Joop

Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië: Mekka en Medina

  •  
20-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
De twee heilige steden Mekka en Medina geven Saoedi-Arabië enorme religieuze macht. In de derde aflevering van Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië volgt Sinan Can het spoor van de pelgrims, van de haven van Jeddah tot aan de heilige Kaäba. Er wordt opgeroepen tot een gematigde islam, maar staan de religieuze leiders hier wel achter?

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Superfrits
Superfrits21 jan. 2019 - 16:04

Niet-moslims komen die steden helemaal niet in.

Japie3
Japie321 jan. 2019 - 9:31

Angst, afwezigheid vrouwen, verstikkende sfeer, controle zijn gedachten die mij opkwamen deze laatste aflevering bekijkende. Ik hoop dat men zich niet blijft laten leiden door middeleeuwse predikers.

M7
M720 jan. 2019 - 21:14

Schitterende documentaire met prachtige beelden. Dissonant vond ik wel het gedeelte waarin in de moskee een huwelijk werd gesloten waarbij alleen de vader van de bruid en de bruidegom aanwezig waren en veel mannelijke gasten. Geen bruid , geen vrouwen gezien..... Bizar !

1 Reactie
Herr Vorragend
Herr Vorragend21 jan. 2019 - 9:22

@M Inderdaad weer een serie schitterende docu's van Sinan Can. Verder vond ik de scene van het huwelijk helaas geen dissonant. De hele serie is een aaneenschakeling van compleet bizarre verhalen en beelden. Zoals gisteren de niet-moslimvrije zones en de oud-imam van de grote moskee in Mekka die zo'n beetje in elke tweede zin het tegenovergestelde zegt van dat wat hij in de eerste zin beweert.

Bert Jansen2
Bert Jansen220 jan. 2019 - 21:11

Gematigde religie bestaat niet. Elke religie leert volgelungen af hoe te denken en leert ze in plaats daarvan wat te denken, extremistischer kan niet.

1 Reactie
Reiger2
Reiger221 jan. 2019 - 19:12

"Gematigde religie bestaat niet." Nope, er zijn talloze liberale stromingen in àlle grote wereldgodsdiensten. Maar het is nogal wat radicale atheïsten niet duidelijk dat er een verschil is tussen dogmatiek en religie. En ze hebben zelf nogal eens niet door dat ze zelf dogmatisch zijn. Jammer, iets met ketel en pot enzo...