverse, gedegenereerde geest, waaruit zijn perverse, gedegenereerde mens- en wereldbeeld te verklaren is, en zijn morele beleringen zijn slechts projecties daarvan op de werkelijke mensenwereld, waar hij in feite bang voor is. Ze hebben in die zin veel minder werkelijkheids- en waarheidsgehalte dan de sprookjes van Grimm, die immers behoorlijk wat (volks)wijsheid bevatten. Dalrymple's waan is synoniem aan angst voor het gemene volk. De klassieke angstwaan van de zich superieur wanende klasse dus.

[verwijderd]
[verwijderd]17 jan. 2013 - 12:17

Goh Bert, rara vergeten, krakersrellen vondelstraat, kroning Beatrix.

1 Reactie
arieroos
arieroos17 jan. 2013 - 12:17

Goh Gerrie, ook een beetje in de war ? Je noemt allemaal dingen waar de PvdA niets mee te maken had.

[verwijderd]
[verwijderd]17 jan. 2013 - 12:17

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
lembeck
lembeck17 jan. 2013 - 12:17

Gossie... ik sta werkelijk PAF. Erwin Lamme zegt iets positief over wat hij eerder nog een linkse partij noemde. Maar, toegegeven, logisch is het wel. DEZE PvdA is namelijk allang de rode, idealistische haneveren kwijt. Die zijn ingewisseld voor een zacht plekje naast de VVD. En dan vindt de heer Lamme dat weer goed. Het valt me op dat meneer Lamme het bijna altijd wel eens is met rechtse politici. Weinig kritiek heeft op ze. Zelfs al ze dingen grondig kapotmaken. Dat maakt mij blij om links te zijn en niet zo kritiekloos naar mijn partij toe als hij dat is naar rechts. Ik ben blij dat ik tamelijk objectief kan blijven en niet slaafs achter een partij aan ga rennen. Als de SP iets heeft waar ik het mee oneens ben, dan zal ik niet schromen mijn kritiek te uiten. Wel gefundeerd.