Joop

Voor je het weet heb je een naald in je reet

  •  
19-05-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
2449 keer bekeken
  •  
naald

© cc-foto: Triggermouse

Needle spiking een nieuwe bedreiging?

Een nieuw gevaar bedreigt onschuldige meisjes in ons uitgaansleven waar zoals bekend alleen maar frisdrank gebruikt wordt. Duivels in mannengedaante injecteren onverhoeds een bedwelmende stof in je dij of achterwerk. Het fenomeen wordt vooral uit Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gemeld maar is inmiddels ook tot België en Nederland doorgedrongen. Op het Piratenfestijn in Borger voelde een zeventienjarig meisje een prik in haar achterste. Daarna werd zij hondsberoerd. De  EHBO stuurde haar door naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen waar lichamelijk onderzoek geen sporen van drugs of bedwelmende stoffen opleverde. Er zat wel een prikgat in haar kleding. Een prikgat van een naald dus. Een jonge vrouw uit Amsterdam vertelde de NOS een vergelijkbaar verhaal. Dit alles lijkt op zijn beurt weer als twee druppels water op incidenten in Brussel. In het Verenigd Koninkrijk heeft men zelfs een term verzonnen voor het verschijnsel: needle spiking. De oorsprong lijkt echter in Frankrijk te liggen.

Dat is dan niet de éérste keer: in 1819 waren de vrouwen van Parijs massaal als de dood voor een man die hen midden op straat onverhoeds in het achterwerk stak. Vooral rond het Palais Royal, toen dé uitgaansbuurt van Parijs, was het gevaarlijk maar ook bij de Pont Neuf en het Louvre moest je uitkijken. Het bleef in het vage waarmee de vrouwen getroffen werden: een hoedenspeld, een mesje of de scherp geslepen punt van een paraplu. Op 4 december 1819 publiceerde de Moniteur Universel, de Franse staatscourant, een waarschuwing aan het publiek. Over de dader werd geschreven dat het ging om een privé persoon waarvan men geen volledig signalement had kunnen verkrijgen. Het publiek werd tot waakzaamheid en samenwerking met de autoriteiten opgeroepen.

prikparijs

Uiteindelijk is de kleermakersgezel Auguste-Marie Bizeul er vijf jaar voor het gevang in gegaan. Hij maakte zijn eigen naalden. Drie slachtoffers gaven voor hem te herkennen. Grote kans dat het een gerechtelijke dwaling betrof want het prikken ging nog een tijd door. Althans volgens de meldingen in de kranten en bij de politie. Er is niemand meer gepakt. Er is geen naald of aangescherpte paraplu gevonden. In geen enkel geval vond een heterdaadje plaats, ook niet op drukke plekken. Handige ambachtslieden sloegen wel een slaatje uit de algemene angst: zij brachten blikken bilbeschermers voor dames op de markt.

prikken

Ook nu is geen prikker op heterdaad betrapt, niet op festivals, niet in nachtclubs. Wel gaan tal van verhalen rond over geprikte meisjes, die in bed wakker worden  met naast zich een vreemde kerel. In 1819 gingen er al geruchten over hele netwerken van seksmaniakken. Dat is opnieuw het geval.

Toch: er is geen naald gevonden. Er bestaat grote onduidelijkheid over de gebruikte toxische stoffen. Zelfs de Daily Mail, een krant die graag over vage maatschappelijke dreigingen  schrijft, zaait twijfel. Het voelt niet goed als je door alcohol van je stokje gaat. Dat wijt je dan liever aan de prik van een onbekende would be verkrachter, aldus criminologen en toxicologen. Zij kunnen zich bijvoorbeeld niet voorstellen dat je op geen enkele manier reageert als je zo´n prik voelt. Voelde u ook niks bij uw laatste corona-injectie? Die werd op deskundige wijze toegediend en niet onverhoeds in een dansgelegenheid door iemand die achter je staat.

Wij leven in een hysterische tijd. We zijn bang voor oorlog en een epidemie die ons bij nader inzien toch niet met rust laat. We hebben ons massaal laten prikken met vaccins, waar tegen door complotdenkers op de sociale media heftige campagnes worden gevoerd.

Voor je het weet word je in je reet gestoken. Vandaag de dag kun je alles verwachten. Toch?

Voor het overige ben ik van mening dat het toeslagenschandaal niet uit de publieke aandacht mag verdwijnen en de affaire rond het Groninger aardgas evenmin.

Beluister Het Geheugenpaleis, de podcast van Han van der Horst en John Knieriem over politiek en geschiedenis.

cc-foto: Triggermouse

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

Nicotientje
Nicotientje23 mei 2022 - 5:16

Waarom niet de overlast gevers straffen. Kuisheidsgordel voor de heren. Dan is meteen bekend wie zich te buiten wilt gaan. Letterlijk en figuurlijk.

Nicotientje
Nicotientje23 mei 2022 - 5:13

Je moet de daders straffen. Niet de slachtoffers. Geef alle overlast gevende mannen een kuisheidsgordel. Zoals een enkelband. Afleesbaar op afstand.

Wie o Wie
Wie o Wie19 mei 2022 - 15:21

“Een nieuw gevaar bedreigt onschuldige meisjes in ons uitgaansleven waar zoals bekend alleen maar frisdrank gebruikt wordt.” Wat een onzin. Er worden ook mannen geprikt. “En niet alleen bij jonge vrouwen. Ook mannen zijn al geprikt terwijl ze in een discotheek op de dansvloer stonden.” https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220507_95884235?utm_source=bnnvara En de dader bestempelen we gemakshalve maar even als Man? “Wij leven in een hysterische tijd. ” Nee, maar we maken elkaar hysterisch met allerlei onzin. Zoals “De ring rond Kiev wordt gesloten. Dan volgt een beleg dat veel trekken gemeen heeft met dat van Berlijn in 1945.” Allemaal onnodige hysterie en niets van waar. Mensen moeten gewoon zorgvuldig zijn en dat eest de feiten afwachten.

