Joop

Voorstel May wederom weggestemd, harde Brexit dreigt

  •  
29-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
45921921555_da23791c68_z
Een Brexit zonder akkoord over de kaders waarbinnen de Britse uittreding uit de Europese Unie moet plaatsvinden is een stap dichterbij gekomen. Een derde voorstel van de Britse premier Theresa May daartoe is door het Britse Lagerhuis weggestemd. Met 344 stemmen tegen en 286 voor was de uitslag duidelijk. May liet eerder deze week weten te zullen opstappen, maar wilde in ruil daarvoor genoeg steun van hardliners binnen haar eigen partij. Die steun kwam niet.
Tot 12 april hebben de Britten nu de tijd om met een nieuw plan te komen. Voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk heeft inmiddels een EU-top op de agenda gezet, die twee dagen voor de deadline plaats moet vinden. Als er bij die gelegenheid geen overeenstemming wordt bereikt, vindt er een zogenaamde harde Brexit plaats. Dit betekent dat dan er geen afspraken zijn gemaakt over een overgangsperiode, de Ierse grens of handel tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.
Cc-foto: Tiocfaifdh
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (51)

Spanveer
Spanveer1 apr. 2019 - 2:59

De Ierse grens is nog het grootste probleem. Met alle landen waarmee handelsbetrekkingen bestaan kan het VK na de uittreding handelsovereenkomsten afsluiten. Daar is de En niet voor nodig. Een harde Brexit is niet het einde ven de wereld. Toen er geen EU lidmaatschap was werd er ook handel gedreven met toenmalige EEG landen. Met 35 overeenkomsten is de meeste handel wel afgedekt. De uittreding zal altijd economische schade opleveren. Dat is onontkoombaar.

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins231 mrt. 2019 - 10:41

Srop gewoon met de Brexit. Het is letterlijk politieke zelfsmoord. Zelfs een enorme rel en burgelikke ongehoorzaamheid door de pro-brexiteers zullen pinuts zijn vergeleken met een Brexit. Het VK gaat kapot (letterlijk als Schotland weg gaat) en de Britten zullen straatarm worden.

2 Reacties
Kilted
Kilted31 mrt. 2019 - 13:20

De vraag is of Schotland weg gaat... De wil is er wel, maar de praktische implicaties zullen niet veel minder zijn dan van Brexit zelf. Stel: Harde Brexit en Schotland stapt uit VK, Niet ondenkbaar Dan zal ook tussen Schotland en de rest van het VK en harde grens moeten komen. Tenzij er een douane-unie komt etc. Kortom; Brexit in miniatuurformaat. Het is ironisch gezien gewoon een herhaling van zetten, alleen een bestuurslaag lager. Land wil uit EU, deelstaat wil uit Land. Er zullen detailverschillen zijn, de problemen die ontstaan door Schotland uit het VK te vlechten zijn min of meer hetzelfde. De mening over onafhankelijkheid is aan het schuiven van; "wat is goed voor Schotland, naar wat is het minst slecht" Het referendum over onafhankelijkheid van 18 september 2014 had tot doel Schotland tot een onafhankelijk land te maken binnen de EU. Waarbij de band met de rest van het VK grotendeels behouden zou blijven vanwege vrijheid van verkeer en personen , douane-unie, single market, enz. Als Schotland er nu uitstapt zitten er veel meer haken en ogen aan dan bij het vorige referendum. Ik verwacht eerlijk gezegd dat de kans ze eruit stappen eerder kleiner dan groter is geworden.

badgast
badgast31 mrt. 2019 - 15:07

Ik zie Schotland niet zo snel weggaan. De Britten hebben al een probleem dat er een landsgrens komt tussen het VK en de Ierse republiek. Dat zie ik alleen maar erger worden als onafhankelijk Schotland ineens weer lid wordt van de EU. En bovendien zou Westminster een nieuw Schots referendum moeten goedkeuren. Ook daar verwacht ik nog wel wat hobbels op de weg.

RaymondenJoop
RaymondenJoop30 mrt. 2019 - 21:24

Waar een wil is, is een weg. Brussel is er alles aan gelegen om het eigen verdienmodel te laten voortbestaan en laat liever de Britten kreperen dan hier iets aan toe te geven. Halsstarrig als dat ze zijn geven ze nooit hun ongelijk toe, zie ook dat rampzalige QE programma wat men niet meer kan stoppen. 3x raden wie daar indirect voor opdraait. Die Britten kunnen niet winnen, nooit. Dat vrij verkeer van personen/werknemers is er niets voor niets, dat eisen de grote bedrijven en het grootkapitaal omdat dit de lonen drukt en er zodoende meer verdiend wordt. Langs de rug van, dat wel...

