Wij zitten met de kerst dikwijls met zijn tweeen thuis , zalig vind ik dat, lekkere muziek beetje creatief bezig zijn met z’n tweeën als het ff kan nog een kunstwerk laten ontstaan die de moeite waard is om te bewaren. Lekker glaasje whisky erbij en zwoelerig in slaap vallen
Zachte heelmeesters... Gewoon iedereen een maand lang ècht in quarantaine. Niet naar je werk, geen boodschappen doen, geen huisarts bezoekjes, geen hondje uitlaten, ... Niks!
Ik haat kerst - hoe sneller dat voorbij is hoe beter - zoveel kitscherigheid kan iemand met een beetje smaakgevoel toch niet verdragen zeg>?!
Ik vind de geur van een boom ( met wortels graag) heerlijk en kijk 's avonds graag in de lichtjes. Vooral als ik alleen ben. Je moet er geen 'kermis' van maken. Maar je inhouden is blijkbaar heel moeilijk voor Nederlanders. Muziek op de achtergrond. Vroeger was kerst niet zo kitcherig maar zeer bescheiden en ingetogen. Dat kitscherige is het Amerikanisme dat over Nederland wordt uitgerold met dezelfde vreselijke muziek erbij.
Mijn idee zou het volgende zijn. Je moet de bevolking ook belonen. Voor mijn voorbeeld neem ik even de volgende maand. Op 31 Oktober meldt Rutte dat het hele land dicht gaat. Op supermarkt en apotheek na. Daarbij wordt er voor diezelfde maand een routekaart met versoepelingen aan gekoppeld. In de eerste paar dagen van November dus totale lockdown. Na een week kun je gefaseerd de basisscholen weer aan de gang laten gaan. De contact beroepen kunnen weer. Na tien dagen of twee weken kun je bijvoorbeeld theaters weer open zetten. Na 14 dagen weer musea en dierentuinen. Daarna na 3 weken kun je hotels en restaurants weer open draaien. Daarna kroegen. Zo begin je de maand met doodse stilte op straat en eindig je de maand November met een samenleving die al behoorlijk is "opengedraaid". De druk op de ziekenhuizen moet eind November dan behoorlijk zijn afgenomen. Je begint met repressief handhaven en versoepelt dat weer als de druk minder is. De ondernemer kan weer een paar maanden investeren. Je kunt het steunpakket laten ingaan voor specifiek een maand. Uiteraard begin je met zaken te openen waar nu al weinig besmettingen zijn. Je kunt er ook een regionale component aan toevoegen. Daarin wordt strengheid dus gekoppeld aan versoepelingen en is er perspectief. Erg goed voorbeeld aan het begin van het filmpje.
Uiteraard kun je dat ook met contacten doen. In week 1 mag je maar 1 contact van buiten je huishouden hebben. In week 2 bijvoorbeeld 3. In week 3 bijvoorbeeld al 5 of 10. En daarna in week 4 kun je al na 20 of 30 gaan. Ook hier heb je dan vooruitzicht. Als we even sociale contacten mijden kan het over 1 of 2 weken weer. Even een pauze knop om daarna weer naar normaal te gaan.
" Als we even sociale contacten mijden kan het over 1 of 2 weken weer. " Dat zei men de eerste keer ook. Die duurde trouwens geen 1 of 2 weken, maar 2-3 maanden (en sommige maatregelen zijn nooit opgeheven). Vier maanden later zitten we weer in hetzelfde schuitje van alweer een lockdown (of: weer een verscherping van de eerste lockdown, afhankelijk van je gezichtspunt). We weten op dit moment simpelweg te weinig van het virus, hoe stellig de verschillende clubjes in Den Haag (OMT, RED, RIVM) zich ook uitspreken, om er goed tegen te kunnen vechten. Zo lijkt het dat de verschillende anti-horeca maatregelen 0 effect hebben gehad. Verkeerde maatregel? We weten het nog niet. Zelf heb ik op basis van het experiment op de Dam en het experiment in Tilburg het vermoeden dat buiten vrijwel geen besmettingen optreden. Stimuleer daarom het buiten zijn en laat de beperkingen daar zoveel mogelijk achterwege. Binnen is blijkbaar gevaarlijker; simuleer daar ventilatie.
Is het zo zeker is dat er geen andere dodelijke of zeer bes,ettelijke ziektes naast corona zijn? Media zoals als De Telegraaf en het Reformatorisch Dagblad maken vandaag melding van een dodelijke schimmel (candida)-uitbraak in ziekenhuizen en bejaardenhuizen in Hong Kong: Naast corona heeft Hongkong ook last van gevaarlijke schimmel https://www.rd.nl/vandaag/buitenland/naast-corona-heeft-hongkong-ook-last-van-gevaarlijke-schimmel-1.1707007 Miltvuur laait sinds het ontdooien van de permafrost ook weer op En wie weet wat nog meer aan dodelijke of zeer ziekmakende bacteriën zo aan het licht komen.
Door het ontdooien van de permafrost komen er ook virussen vrij. Ook zware metalen, maar daar weten we het nodige van af.
DanielleDefoe, Je hebt gelijk dat er ook virussen door ontdooide [ermafrost vrijkomen zoals de dodelijke pokken. Daar over schreef het Belgische Nieuwsblad: Een van de dodelijkste ziektes die de mensheid ooit gekend heeft, dreigt terug te komen door klimaatverandering https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160822_02434131
Voor een schaker, die zich een beetje in zijn spel heeft verdiept, is exponentiële groei of krimp een fluitje van een cent. Maar eigenlijk zou elke (ex-) middelbare scholier daar geen moeilijkheden mee moeten hebben. Verbazend dan ook dat geen van de beantwoorders van die 'moeilijke' vraag niet tenminste iets riep als 'enkele miljoenen' of 'enkele miljarden'. Schakers kennen natuurlijk de legende van de graankorrels. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Schaakbord (Klik binnen deze link op Legende)
PS 'legende' moet natuurlijk 'sage' zijn, Wikipedia! (Ik nam het blindelings over.)
Een fluitje van een cent, zeg je. Kom maar op met het antwoord. Een hint, het is een oneven getal.
@Eric Minnens: De andere 98 geïnterviewden gaven het goede antwoord en werden daarom uit het stukje geknipt.
@Ton14024: 0x1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 (da's dus een binair getal)
De kop boven dit artikel ("Voor een gezellige Kerst moet de eenzaamheid nu uit de kast getrokken worden") komt helemaal niet terug in de NOS-video. Dat is een lange uiteenzetting van exponentiële groei en exponentiële krimp, met voorbeelden van de grafiek die past bij een R van 0.95, 0.9 en 0.7. Welke maatregelen leiden tot welke R (de suggestie daarvan blijkt uit de kop), daar waagt de video zich niet aan.
Dat weten we heel goed. Na het instellen van de maatregelen van maart en april schatte het RIVM aan de hand van het zeer snel teruglopend aantal ziekenhuisopnames dat de R een tijd rond de 0.7 moet hebben gelegen.
Er is geen maatregel die tot een bepaalde R leidt. Wel kun je zeggen dat meer maatregelen tot een lagere R leidt. Vandaar de kop.