4 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst19 mei 2022 - 21:20

Fijn dat ook jij het door mij gestelde zo nadrukkelijk onderschrijft.

Hanvander Horst
Hanvander Horst19 mei 2022 - 21:20

Fijn dat je het door mij gestelde zo nadrukkelijk onderschrijft.

adriek
adriek20 mei 2022 - 14:13

Ja, als het nieuws niet in je straatje past moeten we rustig aan doen en de feiten afwachten. In andere gevallen zorgt de onderbuik voor een krachtige en ongenuanceerde mening.

Wie o Wie
Wie o Wie20 mei 2022 - 17:00

Teksten als “ De ring rond Kiev wordt gesloten. Dan volgt een beleg dat veel trekken gemeen heeft met dat van Berlijn in 1945.” Onderschrijft niemand. Het klopt ook van geen kant.

mordicant
mordicant19 mei 2022 - 14:41

Zo vraag ik mij af hoe het "gat" van een injectienaald in kleding kunt constateren.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert19 mei 2022 - 14:18

Een duister zaakje (dat zou Dick Bos gezegd hebben) - wij leven in interessante tijden (naar een Chinese wens). Op wie kan je tegenwoordig eigenlijk nog staat maken? Van wie kan je op aan, met wie zou je een paard kunnen stelen? Uit mijn wisselend betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat Sywert van Lienden hier weer uitkomst gaat bieden voor de jonge vrouwen die er nerveus van worden (onze 'damsels in distress', zogezegd). De nationale filantroop kan bij een bevriend Chinees zakenman binnen één week enkele honderdduizenden kunststof bilbeschermers aanschaffen, in alle gangbare maten. Ze dragen licht, roesten niet, en zijn voorzien van een vernuftige klimaatbeheersing, zodat de dames niet overmatig gaan zweten, ook al is het buiten erg warm. Sywert is zelfs bereid om zonder vergoeding bij de eerste honderd gegadigden persoonlijk een bilbeschermer aan te passen, en er zijn handtekening op te plaatsen. Hij is terzake al enige malen incognito op het Binnenhof geweest, om deze deal te finaliseren met de betrokken ministers. Hij ervaart alle commotie over Ruttes SMS-gate als een hoogst welkome attractie voor de publieke belangstelling.

3 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens19 mei 2022 - 15:32

🙂 Het meest gangbaar zal het speciale Sywert-model blijken te zijn, een passe-partout dat precies is gevormd naar het blotebillen-gezicht van onze gewiekste dealer.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert19 mei 2022 - 15:43

@ Eric Minnens - ha, mooi genoteerd! Ik gaf je een gave pass, en jij hebt hem prima benut...

Minoes&tuin
Minoes&tuin20 mei 2022 - 6:05

Met gaatjes, de productie moet immers op peil blijven.

omaoeverloos
omaoeverloos19 mei 2022 - 14:08

De clowns uit Oude Pekela zijn zeker weer losgebroken.

DanielleDefoe
DanielleDefoe19 mei 2022 - 14:03

[Vandaag de dag kun je alles verwachten. ] Die bilbeschermers lijken mij ook handig tegen stiekeme bilknijpers.

4 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin20 mei 2022 - 6:06

Vraag me af wanneer de kuisheidsgordel weer in zicht komt!

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert20 mei 2022 - 8:22

@ Minoes (7:06u) - ha, daar zeg je me zo wat! Belangrijkste vragen van tegenwoordig: is de kuisheidsgordel een goed verdienmodel, en welke doelgroep moeten we zulke dingen aansmeren? Ik weet het. Er zijn nogal wat onfrisse heren die van hun vrouw het uiterste in zelfbeheersing vragen, maar die zelf de ene na de andere misstap begaan; met secretaresse, met winkeljuf, met poetsvrouw, maakt hen niet uit. Zulke lieden zullen vast wel belangstelling hebben voor een prijzige contraptie die hun echtgenote het geslachtsverkeer onmogelijk maakt. Ik hoor het een dame haar vriendin al vragen, achter opgeheven hand: 'zit jij ook weer op slot?' Voor afbeeldingen van een keur aan zulke accessoires, zie: https://www.google.com/search?q=chastity+belts&sxsrf=ALiCzsa1HzM7JqLcVNRonMM1kRqMti1OYg:1653034581030&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwisuYPY0e33AhUIZMAKHU_bCvoQ_AUoAXoECAIQAw (geen porno, mogelijk NSFW (not suitable for work))

Eric Minnens
Eric Minnens20 mei 2022 - 12:12

Ik begrijp kuisheidsgordels niet. Het lijkt me juist bijzonder onkuis (=onrein, onhygiënisch) om zo'n gordel langer dan één of twee etmalen te dragen. (Hetzelfde geldt trouwens voor mondkapjes en bilbeschermers, maar die kun je tenminste nog afdoen.)

Minoes&tuin
Minoes&tuin21 mei 2022 - 12:44

Eric Minnens. Misschien kun je nu de vrouwen de sleutel in handen geven? Vroeger was er sowieso niet zoveel oog voor hygiëne ! Zonder parfum in de overvloedige kragen zou het niet te harden geweest zijn!