Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vooruitblik op Prinsjesdag

  •  
13-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aww_prinsjesdag.jpg
Blijft het bij de tot nu toe voorgestelde 18 miljard of gaat de hand nog steviger op de knip?
De derde dinsdag van september zal dit jaar in het teken staan van de bezuinigingen. Hoe moeilijk heeft Jan Kees de Jager het in vergelijking tot zijn voorgangers door de jaren heen?
Bekijk de video in andere formaten. De  Altijd Wat Wijzer  zet het op een rijtje. Van een staatschuld die 1,5 keer groter was dan wat we met z’n allen verdienden in Nederland tot de hausse eind jaren ’70 waar onder andere aardgasbaten zorgden voor een extreem lage staatsschuld.
Word wijzer: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

CorHaan
CorHaan13 sep. 2011 - 9:20

Hopenlijk zullen de 18 megaprojecten van Balkenende over majeure bezuinigingen nu eens gepresenteerd worden ...

rgeurtsen
rgeurtsen13 sep. 2011 - 9:20

Welke cijfers beklijven? Dit is te oppervlakkige non-informatie met betekenisloze grafiek, de ene keer gat die over tekort, om plotseling, als het zo uitkomt over de werkeloosheid te gaan. Mooie illustratie van de stand der journalistiek voor niet-economiche experts onder de lezers - de burgers van nederland.

ColorHugo949
ColorHugo94913 sep. 2011 - 9:20

Het ministerie van Financiën slaapt al jaren. De gevaren van de euro en banken noch gezien, noch onderkent. Nederland ligt aan de ketting van de EU ( schulden ), Navo ( ongeremd oorlog voeren ) en Wallstreet ( ongeremd bankieren en beleggen ). Dat alles in een dominostelsel van kredietverlening op kosten en risico van de gemeenschap! Verdiensten zijn vermarkt en voor de elite , kosten en risico's voor gemeenschap. Zo regelen Atlantische speculanten dat. Zouden de ongedekte cheques van het ongeremde bankieren, oorlogvoeren en het ongeremde begroten van Nederland en andere lidstaten in de balans van de regering zijn opgenomen? O, nee de regering maakt geen balans van toekomstige inschatting van kosten, baten en afschrijvingen. De euro lekt!

ErnsTT2
ErnsTT213 sep. 2011 - 9:20

Eindelijk zijn de werkelijke cijfers over de "Banenmotor" van de VVD bekend, let u vooral op de blauwe lijn, dat zijn de mensen tussen de 25 en 45 jaar, de werkende ouders die hun gezin moeten onderhouden :-( http://tinyurl.com/Rutte-maakt-Ouders-werkeloos

JoopSchouten
JoopSchouten13 sep. 2011 - 9:20

Prinsjesdag wordt Bijltjesdag.

[verwijderd]
[verwijderd]13 sep. 2011 - 9:20

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Dehnus
Dehnus13 sep. 2011 - 9:20

HAHAH! Nou nee dat gaat anders, de HuurToeslag gaat er gewoon vanaf en mensen die een klein huisje genoeg vinden maar toch meer verdienen worden gestraft en mogen extra belasting betalen. Want als je niet mee wilt doen met het Mini vast goed magnaatje spelen (zoals tegenwoordig normaal word geacht en mee doen aan de bubbel.) dan dien je gestraft te worden! Verder komt er dan weer een nieuwe regeling voor de Soos, namelijk als je geen verplichte tewerkstelling hebt, je gewoon geen geld krijgt. Ook al wil je wel meedoen met de verplichte tewerkstelling. Krijgen zullen we ze die fokking kans armen! ;)