2 Reacties
Perezoso
Perezoso30 mrt. 2019 - 23:19

Je mag dat van mij nog zo vaak herhalen. Dat maakt het natuurlijk nog niet waar. De schuld ligt in deze toch echt bij de Britten. De EU dacht eruit te zijn met de soft-Brexit deal met May. Je mag er als EU-onderhandelaar toch nog wel van uitgaan dat de Britse onderhandelaar namens het VK spreekt? Nee, dus. Vervolgens schiet het Britse parlement de May-deal keer op keer af, en ook nog eens alle alternativen. Geen meerderheid voor een No Deal, geen meerderheid voor de Noorse variant, de Noorse 2.0, een douane-unie, etc, etc. Wat wil je eigenlijk? Dat de EU de Britten bij het peuterhandje neemt en hen de weg wijst? Nee, toch? Dan vliegen ze er maar uit, en vallen hard op hun onvolwassen snufferd. Ik zal het even simpel maken: je kan wel de huur opzeggen, maar als niet op tijd vervangende woonruimte vindt, dan sta je op straat. Ze hadden maar liefst een opzegtermijn van 2 jaar, maar ze worden het onderling maar niet eens... Pech dan.

DaanOuwens
DaanOuwens31 mrt. 2019 - 8:24

@ RaymondenJoop Jij schrijft: Dat vrij verkeer van personen/werknemers is er niets voor niets, Dat is er voor gewone mensen. Om te zorgen dat ze de vrijheid hebben zelf uit leven in te richten. Dat zij kunnen zijn wie ze willen zijn op basis van het Europees verdrag en dat zij in alle Europese landen kunnen leven. Dat je denkt dat slechts bedrijven daarvan voordeel hebben duidt vooral op het feit dat je niet weet waar je het over hebt. Ook hier in Nederland is de beperkte loonstijging niet gevolg van het vrij verkeer van mensen. Dat is een leugen die de PVV, SP en het FvD willen verkopen.

Bouwman2
Bouwman230 mrt. 2019 - 17:56

Referenda zijn dermate bedrieglijk dat hier in Nederland ze niet snel meer zullen worden georganiseerd. Het lijkt dat wat een kleine - zelfs minimale- meerderheidswens kan worden ingewilligd. maar er blijft altijd nog een - zelfs grote- minderheid over, die die wens niet de zijnen wenst. Een referendum is dus de methode voor strijd, voor chaos. Het lijkt een sierlijke oplossing om conflicten te bezweren, maar ze herbergen een conflict in zichzelf. Er zijn nogal wat voorbeelden van volksraadplegingen die n woede eindigden. In Zwitserland gaat het wel allemaal prima, wordt dan tegen geworpen. Dat geldt evenwel voor eenvoudige praktische zaken, zodra het om gecompliceerdere onderwerpen gaat geldt ook dat de strijd ontbrandt. Er zijn altijd winnaars en verliezers, nooit is er es een gelijkspel. Dat kan ondervangen worden door winst en verlies te verkleinen door het compromis. Dat neemt tiid, langer dan ja of nee aan te kruisen, maar dan heb je ook wat. Nederland is een compromisland en een referendum staat het vaderlandse geluk alleen in de weg.

1 Reactie
Frans Kwakman
Frans Kwakman30 mrt. 2019 - 20:01

Nee het staat het establishment in de weg. Stel nu dat iemand eeb einde aan de marktwerking in de zorg wil, te resten via een referendum. Ik zie een meerderheid voor. Echter uw redenering laat ons voor eeuwig de wet voorschrijven door een paar verzekeringsmaatschappijen.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde30 mrt. 2019 - 12:51

