Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voor zogenaamde 'homogenezers' dreigt binnenkort celstraf

  •  
14-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
291 keer bekeken
  •  
Demonstratie tegen anti-lhbti-geweld na flatbrand in Amsterdam

© AMSTERDAM - Protestanten tijdens een demonstratie tegen lhbti-geweld. Het protest is een steunbetuiging aan de bewoners van een studentenflat aan de Krelis Louwenstraat, waar vermoedelijk een

Wie zich bezighoudt met het zogenaamd “genezen” van LHBT’ers, moet daarvoor bestraft worden met hoge geldboetes of zelfs gevangenisstraf. Dat staat in een initiatiefwetsvoorstel van D66, VVD, PvdA, GroenLinks, SP en Partij voor de Dieren. Daarmee is er al direct een Kamermeerderheid voor het voorstel. Dat meldt de NOS maandag.
De conversiebehandelingen, ook wel “homogenezing” genoemd, worden strafbaar als die gericht zijn op minderjarigen of wanneer er sprake is van overwicht in de relatie. De indienende partijen willen maximaal een jaar celstraf bij overtreding, en maximaal twee jaar bij herhaling. De boete kan oplopen tot 22.500 euro. Het voorstel ligt nu voor een juridisch oordeel bij de Raad van State.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.