Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voormalig CDA-minister Eurlings vervolgd wegens mishandeling

  •  
21-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-09-21-om-17.37.58
Oud-minister Camiel Eurlings wordt door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd wegens mishandeling. De CDA’er wordt ervan verdacht in 2015 zijn inmiddels ex-vriendin te hebben geslagen.
Eurlings ex-partner deed een half jaar later aangifte, waarna een strafrechtelijk onderzoek werd ingesteld. De conclusie van het OM luidt nu dat er Eurlings inderdaad losse handjes had, maar dat er geen sprake is van zware mishandeling. Dat laatste omdat het slachtoffer er geen blijvend letsel aan heeft overgehouden. Omdat Eurlings nu wordt vervolgend wegens “eenvoudige mishandeling”, wordt de zaak hoogstwaarschijnlijk buiten de rechter om afgehandeld.
Tijdens die zogenaamde OM-zitting kan de officier van justitie besluiten Eurlings een geldboete of taakstraf op te leggen. Dit is overigens niet uitzonderlijk, eenvoudige strafzaken worden vaak op deze manier afgehandeld. Omdat het slaan van Eurlings door het OM onder huiselijk geweld wordt geschaard, heeft het OM de oud-minister ook mediation aangeboden, samen met zijn ex-vriendin.
Eurlings, tegenwoordig lid van het Internationaal Olympisch Comité, had zelf ook aangifte gedaan. Hij beschuldigde zijn ex-vriendin van afpersing en smaad, maar daar heeft het OM na onderzoek onvoldoende bewijs voor gevonden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.