Het hele gebeuren laat zien waarom referenda geen oplossing bieden. Ik begrijp heel goed dat degenen die voor een Brexit stemden woest zijn dat de politiek er niet in slaagt iets simpels als hun Nee uit te voeren. Het laat het verschil zien tussen een mening ergens over hebben en de politieke realiteit. Welke Brexiteer wist dat het echte struikelblok voor een Brexit de open grens tussen de beide Ierlanden zou zijn? Zelfs nu zie je dat die grens tussen oorlog en vrede voor de meeste brexiteers er niet toe doet. Ze hebben geen benul van de gevoeligheid er van. Gewoon doen! riepen ze gisteren op de straten rondom het parlementsgebouw. De werkelijkheid doet er niet toe, zij stemden voor een Brexit, so Brexit it shall be! Dezelfde politieke bedrijfsblindheid zie je ook in Nederland. Een Nexit, schijnt volgens de peiling van Eenvandaag - die overigens sterk afwijkt van andere peilingen -, het eerste te zijn dat de regering Baudet moet gaan uitvoeren. Maar stel dat zoiets ooit werkelijkheid wordt, dan heeft Baudet een enorm probleem. Want de Nexit was er alleen maar om stemmen te scoren bij een achterban die hetzelfde gebrek aan werkelijkheidszin heeft als die in het VK. Mensen met zo'n gebrek zou je het liefst ver weg houden van welke beslissing dan ook. Dat doen we niet omdat het niet democratisch is, de werkelijke reden is omdat we weten dat ze een een weliswaar luidruchtige, maar onschadelijke minderheid zijn. Laat ze spelen, ze kunnen geen kwaad zolang er niet meer van dat soort lieden komen. Het is een mooi staaltje van repressieve tolerantie.

7 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen30 mrt. 2019 - 16:59

Allemaal waar, maar dat neemt niet weg dat een groot aantal bezwaren tegen de EU op hele rationele gronden zijn gebaseerd. En ik heb het nu niet over nationalisme, vluchtelingen en "open grenzen". Zolang de EU de neo-liberale snelweg voor het bedrijfsleven blijft en in de weg staat van meer directe invloed van de burger op het bestuur zullen er problemen blijven rijzen. Steeds nieuwe, maar allemaal tegen dezelfde achtergrond

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde30 mrt. 2019 - 18:38

Dan moeten we daar iets aan doen. Niet door er uit te stappen maar door te laten horen wat we willen en die partijen te steunen die dat voor ons gaan doen. Door de raad van ministers minder en het parlement meer invloed te geven.

RaymondenJoop
RaymondenJoop30 mrt. 2019 - 21:12

'Welke Brexiteer wist dat het echte struikelblok voor een Brexit de open grens tussen de beide Ierlanden zou zijn?' Of het ligt aan Brussel, dat er alles aan gelegen is om dit een les te laten zijn voor mensen in de EU. Oh wee, je gebeente als je tegen het ideaal van Brussel in gaat. Neo-Liberaal is heilig, Brussel is heilig. de Zwitsers weten ondertussen ook wat de arrogantie van Brussel is. https://nos.nl/artikel/2278279-zwitsers-verzuchten-over-gesprekken-met-eu-we-moeten-gehoorzamen-en-stil-zijn.html

HM van der Meulen
HM van der Meulen30 mrt. 2019 - 22:12

Meer directe invloed van de burger op het bestuur door het EU parlement meer invloed te geven? Zodat wij mede kunnen gaan bepalen wat er in een Bulgaarse stad/provincie gaat gebeuren?

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker31 mrt. 2019 - 10:29

@HM van der Meulen "Zolang de EU de neo-liberale snelweg voor het bedrijfsleven blijft" Het beleid in de EU wordt bepaald door de individuele landen En zolang er in nagenoeg alle landen (centrum) rechtse regeringen aan de macht zijn en de socialistische en sociaal democratische partijen gemarginaliseerd zijn, komt er in Europa ook geen socialistisch beleid. Het is nogal vreemd om de schuld daarvan bij de EU te leggen.

PakePulmoed
PakePulmoed1 apr. 2019 - 9:24

RaymondJoop: Heilig? De vrede, die is pas heilig. De Zwitsers hebben de EU daar niet voor nodig, Noord-Ierland wel.

HM van der Meulen
HM van der Meulen1 apr. 2019 - 15:07

Meneer Demesmaeker heeft een socialisme-obsessie. Die gaat zelfs zover dat als iemand kritiek heeft op de starheid en eenzijdigheid van de EU, hij de mening verkondigt dat de oorzaak is dat de EU niet socialistisch is. Iemand die hieruit de conclusie trekt dat mijnheer D socialistische sympathieën heeft zit er 100% naast, maar dat ligt geenszins aan de lezer.

