Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Voormalig Miss Universe en Trump-slachtoffer doet haar verhaal

  •  
27-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
In het eerste grote debat tussen presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump verwees Clinton naar een dame die door Trump door het slijk zou zijn gehaald. Trump, destijds producent van de missverkiezing, noemde het voormalige Miss Universe-model, Alicia Machado, onder meer ‘miss piggy’ – omdat ze wat kilo’s was aangekomen – en ‘miss housekeeping’ – verwijzend naar het stereotype beeld werk dat Amerikanen met haar etnische achtergrond doen. Machado doet nu, 20 jaar na dato, zelf haar verhaal. Kijk en huiver.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Phil2
Phil229 sep. 2016 - 6:25

Als er één persoon een filthy pig is, is het wel Trump. Als ie wint, zou dat velen de ogen moeten openen. In Washington is al het gouden motto "perception is everythng". Maar nu glijden we, overigens mede door de invloed van sociale media, af naar "truth is a matter of looking at it". Trump zegt dat als iets is zoals hij beweert, dan is het op dat moment waarheid geworden. M.a.w. zijn 'waarheid' prevaleert boven die van anderen, de media en zijn concurrenten om het presidentschap. De leugen kan regeren. Van Bush Jr. wisten we al dat je er ook een oorlog mee kunt starten. Maar nu kan de VS (en de wereld) er ook aan geloven in ander beleid.

Bezorgde_Burger
Bezorgde_Burger27 sep. 2016 - 21:49

De voormalige Miss Universe had een contract met de organisatie waarvan zij de voorwaarden schond. In het kader van de juridische strijd en de media aandacht werden deze uitspraken gedaan.

Nick the Stripper
Nick the Stripper27 sep. 2016 - 20:32

Je kunt er gelukkig op vertrouwen dat The Donald zich als een pitbull vastbijt in zijn flaters: 'Trump Doubles Down On Nauseating Miss Universe Attack: ‘She Gained A Massive Amount Of Weight’ huffingtonpost.com/entry/donald-trump-alicia-machado-weight_us_57ea553fe4b082aad9b6cb72?section=&

3 Reacties
Bezorgde_Burger
Bezorgde_Burger28 sep. 2016 - 5:40

Mijnheer de Sumo worstelaar https://images.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Ffc06.deviantart.net%2Ffs71%2Ff%2F2012%2F119%2Fe%2F7%2Fsumo_wrestler_by_maxxparis-d4xytyj.jpg&f=1 gaat een contract aan met een organisatie geleid door een zakenvrouw. Onder contract, waar uiterlijk en gewicht een doorslaggevende rol speelt, vreet de worstelaar niet meer en verliest zoveel gewicht dat hij niet meer erkend wordt als Sumo worstelaar. De zakenvrouw mag dat niet benoemen want ....?

Nick the Stripper
Nick the Stripper28 sep. 2016 - 6:41

Bezorgde_Burger 28 september 2016 at 07:40 Blaming the victim. Benoemen is iets anders dan (publiekelijk) vernederen. Je mag voor mijn part doorgaan met het verdedigen van Trumps seksistische en op afkomst discriminerende uitlatingen, net zoals Trump zijn zwijnerijen vooral moet blijven herhalen. Des te sneller zullen de paar vrouwelijke en/of latino aanhangers die Trump nog had gaan afhaken.

ratio2
ratio228 sep. 2016 - 8:04

@Bezorgde-Burger Benoemen mag uiteraard. Maar dat kan ook professioneel. Dus niet 'Miss Piggy', maar: u bent volgens ons XX pond/kilo te zwaar voor de campagnes die we op de rol hebben staan. En waar in jouw wereld 'Miss Housekeeping' als acceptabele vorm van aanspreken/benoemen vandaan komt mag je me nog een keer proberen uit te leggen, al denk ik niet dat je dat gaat lukken. Je ontkomt simpelweg niet aan de conclusie dat Trump een varken is. En met alle informatie die in de campagne naar voren is gekomen heb ik mijn eigen mening nog een beetje moeten bijstellen. Ik wist al dat hij oppervlakkig en dom was, maar ik dacht voor enige tijd nog wel dat zijn racistische uitspraken meer een kwestie waren van het aanspreken van het racistische deel van zijn Republikeinse achterban dan zijn eigen mening. Maar met alle informatie over hoe hij zich in de 30-40 jaar heeft gedragen voordat hij probeerde president te worden kun je weinig anders concluderen dat hij altijd al racistische trekjes heeft gehad.

msj_meijerink
msj_meijerink27 sep. 2016 - 20:26

Okay, nu is het 1-1 in de strijd van de twee kampen.

Marc Marc
Marc Marc27 sep. 2016 - 19:27

Klagen dat na een vleeskeuring het vlees wordt herkeurd vind ik wel bijzonder. Dat de keurmeester zich als een hork heeft gedragen ben ik het wel mee eens.

1 Reactie
Andy Capp
Andy Capp27 sep. 2016 - 21:29

En dat uit de mond van iemand die het over vrouwen heeft als "vlees".....

Proximusc Ster
Proximusc Ster27 sep. 2016 - 19:08

Is het geheugen van mevr. Clinton ook niet best. Kan mij dingen herinneren. We halen nu graag die balk en splinter aan lees ik. Ze zijn beide fout, de een wat meer dan de ander. En nu weer over tot het nieuws van de dag.

2 Reacties
Pater
Pater28 sep. 2016 - 2:44

Vertel, wat heeft Hillary precies fout gedaan? Daar dreigde Trump ook al mee, ik wordt nieuwsgierig. Bedoel je misschien alleen de oude geschiedenissen van Bill? Zelfde vraag?

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten28 sep. 2016 - 8:31

Of al die oude geschiedenissen waar al jaren op wordt gejaagd en waa nooit wat wordt gevonden? De jacht op de Clintons is vooral een voorbeeld van hoe een smeercampagne die nergens op is gebaseerd, toch werkt.