Rechtse Bal2
Rechtse Bal230 mrt. 2019 - 11:52

wat straks het resultaat ook moge zijn, het wordt Chaos en May si daar mede voor verantwoordelijk. Het lijkt er toch op dat zij voornamelijk soloistisch aan het onderhandelen en aan het werk is. Schoonmaken is zij goed in , wellicht als volgende carrierestap.

2 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper30 mrt. 2019 - 13:33

Wow. Schoonmaken... zou je dat ook zeggen bij het (onvernijdelijke) falen van een mannelijke PM? Laat maar, ik weet het ballenantwoord al.

Joe Speedboot
Joe Speedboot30 mrt. 2019 - 21:19

'en May si daar mede voor verantwoordelijk. ' Rechtse bal, trek het maar wat breder. Die brexit is te danken aan onverantwoord gedrag van van die rechtse ballen als Cameron, Johnson, Farage etc

madbako
madbako30 mrt. 2019 - 11:34

Las net: Op naar de 4de stemming. De deal met Europa is dood, Theresa May tot op het bot vernederd. Met nog minder dan twee weken te gaan om een andere uitweg te vinden, rijst uit het Verenigd Koninkrijk niet bepaald het beeld op van een trotse natie die voor onafhankelijkheid kiest, maar eerder dat van een stommelende dronkelap die steeds de verkeerde deur naar buiten probeert te openen. https://www.trouw.nl/democratie/de-deal-met-europa-is-dood-theresa-may-tot-op-het-bot-vernederd~a2cff60e/

2 Reacties
Frans Kwakman
Frans Kwakman30 mrt. 2019 - 14:08

Heb je het nu over die EU of de UK?

madbako
madbako31 mrt. 2019 - 9:01

@Frans Kwakman 30 maart 2019 at 15:08 Heb je het nu over die EU of de UK? Serieus?

Uitgekleed
Uitgekleed30 mrt. 2019 - 11:28

De dominantie van het geglobaliseerde EU kan met het beste democratische systeem in het VK niet bestreden worden. Deze patstelling was te voorzien. Uiteindelijk komt het neer op een harde Brexit. Op alle andere uitkomsten voelt het volk zich verraden.

4 Reacties
RaymondenJoop
RaymondenJoop30 mrt. 2019 - 21:16

Juist

badgast
badgast31 mrt. 2019 - 15:37

En hoe heb je vastgesteld dat al het andere dan een harde brexit voor dat volk als verraad voelt? Door te kijken naar 1 miljoen demonstranten in London voor een nieuw referendum? Of door te zien dat en petitie voor intrekken artikel 50 in tien dagen meer dan 6 miljoen ondertekenaars krijgt? Of door ogen stijf dicht te knijpen en met de vingers in de oren hard "La la la la" te zingen?

Uitgekleed
Uitgekleed31 mrt. 2019 - 17:20

Een meerderheid heeft gestemt voor Brexit. Het referendum was klip en klaar. Een referendum en enkel voor of tegen Brexit inclusief de consequentie aan de Ierse grens. Een Brit vanmorgen in Buitenhof legt het nogmaals uit.

badgast
badgast15 apr. 2019 - 11:34

In het tweede referendum over wel of niet in de EU zitten (de eerste was in 1975) was de keus tussen in de EU blijven of uit de EU gaan. Het "leave" kamp, inclusief Gove, Farage en Johnson, heeft campagne gevoerd met de economische voorspoed van Zwitserland en Noorwegen als voorbeeld. Er is 1 smaak in de EU blijven. Er zijn meer dan 10 modellen EU verlaten (allemaal overigens afgestemd in het Britse parlement). Het feit dat de Moggies en de IDS-en van deze wereld het resultaat graag als stem voor harde brexit afschilderen, wel, dat verbaast me weinig. Hun geld zit toch wel veilig. Sterker nog, ze hebben na 23 juni 2016 flinke delen van dat geld nog veiliger gesteld door het te stallen in banken van de Ierse republiek.

west012
west01230 mrt. 2019 - 10:49

Uiteindelijk zal de EU door de knieën gaan en een deal accepteren die tot voor kort beschouwd werd als een krentenbrood.

1 Reactie
RaymondenJoop
RaymondenJoop30 mrt. 2019 - 21:19

Nee hoor, nooit opgevalen dat onze regering nooit een ruggegraat heeft als het in het belang van Brussel is en ten nadele van de NL-belastingbetaler. Getekend bij het kruisje wordt er altijd. En vergaderen doen we over een paar 100 mio meer of minder naar een departement. Da's kruimelwerk en vooral bedoeld om te laten zien dat er heus wel wat gedaan wordt. .

Keilstra
Keilstra30 mrt. 2019 - 10:00

Dit krijg je dus als een volk geen besluit kan nemen. Noch de politiek noch het volk zelf weet wat het wil. Labour is net zo verdeeld als de Tories. Er komt gewoon geen oplossing. Soms heb je zo'n onderwerp. Ik ben alleen benieuwd of ze uitstel blijven vragen (wat ze niet willen) of er ongereguleerd uit gaan (wat ze niet willen). De beste oplossing komt van de EU : afschaffing van het vrije verkeer van werknemers. Dan blijven de Britten, dan zullen de lonen in Westeuropa eindelijk stijgen en dan zullen de populisten in Westeuropa verliezen.

1 Reactie
RaymondenJoop
RaymondenJoop30 mrt. 2019 - 21:15

'afschaffing van het vrije verkeer van werknemers' Gaat nooit gebeuren. Brussel is groot kapitaal en bedrijven. Die zijn gebaat bij loonmatiging. Zolang dus goedkope arbeid van oost naar west stroomt of van Afrika naar de EU is dat gewaarborgd.

Handige harry
Handige harry30 mrt. 2019 - 8:40

Het is toch heel simpel. Ze hebben ervoor gestemd om eruit te gaan. Dan is het niet de EU haar probleem hoe. De deadline is verstreken, dus eruit nu en heel snel.

1 Reactie
madbako
madbako30 mrt. 2019 - 11:35

Inderdaad: Gewoon opzouten

Pa Pinkelman2
Pa Pinkelman230 mrt. 2019 - 8:25

Kwestie van uithoudingsvermogen. Gewoon eruit stappen en dan wachten op o.a. de Nederlanders die de nadelige gevolgen meteen inzien en zelf met afspraken gaan komen die veel voordeliger zijn voor de Britten. Zelf ben ik echter bang dat dit een Pro EU spelletje is om anderen af te schrikken, maar ik hoop dat de EU extremisten flink op hun bek gaan.

1 Reactie
Luneau
Luneau31 mrt. 2019 - 17:50

U weet dat individuele lidstaten geen aparte handelsverdragen mogen sluiten. Nederland kan dus nooit afzonderlijk met het VK afspraken over handelstarieven en dergelijke maken.

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 mrt. 2019 - 6:43

Guy Verhofstad heeft nog goede hoop! Hij zegt dat de EU de druk beetje bij beetje aan het opvoeren is, maar naar ik hem begrijp, dit nog niet het einde behoeft te zijn. Ik laat het wat dit onderwerp betreft vanaf nu wat mij betreft gaan! Heb er zo langzamerhand mijn buik een beetje vol van. Politiek is regisseren en de bedoeling erachter blijven zoeken niet meer dan speculeren. .

2 Reacties
Frans Kwakman
Frans Kwakman30 mrt. 2019 - 9:07

Minoes, ik heb dit hele gebeuren zoveel mogelijk langs mij heen laten gaan. De Engelsen bepalen uiteraard zelf wat zij doen. Ik hoop dat onze regering zo verstandig is om afspraken te maken, tussen het UK en Nederland dus om toch de handel en personenverkeer te laten door gaan. Al met al een goede proef hoe onze vrijheid er werkelijk voorstaat.

Luneau
Luneau31 mrt. 2019 - 17:52

Frans, Nederland heeft afgesproken om alleen handelsverdragen in EU verband te sluiten. U hoopt dus dat Nederland zijn afspraken en beloftes niet nakomt. Hoe betrouwbaar denkt u dat andere landen Nederland dan nog zullen vinden?

JanB2
JanB230 mrt. 2019 - 0:03

Het begint EU prominenten serieus dun door de broek te lopen nu duidelijk gaat worden dat ze hun hand hebben overspeeld. Dacht jij dat? De EU is juist gebaat bij een harde brexit en de zeer waarschijnlijke puinhoop die daaruit voor het VK zal ontstaan. Ter lering ende vermaak. De enigen die zich overspeeld hebben zijn die kneuzen daar in Westminster. En het lijkt erop dat ze dat tot 12 april zullen blijven doen.

2 Reacties
Tureluur2
Tureluur230 mrt. 2019 - 10:34

''Ter lering ende vermaak'' Het is juist deze misplaatste superieure houding die ons veel handel (geld) gaat kosten. Het VK is een van onze grootste handelspartners. Het gaat echt niet alleen om de visgronden. Nederland is dan nu wel officieel tot belastingparadijs gepromoveerd maar bedenk ook eens wat de Britten kunnen doen als de EU dwars blijft liggen. Stel je voor: het VK belastingparadijs als ''mainport'' naar de EU. https://www.ad.nl/politiek/oeps-d66-stemt-per-ongeluk-voor-motie-over-nederland-belastingparadijs~a6a4d408/ Iedereen is gebaat met een Brexit die regelt dat het VK en de EU als vrienden uit elkaar gaan en dat ook blijven.

Luneau
Luneau31 mrt. 2019 - 17:57

Tureluur, bij een harde of no deal Brexit kan het VK geen main port naar de EU worden, want het VK verliest dan hun banking passport naar de EU. Tuurlijk is iedereen gebaat bij een goede deal (alhoewel de beste deal een No Brexit is), maar het Britse parlement heeft tegen elke mogelijke deal gestemd.

Tureluur2
Tureluur229 mrt. 2019 - 21:59

Die harde Brexit zit er nog even niet in. Het begint EU prominenten serieus dun door de broek te lopen nu duidelijk gaat worden dat ze hun hand hebben overspeeld. De Britten zijn blijkbaar geen Grieken die je als kleine speler helemaal voor eigen gerief kapot kunt maken. EU hardliner Verhofstadt is al aan het meedenken om te elfder ure de schade voor de achterblijvers in de EU te beperken. EU Tusk doet ook nog een duit in het zakje door op 10 april een EU top te beleggen om nog eens te bespreken hoe ze hun EU schip ten goede kunnen keren. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/03/29/verhofstadt/ https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2019/03/29/topoverleg-eu-na-derde-nederlaag-voor-brexitdeal Intussen gaat het in het VK helemaal de goede kant op voor de arbeiders. Ook met de villaprijzen. https://www.nu.nl/brexit/5816769/huizenprijzen-in-londen-laten-sterkste-daling-in-tien-jaar-tijd-zien.html

3 Reacties
JanB2
JanB230 mrt. 2019 - 0:06

Intussen gaat het in het VK helemaal de goede kant op voor de arbeiders. Ook met de villaprijzen. Laat me niet lachen. Dit is gewoon een voorbode van de economische malaise. De huizenprijzen dalen omdat de (verwachte) inkomens en rijkdom gaan afnemen. Zelfs voor meer dan gehalveerde villaprijzen zal de britse arbeider straks het geld niet hebben.

DaanOuwens
DaanOuwens30 mrt. 2019 - 7:30

@ Kees Ik zie, gezien deze tekst, dat je niet meer op deze planeet bent. Als je serieuze inbreng op de discussie wil geven moet je toch echt met je voetjes op de grond blijven.

madbako
madbako30 mrt. 2019 - 8:15

Vreemde conclusies trek jij.

Thuiszitter
Thuiszitter29 mrt. 2019 - 21:48

De bevolking snapt er inmiddels geen reet meer van en schamen zich rot . Er zit geen beweging in , Mary heeft haar best gedaan, laat ze het bekijken zou ik zo denken. Op een of andere manier zie ik de Brexit nog steeds niet doorgaan.

1 Reactie
JanB2
JanB230 mrt. 2019 - 0:07

Op een of andere manier zie ik de Brexit nog steeds niet doorgaan. Dat zou best wel eens de ultieme redding kunnen zijn. Op de wijze tot nu toe wordt het immers een harde brexit met alle gevolgen vandien. De vraag is: pikken de hardliners zo'n optie?

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout29 mrt. 2019 - 18:19

Nou, dat wordt dus een hard brexit en ... verliezingen. Tijd voor vers bloed in de politieke aderen. Start the young conservatives competition: https://www.youtube.com/watch?v=ttjOqTW-8CA

1 Reactie
hartpine
hartpine30 mrt. 2019 - 15:40

verliezingen. . . Ik vind hem wel grappig, volgens mij is het een slip of the toetsenbord.

Phil2
Phil229 mrt. 2019 - 17:51

Nu moet ze opstappen. Niet als haar voorstel het wel zou hebben gehaald. Maar geeft aan hoe 'twisted' de situatie is geworden. Een Tory opvolger komt echt niet met iets beters. DUP en Labour kunnen toch niet verenigd worden in een nieuw compromis. No-Deal Brexit dreigt.